Ako imaš 2300 udaraš se nogom u guzicu od sreće.
Ovaj sa 80 Eur satnicom je Angela Merkel lično. Došla ovdje nas podjebavati
13000 mjesecno bruto bez prekovremenog? Malo vjerovatno da ima 30 godina iskustva512MB wrote:Prosjecni c++ programer sa titulom i 10 godina iskustva, a tih 80€ je doduse bruto. Nista to nije neobicno, to je prosjecna plata u toj domeni. Ima ih i koji rade za 4000 bruto, al to su oni "da mi je poso odma pored kuce da mogu biciklom u biro" il "nedaj boze koji sat prekovremenski odradit".
Qvotao sam post gdje user kaze da je "15€ u austriji dobra plata" sto je ustvari ludilo. U cemu vidis problem?insomnia78 wrote:Hajd pogledaj koji post si kvotao i sta si napis'o
Nemojte bezveze loziti ljude, sa nekakvim desetinama eura za sat
Jeli tako?prog321 wrote:Ma pričas gluposti.
Ima i tamo programera koliko hoćeš. Dolaze iz svih zemalja svijeta.
Freelancer je placen po učinku. Jedan mjesec imaš posla, drugi mjesec cuclaš palac. I dok uplatis socijalno i zdrastveno ne ostane ti ni blizu te sume.
Poklopi uši
Evo jarane, tutni to nedje u google translate pa se onda izvini ljudima za svoje gluposti sto pises.insomnia78 wrote:Hajd pogledaj koji post si kvotao i sta si napis'o
Nemojte bezveze loziti ljude, sa nekakvim desetinama eura za sat
Pa jarane, sve sto sam ja gore napiso to si potvrdioprog321 wrote:Pa ne zarađujes kao freelancer 30 eura po satu svaki mjesec nego samo kad imaš posla.
Ali smješno je kako brzo pade sa 80 na 30 eur.![]()
Programeri koji su pravilno zaposleni u Njemačkoj zaradjuju u prosjeku oko 3300 eura. To je top plata u Njemačkoj u svakom slučaju. Ali to je nekih 20 eura po satu.
Odlična plata! Ali ne mogu to imigranti odmah imati. Počneš sa 1700, pa polako raste godinama.
skaces do neba...animals wrote:U Austriji je dobra satnica ako imas 15 eura brutto..
tako da.
Undercover Brother wrote:512MB wrote:
Neznam odakle ti taj podatak, meni je dok sam u Austriji radio bila satnica 80€ a sad u Njemackoj 85€ (bruto). Naprimjer radnici koji raznose smece u kamionima imaju 21€/satu.
Lazes, druze.
Jeste, najbolje je pravit se blesav i nikome nista nevjerovat. Ovaj rodjak ima eventualno pravo, ako odes na montazu baustelovat plate su i vece od 50€/satu. Sve zavisi kolko dugo si spreman da nevidis porodicu, i jesil tjelesno spreman da sedmicno radis 6 dana/10 sati najteze poslove.bh.tornjak wrote:skaces do neba...animals wrote:U Austriji je dobra satnica ako imas 15 eura brutto..
tako da.![]()
![]()
![]()
nego, sjedim u nekom kaficu pijem kafu....blizu mene sjedi neka mladjarija....nekako kraj skolske godine a oni zavrsavaju srednju skolu i pricaju sta ce ko poslije...
i tako ce jednan od njih: Ma ako ne nadjem ovde posla idem u Njemacku na baustelu...jebo ovo....prica mi rodjak,stanica je 50€.....
ja se zamalo kafom nisam udavio.....ahahhahhah