Jedinica "Oslobodjenju"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

CROCOP

Post by CROCOP »

savjest wrote:
CROCOP wrote:Oslobodjenje je simbol, novina koja predstavlja neku vrst "otpora" ovoj najezdi primitivizma i kvazi novinarstva. Vjeciti otpor gradske raje i ovih "new comers" ili ti pridoslica koji poharase asfalt. Novina koja je godinama dokazivala kvalitetu, koja je prepoznatu i u svijetu '92 godine. Medjutim, ruku na srce, nije ni Oslobodjenje vise Oslobodjenje, tako da ovaj "propust" ne iznenadjuje bas.
Koje gluposti i kompleksi. I sami novinari Oslobodenja su osobe koje su dosle iz drugih mjesta. I samo Oslobodenje je nastalo izvan Sarajeva a isto je nastalo poslije vecine mjesta koje ti smatras selima.(sta ima lose u tome?)

Izmedu ostalog kakvo to ima veze sa ovom temom ili sa bilo cim? Patis od kompleksa. To je ocigledno.

U vezi kvaliteta. Ne budali. U BIH nema kvalitetnog novinarstva niti ga je ikada bilo.
Vec sam negdje na forumu postirao pricu "Dobro jutro, zla zeno!", pa mi se ne da ponavljat.
Ako te boli "gradska raja" mislim da je to tvoj problem i da nema potrebe na to odgovarat, jer moj post ce razumjeti oni kojima je upucen, a takvi kao ti, kojima je guma koja gori fenomen, ce se uvijek osjetit prozvani i ugrozeni. A sto se tice kvalitata novinarstva i umjetnosti pisanja mislim da je o tomu suvisno i razgovarat jer kad netko moze za BH novinarstvo rec
niti ga je ikada bilo
, onda taj isti ne zasluzuje ni slova mog posta, a kamo li mog vremena.
Nagrada za list godine u svijetu '92 godine, mislim da govori dovoljno.
Dodatak: postirao horns http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=14095
Last edited by CROCOP on 05/05/2005 16:08, edited 1 time in total.
redar

Post by redar »

Pozz.

Postovana gospodo...

Moze jedno pitanje?
A tko to drzi Oslobodenje danas?

ozz..
redar

Post by redar »

Pozz.

Postovana gospodo...

Moze jedno pitanje?

ozz..
redar

Post by redar »

Pozz.

Postovana gospodo...

Moze jedno pitanje?

ozz..
DonDavudes

Post by DonDavudes »

i avaz je, kao i oslobodjenje, stavio u prvi plan da je poginula djevojcica Romkinja :( :roll:
kao i puno ime djevojcice (identitet maloljetnih se po nekom nepisanom zakonu ne navodi) :oops:

ali zato http://www.nezavisne.com/dnevne/crnahro ... 005-01.php nisu zajebali 8) :D
Prenj

Post by Prenj »

DonDavudes wrote:i avaz je, kao i oslobodjenje, stavio u prvi plan da je poginula djevojcica Romkinja :( :roll:
kao i puno ime djevojcice (identitet maloljetnih se po nekom nepisanom zakonu ne navodi) :oops:

ali zato http://www.nezavisne.com/dnevne/crnahro ... 005-01.php nisu zajebali 8) :D
A zato nam se Stitch ne javlja
savjest

Post by savjest »

dupli post
Last edited by savjest on 05/05/2005 16:33, edited 1 time in total.
savjest

Post by savjest »

CROCOP wrote: Vec sam negdje na forumu postirao pricu "Dobro jutro, zla zeno!", pa mi se ne da ponavljat.
Ako te boli "gradska raja" mislim da je to tvoj problem i da nema potrebe na to odgovarat, jer moj post ce razumjeti oni kojima je upucen, a takvi kao ti, kojima je guma koja gori fenomen, ce se uvijek osjetit prozvani i ugrozeni/
Da me uvrijedi nesto sto pisu neke iskompleksirane licnosti poput tebe? Ne budi smijesan. Nasuprot tebi ne vidim nista lose u tome je li ko zivio 3km prema istoku ili prema zapadu od mene. U tom istom Oslobodenju si mogao davno da citas tekst od Nagorke I.(ne vjerujem ni da znas ko je ova?) koja je pricala o osoba slicnima tebi. O onima ciji su roditelji dobivali stanove i poslove u malo vrecim sredinama i onda od jednom postajali samozvana "elita". I sama je bila zrtva istog. Bah... ne mozes ti to razumjeti, previse si ogranicen.

A sto se tice kvalitata novinarstva i umjetnosti pisanja mislim da je o tomu suvisno i razgovarat jer kad netko moze za BH novinarstvo rec
niti ga je ikada bilo
, onda taj isti ne zasluzuje ni slova mog posta, a kamo li mog vremena.
Nagrada za list godine u svijetu '92 godine, mislim da govori dovoljno.
Dodatak: postirao horns http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=14095
[/quote]

hahah, jos me jednom dobro nasmija. Nagrada iz 1992 nema nikakve veze sa profesionalnoscu novinara Oslobodenja. Ista je vise bila podrska bh. novinaraima u njihovom radu tokom opsade Sarajeva i agresije na RBIH. Sama zgrada Oslobodenja je u neku ruku bila simbol toga.

Predratno Oslobodenje je bilo glasilo valstodrzaca i samim time nije moglo biti profesionalno.
savjest

Post by savjest »

Soul_Sista wrote:
Komplikujes! Neko je vec skrenuo paznju na glupost a to je bio postavljac teme. Sve ostalo koja je profesionalna ili naj naj novina u BiH je u ovom slucaju nevazno! Eto i ako jeste tako kao sto ti kazes, da BiH nikad nije imala profesionalnu novinu, sta god podrazumijevas pod "profesionalnu", ne znam sta mi sad u ovom slucaju mozemo da uradimo po tom pitanju!? Imas prijedlog, iznesi ga. Ja sam svoj dala, ti izvoli!
Opet te pozivam da pogledas ko je prvi potegnuo to pitanje "najnovinara" i drugu lavinu nebuloza. Kao sto rekoh to je bilo samo puko reagovanje.

Licno, ne zelim da se smaram sa svakom gluposcu koju pisu nase novine.
savjest

Post by savjest »

redar wrote:Pozz.

Postovana gospodo...

Moze jedno pitanje?

ozz..
Ko drzi Oslobodenje?

Slovenci i Soros
CROCOP

Post by CROCOP »

Vidim da ti jako dobro znas tko je gospodja, kako je ono zoves Zagorka...
Ista je vise bila podrska bh. novinaraima u njihovom radu tokom opsade Sarajeva i agresije na RBIH
Pa ako ratno oslobodjenje nema veze s profesionalnoscu onda tebi fakat nije dobro... asfalt te dobro ishebo...

Jedan moj poznanik u ovakvim situacijam kaze: "Ma, zavrsili smo!

P.S. Kako tvoja Zagorka jednom rece: "Gdje prestaje logika, počinje Bosna" ovo se vjerojatno odnosi na savjesne poput tebe.
Zadig

Post by Zadig »

savjest wrote:
redar wrote:Pozz.

Postovana gospodo...

Moze jedno pitanje?

ozz..
Ko drzi Oslobodenje?

Slovenci i Soros
zar ne drzi ona sbaheta sto ima velike fonesi, cujem radi nje raja dolazi na poso vec 3 godine, a ne primaju platu
:D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

savjest wrote:
Soul_Sista wrote:
Komplikujes! Neko je vec skrenuo paznju na glupost a to je bio postavljac teme. Sve ostalo koja je profesionalna ili naj naj novina u BiH je u ovom slucaju nevazno! Eto i ako jeste tako kao sto ti kazes, da BiH nikad nije imala profesionalnu novinu, sta god podrazumijevas pod "profesionalnu", ne znam sta mi sad u ovom slucaju mozemo da uradimo po tom pitanju!? Imas prijedlog, iznesi ga. Ja sam svoj dala, ti izvoli!
Opet te pozivam da pogledas ko je prvi potegnuo to pitanje "najnovinara" i drugu lavinu nebuloza. Kao sto rekoh to je bilo samo puko reagovanje.

Licno, ne zelim da se smaram sa svakom gluposcu koju pisu nase novine.
Nije mi do prepucavanja.

Samo me zanima ako je ovaj odgovorio a to cemo da znamo kad se JBT vrati na forum.
savjest

Post by savjest »

CROCOP wrote:Vidim da ti jako dobro znas tko je gospodja, kako je ono zoves Zagorka...
Ista je vise bila podrska bh. novinaraima u njihovom radu tokom opsade Sarajeva i agresije na RBIH
Pa ako ratno oslobodjenje nema veze s profesionalnoscu onda tebi fakat nije dobro... asfalt te dobro ishebo...

Jedan moj poznanik u ovakvim situacijam kaze: "Ma, zavrsili smo!

P.S. Kako tvoja Zagorka jednom rece: "Gdje prestaje logika, počinje Bosna" ovo se vjerojatno odnosi na savjesne poput tebe.
U svakom slucaju ...

kupi dulum zemlje i ukopaj se. Zakopaj glupost..
JBT

Post by JBT »

Nisam jos dobio nikakav odgovor. Mada bi lijepo bilo da se objasne ako imaju razlog za takvo pisanje.
Znaci, ako pogine neko iz nekog drugog naroda onda mu treba navesti nacionalnost. Malo me je to iznenadilo od Oslobodjenja.
Da je poginuo drzavljanin neke druge zemlje onda je u redu da se napise:
Poginuo John Smith, drzavljanin Engleske.

P.S.

Savjest, zasto pricas ako nemas sta reci?
Na taj nacin samo prelazis u dosadu i covjek izgubi volju da te cita.
I sve ce biti u redu dok si naporan drugima, ali kad ne bude vise drugih, mozes sam sebi postat naporan, a onda..... nece biti dobro. Za tebe. Od tebe.
pitt

Post by pitt »

JBT wrote:Nisam jos dobio nikakav odgovor. Mada bi lijepo bilo da se objasne ako imaju razlog za takvo pisanje.
Znaci, ako pogine neko iz nekog drugog naroda onda mu treba navesti nacionalnost. Malo me je to iznenadilo od Oslobodjenja.
Herr Komadant,
Da napravimo kakvu online peticiju pa im zadamo jedno par stotina protesta i kritikujemo ih u drugim novinama ako se javno ne izvinu? :?
edu

Post by edu »

pitt wrote:
JBT wrote:Nisam jos dobio nikakav odgovor. Mada bi lijepo bilo da se objasne ako imaju razlog za takvo pisanje.
Herr Komadant,
Da napravimo kakvu online peticiju pa im zadamo jedno par stotina protesta i kritikujemo ih u drugim novinama ako se javno ne izvinu? :?
inicijator peticije je "dijasporac pitt"..ovo samo informacije radi novinarima oslobodjenja ako budu spominjali ko je autor peticije..da ne pisu bosnjak..srbin..hrvat..musliman..rom..on se deklarise kao dijasporac..covjek prica dijasporski k'o maternji...

:D :D :D
JBT

Post by JBT »

Pa sta fali? Oslobodjenje se prodaje i u dijaspori.
pitt

Post by pitt »

Stoka bjelosvjetska Pitt mi ljepse zvuci :D:D
ne znam da se prodaje...digao sam ruke od novina iz matice :D:D
JBT

Post by JBT »

Vrijeme je da opet spustis rukice. Pa kupio si kucu. Pretplati se na Oslobodjenje.
pitt

Post by pitt »

JBT wrote:Vrijeme je da opet spustis rukice. Pa kupio si kucu. Pretplati se na Oslobodjenje.
jok....necu da me hercika ko mladog pokosi.
edu

Post by edu »

pitt wrote:
JBT wrote:Vrijeme je da opet spustis rukice. Pa kupio si kucu. Pretplati se na Oslobodjenje.
bas mi "zvucis" k'o neki djuturum...

pitt

Post by pitt »

edu wrote:
pitt wrote:
bas mi "zvucis" k'o neki djuturum...

Nisam al se osjecam ponekad....citajuci lokalnu stampu :D
edu

Post by edu »

ma jos smo mi mladi...

Image

i zeleni..sta god citali...

:lol: :lol: :lol:
Post Reply