niko nece da ratuje ...a ti bi to izgleda bas..... volio da se ispalis kao izbjeglica...........rijec ide o tome da nebih bjezali nego bi branili ono svoje sto imaju......kakve su ti garancije ako pobjegnes da te tamo neko nece drmnutIza Horizonta wrote:samo da upitam ove što im se ratuje, hoćete li opet prodavat puške po 2000-3000 maraka, pa jednom ste nategli narod nećete više, onda ko ovce imam pušku ko mi šta može, a puška karina obična samo ti služi da sebe odbraniš kada ti neko priđe na 10-20 metara.
Da li Vas je strah da će opet početi rat
- spreca
#26 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
-
mali_balon
#27 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
U mom selu su SDAovi prodavail puske po 1000 DEM bez municije 2000 DEM puska i rap sa 150komada, i ljudi krave prodavali pa kupovali nesta sumLJam de ce isti da ti pare za oruzje....iz dva razloga opekli se i vidjeli za koga i za sta su ratovali a nemaju ni para...a takvih jew 80% u BiH....mozda bi i ratovali da ima neko da oruzje....spreca wrote:Nismo imali para ni 92-95 pa smo ratovali.........da bi se ratovalo nisu bas naj vaznije pare......a sad immo svega vise nego prosli rat, pa i paramali_balon wrote:Da hoce vala da izgleda da je to jedini nacin da se ispalim odavde....
HAdj da budem ozbiljan otkud pare za rat.....i ko bi to protiv koga ratovao....
A nemas svega vise nego prosli rat, kreni od oruzja pa i do para i hrane i robnih rezervi i svega.....prije su magacini bili puni pa se imalo sta opuhati sad mozda neletis na dvije vrece brasna od 5kg i mozda karton ulja...
- spreca
#28 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
pa govorim ti da je se 4 godine ratovalo i tad je bilo manje paraIza Horizonta wrote: đe se pare na kajmanskim otocima jel, evo još ni penzije nisu isplatili a ne pare za ratovanje.
- jao_situacije
#29 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
pusti ti rat, govorimo zašto u miru nisi otišao, ja znam puno ljudi koji su sasvim regularno otišli npr. u njemačku i ostali tamoIza Horizonta wrote:u slučaju rata znam kako bi se ispalio bez ikakvih problema, već ima razrađena šema.jao_situacije wrote:
vidim tebi je baš želja da se ispališ, pa mi nije jasno što do sad nisi otišao
- spreca
#30 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
Oni koji su prodali kravu i kupili oruzje su imali bar neku sansu da prezive.........a oni koji su kravu cuvali do zadnjeg dana su ostali i bez krave i mozda i zivota jer se nije imao cime braniti.....danas imamo mnogo vise oruzja nego prosli rat.....mnogi su pusku sakrili na tavan i ne treba kupovati novu a ima se i kupiti ..........niko ne hoce rat.......ali ako dodje do toga normalno je da se treba oduprijeti i jos napadaca otjerati u PM zauvijekmali_balon wrote:U mom selu su SDAovi prodavail puske po 1000 DEM bez municije 2000 DEM puska i rap sa 150komada, i ljudi krave prodavali pa kupovali nesta sumLJam de ce isti da ti pare za oruzje....iz dva razloga opekli se i vidjeli za koga i za sta su ratovali a nemaju ni para...a takvih jew 80% u BiH....mozda bi i ratovali da ima neko da oruzje....spreca wrote:Nismo imali para ni 92-95 pa smo ratovali.........da bi se ratovalo nisu bas naj vaznije pare......a sad immo svega vise nego prosli rat, pa i paramali_balon wrote:Da hoce vala da izgleda da je to jedini nacin da se ispalim odavde....
HAdj da budem ozbiljan otkud pare za rat.....i ko bi to protiv koga ratovao....
A nemas svega vise nego prosli rat, kreni od oruzja pa i do para i hrane i robnih rezervi i svega.....prije su magacini bili puni pa se imalo sta opuhati sad mozda neletis na dvije vrece brasna od 5kg i mozda karton ulja...
-
vade_mecum
#31 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
u slucaju izbijanja rata dobrovoljno se javljam u redove 1. minhenske motorizovane ili 101. becke konjicke brigade 
-
vade_mecum
#32 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
ma dobro, ima i slavna geteborska, diverzantska stokholmska ali ove mi klimom najvise odgovarajuIza Horizonta wrote:zaboravio si ovu južnjačku konjicu iz sent luisavade_mecum wrote:u slucaju izbijanja rata dobrovoljno se javljam u redove 1. minhenske motorizovane ili 101. becke konjicke brigade
-
mali_balon
#33 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
Oni koji su cuvali kravu do zadnjeg imaj i sad kravu, doduse ne istu, vecina njih ima, a vecian onih sto je prodala kravu nema danas ni za gaca....spreca wrote: Oni koji su prodali kravu i kupili oruzje su imali bar neku sansu da prezive.........a oni koji su kravu cuvali do zadnjeg dana su ostali i bez krave i mozda i zivota jer se nije imao cime braniti.....danas imamo mnogo vise oruzja nego prosli rat.....mnogi su pusku sakrili na tavan i ne treba kupovati novu a ima se i kupiti ..........niko ne hoce rat.......ali ako dodje do toga normalno je da se treba oduprijeti i jos napadaca otjerati u PM zauvijek
Vidim da si, najblaze receno, neozbiljan cim ostajes pri tvrdnji da sada ima vise oruzja nego na pocetku rata tako da....ne vidim neki konstruktivan razgovor....
I da, sretno ti sa tjeranjem napadaca u PM....
-
vade_mecum
#34 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
Iza Horizonta wrote:zamisli ljepote DECEMBAR snjeg oni u rovovima muda im ko klikeri, a na novom zelandu i australiji 30+ plaža, piva, podriguješ, prdiš ikeliš mindže i šalješ puse domovini, NEPROCJENJIVO.vade_mecum wrote:ma dobro, ima i slavna geteborska, diverzantska stokholmska ali ove mi klimom najvise odgovarajuIza Horizonta wrote: zaboravio si ovu južnjačku konjicu iz sent luisa
-
vade_mecum
#35 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
posaljes i hashtag #stopthewar sa plaze u melburnu ko dzeko kad je slao za jmbg sa maldiva 
-
dezurni_ucenik
#36 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
vade_mecum wrote:posaljes i hashtag #stopthewar sa plaze u melburnu ko dzeko kad je slao za jmbg sa maldiva
- spreca
#37 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
I tebi sretno bjezanje...ako uspijes........da , svi ovi iz istocne bosne ,Prijedora,Kljuca itd su sacuvali svoje krave i cijelo rato im se telile i mlijeko otkupljivo Milkos............krave su sacuvane i ne samo krave samo tako gdje chedo nije imao sanse uci.mali_balon wrote:Oni koji su cuvali kravu do zadnjeg imaj i sad kravu, doduse ne istu, vecina njih ima, a vecian onih sto je prodala kravu nema danas ni za gaca....spreca wrote: Oni koji su prodali kravu i kupili oruzje su imali bar neku sansu da prezive.........a oni koji su kravu cuvali do zadnjeg dana su ostali i bez krave i mozda i zivota jer se nije imao cime braniti.....danas imamo mnogo vise oruzja nego prosli rat.....mnogi su pusku sakrili na tavan i ne treba kupovati novu a ima se i kupiti ..........niko ne hoce rat.......ali ako dodje do toga normalno je da se treba oduprijeti i jos napadaca otjerati u PM zauvijek
Vidim da si, najblaze receno, neozbiljan cim ostajes pri tvrdnji da sada ima vise oruzja nego na pocetku rata tako da....ne vidim neki konstruktivan razgovor....
I da, sretno ti sa tjeranjem napadaca u PM....
Da sam na tvom mjestu ja bi vec bio na putu za MinKen......naravno ako te puste da udjes u EU
-
elk
#38 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
haha, bravo vademecum

- red evil
#39 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
Ako zarati pobjeć' ćete malo sutra, dok jedan metak opali u roku od nekoliko sati će se sve granice zatvorit. Ostat ćete na ničijoj zemlji i bit' će mogućnost ili tu ostati ili se vratit nazad pa pokušat odbranit ono što imaš jer inače nećeš imati ništa.
Ne ratuje se za političare, možda malo na početku ratuješ za domovinu ali kasnije radi sebe, da bi ti ostao živ. Ali valjda nećemo doći u ovu situaciju.
Ne ratuje se za političare, možda malo na početku ratuješ za domovinu ali kasnije radi sebe, da bi ti ostao živ. Ali valjda nećemo doći u ovu situaciju.
- spreca
#40 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
Iza Horizonta wrote:to mogu vama u bosni zatvorit sve granice ali u Hercegovini teško sine vrlo teško ma samo preko ceste u prvu crkvu i ništa više pa odatle za Ostralijured evil wrote:Ako zarati pobjeć' ćete malo sutra, dok jedan metak opali u roku od nekoliko sati će se sve granice zatvorit. Ostat ćete na ničijoj zemlji i bit' će mogućnost ili tu ostati ili se vratit nazad pa pokušat odbranit ono što imaš jer inače nećeš imati ništa.![]()
- Prpa.ba
#42 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
Nije me strah jer jedina promjena koja se moze desiti je mirni raspad dejtonske BiH ako se gazde tako dogovore. Uostalom, drzava i narod su toliko jaki da muku muce sa desetak hiljada divljih pasa po gradovima, a kao bili bi sposobni za ofenzivne operacije na tudjem, i za sve veci broj stanovnika potpuno nepoznatom teritoriju. 
-
NoriDeNoir
#43 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
Samo sto bi mi (FBiH) ovaj put mogli ispast agresori. Jer ako ovi iz Šumske udare pricu da samo brane svoj teritorij a na to jos nasjedne zapad (jer svakko su im Muslimani postali mrski) onda se mozemo slikat. Jer sta mi sa puskama trebamo da ulecemo u Doboj ili Pale i uvodimo neki red jer je tu neko proglasio da je dio samostalne drzave?? Situacija bi bila bas kao 92 samo sto bi mi sad tu bili oni koji nevaljalju. A da ne pricam kakvo bi tek tu nastalo nadjebavanje zapada i rusije preko nasih ledja... Uglavnom ako se to desi jebali smo jeza u ledja (a mozda i izazvali III WWW, jer ipak imamo iskustva sa tim), ma koliko god mi bili patriote i vodili se mislju "jebat cemo im mater ovaj put".
-
shandrprcSA
#44 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
kad sam poceo vikendicu pravit' ono bi da ratuje...Mrshhhh
- muha_sa
#45 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
ljiljani ce ti je cuvatshandrprcSA wrote:kad sam poceo vikendicu pravit' ono bi da ratuje...Mrshhhh
- Tesla10
#46 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
"Mirno spavajte rata neće biti" - naš preCednik rahmetullahi alejhi Alija #zlatna kašika# Izetbegović.
- muha_sa
#47 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
šta znaci ovo zlatna kašikaTesla10 wrote:"Mirno spavajte rata neće biti" - naš preCednik rahmetullahi alejhi Alija #zlatna kašika# Izetbegović.
- Tesla10
#48 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
Znači da smo mi nagrebusili a njemu slični dobili jack pot.
- muha_sa
#49 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
sve ja znam, imo sam dovoljno godina i dosta životnog iskustva, cio rat ovdje a evo dan danas sam tu gdje jesam, al cesto pominjete neke zlatne kašike--ko eto Alija izjavio tu glupost za zlatne kašike pa bih volio da neko napokon postavi tu izjavu--samo toliko, ne tražim mnogoTesla10 wrote:Znači da smo mi nagrebusili a njemu slični dobili jack pot.
- Tesla10
#50 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat
Jarane, zlatne kašike=ukradene milijarde.muha_sa wrote:sve ja znam, imo sam dovoljno godina i dosta životnog iskustva, cio rat ovdje a evo dan danas sam tu gdje jesam, al cesto pominjete neke zlatne kašike--ko eto Alija izjavio tu glupost za zlatne kašike pa bih volio da neko napokon postavi tu izjavu--samo toliko, ne tražim mnogoTesla10 wrote:Znači da smo mi nagrebusili a njemu slični dobili jack pot.