Ma ima pravo samo ako je ozbiljan ja ga pokusavam uvjeriti da mu pored tih 500km treba jos jedan izvor prihoda jer fax kosta i zivot opet ce mu ostati za slobodno vrijeme 2-3'km jer mora plstiti rentu i rezije obuci se i jesti mora #fadileoprosti a i malo pubertetsko lupanje nekim biciklima i motorima 8000km promisli malostetoskop wrote:Samo da si bio mudar i u uvodnom postu gdje si napisao otac, stavio majka i obratno, vjeruj mi, koju bi podršku i savjete dobivao.
Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
-
kolegione
#26 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
-
KIseljak12
#27 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
Kakve su ovo trolerske teme. Momak, s 500 KM ne mozes "zivjeti" (kao sto si do sad navikao, nema sanse), mozes zivotariti. Dalje, kazes da dajes instrukcije iz matematike, da si uspjesan student druge godine masinstva, sto implicira da nisi gubio godine. Znaci sad ti je priblizno 20, 21 godina. Ti tvrdis da si sam, radeci, do svoje 21 godine zivota, u BiH uspio zaraditi te pare i kupiti te stvari. Samo reci legendo kako si istovremeno mlatio tolike pare i studirao masinstvo? Nemoj reci od instrukcija, da ti ne bih izracunao koliko si sati morao instrukcija dati.
-
kamikaza123
#28 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
Kao prvo nije mi ni 20 ni 21 godina nego 19 godina imam, u skolu sam krenuo ranije, 20-tu punim u martu, a te pare sam uspio zaraditi ne samo od instrukcija nego sam i radio malo na bausteli, radio sam oko kompjutera, masinstvo studiram kao sto sam rekao na drzavnom fakultetu i vjerujte mi da je fakultet smijesan, ko god drugacije kaze znaci da nikada ne uci i logicno da je tesko ako nikada ne ucis, takođe' mnogo treniram i bio sam drzavni prvak u zgibovima gdje sam takođe' pare uzeo, preko ramazana sam obavljao teravih namaz svake godine i uzimao minimalno 1000 KM (zavrsio sam medresu i bio đak generacije gdje sam dobio stipendiju od fonda bosnjaci), neko moze steci dojam da imam los odnos prema majci sto nije istina, cak sta vise ja sam u dobrim odnosima sa njom, samo mislim da je vrijeme da se ostamostalim i pocnem svoj zivot, njen odnos prema meni necu previs ekomentarisati ali znam da je moj odnos prema njoj uvijek bio korektan i sa punim postovanjem sto je i prouzrokovalo mir i slogu u porodici, a sada da li mi moze iko dati odgovor sta da radim oko alimentacije, ako ne moze da idem na sudKIseljak12 wrote:Kakve su ovo trolerske teme. Momak, s 500 KM ne mozes "zivjeti" (kao sto si do sad navikao, nema sanse), mozes zivotariti. Dalje, kazes da dajes instrukcije iz matematike, da si uspjesan student druge godine masinstva, sto implicira da nisi gubio godine. Znaci sad ti je priblizno 20, 21 godina. Ti tvrdis da si sam, radeci, do svoje 21 godine zivota, u BiH uspio zaraditi te pare i kupiti te stvari. Samo reci legendo kako si istovremeno mlatio tolike pare i studirao masinstvo? Nemoj reci od instrukcija, da ti ne bih izracunao koliko si sati morao instrukcija dati.
- vješalica
#29 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
dečko pokušava već 3 godine da se dokopa para:
jedan post iz 2013 god
jedan post iz 2013 god
kamikaza123 wrote:Ovako, uskoro cu imati 18 godina i primam alimentaciju, taj novac dolazi majci, kada budem punoljetan da li zakonski mogu ja primati taj novac a ne majka i kako ide taj proces da li treba majcin pristanak??
-
kamikaza123
#30 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
hahahahahah, pa basvješalica wrote:dečko pokušava već 3 godine da se dokopa para:
jedan post iz 2013 god
kamikaza123 wrote:Ovako, uskoro cu imati 18 godina i primam alimentaciju, taj novac dolazi majci, kada budem punoljetan da li zakonski mogu ja primati taj novac a ne majka i kako ide taj proces da li treba majcin pristanak??
- vješalica
#31 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
pa zar nisam u pravu?kamikaza123 wrote:hahahahahah, pa basvješalica wrote:dečko pokušava već 3 godine da se dokopa para:
jedan post iz 2013 god
-
kamikaza123
#32 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
[/quote]kamikaza123 wrote:Ovako, uskoro cu imati 18 godina i primam alimentaciju, taj novac dolazi majci, kada budem punoljetan da li zakonski mogu ja primati taj novac a ne majka i kako ide taj proces da li treba majcin pristanak??
hahahahahah, pa bas
pa zar nisam u pravu?[/quote]
jesi, apsolutno, samo sto sam prije zelio samo da znam a sada zelim da to implementiram i zapocnem novi zivot
- vješalica
#33 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
hoćeš li se shodno tome odseliti od majke?kamikaza123 wrote: jesi, apsolutno, samo sto sam prije zelio samo da znam a sada zelim da to implementiram i zapocnem novi zivot
-
kamikaza123
#34 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
Mislim da se to moze zakljuciti iz predhodnih postova, naravno da hocu, jok eto zivit cu sa majkom u "novom zivotu" cccvješalica wrote:hoćeš li se shodno tome odseliti od majke?kamikaza123 wrote: jesi, apsolutno, samo sto sam prije zelio samo da znam a sada zelim da to implementiram i zapocnem novi zivot
- vješalica
#35 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
znači seliš se totalno
dakle,zašto ti mama ne da pare?
-
kamikaza123
#36 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
to je jedan od razloga ima ih mnogo, jednostavno zelim zapoceti samostalan zivotvješalica wrote:znači seliš se totalno
- dobojlija81
- ExNihilo
#38 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
Momak postavio konkretno pitanje. Umjesto da forumaši ovog usranog foruma naprosto zaobiđu isto (ako ne znaju odgovor) ili odgovore (ako odgovor znaju), inherentna malograđanština, mahalanje i dokonost to naprosto ne dozvoljavaju prosječnom klix forumašu. Pa stoga slijedi serija pitanja i podpitanja: kako si zaradio pare? što si kupio biciklo? zašto se rasipaš? Seliš li se? Koliko imaš godina? Kopaju mu se postovi stari više godina.
Što je najgore, to je scenario koji se susreće na svakoj temi. S V A K O J. Jebao je ježa, ko je ovdje šta upitao.
Što je najgore, to je scenario koji se susreće na svakoj temi. S V A K O J. Jebao je ježa, ko je ovdje šta upitao.
-
Objektivni navijac
#39 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
Ovaj sega-mega intelektualac,ucenik,student,instruktor,baustelac,kompjuteras,hodza,motorista i biciklista . Ultra multisposoban intelektualno i fizicki nas pita da li za promjenu sudskoga rjesenja treba ici na sud
Jok,sine,trebas ici u upravu vodovoda,potrazi Husa,reci da te je Objektivni poslao. I poselami ga.
Jok,sine,trebas ici u upravu vodovoda,potrazi Husa,reci da te je Objektivni poslao. I poselami ga.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#40 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
@ kamikaza,
da li si ti svojoj mami ikad ista kupio za rodjendan ili nekad donio buket cvijeća ?
da li si ti svojoj mami ikad ista kupio za rodjendan ili nekad donio buket cvijeća ?
-
Drinski
#41 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
Moras traziti izmjenu preszde u dijelu odluke o izdrzavanju, tuzbom, tako da se novac tebi placa.
- mousstapha
#42 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
Nemoj se osamostaliti sa 500 KM mjesecno. Jednostavno, nemoj!
- vješalica
#43 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
Kad je tako sposoban da zaradjuje vise para nego alimentacija sto ce mu onda ona za osamostaljenje?
Nek ode od kuce bez toga pa da vidimo
-
kamikaza123
#44 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
Bez uvrede ali gluplji komentar odavno nisam cuo. Otici cu zivjeti sam a majki ostaviti alimentaciju, zaista glupa konstatacija.vješalica wrote:Kad je tako sposoban da zaradjuje vise para nego alimentacija sto ce mu onda ona za osamostaljenje?
Bio sam na sudu i moram pokrenuti postupak, umjesto da mi odgovorite ako znate odgovor poceli ste me ispitivati o mom pritatnom zivotu a ja budala odgovaram na to, a taj gore sto pametuje i govori kao ja kad sam toliko pametan, zasto se raspitujem po furumu, pa valjda je lakse pitati ako neko zna prvo pa tek onda obilaziti institucije i ici od jednog mjesta na drugo, zivi vi meni bili a i ja sa vama, lijep pozdrav
-
kamikaza123
#45 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
Ja sam gori koji ti pricam o svom zivotu, da me bolje poznajes ne bi taku retoriku imao, i pametnjakovicu nisam pravnik nego inzinjer da znam da se uopste treba mijenjati sudska odluka jer mi je i sama majka govorila da od punoljetnosti imam PRAVO na alimentaciju ali izgleda da nase institucije kao i narodno misljenje su zaista smijesne, o porodicnom zakonu da ne govorim, rado bih ti rekao svoje ime ali ne zelim da narod ispire usta samnom, a u ostalom mozes malo se raspitati i znat ces ko sam ja ako si iz sarajevaObjektivni navijac wrote:Ovaj sega-mega intelektualac,ucenik,student,instruktor,baustelac,kompjuteras,hodza,motorista i biciklista . Ultra multisposoban intelektualno i fizicki nas pita da li za promjenu sudskoga rjesenja treba ici na sud![]()
![]()
-
kamikaza123
#46 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
I da i motorista sam i biciklista, a sve sto sam rekao mozes provjeriti a ne suditi tek' takoObjektivni navijac wrote:Ovaj sega-mega intelektualac,ucenik,student,instruktor,baustelac,kompjuteras,hodza,motorista i biciklista . Ultra multisposoban intelektualno i fizicki nas pita da li za promjenu sudskoga rjesenja treba ici na sud![]()
![]()
- vješalica
#47 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
Uspio si i inzinjer postati u ova 2-3 dana.kamikaza123 wrote:Ja sam gori koji ti pricam o svom zivotu, da me bolje poznajes ne bi taku retoriku imao, i pametnjakovicu nisam pravnik nego inzinjer da znam da se uopste treba mijenjati sudska odluka jer mi je i sama majka govorila da od punoljetnosti imam PRAVO na alimentaciju ali izgleda da nase institucije kao i narodno misljenje su zaista smijesne, o porodicnom zakonu da ne govorim, rado bih ti rekao svoje ime ali ne zelim da narod ispire usta samnom, a u ostalom mozes malo se raspitati i znat ces ko sam ja ako si iz sarajevaObjektivni navijac wrote:Ovaj sega-mega intelektualac,ucenik,student,instruktor,baustelac,kompjuteras,hodza,motorista i biciklista . Ultra multisposoban intelektualno i fizicki nas pita da li za promjenu sudskoga rjesenja treba ici na sud![]()
![]()
Nema brige za tebe.
Uostalom kad zavrsis skolu a to ce biti brzo,onda vise nema alimemtacije.tad ces se vratiti kuci materi na grbacu
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#48 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
ExNihilo wrote:Momak postavio konkretno pitanje. Umjesto da forumaši ovog usranog foruma naprosto zaobiđu isto (ako ne znaju odgovor) ili odgovore (ako odgovor znaju), inherentna malograđanština, mahalanje i dokonost to naprosto ne dozvoljavaju prosječnom klix forumašu. Pa stoga slijedi serija pitanja i podpitanja: kako si zaradio pare? što si kupio biciklo? zašto se rasipaš? Seliš li se? Koliko imaš godina? Kopaju mu se postovi stari više godina.
- CaneBos
#49 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
BiH forumi, perfektan odraz nedoraslih umova, pretencioznih egoa, malogradjanstine, nadobudnosti, bahatosti, samoblamaze..etc..etc..etc..
Na svakoj je$enoj temi, 70% i vise odgovora po istom mahalskom sablonu!
Pa ili je pokretac teme trol i zajebaje narod ili ko fol pita za nekoga drugog, a ustvari pita za sebe..da ne pominjem standardne konstatacije forumasa o liku, karakteru, sadasnjem, proslom i buducem zivotu pokretaca teme, o prorocanstvima koje forumasi izbacuju ko iz rukava na osnovu maltene 2 posta pokretaca teme..
A onda dramski zaplet u vidu pitanja i podpitanja, a jesi li, a sto si, a kako si, a odakle ti, a gdje, a koliko, a zasto..
Dobro rece neko maloprije..je$o je jeza onaj ko ovde postavi pitanje za bilo sta..i eto..svasta se zove ''forum''.
Na svakoj je$enoj temi, 70% i vise odgovora po istom mahalskom sablonu!
Pa ili je pokretac teme trol i zajebaje narod ili ko fol pita za nekoga drugog, a ustvari pita za sebe..da ne pominjem standardne konstatacije forumasa o liku, karakteru, sadasnjem, proslom i buducem zivotu pokretaca teme, o prorocanstvima koje forumasi izbacuju ko iz rukava na osnovu maltene 2 posta pokretaca teme..
A onda dramski zaplet u vidu pitanja i podpitanja, a jesi li, a sto si, a kako si, a odakle ti, a gdje, a koliko, a zasto..
Dobro rece neko maloprije..je$o je jeza onaj ko ovde postavi pitanje za bilo sta..i eto..svasta se zove ''forum''.
- CaneBos
#50 Re: Da li imam pravo da primam alimentaciju na svoj racun
Ziv bio imas GUGLkamikaza123 wrote:I da i motorista sam i biciklista, a sve sto sam rekao mozes provjeriti a ne suditi tek' takoObjektivni navijac wrote:Ovaj sega-mega intelektualac,ucenik,student,instruktor,baustelac,kompjuteras,hodza,motorista i biciklista . Ultra multisposoban intelektualno i fizicki nas pita da li za promjenu sudskoga rjesenja treba ici na sud![]()
![]()
Ako jesi to sve sto si i neka si hvala Bogu, s pamecu i malo nafake sve je to sto si pobrojao bilo moguce izvesti.., a i ako nisi, niko ovde na forumu od tog nema ni koristi ni stete, nego naprosto im nema dje stat da to more bit tako.
Aloha!