Boli me zub kojeg sam izvadio

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

junior3

#26 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by junior3 »

Šala labude. :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#27 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by Velkoski »

Black swan wrote:nije mi jasno zasto mi je nece konzervirat
popraviti ili sta vec samo da stoji :roll:

koliko joj je korijen u pm
imam snimak celjusti...bas skoro da vodoravno raste...a buduci da se nije prilagodjavala ostalim zubima
izgleda kao vrh vulkana :roll:
Image

Ovako je izgledala moja :mrgreen:

Mora se izvaditi jer utiče na čitavu donju vilicu... Gura zube, kvari sedmice, a mene je i žestoko počelo uho boliti od nje, nisam mogao da spavam bla bla.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by Truba »

slicno je i kod mene mada nis ne boli
da se nije pocela kvariti ne bih je dirao
sad kontam sto su mi opg citavu vilicu snimali :roll: participacija 1 marka :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#29 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by Velkoski »

Ma ovo je snimak kod moje personalne zubarke. :mrgreen:

Na oralnoj sam se morao naručiti i čekat' 10 dana da mi snime kompletnu vilicu, što je van pameti, al' eto. Umir'o sam od bolova u kompletnoj stranici lica + uho, a ček'o slikanje :roll: Da ne govorim kako je to trajalo čitavih 10 sekundi...

Kada ovako naraste jednostavno moraš vaditi, taman da je najzdraviji na svijetu, a realno ga je nemoguće održavati zbog položaja.
Truba

#30 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by Truba »

ozracise me s opt snimkom
osjecam izotope i protone u tijelu :lol:
Truba

#31 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by Truba »

imao sam vragolastu osmicu
bila je pravi djavo
i kad sam zvako i guto
stajala je ukrivo
Tigar1

#32 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by Tigar1 »

Velkoski wrote:
Black swan wrote:nije mi jasno zasto mi je nece konzervirat
popraviti ili sta vec samo da stoji :roll:

koliko joj je korijen u pm
imam snimak celjusti...bas skoro da vodoravno raste...a buduci da se nije prilagodjavala ostalim zubima
izgleda kao vrh vulkana :roll:
Image

Ovako je izgledala moja :mrgreen:

Mora se izvaditi jer utiče na čitavu donju vilicu... Gura zube, kvari sedmice, a mene je i žestoko počelo uho boliti od nje, nisam mogao da spavam bla bla.

Ovakva i moja osmica identična bila, boljela u vražiju mater, problemi vazda poslije jela pogotovo. Uradio dr Prohić oralni hirurg.
Preporodio se.
kerima1

#33 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by kerima1 »

Postavljacu teme:
Ja sam vadila kutnja u proljece,zubara znoj oblivao sat vremena ga 'uvrćo,zasebno vadio komade, svo okolno tkivo razderano bilo.15 gromovskih dana sam bila u bolovima nesnosljvim.
proci ce nek si prezivio :)
Labude@ vadila sam i tu osmicu,inace ima dubok korijen i ako je donja vilica zeznuto je duugo zarasta rana i hrana upada,a tesko izvaditi istu.
uzas :twisted:
Truba

#34 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by Truba »

:| sad mi zubar u domu zdravlja rece jel te boli? ne
jel ti pravi problem? ne
jel ima infekcije? ne
pravi li problem bnla bla? ne

pa sto je vadis :lol: :?
pa reko preventivno...izgleda pocela se kvartiti :|
on nesto gleda s onom cibuljom kaze nije kVarjes :lol: :skoljka:

ja ne bih vadio da ne moram...tojest dok ne zaboli
pa majku mu valjda i prevencija ima neku vaznost

privatnici izmisljaju probleme da ti uzmu lovu
dok drzavni izgleda rade kad ti vilica natece
:-)

kontam jos cekati i pratiti situaciju
kerima1

#35 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by kerima1 »

Labude sam ti se 'igraj' sa zubima hehe :D
karanana

#36 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by karanana »

e nako su i meni donje obje osmice izgledale.
ne zna se ko je vise znoja izbacio vadeci ih, ja na stolici ili zubar.
Truba

#37 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by Truba »

ODRON
P308

#38 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by P308 »

Vadio danas sesticu. Sve super, brzo zavrsilo i dobro se osjecao do prije sat vremena kad je popustila anestezija. Boli ko djavo :shock:
Popio dva caffetina, sekundicu ko bolje ali i dalje opasno boli. Valja sad cijelu noc ovako. Ima i malo krvi.

Utjesite me, kad ce bol proci? :D
Zoya

#39 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by Zoya »

P308 wrote:Vadio danas sesticu. Sve super, brzo zavrsilo i dobro se osjecao do prije sat vremena kad je popustila anestezija. Boli ko djavo :shock:
Popio dva caffetina, sekundicu ko bolje ali i dalje opasno boli. Valja sad cijelu noc ovako. Ima i malo krvi.

Izduraj ti ovu noć, sutra nazovi zubara i pitaj zbog čega te boli. Možda je trun korijena ostao. Ispiraj red kamilicom red sodom bikarbonom. Ako ne prestane, piši testament, nešta.
vjesticanametli

#40 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by vjesticanametli »

Ostavi pare nama :mrgreen: ja izvadila 8 prije 2 mjeseca nisam ni osjetila cccc
Zoya

#41 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by Zoya »

vjesticanametli wrote:Ostavi pare nama :mrgreen: ja izvadila 8 prije 2 mjeseca nisam ni osjetila cccc
8 zuba ili osmicu? Jesi nepismena, Dž.
vjesticanametli

#42 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Mrs na more u albaniju jahahjajaj osmicu ba mrsko mi pisat DZahahhaha DZDZDZ
P308

#43 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by P308 »

Zoya wrote:
P308 wrote:Vadio danas sesticu. Sve super, brzo zavrsilo i dobro se osjecao do prije sat vremena kad je popustila anestezija. Boli ko djavo :shock:

Izduraj ti ovu noć, sutra nazovi zubara i pitaj zbog čega te boli. Možda je trun korijena ostao. Ispiraj red kamilicom red sodom bikarbonom. Ako ne prestane, piši testament, nešta.
Evo popustilo konacno od caffetina :D Uh, kako je dobro kad ne boli. Tj boli jos malo, ali predobro je u odnosu na bol od prije sat :shock: Rekao mi je ne ispiraj ni slucajno :shock:
vjesticanametli wrote:Ostavi pare nama :mrgreen: ja izvadila 8 prije 2 mjeseca nisam ni osjetila cccc
jbg, zene su uvijek hrabrije, dokazano :D
A bgm boli, bez zezanja ... tj. sad je bolje ali bilo je bas lose. A imam fkt visok prag tolerancije na bol. Da je dan i da sam na poslu, zaboravio bi i da me boli, nego vazda mora po noci i onda samo mislis na bol :shock:
vjesticanametli

#44 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

A jbg mora malo hahahha drzi se za zenu :skoljka:
Paulaner

#45 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by Paulaner »

Koga nije strah gledati moze dosta toga na yt naci. Nije bas ugodno za gledati ali ja sam se na taj nacin oslobodio straha od zubara.Ustvari na kraju sam shvatio da me nije bilo strah zubara nego sam imao strah od nepoznatog.Samo sam jednom dozivio da me zubar uputio u ono sto ce raditi,ali smo se znali privatno pa moguce zbog toga. Covjek kad hoce da pomuze kravu bolje joj pridje nego zubari svojim pacijentima!
moonca

#46 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by moonca »

Zoya wrote:

Steta sto si izgubio taj zub. Da bi popunio prazninu morati ces dva susjedna zuba sastrugati radi krune.
Mislim da je i za ocekivati da imas bol.
Za ispiranje preporucuju i --- kasiku soli rastopiti u mlakoj vodi i ispirati ranu.
Procitaj koliko cesto smijes piti caffetine i uzimaj ih.
Sanjarko

#47 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by Sanjarko »

Samo za ubuduce da svi znaju. Nemojte nikad dva kafetina odjednom popiti niti u kratkom razmaku. Jer se moze poluditi od njega. Psihoza dobiti.

Ne naravno kod svih ljudi. Prilicno su jake to tablete da ne kazem opasne pogotovo za odredzen dio ljudi cije tijelo nesto s njima ne znam sta radi.

Tako sam ja psihijatrije u medzuostalom djelomicno i zbog njih zaglavio.
P308

#48 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by P308 »

moonca wrote: Steta sto si izgubio taj zub. Da bi popunio prazninu morati ces dva susjedna zuba sastrugati radi krune.
Za ispiranje preporucuju i --- kasiku soli rastopiti u mlakoj vodi i ispirati ranu.
Prije dvije-tri godine vadio zivac iz zuba o kojem govorimo. I od samog pocetka mi je nesto cudno s njim, medjutim nikad nije bilo boli pa sam zakljucio da tako treba biti. Ne konstantno, nego povremeno neki cudan osjecaj, kao da se nesto desava a ne mogu definisati sta. I onda prije 4-5 dana se javlja intenzivna bol i jucer mi doktorica kaze da se ipak mora vaditi.
Danas je stanje malo bolje. Boli i dalje ali podnosljivo tako da nisam popio nista.
Vizionar 1985 wrote:
Samo za ubuduce da svi znaju. Nemojte nikad dva kafetina odjednom popiti niti u kratkom razmaku. Jer se moze poluditi od njega. Psihoza dobiti.

Ne naravno kod svih ljudi. Prilicno su jake to tablete da ne kazem opasne pogotovo za odredzen dio ljudi cije tijelo nesto s njima ne znam sta radi.

:shock: Molim? :shock:
Ja sam popio dva u razmaku od pola sata i tek tada me zub popustilo. Inace caffetin uvijek imam u stanu iako popijem mozda jednom u 3-4 mjeseca kad me glava boli. Nisam osjetio da mi smeta ni sinoc nakon dva, a ni inace kad ga popijem. A nisam ni slutio da moze izazvati neke teze posljedice a pogotovo ne tog tipa o kojem ti govoris. :shock:
moonca

#49 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by moonca »

P308 wrote:
moonca wrote: Steta sto si izgubio taj zub. Da bi popunio prazninu morati ces dva susjedna zuba sastrugati radi krune.
Prije dvije-tri godine vadio zivac iz zuba o kojem govorimo. I od samog pocetka mi je nesto cudno s njim, medjutim nikad nije bilo boli pa sam zakljucio da tako treba biti. Ne konstantno, nego povremeno neki cudan osjecaj, kao da se nesto desava a ne mogu definisati sta. I onda prije 4-5 dana se javlja intenzivna bol i jucer mi doktorica kaze da se ipak mora vaditi.
Danas je stanje malo bolje. Boli i dalje ali podnosljivo tako da nisam popio nista.
Cudno, ako je bio bez zivca da imas taj bol. Moguce neki upalni proces u tom dijelu. :-)
Sta je tu je- mozes ispirati sa ovim gore sto je navedeno-izbjegavaj jesti na tu stranu dok se rana ne smiri.
Sanjarko

#50 Re: Boli me zub kojeg sam izvadio

Post by Sanjarko »

P308 wrote:
Vizionar 1985 wrote:

:shock: Molim? :shock:
Ja sam popio dva u razmaku od pola sata i tek tada me zub popustilo. Inace caffetin uvijek imam u stanu iako popijem mozda jednom u 3-4 mjeseca kad me glava boli. Nisam osjetio da mi smeta ni sinoc nakon dva, a ni inace kad ga popijem. A nisam ni slutio da moze izazvati neke teze posljedice a pogotovo ne tog tipa o kojem ti govoris. :shock:
Moze. Meni morfij u urinu nadzen od njega, on imitirao morfij i od tada ga nesmijem piti. Samo od tada analgin smijem. Ja tada uzeo pod bolovima, nenaspavan 3 ili 4 u roku od 12 sati i pukao psihicki. Psihozu dobio od njega i svega i od tada mi je zabranjen.

Smije se mozda i 2 ali nisam siguran, ali opasno je vise ga uzeti pogotovo za neke nas cije tijelo nesto sa njim radi.
Post Reply