Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Haris.ba

#26 Re: Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Post by Haris.ba »

JThomas wrote:pa priznajem, evo iznad, vlast i država su ogledalo naroda.
Ma nisam tražio priznanje, više onako retorički. :D

Nego, ja se ne slažem. Sjećam se mantranja, prije nego je upao pijan u studio tv1 - pa dobio savjet da se malo primiri, Visokog predstavnika kako ova država ima divan narod, samo joj vlast ne valja.

E, ja mislim da je ova država odlična u poređenju sa njenim stanovništvom, i da je ne zaslužuje narod kakav živi u njoj - da je narod u ovoj državi mnogo gori od države. I da će biti sve gore.
Sumorna je slika da su političari ustvari među najboljim dijelom ove države. Sve ono dobro se utopi u kraju u more naših gluposti.
JThomas

#27 Re: Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Post by JThomas »

vlast je ista kao i narod, samo je vlast, pa je malo ušminkanija.
mayab

#28 Re: Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Post by mayab »

Sto se tice ovoga sa autima, opet se KAO pokušava nesto, i to opet pokusava udarati po posljedicama, umjesto da se problem rjesava na tehnickim pregledima gdje bi tzv EKOTEST :lol: bio eliminatoran i sa smislom, naravno tu opet treba pošten i nekorumpiran sistem stanica za teh.pregled :lol: :lol: :lol: (opet se moram nasmijati!)!
A druga stavka je i naplata obaveznog poreza za reg. "grobova", a oslobadjanje od plaćanja za nove (novije) aute, koliko god to sada izgledalo socijalno nepravedno...
Haris.ba

#29 Re: Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Post by Haris.ba »

Podsjeti me na: Allah neće izmijeniti jedan narod dok on sam sebe ne izmijeni.

P.S.
Da ne bude "offtopic":

HAK.hr
Putne informacije
Put u inozemstvo
Ekološke zone (eko vinjete)

Ekološke zone (eko vinjete)

ŠTO SU EKOLOŠKE ZONE U NJEMAČKOJ?

Umwelt Zone
Ekološke zone su dijelovi gradova u kojima je ograničen promet vozilima određenih kategorija s ciljem smanjenja ispušnih plinova.

KOJI SU GRADOVI U NJEMAČKOJ UVELI EKOLOŠKE ZONE?

Karta ekoloških zona Njemačke

Augsburg, Bochum, Bottrop, Bremen, Cologne, Dortmund, Duisburg, Düsseldorf*, Essen, Frankfurt am Main, Gelsenkirchen, Hannover, Heilbronn, Herrenberg, Ilsfeld, Karlsruhe, Leonberg, Ludwigsburg, Mannheim, Mühlacker, Mülheim an der Ruhr, München, Neu-Ulm, Oberhausen, Pforzheim, Pleidelsheim, Recklinghausen, Reutlingen, Schwäbisch Gmünd, Stuttgart, Tübingen, Ulm i Wuppertal*.

*Od 15. veljače 2009.
KAKO UĆI U EKOLOŠKE ZONE?

Vinjete 2, 3, 4
Za ulazak u ekološke zone vozači moraju imati
ekološku vinjetu, "Feinstaubplakette", vidljivo istaknutu
na vjetrobranskom staklu vozila.

CRVENA VINJETA

Vozila s dizelskim motorom EURO 2/EURO 1 i filter*
Vozila s benzinskim motorom EURO 1*

Vinjeta 3

ŽUTA VINJETA

Vozila s dizelskim motorom EURO 3/ EURO 1 i filter*

Vinjeta 4

ZELENA VINJETA

Vozila s dizelskim motorom EURO 3 i filter, EURO 4 i bolje*
Vozila s benzinskim motorom EURO 1 i bolje*
sinuhe

#30 Re: Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Post by sinuhe »

Ogranicenja uglavnom na dizel i u manjem dijelu Evrope.
http://urbanaccessregulations.eu/
U Sarajevu rezu odmah auta starija od 14 godina 'nako.
mali_balon

#31 Re: Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Post by mali_balon »

Opet kazem najlakse je zabraniti nesta tj rijesiti posljedicu dugogodisnjeg javasluka, kupovanja glasova i smirivanja tenzija....Sto se uzima svakakvo smece od donacija, vec kad se uzme sto se ne sredi da je ekoloski prihvatljivo, o gradnji da ne govorim, o subvencijama za grijanje takodje, o subvencijama i smanjenju poreza za mladja auta i ugrasnji LPGa da ne govorimo...ne nego hajmo mi zabranit ko fol nesta sto niko nece jebavat ni za suhu sljivu.....
Ne moze drzava zabranjivati tek tako kad joj nesta cefne, ne moze, pravdajte to cime hoceter i kako hocete, ako drzava zabranjuje tako lako, bez ikakve odgovornosti i posljedica onda ce vam drzava jedan dan zabraniti i disanje i hranu i slobodu i zivot...
NE smije se tek tako dozvoliti zabraniti bilo sta, ok zabranjujes vozilima starijim od 14 godina "voznju" ali dozvolio si nekim da se voze bez problema (ovdje ne mislim da na vozila hitnih sluzbi) koje su kategorije tih vozila, mozda nekom ugrozavas egzistenciju (kako ce jedan zidar iz pizdica doci na posao ako mu ne das da vozi svog pasata karavana) hoce li drzava refundirati tim ljudima dnevnice, plate, prevoz....
Lako je podrzavati zabranu koja mene ne zulja...jebe mi se.... auto u garazi, 6 godina staro, ovih dana nemam potrebe da se vozam i sad bi ja treba na sav glas urlikati bravo valda BRAVOO. A da imam dvicu i da moram na posao a drugog prevoza nemam jebavao bi majku drzavi i svima koji su donijeli ovu zabranu....
Sto neko rece nekad davno od drveca ne vidite sumu...
vade_mecum

#32 Re: Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Post by vade_mecum »

a to sto su dozvolili da sleperi idu kroz centar grada, jebo to :-)
Jolpaz

#33 Re: Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Post by Jolpaz »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
sinuhe wrote:Sta fali autima starijim od 14 godina?
I gdje to uopste ima takav zakon :?

Nego koliko mu kantonalna firma ima autobusa na plin, kakvu tramvajsku mrezu ima, koliko toplana ima u kantonu?
Ništa. Ne fali ni onim po 20+ godina stari. Ne fali ništa ni što prevoz ne radi kako treba, ni što vode nema kako treba, ne fali ni to što maloljetnici ulaze u kladoinicu, što otimaju djeci mobitele po ulici. Šta fali, ha ja. Šta fali što malo smrdi zrak, od smrada niko nije umro, ha ja...

Skont'o sam da se samo treba uklopiti u sivilo razmišljaja, peksinluka i ugursuzluka i onda je sve OK, šta fali.
:thumbup: :thumbup:
supercali

#34 Re: Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Post by supercali »

Pustanjem voznje krseva svega i svacega je kupovanje socijalnog mira pa ce tako i dalje krsevi prolaziti na tehnickom sve dok je potreban socijalni mir
Na drugoj strani ova odluka o zabrani voznje auta koja su starija od 14 godina je ta da se udovolji raznim organizacijama pa i ljudima koji se zale na zagadjenje i sl
Tu ne zaboravimo i uslove o ekologiji koji se moraju ispuniti da bi se pristupilo EU kojoj mi kao tezimo
Znaci mazanje ociju i jednima i drugima bez da rade ista
supercali

#35 Re: Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Post by supercali »

Nego koliko mu kantonalna firma ima autobusa na plin, kakvu tramvajsku mrezu ima, koliko toplana ima u kantonu?
Ništa. Ne fali ni onim po 20+ godina stari. Ne fali ništa ni što prevoz ne radi kako treba, ni što vode nema kako treba, ne fali ni to što maloljetnici ulaze u kladoinicu, što otimaju djeci mobitele po ulici. Šta fali, ha ja. Šta fali što malo smrdi zrak, od smrada niko nije umro, ha ja...

Skont'o sam da se samo treba uklopiti u sivilo razmišljaja, peksinluka i ugursuzluka i onda je sve OK, šta fali.
Ne fali nista ako se pravilno odrzavaju
Problem sto i mladjih od 10 godina ima koji zagadjuju vise od dvica starih 20+ godina
Nije sve crno i bijelo ima i 150 nijansi sive
mayab

#36 Re: Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Post by mayab »

supercali wrote:

Ne fali nista ako se pravilno odrzavaju
Problem sto i mladjih od 10 godina ima koji zagadjuju vise od dvica starih 20+ godina
Nije sve crno i bijelo ima i 150 nijansi sive
Nije to bas sve tako kako pises, eto, euro 4 ima UPOLA manje emisije nego euro3, tako da je to itekako bitno
Image
supercali

#37 Re: Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Post by supercali »

mayab wrote: Nije to bas sve tako kako pises, eto, euro 4 ima UPOLA manje emisije nego euro3, tako da je to itekako bitno
i dalje tvrdim da nije tolika razlika u realnosti kao sto se zeli prikazati
izmedju ostalog pogledaj benzince a pored toga koliko ima i novijih kojima je skinut katalizator i sl

a na kraju i dalje tvrdim nepobediv sam :D
saja_dj

#38 Re: Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Post by saja_dj »

mali_balon wrote:Opet kazem najlakse je zabraniti nesta tj rijesiti posljedicu dugogodisnjeg javasluka, kupovanja glasova i smirivanja tenzija....Sto se uzima svakakvo smece od donacija, vec kad se uzme sto se ne sredi da je ekoloski prihvatljivo, o gradnji da ne govorim, o subvencijama za grijanje takodje, o subvencijama i smanjenju poreza za mladja auta i ugrasnji LPGa da ne govorimo...ne nego hajmo mi zabranit ko fol nesta sto niko nece jebavat ni za suhu sljivu.....
Ne moze drzava zabranjivati tek tako kad joj nesta cefne, ne moze, pravdajte to cime hoceter i kako hocete, ako drzava zabranjuje tako lako, bez ikakve odgovornosti i posljedica onda ce vam drzava jedan dan zabraniti i disanje i hranu i slobodu i zivot...
NE smije se tek tako dozvoliti zabraniti bilo sta, ok zabranjujes vozilima starijim od 14 godina "voznju" ali dozvolio si nekim da se voze bez problema (ovdje ne mislim da na vozila hitnih sluzbi) koje su kategorije tih vozila, mozda nekom ugrozavas egzistenciju (kako ce jedan zidar iz pizdica doci na posao ako mu ne das da vozi svog pasata karavana) hoce li drzava refundirati tim ljudima dnevnice, plate, prevoz....
Lako je podrzavati zabranu koja mene ne zulja...jebe mi se.... auto u garazi, 6 godina staro, ovih dana nemam potrebe da se vozam i sad bi ja treba na sav glas urlikati bravo valda BRAVOO. A da imam dvicu i da moram na posao a drugog prevoza nemam jebavao bi majku drzavi i svima koji su donijeli ovu zabranu....
Ako zidarovo auto zagadjuje zrak, itekako se tice. Zdravlje je bitnije. U bosni egzistenciju ugrozava narod sam sebi. Glasao si dobio si. Najvise glasova SDA sigurno i dobije iz euro2 i euro3 klase. E pa evo im ga sad :izet: :izet: :izet:
mali_balon

#39 Re: Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Post by mali_balon »

saja_dj wrote:
mali_balon wrote:Opet kazem najlakse je zabraniti nesta tj rijesiti posljedicu dugogodisnjeg javasluka, kupovanja glasova i smirivanja tenzija....Sto se uzima svakakvo smece od donacija, vec kad se uzme sto se ne sredi da je ekoloski prihvatljivo, o gradnji da ne govorim, o subvencijama za grijanje takodje, o subvencijama i smanjenju poreza za mladja auta i ugrasnji LPGa da ne govorimo...ne nego hajmo mi zabranit ko fol nesta sto niko nece jebavat ni za suhu sljivu.....
Ako zidarovo auto zagadjuje zrak, itekako se tice. Zdravlje je bitnije. U bosni egzistenciju ugrozava narod sam sebi. Glasao si dobio si. Najvise glasova SDA sigurno i dobije iz euro2 i euro3 klase. E pa evo im ga sad :izet: :izet: :izet:
Nismo mi te srece da to biracko tjelo to i skonta...to birackom tjelu ce biti kriv lagumdzija, komsic, radoncic, dodik, obama, bush, vanzemOljci.... jer su oni bili na vlasti u proslom mandatu
dječak sa šibicama

#40 Re: Za koga vlada Kantona Sarajevo donosi odluke, kada ih ne provodi do kraja?

Post by dječak sa šibicama »

Hakiz wrote:
mali_balon wrote:Ja mislio ovo neka zajebancija...e da mi je vidjeti kako ce to sprovesti u djelo...pa fakat oni su sami sebu dovoljni...treba sve bojkotovat i ne placati racune....ovo vise nije ni dno ni crna rupa....ja ne znam sta je ovo
Hoce li ljudima vratiti pare od registracije....najlakse je zabranit a ne daj Boze nesta ozbiljnije uraditi
Može se i ovako. Zaustavi te policija u autu sa normom manjom od Euro 3. Zapišu te i daju ti 5 dana da automobil dovedeš u dozvoljeno stanje (ugradnja katalizatora i ko zna šta). Nakon 5 dana ti provjere automobil i ako nisi to uradio oduzmu ti vozačku na 6 mjeseci i naplate 1.000 KM kazne. Nakon tih 6 mjeseci ako ne dovedeš auto u dozvoljeno stanje, novih 6 mjeseci oduzimanje i novih 1.000 KM kazne. I tako dok ne popustiš ili ti ili oni.

Vidiš, može i bez zabrane.
U to dodje proljece, nema vise smoga, i sve se zaboravi do narednog novembra.
Post Reply