Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
CROCOP wrote:Oslobodjenje je simbol, novina koja predstavlja neku vrst "otpora" ovoj najezdi primitivizma i kvazi novinarstva. Vjeciti otpor gradske raje i ovih "new comers" ili ti pridoslica koji poharase asfalt. Novina koja je godinama dokazivala kvalitetu, koja je prepoznatu i u svijetu '92 godine. Medjutim, ruku na srce, nije ni Oslobodjenje vise Oslobodjenje, tako da ovaj "propust" ne iznenadjuje bas.
Koje gluposti i kompleksi. I sami novinari Oslobodenja su osobe koje su dosle iz drugih mjesta. I samo Oslobodenje je nastalo izvan Sarajeva a isto je nastalo poslije vecine mjesta koje ti smatras selima.(sta ima lose u tome?)
Izmedu ostalog kakvo to ima veze sa ovom temom ili sa bilo cim? Patis od kompleksa. To je ocigledno.
U vezi kvaliteta. Ne budali. U BIH nema kvalitetnog novinarstva niti ga je ikada bilo.
Vec sam negdje na forumu postirao pricu "Dobro jutro, zla zeno!", pa mi se ne da ponavljat.
Ako te boli "gradska raja" mislim da je to tvoj problem i da nema potrebe na to odgovarat, jer moj post ce razumjeti oni kojima je upucen, a takvi kao ti, kojima je guma koja gori fenomen, ce se uvijek osjetit prozvani i ugrozeni. A sto se tice kvalitata novinarstva i umjetnosti pisanja mislim da je o tomu suvisno i razgovarat jer kad netko moze za BH novinarstvo rec
niti ga je ikada bilo
, onda taj isti ne zasluzuje ni slova mog posta, a kamo li mog vremena.
Nagrada za list godine u svijetu '92 godine, mislim da govori dovoljno.
Dodatak: postirao horns http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=14095
Last edited by CROCOP on 05/05/2005 16:08, edited 1 time in total.
i avaz je, kao i oslobodjenje, stavio u prvi plan da je poginula djevojcica Romkinja
kao i puno ime djevojcice (identitet maloljetnih se po nekom nepisanom zakonu ne navodi)
DonDavudes wrote:i avaz je, kao i oslobodjenje, stavio u prvi plan da je poginula djevojcica Romkinja
kao i puno ime djevojcice (identitet maloljetnih se po nekom nepisanom zakonu ne navodi)
CROCOP wrote:
Vec sam negdje na forumu postirao pricu "Dobro jutro, zla zeno!", pa mi se ne da ponavljat.
Ako te boli "gradska raja" mislim da je to tvoj problem i da nema potrebe na to odgovarat, jer moj post ce razumjeti oni kojima je upucen, a takvi kao ti, kojima je guma koja gori fenomen, ce se uvijek osjetit prozvani i ugrozeni/
Da me uvrijedi nesto sto pisu neke iskompleksirane licnosti poput tebe? Ne budi smijesan. Nasuprot tebi ne vidim nista lose u tome je li ko zivio 3km prema istoku ili prema zapadu od mene. U tom istom Oslobodenju si mogao davno da citas tekst od Nagorke I.(ne vjerujem ni da znas ko je ova?) koja je pricala o osoba slicnima tebi. O onima ciji su roditelji dobivali stanove i poslove u malo vrecim sredinama i onda od jednom postajali samozvana "elita". I sama je bila zrtva istog. Bah... ne mozes ti to razumjeti, previse si ogranicen.
A sto se tice kvalitata novinarstva i umjetnosti pisanja mislim da je o tomu suvisno i razgovarat jer kad netko moze za BH novinarstvo rec
niti ga je ikada bilo
, onda taj isti ne zasluzuje ni slova mog posta, a kamo li mog vremena.
Nagrada za list godine u svijetu '92 godine, mislim da govori dovoljno.
Dodatak: postirao horns http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=14095
[/quote]
hahah, jos me jednom dobro nasmija. Nagrada iz 1992 nema nikakve veze sa profesionalnoscu novinara Oslobodenja. Ista je vise bila podrska bh. novinaraima u njihovom radu tokom opsade Sarajeva i agresije na RBIH. Sama zgrada Oslobodenja je u neku ruku bila simbol toga.
Predratno Oslobodenje je bilo glasilo valstodrzaca i samim time nije moglo biti profesionalno.
Soul_Sista wrote:
Komplikujes! Neko je vec skrenuo paznju na glupost a to je bio postavljac teme. Sve ostalo koja je profesionalna ili naj naj novina u BiH je u ovom slucaju nevazno! Eto i ako jeste tako kao sto ti kazes, da BiH nikad nije imala profesionalnu novinu, sta god podrazumijevas pod "profesionalnu", ne znam sta mi sad u ovom slucaju mozemo da uradimo po tom pitanju!? Imas prijedlog, iznesi ga. Ja sam svoj dala, ti izvoli!
Opet te pozivam da pogledas ko je prvi potegnuo to pitanje "najnovinara" i drugu lavinu nebuloza. Kao sto rekoh to je bilo samo puko reagovanje.
Licno, ne zelim da se smaram sa svakom gluposcu koju pisu nase novine.
Soul_Sista wrote:
Komplikujes! Neko je vec skrenuo paznju na glupost a to je bio postavljac teme. Sve ostalo koja je profesionalna ili naj naj novina u BiH je u ovom slucaju nevazno! Eto i ako jeste tako kao sto ti kazes, da BiH nikad nije imala profesionalnu novinu, sta god podrazumijevas pod "profesionalnu", ne znam sta mi sad u ovom slucaju mozemo da uradimo po tom pitanju!? Imas prijedlog, iznesi ga. Ja sam svoj dala, ti izvoli!
Opet te pozivam da pogledas ko je prvi potegnuo to pitanje "najnovinara" i drugu lavinu nebuloza. Kao sto rekoh to je bilo samo puko reagovanje.
Licno, ne zelim da se smaram sa svakom gluposcu koju pisu nase novine.
Nije mi do prepucavanja.
Samo me zanima ako je ovaj odgovorio a to cemo da znamo kad se JBT vrati na forum.
Nisam jos dobio nikakav odgovor. Mada bi lijepo bilo da se objasne ako imaju razlog za takvo pisanje.
Znaci, ako pogine neko iz nekog drugog naroda onda mu treba navesti nacionalnost. Malo me je to iznenadilo od Oslobodjenja.
Da je poginuo drzavljanin neke druge zemlje onda je u redu da se napise:
Poginuo John Smith, drzavljanin Engleske.
P.S.
Savjest, zasto pricas ako nemas sta reci?
Na taj nacin samo prelazis u dosadu i covjek izgubi volju da te cita.
I sve ce biti u redu dok si naporan drugima, ali kad ne bude vise drugih, mozes sam sebi postat naporan, a onda..... nece biti dobro. Za tebe. Od tebe.
JBT wrote:Nisam jos dobio nikakav odgovor. Mada bi lijepo bilo da se objasne ako imaju razlog za takvo pisanje.
Znaci, ako pogine neko iz nekog drugog naroda onda mu treba navesti nacionalnost. Malo me je to iznenadilo od Oslobodjenja.
Herr Komadant,
Da napravimo kakvu online peticiju pa im zadamo jedno par stotina protesta i kritikujemo ih u drugim novinama ako se javno ne izvinu?
JBT wrote:Nisam jos dobio nikakav odgovor. Mada bi lijepo bilo da se objasne ako imaju razlog za takvo pisanje.
Herr Komadant,
Da napravimo kakvu online peticiju pa im zadamo jedno par stotina protesta i kritikujemo ih u drugim novinama ako se javno ne izvinu?
inicijator peticije je "dijasporac pitt"..ovo samo informacije radi novinarima oslobodjenja ako budu spominjali ko je autor peticije..da ne pisu bosnjak..srbin..hrvat..musliman..rom..on se deklarise kao dijasporac..covjek prica dijasporski k'o maternji...