"Sve je lako dok si mlad"..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

HAVANA

#26 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by HAVANA »

Sephora wrote:Da li se slazete sa tim, da je sve lakse dok si mlad ??

..Gdje je granica izmedu mladosti i starosti,po cemu osjecamo da nismo vise tako mladi... sta ne cinimo ili sve manj radimo u sadanjem vremenu, sto nismo prije...

Obicno kazu, nisu bitne godine, bitno je kako se covijek osjeca, a uzalud tome, postoje neke sitnice po kojim primjecujemo da nije vise kao prije... :mrgreen:

Naprimjer, uzecu za primjer, nije mi vise potreban alarm za budenje, budim se sama bez njga... :mrgreen: Ne mogu vise preglasne muzike...vise me iznervira , nego opusti...Diskoteke vise ne posjecujem...

:mrgreen: Ako se prisjetim jos cega, dodat cu na listu...

Ja vala i ne osjecam nesto posebno promjene.U glavi mi isto,nekako mi ko da mi je 28 bilo u prosli cetvrtak. :D I dalje radim ko tada,zivim,sviram,pjevam,popijem,druzim se ,otputujem kad mogu,radim ono sto volim.Kad skontam najveca i totalna promjena u nacinu zivota je dosla u 27 godini kada sam se ozenio,dobio dijete...Ostalo mi nekako isto,kao da i nije proslo toliko vremena. I onda vidim djecu,uci za vozacki i konta koji ce fakultet...e onda skontam,45 :cry: al sta fali,lijepih 45.Nekako mi je i ljepse sad,sve doslo na svoje.Onda,sa tom mladosti, nekako previse ludila...ko satro sve znas,smijes,mozes...a jok.Jest da rane sve vise bole,sve manje se moze fizicki raditi,hoce glava ali tijelo nece.Ali glava je bitna,glava i volja je cudo.Pa tako moja glava natjera tijelo,pa onda doruckujem voltarene. :D Zivi,disi,ne zamaraj se godinama.Sve su lijepe ako ih ucinis lijepim.A i nikad manje neces imat nego sad.Zivi ih dok ne dodje...

Korisničkoime

#27 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by Korisničkoime »

Sve manje me boli neka stvar za raznorazne stvari kao sto je prije znalo. Eto ta neka bezbriznost ono ma boli me q...c toga je sve manje a iskreno to mi pravo fali. Cundura jis uvijek masala neureklo se da se s mjesta pomjerim.
Ci-Nick

#28 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by Ci-Nick »

Danguba wrote:Dobro dosli u drustvo djuturuma. :D

Prelomni trenutak je bio negdje oko 50-te kada te vise ne zanimaju stvari kao ranije. Skroz drugacije gledas na svijet oko sebe. Na materijalno ne polazes mnogo. Razmisljas o kraju ovog zivota...a do tada sve kontra.

Osjecam se mlad kao da bih mogao ovog trenutka u neku diskoteku ali kada stanem pred ogledalo :shock: :roll: mislim, ovaj sta htjedo reci... :D
Slična situacija i kod mene. U martu punih 50. :sad: do prije dvije godine mozak radio ko sat, vid bio perfektan, sijedih nije bilo mnogo.
Kondiciono padam već mnogo godina ali sam se trznuo u zadnje vrijeme pa sam navalio na sklekove, zgibove, čučnjeve,..
Ono što je najgore nema se volje za neke velike promjene i početke.
Danguba

#29 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by Danguba »

Ci-Nick wrote:
Danguba wrote:Dobro dosli u drustvo djuturuma. :D

Prelomni trenutak je bio negdje oko 50-te kada te vise ne zanimaju stvari kao ranije. Skroz drugacije gledas na svijet oko sebe. Na materijalno ne polazes mnogo. Razmisljas o kraju ovog zivota...a do tada sve kontra.

Osjecam se mlad kao da bih mogao ovog trenutka u neku diskoteku ali kada stanem pred ogledalo :shock: :roll: mislim, ovaj sta htjedo reci... :D
Slična situacija i kod mene. U martu punih 50. :sad: do prije dvije godine mozak radio ko sat, vid bio perfektan, sijedih nije bilo mnogo.
Kondiciono padam već mnogo godina ali sam se trznuo u zadnje vrijeme pa sam navalio na sklekove, zgibove, čučnjeve,..
Ono što je najgore nema se volje za neke velike promjene i početke.
:thumbup:

Ja kada cujem da neko nesto pokrece(biznis) u tim nekim godinama, mene muka fata.

Ovo ja vidim kao jesen zivota. Ubiru se plodovi od onoga sto si ranije radio. Tako isto i zdravlje. Ako si ga znao ili mogao sacuvati, imat ces ga jos dugo ali ako si raskalaseno zivio, sada dolaze aferimi.

Cim covjek pocne sklekove raditi znaci da se lampica upalila i proba se odrzati kondicija koja opada.

p.s. kazu, kada prodje pedeseta i ako se ujutro probudis da te nista ne boli, ziga, probada...ustini se da provjeris jesi li ziv. :D
dobojlija81

#30 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by dobojlija81 »

vidim chuna glavni problem :lol:
irac300

#31 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by irac300 »

Nepass wrote:Prije su mi svi fudbaleri ono bili stari 27-28 godina, odrasli ljudi. Danas idu u fudbalsku penziju mladji od mene :run:
Uvijek mi naumpadne Salihamidžić, vršnjak sam s njim. Još mi u glavi zvoni da je on nova nada bh fudbala, a čovjek u fudbalskoj penziji vec par godina. :D To me podsjeti da sam i ja ostario. :D
Zoya

#32 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by Zoya »

dobojlija81 wrote:vidim chuna glavni problem :lol:
To se kao usputno spomene :lol:

Šućur Allahu pa prođoše one dvadesete. Nije mi ih žao sekunde. Sada kako gazim tridesete, slabo me neke stvari dotiču u smislu ko je sta rekao. Manje analiziram i tačno znam sta mi je raditi u pojedinim situacijama. Ako nesto želim promijeniti počinjem u istom momentu, ne čekam ponedjeljak - slijedeći mjesec -godinu... Manji sam meteoropata, uzivam u svakom danu bez obzira je li kiša snijeg magla....Više se smijem, sigurnija sam u sebe, mnogo pametnija, zdravije se hranim.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#33 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by plain vanilla »

Do 40. godine sve je dobro, nekako se sve slaze na mjesto,i fakat ispadne tako, to je neki vrhunac..i onda sve krene nizbrdo :mrgreen:

Pocne te boljeti ono sto nisi znao ni da imas, krevet te vuce sebi, stisavas muziku, i da ne nabrajam :mrgreen:
broj dva

#34 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by broj dva »

Neki dan zena donjela novi paket spuzva za pranje sudja a ja se obradovao i pomislio da je ovo znak da starim.
Inace sam ljeniji sto se tice zajebancije, izlazaka i provoda a vrijedniji sto se tice izvrsavanja obaveza. To sto mi je glava sjeda nema veze makar je kosa tu ali sam nasao da prostis sjedu stidnu dlaketinu i ne bi mi drago ali stas i onako to niko ne gleda osim zene a kako sam joj djete napravio nece valjda trazit nesto mladje i veselije...
SanskiBiser

#35 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by SanskiBiser »

od 42 igram sah u kafani...nuff said :lol:
broj dva

#36 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by broj dva »

SanskiBiser wrote:od 42 igram sah u kafani...nuff said :lol:
-----
Stari mi cesto igra boce u domu penzionera a kad pitam mamu gdje je tata odgovori "igra se u vrticu sine". Matorci su stvarno ko djeca :D
DZONPI

#37 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by DZONPI »

Mene je pucala dosada vec u 40 ono ma znam to ma sluso Sam to dzes ba to gledat bezveze e to ad disvi da se moras trznut.Sta Sam uradio poceo puno setat i putovat i to mi je vratilo Zelju za nekim novim iskustvom.Sex zavidan Ali ipak umjereniji.
SanskiBiser

#38 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by SanskiBiser »

broj dva wrote:
SanskiBiser wrote:od 42 igram sah u kafani...nuff said :lol:
-----
Stari mi cesto igra boce u domu penzionera a kad pitam mamu gdje je tata odgovori "igra se u vrticu sine". Matorci su stvarno ko djeca :D
Bocanje i domine je sljedeca faza tamo nakon 60, do 60 samo sah i karte :lol:
breskic

#39 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by breskic »

plain vanilla wrote:Do 40. godine sve je dobro, nekako se sve slaze na mjesto,i fakat ispadne tako, to je neki vrhunac..i onda sve krene nizbrdo :mrgreen:

Pocne te boljeti ono sto nisi znao ni da imas, krevet te vuce sebi, stisavas muziku, i da ne nabrajam :mrgreen:
Vanila.. jesi li prosla menopauzu

Samo pitam....
mO k3

#40 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by mO k3 »

Njanjavi wrote:Ja sam skonto da nisam vise mlad po tome sto gundjam na sve zivo i nezivo.
Muziku isto tako ne volim bas preglasnu kod kuce.
Chundara se vise ne raduje svaki sabah kao prije, vec ga moram isamarat malo da se probudi.
I po tome sto prvo pojedem cokoladu pa onda sklapam igracku iz kinder jajeta :cry:
Onda nesto nije u redu sa tobom .. hajde recimo nisam ni mlad ni star ,ali sto sam stariji sve sam opusteniji . Stvari koje su mi isla prije na zivce gledam sasvim opusteno , zapravo me rijetko sta iz takta moze izabaciti
hizo ramidovic

#41 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by hizo ramidovic »

...i pisanje po noci, valjda prostata, sta li je...ne gine mi za noc dva puta iscrpavanje
dječak sa šibicama

#42 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by dječak sa šibicama »

Kad me djeca pocnu zvati čiko, znam da vise nisam mlad... kad me djevojke pocnu zvati čiko, znacu da sam ostario... do tada, neka ide zivot, ja se ne zurim.
dječak sa šibicama

#43 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by dječak sa šibicama »

hizo ramidovic wrote:...i pisanje po noci, valjda prostata, sta li je...ne gine mi za noc dva puta iscrpavanje
Dok god se ti mozes iscrpsti, nije to prostata, kad prostata stisne ono tjera cijelu noc, ali nista ne izlazi :D
The BEN10

#44 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by The BEN10 »

broj dva wrote:Stari mi cesto igra boce u domu penzionera a kad pitam mamu gdje je tata odgovori "igra se u vrticu sine". Matorci su stvarno ko djeca :D
:D :D :D :thumbup:
Ultravox

#45 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by Ultravox »

zaboravio sam :? šta sam ono kontao napisati...
sema911s

#46 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by sema911s »

hizo ramidovic wrote:...i pisanje po noci, valjda prostata, sta li je...ne gine mi za noc dva puta iscrpavanje
Nemoj ko da te nagovori na pregled prostate..

Osjecaj je ko da ti gura bodljikav hladan kolac.. A nesmijes se pomac, pustit glas, suzu.. A on ...vecinom on... Upro hebo nanu ko sivonja... Valjda sto ne pomagas pa navalioo... Jos kad pukne onim rukavicama po dupetu da te obavjesti da je zavrsioo...
hizo ramidovic

#47 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by hizo ramidovic »

sema911s wrote:

Osjecaj je ko da ti gura bodljikav hladan kolac.. A nesmijes se pomac, pustit glas, suzu.. A on ...vecinom on... Upro hebo nanu ko sivonja... Valjda sto ne pomagas pa navalioo... Jos kad pukne onim rukavicama po dupetu da te obavjesti da je zavrsioo...
zar se pregled ne radi ultrazvukom?
sema911s

#48 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by sema911s »

hizo ramidovic wrote:
sema911s wrote:

zar se pregled ne radi ultrazvukom?
mozda al meni je gurooo nesto,. sta nisam se mogao okrenut
hizo ramidovic

#49 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by hizo ramidovic »

sema911s wrote:
hizo ramidovic wrote: zar se pregled ne radi ultrazvukom?
mozda al meni je gurooo nesto,. sta nisam se mogao okrenut
ma ko zna sta je on tebi gur'o...sumnjivo skroz...
Sephora

#50 Re: "Sve je lako dok si mlad"..

Post by Sephora »

.. I vid se mjenja.. Sve manje vodim bez naočala .. :mrgreen: 8)
Post Reply