Svaka tebi čast, što si uočio i što te kopka, evo i sam ću se zadati u preglede, nadam se ćeš riješiti a i mi s tobomKaligrafija wrote:Bodkin wrote:Nestvarna tema. Forum treba uzeti za sociolosku studijuMozda je vama nebitno, ali nije meni zbog sjecanja na one koji su na tim mjestima ostavili kosti, braneci ta sela i zaseoke, pa kad ih nije dobio ni Daytonom, onda daj na mapi da se stanje promijeni...Mišo_Kovač wrote:Zavjera gugla i jimmya walesa
Tako je neko kroz papire, na obraz dao Sutorinu, pa Sutorina predje na mapu Zete, pa Sutorina za 60 godina postade stvarnost u drugoj drzavi, pa se vi smijte...!!
Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
- kucniljubimac
#26 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
-
Hakiz
#27 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Da je to tako jednostavno. Sutra će ti neko u medijima početi pričati i na toj priči dizati ljude a kao dokaze će vaditi karte sa google mapsa ili wikipedije.Mišo_Kovač wrote:Smiješno je, iz razloga što uopće uzimaš google maps kao nešto što je bitno i relevantno. Google je ogromna kompanija, iKaligrafija wrote:
Mozda je vama nebitno, ali nije meni zbog sjecanja na one koji su na tim mjestima ostavili kosti, braneci ta sela i zaseoke, pa kad ih nije dobio ni Daytonom, onda daj na mapi da se stanje promijeni...
Tako je neko kroz papire, na obraz dao Sutorinu, pa Sutorina predje na mapu Zete, pa Sutorina za 60 godina postade stvarnost u drugoj drzavi, pa se vi smijte...!!
1) nije duzna ispraviti bilo šta na osnovu tvoje primjedbe (njihova dobra volja), pa samim tim, ako postoji "ubačeni element" ili "kontrabošnjačka" zavjera, primjedba i apel sa tvoje strane neće promjeniti ništa.![]()
2)kao i svaka velika kompanija, i google je sklon greškama. Striktno govoreći o mapama, pogreške u granicama, udaljenostima, imenima mjesta su prisutne u mnogo većem broju od par sela s pogrešne strane fiktivne entitetske granice![]()
Porediti bilo ovo s bilo kakvim međudržavnim sporazumima o razmjeni teritorije je u najmanju ruku smiješno i ekvivalentno je pravljenju problema od pogrešno nacrtane karte na zidu u privatnom granapu. Jer google to jeste, privatni granap, samo većih razmjeraNe sviđa ti se karta u granapu? Kupuj na drugom mjestu...
- sinuhe
#28 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
I kod mene Vitkovici u federaciji, ali opasnoo blizu granice. 
- Kaligrafija
#29 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
sinuhe wrote:I kod mene Vitkovici u federaciji, ali opasnoo blizu granice.

Nasao sam i Nezuk, Sapna, isto da je u RS, prema ovom novom G Earth...
- escobar__
#30 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Interesantno... A gle situacije na Web mapama:Kaligrafija wrote:sinuhe wrote:I kod mene Vitkovici u federaciji, ali opasnoo blizu granice.

- sinuhe
#31 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Kod mene u federaciji.

- Vitezanin
#32 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Hoćemo li biti sretniji ako Google popravi ove imaginarne granice?
Bože tema.
Bože tema.
- Kaligrafija
#33 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Pa tako je i kod mene bilo prije na google earth, a vidi sad kako ravna linija postade kriva, pa zahvati ko lopatom...drhti valjda ruka topografska...escobar__ wrote:Interesantno... A gle situacije na Web mapama:Kaligrafija wrote:sinuhe wrote:I kod mene Vitkovici u federaciji, ali opasnoo blizu granice.
- Kaligrafija
#34 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
"Znaci, Bože"... jel' ta? Ako nemas sta pametno da kazes, nemoj ni te fraze "munzekonza"... prosto mi neka slabost dodje...Vitezanin wrote:Hoćemo li biti sretniji ako Google popravi ove imaginarne granice?
Bože tema.
- dječak sa šibicama
#35 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
U centrali Googla sjede tamne sile koje su se urotile protiv Federacije BiH.
Sram ih bilo, ne znaju gdje je granica kod Vitkovica, danas Vitkovici a sutra ko zna gdje!
Sram ih bilo, ne znaju gdje je granica kod Vitkovica, danas Vitkovici a sutra ko zna gdje!
-
TheMule
#36 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Mislim da je sad popravljena. Provjeri jel' ovako ide

- omega369
#37 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Al' sto istocnjaci ne daju svoje

-
Ripicipi
#38 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
dječak sa šibicama wrote:U centrali Googla sjede tamne sile koje su se urotile protiv Federacije BiH.
-
TheMule
#39 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
ajde ba razguliteRipicipi wrote:dječak sa šibicama wrote:U centrali Googla sjede tamne sile koje su se urotile protiv Federacije BiH.
- Kaligrafija
#40 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
TheMule wrote:Mislim da je sad popravljena. Provjeri jel' ovako ide
Jel se ovo ti igras sa linijom, sad jos vise pomaknuta unutra...zahvatilo jos veci komad...
- Drvosjeca iz Dejcica
#41 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Kod mene u trećem.sinuhe wrote:Kod mene u federaciji.
Šalim se, kod mene isto u F.BiH.
- Kaligrafija
#42 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Nemoj se ti zajebavat sa motorom pokretacom BPK, tamo radi 5 hiljad dusa u industrijskoj zoni i zavrsit ce u RSu...Ripicipi wrote:dječak sa šibicama wrote:U centrali Googla sjede tamne sile koje su se urotile protiv Federacije BiH.
-
TheMule
#43 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Nije. Vidi prije je linija isla kroz Vitkovice, sad kroz Biljin. Mislim da je u redu sto se tice tog dijelaKaligrafija wrote:]
Jel se ovo ti igras sa linijom, sad jos vise pomaknuta unutra...zahvatilo jos veci komad...![]()
-
SaPnA
#44 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Da, za Sapnu sam davno primijetio da je skoro pola opstine u rsKaligrafija wrote:MordorSync wrote:Ne trebate se čudit ništa, muslimani bošnjaci su zadnji u svemu, i sad vam krivo što neki srbin ili hrvat napiše na wiki nešto ili ovo s google map, nigdje nema bosanskog prevoda za razne forum skripte i slično, a kada hoćeš da skupiš ljude da se nešto uradi niko neće.Kaligrafija wrote:Nisam znao gdje da postavim temu, posto ovo pitanje spada i u "politiku" i u "racunare i tehnologiju" podforume, pa postavljam u "razne diskusije"...!!!
Naime primjetio sam da se teritorija Federacije BiH, rapidno smanjuje u korist teritorije RS-a na podrucju, Bosansko-podrinjskog kantona, pa su tako Vitkovici, Opstina Gorazde, perspektivno industrijsko mjesto koje pripada Federaciji BiH i jos neka okolna sela pripali po mapi RS-u, radi se o kilometrima teritorije... To se promijenilo nedavno, jer znam prije kako je bilo...!
Druga stvar, natpis Bosna i Hercegovina na google earth se pojavljuje zajedno sa natpisom RS-a, ako pokusate smanjenjem mape, da vam ostane samo naziv drzave Bosna i Hercegovina, to se nece desiti, natpis ce zajedno sa RS nestati i ostace samo upisan grad Sarajevo, dok ce na mapi biti nazivi svih ostalih drzava...Ako kojim slucajem pokusate da uvecate, zajedno sa natpisom drzave pojavljuje se i RS natpis, umjesto da to ide postepenim uvecanjem...Mozda je ovo sa natpisom nekome glupo, kao tehnicko pitanje, ali mislim da je jako tendeciozno i da se u tom smislu entitet prikazuje kao drzava...
Molim i druge ljude ako su primjetili da se u "pogranicnim" dijelovima Federacije BiH i RS, kroje i mijenjaju mape, da to ovde objave...
Takodje molim ako je neko upucen, ko unosi podatke za Bosnu i Hercegovinu na Google Earth i na koji nacin uraditi izmjene na realno stanje!??
Evo ja hocu, gledaj sta nas je Bosanaca i Hercegovaca na ovom forumu... Evo neka ovo bude pocetak, otvorit cemo neki podforum, zacrtati planove i ciljeve, svako poznaje neku oblast, pa cemo dogovarati, pisati, azurirati, i sta treba... Evo za pocetak, daj da rijesimo ovo...
Evo ja nadjoh i da je Nezuk, opcina Sapna, gdje su izbjegli prezivjeli Srebrenicani, poslije dugog marsa, prvo mjesto u koje su krocili, po google earth u RS-u??? Evo trazim i dalje...
-
julisiz es grant
#45 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Ni u ratu nisu ovo držali, ni blizu...al fakat.Kaligrafija wrote:sinuhe wrote:I kod mene Vitkovici u federaciji, ali opasnoo blizu granice.
- dječak sa šibicama
#46 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Nisu Vitkovice, ali su zato sa Kolijevke i Biserne silazili u grad tenkovima, spancirali njima odmah iza autobuske stanice.
Inace, Google crtace toliko zaboli ona szvar za granicama kod Vitkovica
dobro rece neko, odmah IB vade kolce da biju onoga ko im pomjera medzu 
Inace, Google crtace toliko zaboli ona szvar za granicama kod Vitkovica
-
julisiz es grant
#47 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Jesu, 10. jula 1992. i nikad više. Sa dva tenka, od kojih se jedan pokvario a drugi pogođen zoljom.dječak sa šibicama wrote:Nisu Vitkovice, ali su zato sa Kolijevke i Biserne silazili u grad tenkovima, spancirali njima odmah iza autobuske stanice.
Inace, Google crtace toliko zaboli ona szvar za granicama kod Vitkovicadobro rece neko, odmah IB vade kolce da biju onoga ko im pomjera medzu
Bisernu nisu držali, da jesu vjerovatno bi ishod bio drugačiji.
- dječak sa šibicama
#48 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Drzali su tada i dobar dio Obarka, moji zive 100 metara iza stadiona, sve kuce popaljene.
-
walk_M-A-N
#49 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Valjda bi ovo trebalo biti tačno: http://www.fgu.com.ba/bs/geoportal.html
A ko je voljan uporediti, imaju i Bing i OpenStreetMap. Ja ažuriram ovaj zadnji ponekad.
A ko je voljan uporediti, imaju i Bing i OpenStreetMap. Ja ažuriram ovaj zadnji ponekad.
- cyprus
#50 Re: Ko kreira mapu BiH na Google Earth?
Sjo teme
Njen pokretač vidi Vitkoviće i Nezuk, a ne vidi entitetsku liniju kod Trnova (gdje je daleko najveće odstupanje) ili recimo kod Gračanice i (Bosanskog) Šamca... A u čemu je zapravo stvar - greške koje su evidentne su plod ofrljativnog crtanja, koje je opet plod prilične nedostupnosti karata sa preciznim granicama (jako je teško na internetu pronaći kartu čitave BiH sa preciznom teritorijalnom strukturom), a ne neke želje da velikosrpski Google nekoga ovdje zakine... Ipak, treba reći i da su neke korekcije napravljene: do prije koju godinu nije bilo uopšte ucrtanog Brčko Distrikta, u Sarajevu je linija išla preko pola Dobrinje i slično... Nešto su očito na tome poradili, ali ne dovoljno da bi unesene administrativne linije imale upotrebnu vrijednost... Također, nedostaje administrativna dioba na nižem nivou... Openstreetmap je znatno korektniji, ali ni on nije savršeno precizan...
A što se tiče naziva... Samo ukineš ovu kvačicu 1st Level Admin Borders i mirna Bosna
A ovaj fenomen je plod činjenice da nam je ime države dugačko... Dobro, nije da se ne može namjestiti, ali gledati u tome velikosrpsku podvalu je ludilo 
Njen pokretač vidi Vitkoviće i Nezuk, a ne vidi entitetsku liniju kod Trnova (gdje je daleko najveće odstupanje) ili recimo kod Gračanice i (Bosanskog) Šamca... A u čemu je zapravo stvar - greške koje su evidentne su plod ofrljativnog crtanja, koje je opet plod prilične nedostupnosti karata sa preciznim granicama (jako je teško na internetu pronaći kartu čitave BiH sa preciznom teritorijalnom strukturom), a ne neke želje da velikosrpski Google nekoga ovdje zakine... Ipak, treba reći i da su neke korekcije napravljene: do prije koju godinu nije bilo uopšte ucrtanog Brčko Distrikta, u Sarajevu je linija išla preko pola Dobrinje i slično... Nešto su očito na tome poradili, ali ne dovoljno da bi unesene administrativne linije imale upotrebnu vrijednost... Također, nedostaje administrativna dioba na nižem nivou... Openstreetmap je znatno korektniji, ali ni on nije savršeno precizan...
A što se tiče naziva... Samo ukineš ovu kvačicu 1st Level Admin Borders i mirna Bosna