Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
- Arteta
#26 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Zahvaljujuci Aliji BiH je nezavisna.

-
hajducka travica
#27 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Jahac apokalipse,nikako andjeo mira.Knjiga se dobro prodaje ali sve mahom poznato,samo sto je knjiga i autor udario u sljedbenike islamskog fundamentalizma.Jahac apokalipse je nanio muslimanima neprocjenjivu stetu,kako u Bosni tako i u svijetu.Reisova wrote:Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Da li neko čitao ovu knjigu ? Kakvi su dojmovi?
-
hajducka travica
#28 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Deklaracija je trajna,nema joj isteka vremena.Alija jahac apokalipse Izetbegovic;"mi cemo izvrsiti islamizaciju ljudi koji sebe nazivaju muslimanima"gospodja profiterka wrote:Tako nekako...Haris.ba wrote:7 koraka do srece i knjiga o Aliji imaju vise izdanja.
Nista cudno. Isto je uglavnom i na zapadu. Najcitanije su knjige o samoostvarenju, ljubici i skrivenoj historiji.
Nego, gledao sam neki dan intervju Nedzada Latica, i na opasku voditeljice kako je Alija u Islamskoj deklaraciji htio islamsko društvo u Jugoslaviji, na njegovo objasnjenje da je ta knjiga kad je izasla bila prevaziđena, na licu joj se vidjelo da ne razumije.
Isto tako i sa ovom knjigom. Mali su procenti da ce neko promjeniti misljenje o Aliji, jer se u Bosni knjige o njemu citaju na bazi vec stvorenih misljenja.
Uz opasku da knjige mogu biti prevaziđene u trenutku objavljivanja, ali deklaracije ne mogu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Pa nije to bas klasicno pljuvanje po mrtvima, nego po personifikaciji losih odluka i katastrofalne politike koje i dan danas osjecamo na svojoj grbaci.apsidejzi wrote:Vjerovatno se kreira najveca laz zadnjih 20 godinaXXS wrote:Knjiga ide ko halva. U pripremi trece izdanje. Prva dva rasprodana.U SDA pocrvenili od muke. Urusava se najveca laz zadnjih 20 godina.Ranije su ljudi imali malo morala a danas je najlakse pljuvati po mrtvima a usput zaradit koju kintu... Stas, klikovi prodaju robu.
-
palermo
#30 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Još kad bi ti znao objasniti to što si napisao._BataZiv_0809 wrote:
Pa nije to bas klasicno pljuvanje po mrtvima, nego po personifikaciji losih odluka i katastrofalne politike koje i dan danas osjecamo na svojoj grbaci.
- General War
#31 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Ne znam jel se zajebavas ili stvarno ovo zasta mu zahvaljujes mislis?Arteta wrote:Ljudi bez imalo morala pljuju po najvecem Bosnjaku svih vremena koji nam je sve ovo omogucio sto danas imamo.
Umjesto da mu odu na mezar, prouce fatihu i kazu hvala ti za sve ovo sto danas imamo jer bez tebe nista od ovog nebi mogli imati.
Naravno, ne pljuju ga samo ljudi bez morala, nego i ustase i cetnici koji zare i pale po drustvenim mrezama kako bi blatili tog covjeka bez kojeg nista ovo danas nebi imali.
Oni mogu pljuvati po velikom Aliji ali neka znaju da je on besmrtan sve dok njegova krv cuva sve ove blagodati koje nam je on omogucio, hvala mu za sve.
-
palermo
#32 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Zašto misliš da se zajebaje.General War wrote:Ne znam jel se zajebavas ili stvarno ovo zasta mu zahvaljujes mislis?Arteta wrote:Ljudi bez imalo morala pljuju po najvecem Bosnjaku svih vremena koji nam je sve ovo omogucio sto danas imamo.
Umjesto da mu odu na mezar, prouce fatihu i kazu hvala ti za sve ovo sto danas imamo jer bez tebe nista od ovog nebi mogli imati.
Naravno, ne pljuju ga samo ljudi bez morala, nego i ustase i cetnici koji zare i pale po drustvenim mrezama kako bi blatili tog covjeka bez kojeg nista ovo danas nebi imali.
Oni mogu pljuvati po velikom Aliji ali neka znaju da je on besmrtan sve dok njegova krv cuva sve ove blagodati koje nam je on omogucio, hvala mu za sve.
Misliš da većina Bošnjaka misli loše o Aliji ???
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#33 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Jeldepalermo wrote:Još kad bi ti znao objasniti to što si napisao._BataZiv_0809 wrote:
Pa nije to bas klasicno pljuvanje po mrtvima, nego po personifikaciji losih odluka i katastrofalne politike koje i dan danas osjecamo na svojoj grbaci.
-
palermo
#34 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
jeste. Hajde mi objasni koje su to njegove loše odluke i gdje se vidi ta njegova katastrofalna politika.Pokušaj_BataZiv_0809 wrote:Jeldepalermo wrote:Još kad bi ti znao objasniti to što si napisao._BataZiv_0809 wrote:
-
mg
#35 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Vecina Bosnjaka misli lose o Aliji, barem onaj dio kojem mozak nije amputiran. Dio koji misli svojom glavom, a ne pusi price sda, hodza i interesnih skupina.palermo wrote:Zašto misliš da se zajebaje.General War wrote:Ne znam jel se zajebavas ili stvarno ovo zasta mu zahvaljujes mislis?Arteta wrote:Ljudi bez imalo morala pljuju po najvecem Bosnjaku svih vremena koji nam je sve ovo omogucio sto danas imamo.
Ovi hvalospjevi su samo pokusaj da se Alija podigne na nivo ugleda koji uziva JBT u narodu. Pokusava se napraviti taj kult licnosti, al ne moze, ne ide. Svi znaju da je Alija bio nemust politicar, ogranicenih provincijskih shvatanja, koja su tokom boravka u zatvoru postala jos devijantnija.
Iz zatvora potice i okruzivanje iskljucivo podobnim, nepovjerenje prema svima, neodlucnost...sve je to posljedica zatvora i zatvorske psihe, koja podrazumjeva da svako ko nije sa tobom, protiv tebe je.
-
palermo
#36 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
ja sam ti bogami jarane među onima kojima je mozak amputiran (shodno tvojoj podjeli).mg wrote:
Vecina Bosnjaka misli lose o Aliji, barem onaj dio kojem mozak nije amputiran. Dio koji misli svojom glavom, a ne pusi price sda, hodza i interesnih skupina.
Ovi hvalospjevi su samo pokusaj da se Alija podigne na nivo ugleda koji uziva JBT u narodu. Pokusava se napraviti taj kult licnosti, al ne moze, ne ide. Svi znaju da je Alija bio nemust politicar, ogranicenih provincijskih shvatanja, koja su tokom boravka u zatvoru postala jos devijantnija.
Iz zatvora potice i okruzivanje iskljucivo podobnim, nepovjerenje prema svima, neodlucnost...sve je to posljedica zatvora i zatvorske psihe, koja podrazumjeva da svako ko nije sa tobom, protiv tebe je.
A mogu ti reći da mi je i drago što nisam među vama što ste ostali neokrznuti i sačuvali mozak.Vala mi takav mozak i ne treba
- Arteta
#37 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Sta mislis?General War wrote:Ne znam jel se zajebavas ili stvarno ovo zasta mu zahvaljujes mislis?Arteta wrote:Ljudi bez imalo morala pljuju po najvecem Bosnjaku svih vremena koji nam je sve ovo omogucio sto danas imamo.
- Danguba
#38 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Ako hoces mogu ja pokusati. Jeste da je sa ove vremenske distancepalermo wrote:
jeste. Hajde mi objasni koje su to njegove loše odluke i gdje se vidi ta njegova katastrofalna politika.Pokušaj
-
calculator
#39 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Malo je 95%, treba to podići na 98-99%, mada je svejedno, naši ljudi nikad neće shvatiti...XXS wrote:Sve si rekao sam. Ima 5% stanovnistva (SDA famalije) koji su sretni i zadovoljni i 95% opljackanih, slaganih i obespravljenih.Arteta wrote:Ljudi bez imalo morala pljuju po najvecem Bosnjaku svih vremena koji nam je sve ovo omogucio sto danas imamo.
Dijaspora donira, MMF i WB dotira, a "ne puca".... šta će bolje
-
mg
#40 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Ne treba, sta ce ti? Potrebniji ti je helijum na mjestu dje ti je trebao bit mozak, da mozes stajat uspravno i otic zaokruzit na izborima.palermo wrote:ja sam ti bogami jarane među onima kojima je mozak amputiran (shodno tvojoj podjeli).mg wrote:
Vecina Bosnjaka misli lose o Aliji, barem onaj dio kojem mozak nije amputiran. Dio koji misli svojom glavom, a ne pusi price sda, hodza i interesnih skupina.
A mogu ti reći da mi je i drago što nisam među vama što ste ostali neokrznuti i sačuvali mozak.Vala mi takav mozak i ne treba
-
palermo
#41 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Ne ubacuj se u pričuDanguba wrote:Ako hoces mogu ja pokusati. Jeste da je sa ove vremenske distancepalermo wrote:
jeste. Hajde mi objasni koje su to njegove loše odluke i gdje se vidi ta njegova katastrofalna politika.Pokušaja u ono vrijeme i u onim uslovima izvlacio je maksimalno.
-
palermo
#42 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Vallahi i helijum je dobar, samo je bitno da nisam tamo gdje si ti i slični tebimg wrote:
Ne treba, sta ce ti? Potrebniji ti je helijum na mjestu dje ti je trebao bit mozak, da mozes stajat uspravno i otic zaokruzit na izborima.
- General War
#43 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Mislim da vecina bilo koga sa prosjecnim smislom za percepciju ne moze ovo napisati kao nesto vrijedno ikakve hvale.palermo wrote:Zašto misliš da se zajebaje.General War wrote:Ne znam jel se zajebavas ili stvarno ovo zasta mu zahvaljujes mislis?Arteta wrote:Ljudi bez imalo morala pljuju po najvecem Bosnjaku svih vremena koji nam je sve ovo omogucio sto danas imamo.
- General War
#44 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
...zajebancija da-ne?Arteta wrote:Sta mislis?General War wrote:Ne znam jel se zajebavas ili stvarno ovo zasta mu zahvaljujes mislis?Arteta wrote:Ljudi bez imalo morala pljuju po najvecem Bosnjaku svih vremena koji nam je sve ovo omogucio sto danas imamo.
-
Lug
#45 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
za rat treba dvoje 
- XXS
#46 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Mislis li ti da su milijarde muha u krivu zato sto slijecu na govna?palermo wrote:Misliš da većina Bošnjaka misli loše o Aliji ???
Sta je to Alija uradio, sto je donijelo uspijeh, osim odluke da Armija BIH ne cini organizovane zlocine nad drugim narodima (bilo je izolovanih).
To je njegova jedina uspjesna strateska odluka. Sve ostalo je zajebao.
- Tito_i_Partija
#47 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
mg wrote:Ne treba, sta ce ti? Potrebniji ti je helijum na mjestu dje ti je trebao bit mozak, da mozes stajat uspravno i otic zaokruzit na izborima.palermo wrote: ja sam ti bogami jarane među onima kojima je mozak amputiran (shodno tvojoj podjeli).

Dobar.
- XXS
#48 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Kad umres, ti pojma nemas da si umro ali je tegoba i tuga ljudima koji su te poznavali.palermo wrote: ja sam ti bogami jarane među onima kojima je mozak amputiran (shodno tvojoj podjeli).
Otprilike, isto tako je i kad ti je mozak amputiran, kad si glup.
- Tabhana
#49 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Ova knjiga je neviđeno smeće i pljuvanje po svim borcima koji su poginuli za ovu današnju BiH.
Ja sam lično veliki kritičar SDA, za Bakira nisam nikad glasao, ali pljuvanje po prvom predsjedniku BiH je smiješno. Da osoba koja kritizira rahmetli Aliju zna imalo o historiji, o načinima na kojima je došlo do rata, shvatio bi da se nije moglo mnogo toga drugačije uraditi.
Bilo je grešaka, to svakako stoji, ali predstavljati Aliju Izetbegovića za glavnog krivca agresije na BiH je neviđena glupost, to može samo neki bolesni um.
Život u Bosni je sranje, život u Jugoslaviji je bio bolji, to da, ali opet smo se kasno nacionalno probudili, tj. 200 godina kasnije, zbog čega evo i dan danas imamo probleme u vidu jezik bošnjačkog naroda i slične mitomanije koji prosipaju agresori koji su na poklon dobili 49% za genocide koje su vršili.
Smanjite malo vaš orgazam ljudi i pokušajte barem malo konstruktivno pisati, sa nekim osnovnim znanjem, a ne znanjem sa kurira, telegrafa, poskoka i sličnih portala.
Ja sam lično veliki kritičar SDA, za Bakira nisam nikad glasao, ali pljuvanje po prvom predsjedniku BiH je smiješno. Da osoba koja kritizira rahmetli Aliju zna imalo o historiji, o načinima na kojima je došlo do rata, shvatio bi da se nije moglo mnogo toga drugačije uraditi.
Bilo je grešaka, to svakako stoji, ali predstavljati Aliju Izetbegovića za glavnog krivca agresije na BiH je neviđena glupost, to može samo neki bolesni um.
Život u Bosni je sranje, život u Jugoslaviji je bio bolji, to da, ali opet smo se kasno nacionalno probudili, tj. 200 godina kasnije, zbog čega evo i dan danas imamo probleme u vidu jezik bošnjačkog naroda i slične mitomanije koji prosipaju agresori koji su na poklon dobili 49% za genocide koje su vršili.
Smanjite malo vaš orgazam ljudi i pokušajte barem malo konstruktivno pisati, sa nekim osnovnim znanjem, a ne znanjem sa kurira, telegrafa, poskoka i sličnih portala.
- XXS
#50 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Daj jedan primjer kako knjiga pljuje po borcima pa da nastavimo konverzaciju?Tabhana wrote:Ova knjiga je neviđeno smeće i pljuvanje po svim borcima koji su poginuli za ovu današnju BiH.