Djeca i prosjačenje?! | Bezobrazni mali 'prosjak' (Teme povezane)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#26 Re: bezobrazni mali rom

Post by karanana »

pa vidio romchich da je naletio na premiju.
pita koliko je sati, dobija 90 feninga. onda se definitivno isplati potruditi pa pitati za veliki sok ili za mobitel.
bluerapsody

#27 Re: bezobrazni mali rom

Post by bluerapsody »

avetinja wrote:Lešinarska bagra koja živi na račun poštenog svijeta. Samo znaju pružit ruku. Doduše, ima i onih koji ti peru auto sapunicom, pa tako zarađuju. Ne pitaju više imaš li 20 feninga, već odmah traže marku. Ponudiš im frišak hljeb iz pekare umjesto marke, a oni neće. Ti si luđa što im ikako daješ pare.

to da su lesinari u pravu si ali eto zao mi je kad vidim malo dijete :? ... i mali je bio uporan da je isao za mnom do semafora i psuje mi mater naziva me pogrdnim imenima vicuci daj mi mob zasto ides a nisi mi dala mob??? Doslo mi je da se vratim i spucam mu dobru samarcinu ali samo sam udahnula izbrojala u sebi do 5 i brze bolje kuci. A jednom je dosla mojoj rahmetli nani na vrata romkinja od mozda 15 god sa malim djetetom i nana joj lijepo kaze vidim mlada si zdrava udji operi mi prozore u stanu dacu ti 20 KM i jos kesu punu hrane ; romkinja joj tako opsova sve po spisku i odbila hranu eto treebaju joj pare a nana samo joj samo na to tresnu vratima i zakljuca
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#28 Re: bezobrazni mali rom

Post by Velkoski »

karanana wrote:pa vidio romchich da je naletio na premiju.
pita koliko je sati, dobija 90 feninga. onda se definitivno isplati potruditi pa pitati za veliki sok ili za mobitel.
još ako je ajfon :mrgreen:
mayab

#29 Re: bezobrazni mali rom

Post by mayab »

Prosjake treba u startu odjebati, inače ti se naklate na kosti kad skontaju da si" lak plijen", što je i kod tebe to sada bio slučaj!
Od mene nema ništa prosjacima i gotovo!
Inače će se namnožiti u nezamislivim količinama, ako već i nisu, jer svaki dan viđam levate koji olako daju pare, valjda misleći da kupuju poene kod Boga....
:run:

I na kraju evo malo šale, mada ovo treba pogledati, ima jako puno poučne istine
radiša

#30 Re: bezobrazni mali rom

Post by radiša »

bluerapsody wrote:
radiša wrote:
bluerapsody wrote:Naime danas sam morala sam ici u jedini granap koji radi u Hrasnom i natovarim pune kese stvari i cekam trolu da se vratim na Otoku jer tamo zivim a nijedan granap na Otoci ne radi,..Ja sam neko ko je bez posla,licno sebi ne mogu priustiti mnoge stvari koje su mi potrebne
sve se nema a pune kese se nosaju :lol:

e pa nije bas toliko da se nema ali i neko bez posla mora zivjeti zar ne ?? radim neke honorarne poslove i niti spadam u one koji su neradnici i bjeze od posla.Ja barem ne prosim niti kradem zivim skromno rastezem svaki dinar da se izrazim,da neke stvari koje su mi potrebne ali bas ne toliko da se bez njih ne moze trenutno stavljene su na listu cekanja. Mene najvise nervira bezobrazluk tih roma i takvo ponasanje krajnje bezobrazno da je u stanju oteti ti mob iz ruke ili tasnu.
trebala si djetetu dat telefon i jos kredita dopunit,nek ima.
haos1

#31 Re: bezobrazni mali rom

Post by haos1 »

bluerapsody wrote:!znaci dijete od 5do max 8 god mene na ulici drsko pita hocu li mu dati svoj mob i tako lijepo drsko kaze kupi sebi ti drugi daj meni taj
ahhaha znam, goni ih u pm vise. ja na cevapima na carsiji-svaki put jedan te isti mali cigo 13 godina trazi cevap. ludilo, drskost i bezobrazluk.
karanana

#32 Re: bezobrazni mali rom

Post by karanana »

eh da je meni naletit na kakvu radodajku. ne mislim na lovu, sokove i mobitele. doduse komsinica mi je, mozda mi se i posreci. moram cesce i duze hodat oko pijace, merkura i pekare kod okretaljke.
Edin H.

#33 Re: bezobrazni mali rom

Post by Edin H. »

Velkoski wrote:eki rom :mrgreen:
Je li mislis da je trebala firaun napisati? :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#34 Re: bezobrazni mali rom

Post by Velkoski »

haos1 wrote:
bluerapsody wrote:!znaci dijete od 5do max 8 god mene na ulici drsko pita hocu li mu dati svoj mob i tako lijepo drsko kaze kupi sebi ti drugi daj meni taj
ahhaha znam, goni ih u pm vise. ja na cevapima na carsiji-svaki put jedan te isti mali cigo 13 godina trazi cevap. ludilo, drskost i bezobrazluk.
možda voli ćevape
insomnia78

#35 Re: bezobrazni mali rom

Post by insomnia78 »

Ih, ne znas ti Idriza
haos1

#36 Re: bezobrazni mali rom

Post by haos1 »

Velkoski wrote:
haos1 wrote:
možda voli ćevape
aj to jos i nekako, ali kad mi je prst uvalio u tanjir, otad nikako! a "prodaje" mali inace i maramice, tj. dodje i smara 500 puta "hocete li kupit maramice, maramice, maramice"?! vise s tim pitanjima... mali kad odraste komotno moze i u menađere, toliko barata s sitnom lovom.
Bloo
Globalna šefica

#37 Re: bezobrazni mali rom

Post by Bloo »

ima onaj mali bucko koji se mota oko BBI i Mcdonaldsa, isto prodaje maramice ponekad...
njega cu odlezati
bingov buraz

#38 Re: bezobrazni mali rom

Post by bingov buraz »

bluerapsody wrote:
avetinja wrote:Lešinarska bagra koja živi na račun poštenog svijeta. Samo znaju pružit ruku. Doduše, ima i onih koji ti peru auto sapunicom, pa tako zarađuju. Ne pitaju više imaš li 20 feninga, već odmah traže marku. Ponudiš im frišak hljeb iz pekare umjesto marke, a oni neće. Ti si luđa što im ikako daješ pare.

to da su lesinari u pravu si ali eto zao mi je kad vidim malo dijete :? ... i mali je bio uporan da je isao za mnom do semafora i psuje mi mater naziva me pogrdnim imenima vicuci daj mi mob zasto ides a nisi mi dala mob??? Doslo mi je da se vratim i spucam mu dobru samarcinu ali samo sam udahnula izbrojala u sebi do 5 i brze bolje kuci. A jednom je dosla mojoj rahmetli nani na vrata romkinja od mozda 15 god sa malim djetetom i nana joj lijepo kaze vidim mlada si zdrava udji operi mi prozore u stanu dacu ti 20 KM i jos kesu punu hrane ; romkinja joj tako opsova sve po spisku i odbila hranu eto treebaju joj pare a nana samo joj samo na to tresnu vratima i zakljuca
Ugledaj se na nanu.
piupiu

#39 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by piupiu »

Tema je preimenovana u "Bezobrazni mali "prosjak"", molim vas da se suzdržite od rasnog "profiliranja" pri razmatranju problematičnih pojava u društvu. Hvala.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#40 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Velkoski »

:-)

Čuj rasnog profiliranja. Pa šta trebamo lagati da se neko ne bi osjećao ugrožen? Prohodaš gradom i sve ti jasno bude ko je tu 'većina'.

Ne komentarišem rad moderacije nego mi smiješan komentar. :mrgreen:
Logovan

#41 Re: bezobrazni mali rom

Post by Logovan »

haos1 wrote:
Naručiš i njemu jednu porciju. :D
piupiu

#42 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by piupiu »

Velkoski wrote::-)

Čuj rasnog profiliranja. Pa šta trebamo lagati da se neko ne bi osjećao ugrožen? Prohodaš gradom i sve ti jasno bude ko je tu 'većina'.

Ne bih otvarala diskusiju o latentnom i aktivnom rasizmu prema romskoj populaciji na Balkanu. Zaustavljanje po ulici, traženje 'marke', telefona, maltretiranje gradjana nisu ekskluzivna pojava koja se veže isključivo za romsku populaciju, niti su uslovljeni nečijom rasom.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#43 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Velkoski »

Čuj rasizam.

'bem ti 21. vijek i 'diskriminacije everywhere'.

Dakle, sutra ujutro kada izađem i ugledam deset različitih prosjaka za jednog ću reći da je Bošnjak, za jednog da je Srbin, za trećeg da je Džedaj... Da se ne bi neko uvrijedio. A svi znamo ko su.

OK :run:
maida95

#44 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by maida95 »

Nije to stvar rasizma, nego činjenica koja, pa skoro da se i ne može negirati. :|

I vjerujte da je u Tuzli sigurno gora situacija nego u Sarajevu što se ovog problema tiče. Imala sam priliku da boravim u Sarajevu više puta, i nisam uopšte susretala toliko prosjaka koliko ih imam priliku svaki dan vidjeti u Tuzli. Možda je to i neka moja sreća, ko zna.
bluerapsody

#45 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by bluerapsody »

piupiu wrote:
Velkoski wrote::-)

Ne bih otvarala diskusiju o latentnom i aktivnom rasizmu prema romskoj populaciji na Balkanu. Zaustavljanje po ulici, traženje 'marke', telefona, maltretiranje gradjana nisu ekskluzivna pojava koja se veže isključivo za romsku populaciju, niti su uslovljeni nečijom rasom.
E pa ja nisam rasista takodje imam komsije rome koji su pristojni po svemu i imaju stalan posao djeca su im odgojena pristojna obrazuju se. Takodjer ko si ti da meni zabranis da kazem da me je danas spopao mali rom koji je svo vrijeme pokusavao da mi otme mob i vjerovatno bi posao da mi otrgne tasnu jer gospodincic nije zadovoljan sa 90 feninga meni pare ne padaju sa neba. Da ima kriminalaca i laznih prosjaka mnogo i ja nisam rekla rom da bi izrazavala kroz to svoju mrznju meni je samo dodijalo na podrucju Otoke do Hrasnog i pogotovo Konzum na Otoci gdje su mene i bolesnu tetku romi naizgled nevina djecica posli da napadnu nozevima jer im nismo dali da nam rove po kesama koje su bile u kolicima jos im je tetka dala par maraka to njima nije dosta jer su vidjeli kese pa hajde da se probaju ogrebati za jos vise.za mnom je danas taj mali rom sve do semafora trcao za mnom pokusavajuci mi na svaki nacin oteti mobitel i pokusavao je da me zbuni da mi otme i tasnu.Romi su nazalost na takvom glasu, mnogi ih mrze ali sta radi vecina tih roma kojima je drazi kriminal i prosnja nego da posteno ocisti nekome stan za 20 km na dan ako vec nema posla ?? Sta radi vecina tih roma da poprave sliku o sebi vec najlakse im je da lazu i kukaju kako niko na njih ne obraca paznju a ovamo covjek mora paziti da poslije susreta sa tom drskom nasilnom djecurlijom i tinedjzerima izvuce zivu glavu...a da ima nasilnih tinejdzera uopceno koji se ne libe da udare,razrezu ,upucaju,pregaze autom dok je zeleno pjesacma ubiju nekoga u prolazu toga ima itekakko ali cinjenica je da i romi izazivaju puno problema i ne trude se da bar pokusaju naci posten posao ne trude se da postede svoju jadnu djecu ulice ne trude se da toj djecici omoguce koliko toliko skroman ali posten pristojan zivot bez toga da dijete postane prosjak a kasnije upadne u kandze prostitucije,kriminala, narkomanije
drag_gost

#46 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by drag_gost »

Ima onaj debeli malac, rom. Ima nekih 90kg mozda u njemu, strasno bezobrazan. Nastup mu je: "Ne trazim novac..." Uh kako preko ljeta ovoj dijaspori i strancima uzima pare. Placnim glasom prica, bezobrazan strasno. Od BBI do carsije hoda sa maramicama.

Shvatam ja otvaracicu temu, sve i da mu spucas samarcinu ne znas stoji li negdje u blizini stariji burazer i posmatra li to.
¤ jelena ¤

#47 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by ¤ jelena ¤ »

bmti, kako je kratak put od malog, jadnog, bezobraznog Roma, do gomile kriminalaca, naravno opet Roma, koji napadaju noževima...

cca dvije stranice :run:
Ajatolah_

#48 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by Ajatolah_ »

Velkoski wrote:Čuj rasizam.

'bem ti 21. vijek i 'diskriminacije everywhere'.

Dakle, sutra ujutro kada izađem i ugledam deset različitih prosjaka za jednog ću reći da je Bošnjak, za jednog da je Srbin, za trećeg da je Džedaj... Da se ne bi neko uvrijedio. A svi znamo ko su.

OK :run:
Uglavnom si u pravu, ja recimo nisam ni primijetio ništa neobično oko naslova, što nije slučajno već je realnost takva kakva je...
Ali eto. Da kojim slučajem prosjak nije bio Rom (a ipak ima ih tu i tamo i da nisu :D ), pa da je napisala "bezobrazni mali Bošnjak" :lol: svi bi se ovdje ibretili naslovu i tome što u naslovu ističe etničku pripadnost umjesto jednostavno da je stavila "prosjak". E isto kao što bi se neki Bošnjak možda uvrijedio na takav hipotetički naslov, možemo pretpostaviti da bi, ako imamo nekog Roma da čita forum, i njemu moglo zasmetati ono.
Last edited by Ajatolah_ on 02/01/2016 02:19, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#49 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by hrasno38 »

To je poseban soj ljudi kojima nikada nije dosta i ako mogu uzet ce ti sve. Rijetki su Romi koji su postenim radom nesto stekli ....vrlo vrlo rijetki. Ali sto se tice prosijacenja bar onoliko koliko srecem "starije zene" su ih presle i nalaze se na svakom cosku po gradu. I svaka je jadna, nema sta da jede a vjerujte mi imaju kuce da ti srce stane koliko su dobre. Dolaze svako jutro sto vozom sto autobusima i generalno sve je to ruzno i u covjeku ponaked moze izazvati neporebne reakcije. Romcici su bezobrazni ali i opasni kad ti se naklate na kosti tako da odmah treba pokazati zube bez puno price....evo i ovo sto su se u Berlinu porokali su romske porodice iz Bijeljine....i nema tu nikakvog rasizma kad se radi o vrlo opasnoj skupini ljudi koje kad stavis 100 jedan pored drugog daj boze da 5 skupis koji nece potvrditi misljenje o toj populaciji. Put od osmogodisnjeg do Roma koji ce te roknuti nozem je kratak da ne moze biti kraci. Posebno opasna skupina su Romi sa Kosova kojih ima podosta u SA.
¤ jelena ¤

#50 Re: Bezobrazni mali "prosjak"

Post by ¤ jelena ¤ »

uuuu al Vi poznajete mnogo Roma....

a...jel se Vi to družite s njima pa ih tako dobro znate...
Post Reply