Eh, to!Sabaton wrote:Ljepotice,mozda ovo:piupiu wrote:![]()
![]()
Meni je još neostvareni san da proputujem Rusiju ovako:
http://wikitravel.org/en/Trans-Siberian_Railway![]()
Volite li putovati vozom?
- piupiu
#26 Re: Volite li putovati vozom?
- dječak sa šibicama
#27 Re: Volite li putovati vozom?
Volim, ali kod nas je voz vlak odavno na aparatima
Nije zgoreg spomenuti i da je cuveni Orient expres prolazio kroz Jugoslaviju, takodje red je spomenuti i cuvenu Mimaru i Lisinski, sa kojima su stotine hiljada gastarbajtera otisli u Stutgart i dalje.
Nije zgoreg spomenuti i da je cuveni Orient expres prolazio kroz Jugoslaviju, takodje red je spomenuti i cuvenu Mimaru i Lisinski, sa kojima su stotine hiljada gastarbajtera otisli u Stutgart i dalje.
- piupiu
#28 Re: Volite li putovati vozom?
dječak sa šibicama wrote:Volim, ali kod nas je voz vlak odavno na aparatima
Evo malo Orient Expressa iz 2015. za koji kažu da je perfektna replika originalnog Orient Expressa s kraja 19.og stoljeća koji je prevozio putnike od Pariza do Stambola ... Današnje putovanje na relaciji Pariz-Istanbul košta (koštaće 2016.) tričavih 10,010 dolara za kabinu sa dva kreveta - po osobi, naravno. Ako je iznajmite sami - cijena je $17,840.

- karanana
#29 Re: Volite li putovati vozom?
da.
transiberian bi bio interesantan. onda ima onaj neki tamo u americi kroz kanjon i nekakve fine pejzaze arizone i kolorada. to sam vidio na onom stiven segalovom filmu.
transiberian bi bio interesantan. onda ima onaj neki tamo u americi kroz kanjon i nekakve fine pejzaze arizone i kolorada. to sam vidio na onom stiven segalovom filmu.
-
oridjidji
#30 Re: Volite li putovati vozom?
Ovo mi je zelja i Kubu obici i to je to. Ne moram vise.piupiu wrote:Eh, to!Sabaton wrote:Ljepotice,mozda ovo:piupiu wrote:![]()
![]()
http://wikitravel.org/en/Trans-Siberian_Railway![]()
- spreca
#31 Re: Volite li putovati vozom?
piupiu wrote:![]()
![]()
http://wikitravel.org/en/Trans-Siberian_Railway
-
neki
#32 Re: Volite li putovati vozom?
I novi kineski od pekinga do lasekaranana wrote:da.
- Sephora
#33 Re: Volite li putovati vozom?
Volim putovati vozom, svaki put kad mogu putovati vozom iskoristim priliku .. Putovanja vozovima su mi najljepša kroz, Svajcarsku, Italiju, Austriju... 
- dječak sa šibicama
#34 Re: Volite li putovati vozom?
Eto da kazem da sam imao cast putovati vozom od Moskve do S. Petersburga, volio bih reci da je to nezaboravno iskustvo ali bio sam dijete i nepregledne stepe me bas i nisu fascinirale. A i komunizam nije bas imao obicaj njegovati udobne vozove, mozemo reci da smo imali srecu da nismo putovali u stocnim vagonima ko u doktoru Zivagu 
-
oridjidji
#35 Re: Volite li putovati vozom?
Zadnji put putovao kratku rutu od Minehna do Lindaua, ali kad stizes na Bodensko Jezero imas dojam, da si na more stigao kakav te pejzas docekuje.
-
kerima1
#36 Re: Volite li putovati vozom?
Volim, najdraze mi prevozno sredstvo radi pogleda na prirodu.kad volim u ovim lakrdijama nasim,kako bih tek u modernim uzivala. 
- piupiu
#37 Re: Volite li putovati vozom?
Zelenim se od ljubomore.spreca wrote:piupiu wrote:![]()
![]()
http://wikitravel.org/en/Trans-Siberian_Railwayi meni......ja cu to uskoro uciniti
- Norman
#38 Re: Volite li putovati vozom?
Nego, znaš li ti jarane koji je ovo voz?Sabaton wrote:Ima li još neko, osim mene da voli putovati vozom?
A da. I mene je sramota voziti se lokalnim, užasno je stanje,
Riding on this crazy train
I'm going paranoid
Watch me lose my mind
And break the law
Nije lokalni, iako stoji tvrdnja da su oni naročito užasni.
-
Frankyee
#39 Re: Volite li putovati vozom?
Shinkansen - zaista je impresivan , i po izgledu voza , tacnosti i cijelokupnom osjecaju.
- Vitezanin
#40 Re: Volite li putovati vozom?
Obožavam.
Čak i u BiH našim sporim i bezveznim vozovima.
-
calculator
#41 Re: Volite li putovati vozom?
U nas, samo promjena zakonskog okvira o željeznicama, odnosno pravo privatnim kompanijama da svojim vagonima i lokomotivama koriste postojeću željezničku infrastrukturu, može postići promjenu i poziciju željeznica kakvu imaju druge razvijene države.Sabaton wrote:...Evo gledam na Al Jazeeri da će se od Beograda do Budimpešte ići za neka 3 sata, što je ultra brzo.
Blago im se. Nama osim što su ukinuli liniju za Budimpeštu i Ploče, nema nocnog za Zagreb, a lokalcima se pretežno voze Cigani i sirotinja.
Zašto treba da se vozimo 9 sati do Zg, a o nekim direktnim linijama za dalje i da ne govorimo. :/
Zašto se vozimo u vagonima starim 30 god?
Ne mogu da vjerujem da stalno slušam priču o zastarjelim prugama i vozovima, kao da se ne može uzet kredit od EUROPE i obnoviti?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#42 Re: Volite li putovati vozom?
Iako sam više fan aviona i aerodroma, vozove također volim. Putovao sam vozom i kod nas (Sarajevo - Mostar) a i vani (nekako mi je najvise u sjecanju ostala relacija Amsterdam - Brisel u Thalysu). Definitivno najugodniji nacin prevoza... Nikad mi nije bila muka u vozu, za razliku od drugih prevoznih sredstava.
-
TRANCE
#43 Re: Volite li putovati vozom?
Levitacijski voz u Kini, fura 430 km/h. 'Ta će Kinezi...
E sad to uporedimo s ovim:
E sad to uporedimo s ovim: