Fatmir vs Velić

Ironmen

#26 Re: Fatmir vs Velić

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:
handžar88 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ništa posebno, tu i tamo se objavi neki video snimak koji u dan dva ima 40 hiljada pregleda....
Kolko to vas ima u nasoj Bosni ako takvi klipovi za dva dana imaju 40 hiljada pregleda :shock:
i bas me zanima tvoj komentar na konstataciju kolege
KB9 wrote:fatmir - radikalni zatucani seljober
velic - tip pravog modernog muslimana
Jel i ti mislis da je ovaj radikalni seljober? :D
Velić bi sebi najbolje pomogao da ne ostavlja upise niti komentare po Fejsbuku, i da je cijelu stvar oko snimka ostavio po strani, ili ako se već javljaš kažeš kako jeste, ''dobro si me zeznuo, svaka čast'' ''jooj grozno sam reagovao i odgovarao na pitanja''.

Protiv sam bilo kakvog vida etiketiranja ili generalizacije, mislim da je Velić u tome pretjerao, i da on treba tražiti halala i od Fatmira što ga je izvrjeđao i od momaka koje je etiketirao, spominjao nekakvo cinkanje, itd.

Sta je savo sta ti gospodin Velic smeta covjeka je institucija za nas muslimane u BiH primjer nam moze biti svima.
Zasto da on ostavi facebook zasto ti neostavis ovaj forum ??? Covjek se svim silima na lijep nacin pokusava boriti protiv radikalista i ljudi poput tebe koji obmanjuju javnost i sire lazi i propagandu i razvaljuje vas u dijalogu na sve moguce nacine.

Covjek koji je pomogao na 1000 ljudi covjek koji svaki dan siri dobrotu i zdrav razum i ti si se sad nasao govoriti o njemu da treba prestati pisati na svome facebook profilu ko si bolan ti da ovako pises o ljudima ko ??????????? sram da te bude.
kritichar

#27 Re: Fatmir vs Velić

Post by kritichar »

-LIBERO- wrote:
ultima_palabra wrote:Fatmir je interešdžija, odrastao u nekom hašišarsko-ateističkom miljeu... ne vjerujem da je uopšte vjernik, ali je skontao da mu je najbolja prođa na toj muslimansko-bošnjačkoj ekstremnoj desnici, gdje ne moraš biti baš neko pero da postigneš relativan uspjeh. U ratu ometao namaze po tuzlanskim džamijama, ali na vrijeme skontao da je na "ljevici" puno veća žurnalistička konkurencija.

Velić je sitni hodžica sitnog uma, prilagodljiv svakoj podlozi... bio Cerićev pitbull kad je trebalo, a kod novog umjerenog reisa obukao umjereno ruho. Zajedno sa Fatmirom pravio liste islamofoba kojima će IZ odbiti klanjati dženazu (Emir Suljagić), a sad mu kao smeta Fatmirov medijski odstrel. Lijepo ih je vidjeti ovako :mrgreen:
K'o sa moje tastature da je otipkano. :thumbup:
U prevodu ni jedan musliman ne valja, osim onih koji iskreno podvijaju rep, za razliku od oličenja morala Emira Suljagića, letača i preletača, leta iz stranke u stranku, NVO, a trenutno slobodno lebdi u vakuumu.
budza

#28 Re: Fatmir vs Velić

Post by budza »

smesan si.
procitaj tekstove koje je fatmir pisao u tuzlanskim novinama skraja 1991. i u 1992. godini pa ti mozda bude jasniji njegov "radikalizam".
mali_balon

#29 Re: Fatmir vs Velić

Post by mali_balon »

Velicu bi bolje bilo da se ufati svog posla nego fatmira (eto mu on jebo ga on) i FBa. Ja nisam cuo ni jednog efendiju da je reko da nekom ne halali, makar ne ovako javno na FB, sta god mu taj neko uradio. To govori kakav efendija je FB hodza Velic...Trebo bi malo ohanut sa hvalisanmjem preko FB ja pa ja pa ja....
A o fatmiru ne bi da pisem gad i mi se taj....skup celija...
ultima_palabra

#30 Re: Fatmir vs Velić

Post by ultima_palabra »

"U prevodu", ta dvojica nisu dovoljan uzorak da se prema njima ocjenjuje bilo kakva društvena grupa.

Uostalom, zar nisu i oni preletači? Fatko je cijelo ovo vrijeme na sinekuri kod "komunjare" Jasmina Imamovića, a Velić je već podvio rep kad mu je gazda tako rekao... sad se zalaže da vehabije cinkare i prokazuju, jer mečka igra sve bliže vratima.
drunken tiger

#31 Re: Fatmir vs Velić

Post by drunken tiger »

Fatmir prototip bošnjačkog fašiste skupa sa svojom stranicom Bošnjaci. net. Nadam se da će pred sud ubrzo i da će na izležavanje dugogodišnje zatvorske kazne zbog širenja vjerske, nacionalne i svake druge mržnje. Kome nije jasno neka pogleda defter hefte , ima na youtube.
Velić gospodin. Oličenje muslimana, kao da su ga iz ilmihala prepisali. Čovjek prije svega pa tek onda ostalo.
budza

#32 Re: Fatmir vs Velić

Post by budza »

hAZNADAR wrote:Fatmirova taktika je unaprijed poznata.
Spominjace tj provlacice kroz kontekst i genocid, i Srebrenicu, islamofobiju,... na takav nacin da protivnik ispadne kum toga ako se ne slozi u bilo cemu.

Napr.
Fatmir: "Svi Srbi su genetski zlocinci"
Velic: "Pa nije bas tako, u pitanju je politika, ideologija a ne genetika"
Fatmir: "Napravili su genocid a ti ih branis, koliko to krvi Bosnjaci moraju proliti dok takvi izdajnici pod maskom umjerenih ne shvate. Takvima je draze crkveno zvono negoli ezan kojega se stide. Znas li ti sta su nam radili u Prijedoru i Visegradu?"

Ili druga taktika koju obilato koriste domaci ekstremisti a to su cetnici. Kada im god prigovoris ekstremizam - spomenu cetnike kako se slobodno secu, obim genocida i nepravde, islamofobiju i dvostruke arsine,.. i time se opravdaju i operu.

Fatmir Alispahic je jedna obicna populisticka hulja koja gradi svoj image na osnovu nase nesrece i nepravde. A koliko je hrabar i iskren kako neki misle - govori skoro zaboravljena sramota u nasem novinarstvu kada je povukao cijeli broj tadasnjeg Waltera iz prodaje zbog kritike tadasnjem reisu Cericu. Zna ta hulja tacno koga smije dirati a koga ne. Dokle god je najglasniji u pljuvanju "komunjara" - jasno je da prozvani ne drze glavne poluge moci.

ako tako surovo komentarises fatmira, kako gledas na komsica (ne zeljka) vec onog pijanog?
on je tebi jedna moralna gromada i veliki profesionalac?

u citavoj prici je najbitnije da je fatmir trazio (i dobio) halala. uvideo je gresku i izvinio se. to je ljudski cin.
fatmir o srbima ima pravo da govori ono sto danas aze, ali znamo i dok srbi nisu okrvalili ruke sta je o njima fatmir pisao.
KB9

#33 Re: Fatmir vs Velić

Post by KB9 »

budza wrote:

smesan si.
procitaj tekstove koje je fatmir pisao u tuzlanskim novinama skraja 1991. i u 1992. godini pa ti mozda bude jasniji njegov "radikalizam".
pojma nemas, ne citiraj dalje dzaba
budza

#34 Re: Fatmir vs Velić

Post by budza »

KB9 wrote:pojma nemas, ne citiraj dalje dzaba

nadam se da cu se od tvog sveznanja okoristiti. pisi nam o fatmiru radikalnom muslimanu-vehabiji i drugim samomislecim fatmirima vehabijama.
Ajatolah_

#35 Re: Fatmir vs Velić

Post by Ajatolah_ »

kritichar wrote:
-LIBERO- wrote:
ultima_palabra wrote:Fatmir je interešdžija, odrastao u nekom hašišarsko-ateističkom miljeu... ne vjerujem da je uopšte vjernik, ali je skontao da mu je najbolja prođa na toj muslimansko-bošnjačkoj ekstremnoj desnici, gdje ne moraš biti baš neko pero da postigneš relativan uspjeh. U ratu ometao namaze po tuzlanskim džamijama, ali na vrijeme skontao da je na "ljevici" puno veća žurnalistička konkurencija.

Velić je sitni hodžica sitnog uma, prilagodljiv svakoj podlozi... bio Cerićev pitbull kad je trebalo, a kod novog umjerenog reisa obukao umjereno ruho. Zajedno sa Fatmirom pravio liste islamofoba kojima će IZ odbiti klanjati dženazu (Emir Suljagić), a sad mu kao smeta Fatmirov medijski odstrel. Lijepo ih je vidjeti ovako :mrgreen:
U prevodu ni jedan musliman ne valja, osim onih koji iskreno podvijaju rep, za razliku od oličenja morala Emira Suljagića, letača i preletača, leta iz stranke u stranku, NVO, a trenutno slobodno lebdi u vakuumu.
Ja vala nigdje ne vidim ultiminom postu da je spomenuo Suljagića kao nekog super pozitivnog lika, pa da imaš potrebe odgovarati u tom kontekstu i bezveze potencijalno širiti raspravu na nešto što veze s temom nema...
Heller

#36 Re: Fatmir vs Velić

Post by Heller »

Fatmir bivsi žutar, poznat po obijanju trafika za šut. :oops: A ovaj moze srat na turskom...
kritichar

#37 Re: Fatmir vs Velić

Post by kritichar »

Iza Horizonta wrote:
kritichar wrote: U prevodu ni jedan musliman ne valja, osim onih koji iskreno podvijaju rep.
dokaži da nije tako!!
Tužilac prvi iznosi dokaze
Kikibombona

#38 Re: Fatmir vs Velić

Post by Kikibombona »

kritichar wrote: U prevodu ni jedan musliman ne valja
Vratite vjeru medju cetiri zida i nece biti nikakvih problema.
kritichar

#39 Re: Fatmir vs Velić

Post by kritichar »

Kikibombona wrote:
kritichar wrote: U prevodu ni jedan musliman ne valja
To vrijeme je okončano sa komunizmom, islam je način života i ne može se zatvoriti u 4 zida.
Mlohavi

#40 Re: Fatmir vs Velić

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:
Kad se svi ostali aspekti drustvenog zivota nekim novim ustavom vrate medu cetiri zida onda moze i taj religijski.
Do tad, ostaje nam cinjenica da Kurdi su najvecim dijelom suniti. 8)

Član 4. Zakona o slobodi vjere

Svako ima pravo na slobodu vjere i uvjerenja, uključujući slobodu javnog ispovijedanja, odnosno
neispovijedanja vjere. Isto tako, svako ima pravo prihvatiti ili promijeniti vjeru, kao i slobodu - bilo sam ili
u zajednici s drugima, javno ili privatno - da na bilo koji način očituje svoja vjerska osjećanja i uvjerenja obavljanjem obreda, izvršavanjem i pridržavanjem vjerskih propisa, držanjem do običaja i drugih vjerskih aktivnosti. Svako ima pravo na vjersku pouku, koju će vršiti samo osobe koje na tu službu imenuje službeno tijelo ili predstavnik njegove crkve ili vjerske zajednice, kako u vjerskim ustanovama tako u javnim i privatnim predškolskim ustanovama i osnovnim školama i višim nivoima obrazovanja što će se regulirati posebnim propisima.
Kolega kiki od mene prijava posta, a tebi sve najbolje.
Kikibombona

#41 Re: Fatmir vs Velić

Post by Kikibombona »

kritichar wrote: To vrijeme je okončano sa komunizmom, islam je način života i ne može se zatvoriti u 4 zida.
Pa onda nemojte kukati kada se kritikuje sve vezano za vjeru. I vjera si uzima za pravo da se bavi svim i svacim...

Mlohavi, smijesan si!
Mlohavi

#42 Re: Fatmir vs Velić

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:
Pa onda nemojte kukati kada se kritikuje sve vezano za vjeru. I vjera si uzima za pravo da se bavi svim i svacim...

Mlohavi, smijesan si!
Mozda i jesam al' nisam ni terorist nit' sam shupak.
Kikibombona

#43 Re: Fatmir vs Velić

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:
Kikibombona wrote:

Mlohavi, smijesan si!
Mozda i jesam al' nisam ni terorist nit' sam shupak.
Nisam ti to ni rekao. Samo si smijesan i djetinjast. Al hajde...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#44 Re: Fatmir vs Velić

Post by -LIBERO- »

kritichar wrote:
-LIBERO- wrote:

Kako si uspio sve to uvezati i skontati nije mi jasno. Da, obojica su karikaturni likovi na svoj nacin. I da, ne mislim da su reprezentan primjer bosnjackih muslimana, vec pojedinaca slicnih sebi, il grupica takvih. Ti ako mislis da su njih dvojica adekvatan primjer kakav treba biti, cemu teziti, bosnjak musliman, onda ok. Ja ne mislim to.

I pusti mi se te price, figurativno prezentirane - Aaaaaaaa to zato sto sam crnac. :skoljka:
semsasuljakovic

#45 Re: Fatmir vs Velić

Post by semsasuljakovic »

Fatmir je bošnjak uzor svim bošnjacima, a Velić jedan veliki egoista koji će za par mjeseci davati guze za lajk na status.

Velić je poznat po tome da briše sve komentare u kojima mu se ne iskazuje podrška, a te autore istih blokira. I to je malo, pa prati šta njegovi FB prijatelji pišu po fejsu, pa ako je nešto što mu se ne sviđa obriše ih i blokira.

Otišao je čak dotle da briše prijatelje koji mu nikad ništa ne lajkuju!

I da ne zaboravimo njegove pozive na hutbi da se ide Torabiju na liječenje (kad je ovaj punio Zetru).

Sve u svemu, Velić je ef. i 'moderni' musliman koji odgovara ovim našim modernim bošnjacima koji džamiju vide samo petkom ili eventualno tokom 2 bajrama, a odmah poslije namaza svrate ili na pivu ili u kladionicu.
strucnjak_kofol

#46 Re: Fatmir vs Velić

Post by strucnjak_kofol »

DaysleepeR wrote:Fatmir, stari ustaša

Image
nakon ovoga naravno da je Fatmir u pravu , vidjen je cesto kako kupuje u Konzumu na Ircu , pravi Hrvat islamske vjere , cak je nasao selo kod Kalesije gdje se na vasaru prodaje svinjetina (pogledati na youtube onaj njegov Defter hefte ,a selo je 100 % muslimansko , ma pravi covjek na pravom mjestu ,svaka mu je ka u Njegoša :D
mario001

#47 Re: Fatmir vs Velić

Post by mario001 »

-LIBERO- wrote:

Fatmir budala, bolje bi mu bilo da se u ime nas izvinjava Srbima sto su nas napali i poklali, lud covjek
klixo

#48 Re: Fatmir vs Velić

Post by klixo »

Bas me zanima ko vam se svidja od muslimana?
Mislim od javnih licnosti.
Za Fatmira razumijem , mada itekako covjek zna pogoditi u srž samo sto mi se ne svidja njegov bahati pristup.

Od "muslimanskih" medija Akos(www.akos.ba) mi je daleko najbolji i ne pisu o mrznji vec o rjesavanju problema kroz rad,obrazovanje i sl. , sve to rade veoma pismeno.
salik79

#49 Re: Fatmir vs Velić

Post by salik79 »

klixo wrote:Bas me zanima ko vam se svidja od muslimana?
Mislim od javnih licnosti.
Za Fatmira razumijem , mada itekako covjek zna pogoditi u srž samo sto mi se ne svidja njegov bahati pristup.

Od "muslimanskih" medija Akos(http://www.akos.ba) mi je daleko najbolji i ne pisu o mrznji vec o rjesavanju problema kroz rad,obrazovanje i sl. , sve to rade veoma pismeno.
:skoljka: Realno, bolji je saff od akosa :roll:
salik79

#50 Re: Fatmir vs Velić

Post by salik79 »

drunken tiger wrote:Fatmir prototip bošnjačkog fašiste skupa sa svojom stranicom Bošnjaci. net. Nadam se da će pred sud ubrzo i da će na izležavanje dugogodišnje zatvorske kazne zbog širenja vjerske, nacionalne i svake druge mržnje. Kome nije jasno neka pogleda defter hefte , ima na youtube.
Velić gospodin. Oličenje muslimana, kao da su ga iz ilmihala prepisali. Čovjek prije svega pa tek onda ostalo.
:mrgreen: Masa njih bi na ovo pristala...
Post Reply