A hoces rec da ko biva poznajemo dovoljno dobro procese u sopstvenom tjelu?jefferson wrote:Jel ti shvatas kakve ti nebuloze valjas u svojim postovima, tipa: insan nezna sopstveno tijelo?Njanjavi wrote:Jos samo da nas uvjeris da sarajevski kiseljak istiche u pacifik iz fukushime jarane i da teferic organizujemo pred dizanje petnes nuklearki na potezu mostar, sarajevo, zenica, tuzla![]()
Koja nebuloza i izvala jbte, nije niko umro od radijacije, pa kralju jel shvatas kako utice na tjelo to govance od izotopa koji cure u okean vec 5 godina maltene?
Pises kao da je to pickin dim i da preuvelicavamo, pa bil se ti kupo jaraniko blizu fukushime malo ako je tako sigurno i bezazleno ko sto pricas.
Cuj nije niko umro od radijacije, boze me sacuvaj i zakloni takvih shatro znalaca i psiha.
Ono sto je u ovoj temi zabrinjavajuce je da danas vecina stanovnistva u BiH rezonuje kao ti, nemjuci nikakvo razumjevanje za nauku.
Mi danas pored ljudi kao ti ne bi mogli sagraditi sami jebenu vejtrenjacu a nekad smo avione pravili.
Jel to na neki nacin pokusavas velicat modernu medicinu, medicinu koja vise truje insana nego sto ga lijeci, i kojoj je jedan od najvecih aduta invazivna metoda i rezanje tjela?
I zbog toga zelis rec da fakat poznajemo svoje tjelo?
Decko dragi tjedoh samo rec realno, da smo na samom pocetku nekih ozbiljnijih saznanja o dunjaluku i funkcionisanju stvari u njemu.
Zadnjih stotinjak godina je jako kratak period i insan je u povojima sto se tice masu stvari pa i o raznim procesima u sopstvenom tjelu.
Samim tim, zelim da kazem cinjenicu da ne mozemo tvrdit sa sigurnoscu nista maltene sto se tice planete, jer je tu varijacija i mogucnosti mnogo vise nego sto smo i sami svjesni.
Dan danas pored masu jbenih teleskopa se moze prikrast asteroid kojeg primjete tek kad prozuji pored planete, a da sa sigurnoscu mozes rec da nema sanse da se desi veci zemljotres na podrucju evrope, da su te tektonske ploce od pamtivjeka na istim mjestima i nema sanse da se pojave neke nove negdje drugo.
Malo mi takav pristup, iskljucivost i kategoricnost presmjesan, da ne kazem neozbiljan i stupidan.