Koliko god osjećali gađenje prema Srbima - SDA uhljebljenicima, ne možemo ih, ni u kojem slučaju, staviti uz bok Vlajkiju i Galijaševiću.dječak sa šibicama wrote: Poslusna i sluganska manjina, najunosnije zanimanje u BiH.
Uz nabrojane alijine Srbe, dodao bih Emila Vlajkija, i vaskolikog nezaobilaznog Galijasevica, eksperta.
Podobni"nebošnjaci" kao paravan za bošnjački lopovuk
- Banksy
#26 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#27 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk
Prijatelju, ti si osjetio potrebu da pokrenes temu i raspravu o ovome. Ne znam, skontaj neki neutralan naslov, koji nece ni kroz 'maglu'
nekoga uvrijediti, niti dati taj 'legitimitet' ovoj kovanici, koja je po meni rogobatna i neadekvatna.
Znamo svi ko je upotrebljavao ovo 'Alijini Srbi', i za koju grupaciju ljudi.
Recimo - Nacionalna/etnicka kvota, kao precica do polozaja i 'uspjeha'....
Il nesto tako. Ne bih da ti oduzimam kreazivnu slobodu

Znamo svi ko je upotrebljavao ovo 'Alijini Srbi', i za koju grupaciju ljudi.
Recimo - Nacionalna/etnicka kvota, kao precica do polozaja i 'uspjeha'....
Il nesto tako. Ne bih da ti oduzimam kreazivnu slobodu
- bach
#28 Re: Podobni"nebošnjaci" kao paravan za bošnjački lopovuk
Zamislimo koliko samo "mladomuslimanka" družina ima tetića, bratića, sestrični, daidža, daidžinih sinova i kćeri, koliko ima zemljaka iz svoja peeezda materina iz kojih su šljegli...U ovoj državi u kojoj ljudi daju bubreg da se zaposle kao portir ili domar u nekoj državnoj firmi ili instituciji, u kojoj mladomuslimanka elita radi šta hoće, eto neko bio dobar i postavio Srbina za direktora Domova zdravlja KS.
Zato što je Slobodan Trinić lijep?
Zato što je ST sposoban?
Zato što je ST pošten?
Ne. Postavljen je tu jer će raditi sve što se od njega traži.
Zato što je ST sposoban?
Zato što je ST pošten?
- sema911s
#29 Re: Podobni"nebošnjaci" kao paravan za bošnjački lopovuk
u kojoj je to firmi na mjesto direktora dosao neko ko je strucan, ko je zasluzio(ako ga upravni odbro ili neki klinac odbor postavio) postavljen je sa razlogom,., i ja od svog direktora znam 96pšuta vise i donesem hebenoj firmi vrecu para,. ali u upravnom odboru sjede njegovi ljudi koji njega zovu munjom,zemljakom, a ja sam samo Semir,.,., on je napravio milion greskica koje su kostale firmu ali ja i drugi nemamo tu mogucnost,., jer zaboga moj babo je bio radnik i niko i nosta pa se ti ljudi vode time a njegovi su od davnina direktoribach wrote:Zamislimo koliko samo "mladomuslimanka" družina ima tetića, bratića, sestrični, daidža, daidžinih sinova i kćeri, koliko ima zemljaka iz svoja peeezda materina iz kojih su šljegli...U ovoj državi u kojoj ljudi daju bubreg da se zaposle kao portir ili domar u nekoj državnoj firmi ili instituciji, u kojoj mladomuslimanka elita radi šta hoće, eto neko bio dobar i postavio Srbina za direktora Domova zdravlja KS.
Zato što je ST sposoban?
Zato što je ST pošten?
PS. privatna je firma
- supercali
#30 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk
Kad je prica o ovim srbima meni takodjer padne napamet prvo desnicadustaban wrote:Zaista se ovdje treba napraviti razlika izmedju "probosanskih srba" i "Alijinih Srba".karanana wrote: cuj lazovic.
pa gdje su ti i pejanovic, ljujic mijatovic, bogicevic, divjak naravno...?
sramotno i uvredljivo.
ti ljudi su ispali najvece zrtve rata i najvece budale. mislili su da su ostali na pravoj strani ali ocigledno nisu. bolje bi im bilo da su otisli ili karadzicu ili u trece zemlje. sad su ni na nebu ni na zemlji i primaju ovakve uvrede.
Probosanski srbi su oni koji su stali u odbranu bosne svojim izborom i svojom zrtvom. Ono sto nazivate "Alijini Srbi" (danas Bakirovi) su Srbi koji unovcavaju svoju nacionalnu pripadnost. Klasicni primjer je Desnica Radivojevic.
A to sto je Desnica bolje prosao od Divjaka, to je sad pitanje za SDA a ne za "Alijine Srbe".
- bach
#31 Re: Podobni"nebošnjaci" kao paravan za bošnjački lopovuk
http://nap.ba/new/vijest.php?id=20352
"NAGRAĐIVAN ZA POSLUŠNOST
Ranko Čović jedini uz Seku Izetbegović: Do podne hirurg od podne dogradonačelnik Sarajeva"
Ranko Čović jedini uz Seku Izetbegović: Do podne hirurg od podne dogradonačelnik Sarajeva"
Do podne hirurg u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, od podne dogradonačelnik Sarajeva. On je dr. Ranko Čović. Njegov put do zvijezda nije bio trnovit, naprotiv sve ga je išlo od ruke. Dovoljno je biti poslušan i odan i dobiješ čak i ono što ni sanjao nisi, piše novinska agencija Patria.
Njegovo ime u javnosti prvi puta javnosti postalo je poznato kada je dr. Sebija Izetbegović poželjela da bude direktorica Opće bolnice. Tada je dr. Čović, kao član Upravnog odbora ove bolnice glasao za njeno imenovanje. Ne treba sada podsjećati, jer i ptice na grani znaju kako je te 2013. godine tekla dobro izrežirana smjena dr. Bakira Nakaša i imenovanje Izetbegović.
Izetbegović je imenovana u februaru 2013. godine, a mjesec dana kasnije Ranko Čović nagrađen je mjestom dogradonačelnika Grada Sarajeva. Iz kvote kadrova SDA.
U početku je u punom kapacitetu bio dogradonačelnik, da bi mu poslije direktorica omogućila da po četiri sata dnevno bude hirurg, a onda da se baci na političku funkciju. Ovo je možda po prvi puta u nekom glavnom gradu jedne države da dogradončelnik radi na dva mjesta. Ali, u Gradskoj upravi Grada Sarajeva gdje se isključivo pazi na ispunjavanje želja pojedinaca, političke trgovine i politička spletkarenja, nije to ništa čudno. Nažalost, podrazumijeva se da može raditi ko šta hoće.
Zato, ne treba nimalo da iznenađuje njegova instruirana reakcija i napamet naučena izjava o spajanju UKCS-a koji je sada preuzela Sebija Izetbegović i Opće bolnice. U medijima, on je do sada, očekivano jedini ljekar ove bolnice koji se slaže sa planovima i željama doktorice Izetbegović.
Čović je, prije nekoliko dana rekao, kako razumije reakciju građana kada je riječ o spajanju bolnica, ali da stvari treba racionalno posmatrati.
- Meni je Opća bolnica tokom rata dvije godine bila dom i veoma emotivno sam vezan za tu ustanovu. Ipak, jedno su emocije, a drugo su realnost i mogućnosti. Da bi naši sugrađani imali efikasnu zdravstvenu zaštitu mi materijalne i ljudske resurse moramo koncentrisati tako da su najdostupniji građanima, smatra Čović.
-
dječak sa šibicama
#32 Re: Podobni"nebošnjaci" kao paravan za bošnjački lopovuk
Poslusno kucence.
- Banksy
#33 Re: Podobni"nebošnjaci" kao paravan za bošnjački lopovuk
Ironija je da članak objavljuje medij Željka Komšića, najpodobnijeg valjda ikad, igdje u postratnoj BiH.bach wrote:http://nap.ba/new/vijest.php?id=20352
- bach
#34 Re: Podobni"nebošnjaci" kao paravan za bošnjački lopovuk
I to što kažeš...Banksy wrote:Ironija je da članak objavljuje medij Željka Komšića, najpodobnijeg valjda ikad, igdje u postratnoj BiH.bach wrote:http://nap.ba/new/vijest.php?id=20352
-
prog321
#35 Re: Podobni"nebošnjaci" kao paravan za bošnjački lopovuk
Ne valja kada se nebosnjaci ukljuce u politicki zivot, ne valja kada su izostavljeni kao nesrbi u rs.
Da li je moguce bilo kada udovoljiti ?
Da li je moguce bilo kada udovoljiti ?
- JThomas
#36 Re: Podobni"nebošnjaci" kao paravan za bošnjački lopovuk
ne valja to što je politički život generalno sinonim za krađu i uhljebljenje. to ne valja, a ovo su detalji.
-
prog321
#37 Re: Podobni"nebošnjaci" kao paravan za bošnjački lopovuk
To jeste.
Ali bi valjda bilo gore kad bi Bosnjaci sami krali?
Ovako podijele i drugima. Kad je beg bio cicija ?
Ali bi valjda bilo gore kad bi Bosnjaci sami krali?
Ovako podijele i drugima. Kad je beg bio cicija ?