Female_Sa wrote:Mislim da u roku od 30 dana, od zaključenja rasprave, treba dobiti presudu o razvodu braka.
Ako je BiH u pitanju, onda ukoliko zena (bivša žena) nema pravo na imovinu, a na nacin da je nije stekla tokom braka ili vanbracne zajednice sa mužem, da nije ulagala u tu kuću i sl. onda postoji izvršni postupak, postoji i delozacija. U svakom slucaju je potrebno da se konsultuje s advokatom jer treba imati potpuni uvid u cjelokupnu situaciju da bi ti neko mogao reci sta i kako dalje po pitanju iseljenja.
A ono sto me zanima jeste kako je donesena presuda o razvodu braka i dodjeli starateljstva nad djetetom, a da pitanje podjele bračne imovine nije razmatrano?
BiH je u pitanju. Mene najvise zanima kako ona moze imati tu ikakva prava na stan ako taj stan legalno ne pripada ni njoj ni muzu, vec njegovom ocu. Ona jeste ulagala u stan ali ne postoji nikakav nacin da to dokaze, pogotovo jer svaki posao sto je radila u zadnjih 5 godina nije bila prijavljena tako da ne moze dokazati nikakav izvor sredstava iz kojih je ona eventualno mogla ulagati u taj stan. Bez obzira na to on je spreman na podjelu imovine 50:50, ali ona inzistira da je vecina njenog i da joj se sva vrijednost te imovine isplati novcano (drolje nema obzira da ce joj dijete tu nastaviti zivjeti) i da je oslobodi obaveze da placa alimentaciju jer kako ona kaze ne moze je niko natjerati da mu placa alimentaciju. Ukratko ona samo komplicira stvari da bi sto vise ostala u stanu jer ako bi morala sama iznajmljivati stan i uz to placati alimentaciju ne bi joj ostalo nista od plate.
Sto se tice suda i podjele imovine obavijesteni su na posljednjem suocavanju na sudu da se za to vodi poseban postupak na sudu i oni su usmeno dali izjavu da ce se sami dogovoriti oko imovine, ali to nazalost ne ide jer ona trazi previse, tako da ce vjerovatno morati na sud. Sad me zanima da li ona i dalje moze ostati u stanu samo ako ima nesto svoje imovine u njemu i ako joj on nikada nije ni pripadao, a posebno sada kada je i formalno razvedena.