17. februar - 8 godina Republike Kosovo
- fosna2014
#26 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
Mi nismo priznali Kosovo. Nemamo nikakve veze stim.
- Arteta
#27 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
Alija nije pogrijesio sto je potpisao Dayton, pogrijesio je sto se doveo u takvu situaciju da mora na to pristati.escobar__ wrote:Pitam se kakvu li bi vi, vječito neutralni, mantrali priču da Alija kojim slučajem nije potpisao Dejtonski sporazum, te da se rat nastavio do ko zna kada? Siguran sam da bi govnjiva usta govorila kako je Alija mogao ali nije spriječio nastavak rata, te kako je još na desetine hiljada ljudi stradalo zahvaljujući upravo njemu.Arteta wrote:Lider Bosnjaka Alija Izetbegovic je licno svojim potpisom ozvanicio RS i ona je postala realnost i bice realnost jer se ne moze ukinuti, Alijinim potpisom na Dayton su dobili mehanizme da ga samo gradjani RS-a mogu ukinuti, a znamo da su u tom entitetu i vlast i opozicija uz taj entitet pa nema sanse da ga se ukine.sinuhe wrote:Daleko je Kosovo i od Bosnjaka nepriznata drzava. Nesto kao RS osim sto su Bosnjaci priznali RS.
Mi mozemo ili da se pomirimo s tim entitetom ili da lajemo po forumu.
Kada je Kosovo u pitanju, drzava BiH nije priznala Kosovo kao drzavu niti ce priznati zato sto su Srbi Alijinim potpisom dobili mehanizme da imaju veto i na vanjsku politiku BiH.
Pisa ida je Kosovo drzava je sprdati se sa svojom drzavom BiH.
S dosta Alijinih odluka se lično ni u snu ne bih složio niti njega kao ličnost (a stranku da ne pričam) nešto posebno ne gotivim ali kad vidim toliku želju kod pojedinaca da blate sve redom u Bošnjaka (neki čak idu toliko daleko da direktno nas optuže za agresiju Srbije na ovu državu) tačno bih se ispovraćao da valja.
Trebao je prihvatiti povoljniji sporazum za Muslimane koji je dobio prije rata.
-
Lug
#28 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
_BataZiv_0809 wrote:Ne mogu, a da se ne spomenem, kako su se mnogi, usudio bih se reci vecina, barem u Zenici, sjetili da su "strani drzavljani" kad je krenula mobilizacija u ABiH.Drinski wrote:To je bratski albanski narod.
pa i jesu strani drzavljani, Albanci..samo ti ime kaze,
-
dezurni_ucenik
#29 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
U toj drzavi je nastala Nacertanija. Iz te drzave su dolazili arkanovci i seseljovci. U toj drzavi nastao je cetnicki pokret. Ta ista drzava danas je izjednacila cetnike sa partizanima. Da ne spominjem da je ta drzava najveci izvoznik seljakluka i kica, ali to je tema za neku drugu emisiju._BataZiv_0809 wrote:Pa vidi drug, ne bih se bas slozio.dezurni_ucenik wrote:
I Srbija je nama odvalila 49% drzave. Tako da nemam nista protiv nezavisnosti Kosova. Sljedece - Vojvodina, pa da se na kraju svedi samo na BG pasaluk.
Kakvog su zla nanijeli narodima bivise Jugoslavije, oduzimanje Kosova je najmanje sto se uradilo. Zasluzili su oni i vecu kaznu.
Odnosno nacelno se slazem, samo tvrdim da prica nije bas tako jednostavna. Milosevic, iako zlocinac i monstrum, nije bio glup. Znao je on da od promjene granica nema nista. Zasto nije pripojio srpske entitete u BiH i Hr, narocito kad su bili na vrhuncu i RS i RSK?
Pa sjeti se samo kada im je uveo sankcije, Mladicevog bijesa, a Karadzicevog skoro placnog "mi smo dio Jugoslavije, mi se tako osjecamo, volio bih da oni to shvate". To bijase u Kninu cini mi se, kad su se on i Martic dogovarali o ujedinjenju.
Poenta price: Srbija jeste izvrsila agresiju, jeste pomagala RS, ali nam oni nisu oteli 49% teritorije. Trebali su biti sudski osudjeni u tuzbi pred Medjunarodnim sudom i to bi bila najbolja pravna i civilizacijska kazna.
Ovako kaznjavati ih istim ponasanjem, raditi im isto sto su i oni radili drugima (posredno i neposredno) bojim se da nije bas najbolji pristup. Za mene je secesija Kosova ista kao i secesija bilo koje druge oblasti unutar jedne suverene drzave.
Svejedno mi bila to Srbija, Spanija ili Argentina.
Zelim ono bas od srca da se svedu samo na beogradski pasaluk. I da im vise nikad, ni u snovima, ne padne na pamet da pokrecu bilo kakve ratove.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#30 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
Mislim da ti se ovo dvoje medjusobno iskljucuje. Ranjena zvijer je najopasnija, kao i covjek koji nema vise sta izgubiti.dezurni_ucenik wrote:
Zelim ono bas od srca da se svedu samo na beogradski pasaluk. I da im vise nikad, ni u snovima, ne padne na pamet da pokrecu bilo kakve ratove.
Od srca nam svima zelim mir i prosperitet.
-
dezurni_ucenik
#31 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
_BataZiv_0809 wrote:Mislim da ti se ovo dvoje medjusobno iskljucuje. Ranjena zvijer je najopasnija, kao i covjek koji nema vise sta izgubiti.dezurni_ucenik wrote:
Od srca nam svima zelim mir i prosperitet.
Srbija nije ranjena zvijer, vec naguzena. Nisu visu vojna sila, nisu nesto simpaticni ni zapadu, Rusi ce ih gotiviti sve dok ima se sta prodati., kad i toga nestane Rusi lagano ledja okrecu. Tako da je smijesna ta prica o ranjenoj zvijeri i opasnosti.
Ali neke stvari se moraju posloziti. Zao mi je, ali narod koji dovede cetnike na vlasti i kojima je svejedno sto su cetnici izjednaceni sa partizanima - nisu nikakve zrtve vec saucesnici.
Suosjecam sa onih 5% sto glasaju za Cedomira Jovanovica. Njima zelim mir i svu srecu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#32 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
Govorio sam o situaciji da se Srbija svede na beogradski pasaluk.
-
Drinski
#33 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
Pa neki zenicani tvrde da BIH nije trebala biti nezavisna pa to nije neki reper._BataZiv_0809 wrote:Ne mogu, a da se ne spomenem, kako su se mnogi, usudio bih se reci vecina, barem u Zenici, sjetili da su "strani drzavljani" kad je krenula mobilizacija u ABiH.Drinski wrote:To je bratski albanski narod.
Last edited by Drinski on 09/01/2016 18:44, edited 1 time in total.
-
Drinski
#34 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
Pa to je njihov problem, osim toga recimo Vllasi ( ili Adem Demaci) je za, pola politicara iz Sarajeva, papa.sinuhe wrote:Kako bratski kad se nijedan vidjeniji Bosnjak ne zalaze za priznanje Kosova? Sta kaze Fatmir, jedino ako on nesto ne mulja.
-
dert
#35 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
Eh, eh, eh,da vlada federacije ima MUDA , ode na Kosovo i LEPO, kaze : postujemo volju .....bla, bla, bla
pa da vidimo pickoustog cetnika kako ce reagovati .............lebac im se ogadio
pa da vidimo pickoustog cetnika kako ce reagovati .............lebac im se ogadio
- desni
#36 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
Nek im je sretan Dan nezavisnosti.
-
VCorp
#37 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
Ono kad ga je potpisao a mi na 20 kilometara od Tomašice, Srbi kao na speedu kolju familije ljudi koji su tu bili s nama ? Znas li ti koliko smo mi stotina ljudi mogli spasiti tad ? Uz duzno postovanje, jebem ja i Aliju i potomka mu kao i sto nabijem na kurac čitav NATO jer poslije svega smo mi zasluzili da uđemo u Banja Luku i jebemo im mater za sva vremena.escobar__ wrote:Pitam se kakvu li bi vi, vječito neutralni, mantrali priču da Alija kojim slučajem nije potpisao Dejtonski sporazum, te da se rat nastavio do ko zna kada? Siguran sam da bi govnjiva usta govorila kako je Alija mogao ali nije spriječio nastavak rata, te kako je još na desetine hiljada ljudi stradalo zahvaljujući upravo njemu.Arteta wrote:Lider Bosnjaka Alija Izetbegovic je licno svojim potpisom ozvanicio RS i ona je postala realnost i bice realnost jer se ne moze ukinuti, Alijinim potpisom na Dayton su dobili mehanizme da ga samo gradjani RS-a mogu ukinuti, a znamo da su u tom entitetu i vlast i opozicija uz taj entitet pa nema sanse da ga se ukine.sinuhe wrote:Daleko je Kosovo i od Bosnjaka nepriznata drzava. Nesto kao RS osim sto su Bosnjaci priznali RS.
Mi mozemo ili da se pomirimo s tim entitetom ili da lajemo po forumu.
Kada je Kosovo u pitanju, drzava BiH nije priznala Kosovo kao drzavu niti ce priznati zato sto su Srbi Alijinim potpisom dobili mehanizme da imaju veto i na vanjsku politiku BiH.
Pisa ida je Kosovo drzava je sprdati se sa svojom drzavom BiH.
S dosta Alijinih odluka se lično ni u snu ne bih složio niti njega kao ličnost (a stranku da ne pričam) nešto posebno ne gotivim ali kad vidim toliku želju kod pojedinaca da blate sve redom u Bošnjaka (neki čak idu toliko daleko da direktno nas optuže za agresiju Srbije na ovu državu) tačno bih se ispovraćao da valja.
-
goodbar
#38 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
Jedno mi nikada neće bit jasno-Sa Miloševićem se mogao očekivati rat(ratovi).Nije pristajao ni na šta,osim na Veliku Srbiju.Imao je i JNA iza sebe,pa mu se moglo glumit Musolinija.E,sada,kada je počeo rat u Sloveniji,samo slijepac nije očekivao rat u Hrvatskoj,a najvjerovatnije i u BiH.Kosovski Albanci su već popušili '89-'90.Nisu imali nikakva ljudska prava,a autonomija im se svela na ono što im je svojedobno Ranković "dao".Kako tada,na početku rata u SLO,nisu se digli Hrvati,zahtjevajući,milom ili silom(a sila će doći za par mjeseci)nezavisnost? Šta je čekala BiH,da se ratna tehnika preseli u Bosnu? Šta su čekali Kosovari? Da su zajedno krenuli,možda rata ne bi ni bilo,ili bi bilo mnogo manje žrtava.JNA bi podvukla rep,ili bi izgubila na svim frontovima.Šta se čekalo?
-
malimbi
#39 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
24467 km2 ( povrsina manjeg entieta) /51209 km2 ( povrsina Bosne i Hercegovine ) = 47.7 % a ne 49 % , kada se vec koriste % da budu tacni.dezurni_ucenik wrote:_BataZiv_0809 wrote:Kako da imam postovanja prema paradrzavnoj tvorevini koja je svojim postupkom dala alibi i presedan za prekrajanje granica suverenih slozenih drzava. To ne iskljucuje empatiju za njihov los polozaj i represiju nad istima, od Rankovica do Milosevica.
I Srbija je nama odvalila 49% drzave. Tako da nemam nista protiv nezavisnosti Kosova. Sljedece - Vojvodina, pa da se na kraju svedi samo na BG pasaluk.
Kakvog su zla nanijeli narodima bivise Jugoslavije, oduzimanje Kosova je najmanje sto se uradilo. Zasluzili su oni i vecu kaznu.
Znam da ce se javiti neki koji ce da tvrde da nema veze da li je 49 % ili 47.7 % ali da stavim to u kontekst: 1.3 % od Bosne i Hercegovine = 665 km2 a grad Sarajevo ima povrsinu od 142 km2, to znaci da bi 4.6 Sarajeva moglo stati u ovih 1.3 % koji fale do 49 %.
Last edited by malimbi on 21/01/2016 13:53, edited 3 times in total.
- sinuhe
#40 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
Ne znam. Ja bi zaokruzio na 50%. Cuj 47 zarez nesto
Plus Treci i eto ti 70%.
-
malimbi
#41 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
I taj zarez i nesto vise od 4 Sarajevasinuhe wrote:Ne znam. Ja bi zaokruzio na 50%. Cuj 47 zarez nesto
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#42 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
priznali mi jal ne priznali Republika Kosovo je danas država sa mlogo više suvereniteta nego što čemo mi ikad imati
well played
well played
- dust in the wind
#43 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
kakva kretenska tema... ovdje kada ne treba zajebavati Srbe zbog gubitka Kosova, Kosovare, Albance smatraju nižom kastom. Pola Sarajeva im laje šiptarsku majku, kukaju da su mafija isključivo, da im djecu drogue tuše, da rade na super pozicijama... itd. A ne mislim da je drugačije ni u ostalim dijelovima gdje su Bošnjaci većina. Sada fol kao čestitanje dana nezavisnosti.. fuj
- seln
#44 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
Zato sto nije glup. On je ciljao na osamostaljenje tih paradrzava bez pripajanja srbiji, "da se Vlasi ne dosjete"._BataZiv_0809 wrote: Milosevic, iako zlocinac i monstrum, nije bio glup. Znao je on da od promjene granica nema nista. Zasto nije pripojio srpske entitete u BiH i Hr, narocito kad su bili na vrhuncu i RS i RSK?
To pripajanje je planirano za neku kasniju fazu, vjerovatno ne u cijelom opsegu, neke od tih teritorija bi vjerovatno bile pregovaracki kapital.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#45 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
8 godina samoće
-
Nuclear Winter
#46 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
Bolje i 1000 godina samoće nego sa četnicima živjetiBlack swan wrote:8 godina samoće
-
Nuclear Winter
#47 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
To o čemu ti bulazniš je rasističko mišljenje u beogradu,banja luci i generalno u srpskom narodu.Na bilo kojem "srpskom" forumu iz genocidne i srbije pišu upravo iste bljuvotine kao i ti i pretpostavljam da si ih sa tih foruma i pokupio.Ja znam dosta ljudi iz skoro svih gradova u federaciji i niko ne psuje šiptarsku majku,niti ih smatra nižom rasom a pogotovo niko normalan ne misli da "rade na super pozicijama"(majke ti odakle ti ovodust in the wind wrote:kakva kretenska tema... ovdje kada ne treba zajebavati Srbe zbog gubitka Kosova, Kosovare, Albance smatraju nižom kastom. Pola Sarajeva im laje šiptarsku majku, kukaju da su mafija isključivo, da im djecu drogue tuše, da rade na super pozicijama... itd. A ne mislim da je drugačije ni u ostalim dijelovima gdje su Bošnjaci većina. Sada fol kao čestitanje dana nezavisnosti.. fuj
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#48 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
jesi i ti dijasporac pa ne živiš u bihNuclear Winter wrote:Bolje i 1000 godina samoće nego sa četnicima živjetiBlack swan wrote:8 godina samoće
-
Nuclear Winter
#49 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
Aferim! Čim se neko ne slaže sa šupljom pričom odmah dijasporac.Bolje ti je da se držiš teme o filmovima,ovo je ipak preteško za tebeBlack swan wrote:jesi i ti dijasporac pa ne živiš u bihNuclear Winter wrote:Bolje i 1000 godina samoće nego sa četnicima živjetiBlack swan wrote:8 godina samoće
Ne nisam dijasporac,sasvim obični Sarajlija koji je na svojoj koži osjetio ljepotu življenja sa nebeskim narodom,zato i ponavljam radije sam na marsu nego da dijelim zrak sa nebeskim narodom.
- dust in the wind
#50 Re: 17. februar - 8 godina Republike Kosovo
ne lupetaj. da otvoriš 2 moja posta shvatio bih da nemam nikakve veze sa Srbijom, a još manje sa nacionalizmom. Jok ne pljuje se po Albancima, Sandžaklijama, Fočacima... ma jok. kako neko može živjeti u zabludi..nije mi jasno. Dovoljno je pročitati komentare na Klixu I vidjeli kakve bljuvotine pišu.Nuclear Winter wrote:To o čemu ti bulazniš je rasističko mišljenje u beogradu,banja luci i generalno u srpskom narodu.Na bilo kojem "srpskom" forumu iz genocidne i srbije pišu upravo iste bljuvotine kao i ti i pretpostavljam da si ih sa tih foruma i pokupio.Ja znam dosta ljudi iz skoro svih gradova u federaciji i niko ne psuje šiptarsku majku,niti ih smatra nižom rasom a pogotovo niko normalan ne misli da "rade na super pozicijama"(majke ti odakle ti ovodust in the wind wrote:kakva kretenska tema... ovdje kada ne treba zajebavati Srbe zbog gubitka Kosova, Kosovare, Albance smatraju nižom kastom. Pola Sarajeva im laje šiptarsku majku, kukaju da su mafija isključivo, da im djecu drogue tuše, da rade na super pozicijama... itd. A ne mislim da je drugačije ni u ostalim dijelovima gdje su Bošnjaci većina. Sada fol kao čestitanje dana nezavisnosti.. fuj)???