Kako je izbaciti :)

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

mg

#26 Re: Kako je izbaciti :)

Post by mg »

yoyo13 wrote:
mg wrote:Eo ja bih napisao koju, al kad vidim da ženu nazivaš droljom, javno, neću!

Treba valjda malo kulture pokazati.

Ovako bih ja odgovarajući tebi na pitanje, participirao u ponižavanju žene koja možda i nije ono što ti tvrdiš.
jesil to omastio brkove :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Jok ja, al padoh sa stolice! Prejako!
Female_Sa

#27 Re: Kako je izbaciti :)

Post by Female_Sa »

MirzaOg wrote:Situacija je sljedeca: Nakon sto je moj rodjak saznao da ga zena vara, pokrenuo je postupak o razvodu braka sa istom droljom (u pravom smislu te rijeci), koji je trajao sve ddo unazad 2 mjeseca (citav postupak je trajao haman godinu i po jer je ona odugovlacila sa procesom) i koji je naravno zavrsio sa razvodom braka (rjesenje o razvodu jos nije dobio sto me cudi jer zivimo u jednoj uredjenoj pravnoj drzavi) i dodjelom djeteta njemu (jer se ona nije ni potrudila da ga dobije) te nametanjem obaveze placanja alimentacije od strane drolje. Oni su zivjeli zajedno na drugom spratu kuce ciji je formalni i legalni vlasnik njegov otac koji zivi sa njegovom majkom i sa njim na prvom spratu. Ona odbija da se iseli sa tog drugod sprata govoreci da ga je ona uredila i da pripada njoj (ona jeste ulagala u njega ali ni blizu ko njen muz i on bi pored toga pristao na podjelu imovine 50:50 i da ona izabere sve do 50 % vrijednosti imovine).

Sada prije svega mene interesuje koji bi najprikladniji nacin bio da ona napusti taj sprat jer je brak gotov (samo se ceka sluzbena potvrda sa suda) i taj sprat legalno nije ni pripadao ni njoj ni muzu joj jer tetak ima sve papire o vlasnistvu nad zemljom i objektom.

Molio bih da se jave oni koji znaju o cemu pricaju a ne oni sa pricom kako bi je oni sa balkona izbacili. Unaprijed hvala. :bih:

A kako kontas da ti neko da pravni savjet kad si naveo da rodjak zivi "u jednoj uredjenoj pravnoj drzavi" što pretpostavljam da nije BiH. Ako zivi u drugoj drzavi, onda ti niko ne moze dati validan pravni savjet jer svaka drzava ima svoje zakone i zakonodavstvo. Postoji izvršni postupak, postoji deložacija, ali se rođak treba konsultovati s advokatom iz države u kojoj živi. Advokat će znati koje korake treba poduzeti, opet u skladu sa zakonskom regulativom.
mahalas505

#28 Re: Kako je izbaciti :)

Post by mahalas505 »

Female_Sa wrote:A kako kontas da ti neko da pravni savjet kad si naveo da rodjak zivi "u jednoj uredjenoj pravnoj drzavi" što pretpostavljam da nije BiH. Ako zivi u drugoj drzavi, onda ti niko ne moze dati validan pravni savjet jer svaka drzava ima svoje zakone i zakonodavstvo. Postoji izvršni postupak, postoji deložacija, ali se rođak treba konsultovati s advokatom iz države u kojoj živi. Advokat će znati koje korake treba poduzeti, opet u skladu sa zakonskom regulativom.
Mislim da je pokretac teme ovo u vezi udredjene drzave mislio u sarkasticnom tonu, i da je mislio na BiH.
Female_Sa

#29 Re: Kako je izbaciti :)

Post by Female_Sa »

Mislim da u roku od 30 dana, od zaključenja rasprave, treba dobiti presudu o razvodu braka.

Ako je BiH u pitanju, onda ukoliko zena (bivša žena) nema pravo na imovinu, a na nacin da je nije stekla tokom braka ili vanbracne zajednice sa mužem, da nije ulagala u tu kuću i sl. onda postoji izvršni postupak, postoji i delozacija. U svakom slucaju je potrebno da se konsultuje s advokatom jer treba imati potpuni uvid u cjelokupnu situaciju da bi ti neko mogao reci sta i kako dalje po pitanju iseljenja.

A ono sto me zanima jeste kako je donesena presuda o razvodu braka i dodjeli starateljstva nad djetetom, a da pitanje podjele bračne imovine nije razmatrano?
MirzaOg

#30 Re: Kako je izbaciti :)

Post by MirzaOg »

Female_Sa wrote:Mislim da u roku od 30 dana, od zaključenja rasprave, treba dobiti presudu o razvodu braka.

Ako je BiH u pitanju, onda ukoliko zena (bivša žena) nema pravo na imovinu, a na nacin da je nije stekla tokom braka ili vanbracne zajednice sa mužem, da nije ulagala u tu kuću i sl. onda postoji izvršni postupak, postoji i delozacija. U svakom slucaju je potrebno da se konsultuje s advokatom jer treba imati potpuni uvid u cjelokupnu situaciju da bi ti neko mogao reci sta i kako dalje po pitanju iseljenja.

A ono sto me zanima jeste kako je donesena presuda o razvodu braka i dodjeli starateljstva nad djetetom, a da pitanje podjele bračne imovine nije razmatrano?
BiH je u pitanju. Mene najvise zanima kako ona moze imati tu ikakva prava na stan ako taj stan legalno ne pripada ni njoj ni muzu, vec njegovom ocu. Ona jeste ulagala u stan ali ne postoji nikakav nacin da to dokaze, pogotovo jer svaki posao sto je radila u zadnjih 5 godina nije bila prijavljena tako da ne moze dokazati nikakav izvor sredstava iz kojih je ona eventualno mogla ulagati u taj stan. Bez obzira na to on je spreman na podjelu imovine 50:50, ali ona inzistira da je vecina njenog i da joj se sva vrijednost te imovine isplati novcano (drolje nema obzira da ce joj dijete tu nastaviti zivjeti) i da je oslobodi obaveze da placa alimentaciju jer kako ona kaze ne moze je niko natjerati da mu placa alimentaciju. Ukratko ona samo komplicira stvari da bi sto vise ostala u stanu jer ako bi morala sama iznajmljivati stan i uz to placati alimentaciju ne bi joj ostalo nista od plate.

Sto se tice suda i podjele imovine obavijesteni su na posljednjem suocavanju na sudu da se za to vodi poseban postupak na sudu i oni su usmeno dali izjavu da ce se sami dogovoriti oko imovine, ali to nazalost ne ide jer ona trazi previse, tako da ce vjerovatno morati na sud. Sad me zanima da li ona i dalje moze ostati u stanu samo ako ima nesto svoje imovine u njemu i ako joj on nikada nije ni pripadao, a posebno sada kada je i formalno razvedena.
zenicablues

#31 Re: Kako je izbaciti :)

Post by zenicablues »

Ne može ostati u stanu jer nema nikakav pravni osnov. Teško će dokazati da je ulagala u taj stan...
Promjena brave = riješen problem.

Pozdrav
Drinski

#32 Re: Kako je izbaciti :)

Post by Drinski »

Polovina dala netacne savjete a druga polovina pravi cirkus :-)
Drinski

#33 Re: Kako je izbaciti :)

Post by Drinski »

Neki kreten u VS FBIH smatra da svalerka ima pravo na dom u tudjem stanu, nakon smrti vlasnika stana, sve do svoje smrti. Ima odluka po reviziji od 17.03.2015.godine.
laly

#34 Re: Kako je izbaciti :)

Post by laly »

Naslov teme je grozan
Heller

#35 Re: Kako je izbaciti :)

Post by Heller »

ako je ta snaha kakvom je opisujes de detalja, ime, prezime :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mea_parvitas

#36 Re: Kako je izbaciti :)

Post by Mea_parvitas »

Nije grozan, nabiti nogom sto dalje i sto prije da drugi ne ispastaju.
MirzaOg

#37 Re: Kako je izbaciti :)

Post by MirzaOg »

laly wrote:Naslov teme je grozan
Pao sam sa stolice od smijeha. Stvarno kakvih ljudi ima u ovoj nasoj BiH to nije normalno. Ona nema veze o cemu se ovdje radi niti je interesuje ali opet ima nesto da kaze, prava cobanica.
MirzaOg

#38 Re: Kako je izbaciti :)

Post by MirzaOg »

Heller wrote:ako je ta snaha kakvom je opisujes de detalja, ime, prezime :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hoces broj da i ti malo umocis :)
Heller

#39 Re: Kako je izbaciti :)

Post by Heller »

MirzaOg wrote:
Heller wrote:ako je ta snaha kakvom je opisujes de detalja, ime, prezime :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ocu predugo cekat u redu :lol: :lol: :lol:
MirzaOg

#40 Re: Kako je izbaciti :)

Post by MirzaOg »

Heller wrote:
MirzaOg wrote:
ocu predugo cekat u redu :lol: :lol: :lol:
Jbg moras se malo strpiti, ima i ona dusu :)
laly

#41 Re: Kako je izbaciti :)

Post by laly »

@MirzaOg vidi se da si ti zaista jedan fin I kulturan gospodin
MirzaOg

#42 Re: Kako je izbaciti :)

Post by MirzaOg »

laly wrote:@MirzaOg vidi se da si ti zaista jedan fin I kulturan gospodin
Za tebe vjerovatno jesam, ali gledajuci generalno, ne bih rekao. U svakom slucaju hvala na lijepim rijecima.
Post Reply