Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje i druga mladost domaće industrije

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by _BataZiv_0809 »

bach wrote: Imaju sjajnu crnu čokoladu. Vrhunsku.

Neke pogone je uzeo gadzo komerc...
Vidio sam na topsu natpis gadzo komerc i logotip agrokomerca. Na ovoj supi nema gadze :D

Zna li se ista vise o Agrokomercu? Ima li sanse da se vrate u zivot?

EDIT: evo nadjoh nesto o Gadzo komercu, bice da oni supu prave iako ne pise tako na kesici :-?

http://dnevni-list.ba/web1/gadzo-comerc ... na-maraka/
Last edited by _BataZiv_0809 on 17/12/2015 18:38, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#27 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by O'zone »

_BataZiv_0809 wrote:

Vidio sam na topsu natpis gadzo komerc i logotip agrokomerca. Na ovoj supi nema gadze :D

Ja sinoć u FISU nađoh krem namaz iz Agrokomerca pola kile oko 2,8 KM kila oko 4,9 KM i pozitvno se iznenadih :thumbup:
artime

#28 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by artime »

Dobra tema, svidja mi se pozitiva i rezultati, nije suplja.
Mene interesuje, kako nisam cula, a vjerujem da nisam jedina za ove proizvodjace.
Trebao bi neko da mapira sva ova mjesta i da se vrte reklame po portalima. Djabe sto imaju svoju stranicu ako nikada ne kliknem da pogledam.
Nadam se da ce biti jos ovakvih prica. :thumbup:
Država

#29 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by Država »

BIONA wrote:
bach wrote:Čini mi se da nije ovdašnjij medij nije o ovom pisao.

http://www.prometej.ba/clanak/ljudi-i-k ... -diti-2306

Image
Odlican emotivan clanak, sretno da im bude :thumbup:

A nevjerovatno koliko ljudi sire negativnu energiju, pa nekome zele da mu se stan raspadne :shock: fakat nemam komentara :roll:

Po domaćim proizvodima i po Bingu stalno pljuje onaj @strućnjak_kofol... On je po profesiji Great Hrvat...

:sax:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by _BataZiv_0809 »

O'zone wrote:
Ja sinoć u FISU nađoh krem namaz iz Agrokomerca pola kile oko 2,8 KM kila oko 4,9 KM i pozitvno se iznenadih :thumbup:
Donedavno nije bilo, jelde? Ja se ne sjecam da je bilo ovih supa :)

Znaci nesto se pokrenulo :bih:
Ecci
Vozim: Biciklam

#31 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by Ecci »

Ja redovno kupujem Poljorad Travnik mliječne proizvode (maslac, kajmak, tvrdi sir) i odlični su.
Takođe grickalice Voćar Gornji Rahić i smoki iz Srebrenika, savrsen. Preporučujem.
O'zone
Globalni moderator

#32 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by O'zone »

Ignorirate osobe koje su konstantni pljuvači i briga Vas. Jer ukoliko koristite neki proizvod i zadovoljni ste sa njime niko Vas ne može odgovoriti od njega.

Evo recimo ja sam prije sedam dana uzeo Violetin tečni deterrdžent za suđe. Do sada sam koristio Fairy i neprikosnoven je što se tiče skidanja masnoće sa suđa. Međutim ni ovaj Violetin nije za odbaciti, dobro pere, ostavlja suđu sjaj, miris jabuke je tako intezivan i prirodan tako da mi neće biti mrsko da ga opet uzmem...
O'zone
Globalni moderator

#33 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by O'zone »

_BataZiv_0809 wrote:
O'zone wrote:
Donedavno nije bilo, jelde? Ja se ne sjecam da je bilo ovih supa :)

Znaci nesto se pokrenulo :bih:
Nije u Sa sigurno e sad možda je bilo po Krajni. Ali šteta je tolikog giganta barem djelimično ne oživjeti je tržište postoji i uvijek će postojati a normalno je da to ne odgovara uvoznom lobiju i da se podmeću noge gdje god se može. Međutim imam osjećaj da će to sve doći na svoje žao mi je samo što nam dugo treba da nam udari iz dupeta u glavu....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#34 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by _BataZiv_0809 »

O'zone wrote:
Nije u Sa sigurno e sad možda je bilo po Krajni. Ali šteta je tolikog giganta barem djelimično ne oživjeti je tržište postoji i uvijek će postojati a normalno je da to ne odgovara uvoznom lobiju i da se podmeću noge gdje god se može. Međutim imam osjećaj da će to sve doći na svoje žao mi je samo što nam dugo treba da nam udari iz dupeta u glavu....
Evo sta nadjoh:

Tvrtka iz Sarajeva iznajmila je četiri proizvodne linije u posrnulom velikokladuškom poduzeću.

Zahvaljujući obnovi proizvodnje koju je u iznajmljenim halama pokrenula kompanija Gadžo Comerc iz Sarajeva velikokladuški Agrokomerc postupno se vraća na domaće i inozemno tržište, javlja portal Indikator.ba. U dvije godine uloženo je oko 1,5 milijuna KM (oko 6 mil. kuna) i pokrenute su četiri proizvodne linije, za kekse, kreme, čokoladne namaze, preradu voća i povrća, instant juhe i majoneze.

Riječ je o osam velikih grupa proizvoda sa 56 vrsta pakiranja vlastitih marki i 20 pakiranja privatnih robnih marki. U proizvodnom procesu angažirano je 235 radnika, od čega 70 posto žena. Izvoz je dosegnuo rast od 50 posto, a izvozna tržišta su Hrvatska, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Švicarska, Austrija, te odnedavno i SAD. Proizvodne linije koje koristi Gadžo Comerc trenutno se koriste sa 40 posto kapaciteta, što će se povećati, a uskoro bi se mogli krenuti i ostali proizvodni pogoni u Agrokomercu, poput prerade mesa.
Kitrona

#35 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by Kitrona »

_BataZiv_0809 wrote: a izvozna tržišta su Hrvatska

BOJKOT! :D
O'zone
Globalni moderator

#36 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by O'zone »

_BataZiv_0809 wrote:
O'zone wrote:
Evo sta nadjoh:

Tvrtka iz Sarajeva iznajmila je četiri proizvodne linije u posrnulom velikokladuškom poduzeću.

Zahvaljujući obnovi proizvodnje koju je u iznajmljenim halama pokrenula kompanija Gadžo Comerc iz Sarajeva velikokladuški Agrokomerc postupno se vraća na domaće i inozemno tržište, javlja portal Indikator.ba. U dvije godine uloženo je oko 1,5 milijuna KM (oko 6 mil. kuna) i pokrenute su četiri proizvodne linije, za kekse, kreme, čokoladne namaze, preradu voća i povrća, instant juhe i majoneze.

Riječ je o osam velikih grupa proizvoda sa 56 vrsta pakiranja vlastitih marki i 20 pakiranja privatnih robnih marki. U proizvodnom procesu angažirano je 235 radnika, od čega 70 posto žena. Izvoz je dosegnuo rast od 50 posto, a izvozna tržišta su Hrvatska, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Švicarska, Austrija, te odnedavno i SAD. Proizvodne linije koje koristi Gadžo Comerc trenutno se koriste sa 40 posto kapaciteta, što će se povećati, a uskoro bi se mogli krenuti i ostali proizvodni pogoni u Agrokomercu, poput prerade mesa.
:thumbup:
strucnjak_kofol

#37 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by strucnjak_kofol »

O'zone wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Kralju,jesi li stvarno kupio to smece?
strucnjak_kofol

#38 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Država wrote:
BIONA wrote:
bach wrote:Čini mi se da nije ovdašnjij medij nije o ovom pisao.

http://www.prometej.ba/clanak/ljudi-i-k ... -diti-2306

Image
Odlican emotivan clanak, sretno da im bude :thumbup:

A nevjerovatno koliko ljudi sire negativnu energiju, pa nekome zele da mu se stan raspadne :shock: fakat nemam komentara :roll:

Po domaćim proizvodima i po Bingu stalno pljuje onaj @strućnjak_kofol... On je po profesiji Great Hrvat...

:sax:
Ma ko mi kaze profesionalni Bosnjak, pljuvac svega hrvatskog, simpatizer i placenik Binga :-) :-):-)
strucnjak_kofol

#39 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

bach wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Danas kupih tarhanu (doduse pise trahana po krajiski)-Agrokomerc :thumbup:

Zna li iko sta se desava sa tim, nekadasnjim gigantom?
Imaju sjajnu crnu čokoladu. Vrhunsku.

Jeste i Tops im je odlican,cak ga ni ulicni cuko nece,samo ga posnjufa i zbrise, stvarno vas neko placa za ovu propagandu,sta kazes odlicna cokolada iz agrokomerca, pa nema duge nego da ti pozelim da je do kraja zivota ti i tvoji kuci papate....bon apetit
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#40 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by _BataZiv_0809 »

Strucnjak kupi katkad stagod od Belupa ili Plive
BIONA

#41 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by BIONA »

strucnjak_kofol wrote:
bach wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Danas kupih tarhanu (doduse pise trahana po krajiski)-Agrokomerc :thumbup:

Zna li iko sta se desava sa tim, nekadasnjim gigantom?
Imaju sjajnu crnu čokoladu. Vrhunsku.

Jeste i Tops im je odlican,cak ga ni ulicni cuko nece,samo ga posnjufa i zbrise, stvarno vas neko placa za ovu propagandu,sta kazes odlicna cokolada iz agrokomerca, pa nema duge nego da ti pozelim da je do kraja zivota ti i tvoji kuci papate....bon apetit
Tops je odlican, ti pricaj sta hoces!!!
O'zone
Globalni moderator

#42 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by O'zone »

Hahahahahahahahahaha pacenika :thumbup:
ibizza

#43 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by ibizza »

Ma naravno da se pokrenulo, imamo mi mnogo domace proizvodnje, medjutim narod ne voli da kupuje domace. Violeta razvaljuje sa toaletnim papirom, ubrusima, tu je aspolutni lider u kategorijama. Sa pelenama dobro stoje, imaju oko 12% ucesca na trzistu sto je jako dobro, obzirom na konkurenciju ( P&G). Imamo AS Jelah, sirok asortiman prehrambenih proizvoda-nema cega nema :) . EZ Busovaca/Kacuni, proizvode sredstva za ciscenje Ljudi su u selu napraviti jako lijepu fabriku. Akova ima finih proizvoda, tu je i Brajlovic. Nekoliko kompanija koje proizvode skoro pa 80% potrebnih proizvoda za jedno domacinstvo.
insomnia78

#44 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by insomnia78 »

Da se ne lazemo, pola od toga, posebno prehrane, kurcu ne valja
Edin H.

#45 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:Da se ne lazemo, pola od toga, posebno prehrane, kurcu ne valja

Lazes :izet:

Procenat je mnogo veci od 50% :oops:
bach

#46 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by bach »

insomnia78 wrote:Da se ne lazemo, pola od toga, posebno prehrane, kurcu ne valja
Neka si ti došao da nam kažeš da to eto kurcu ne valja.

Pazi, mrgude bošnjački, jedini ko je zaista sudija da ocijeni da li je nešto OK ili zaista kurci ne valja ili je OK, jeste njegovo veličanstvo TRŽIŠTE. Ni ja, ni ti, ni obkl, ni kocko, no ćoško. Samo tržište.

Ako u lokalnom Best granapu ne mogu dovući dovoljne kolčine Tešanjakog Kiselljaka, travničke tjestenine ili čokolade koja je proizvedena u Derventi / Frukta Trade, čini mi se, jer sve što dovuku, sve se rasproda momentalno...Onda je jasno da je tržišta na strani domaćih proizvoda...

Budimo pošteni, domaći proizvodi koji su pobrojani nisu vrhunski, no nisu ni smeće...To su samo proizvodi koji nude dobar odnos kvalitet - cijena...Da kupim Radensku 1.5 litar ili Tešanjaski od 0.55 feninga za dva litra flašu, ja ću radije novčiće poslati u Tešanj nego u Škofju Loku...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#47 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by _BataZiv_0809 »

Ne kenjaj vala :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#48 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by _BataZiv_0809 »

P.S. Ova Agrokomerc Tarhana/Trahana je stravicna :thumbup:
bach

#49 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

Post by bach »

Eto nisam znao da ovo imamo.

http://www.capital.ba/zatvara-se-jedina ... ora-u-bih/

Proizvodanja autodijelova je jedna najvažnijih i najboljih privrednih grana u BiH. Zapošaljava 10.000 radnika u 20 tvornica. Proizvodi se skoro sve za aute, kablovi, kočnice, felge, filteri, remenje, semerinzi, sajle...

Ako u prodavnici kupite kočione diskove, pakne i auto presalake, vrlo je vjerovatno da su diskovi iz Tešnja, pakne iz Hercegovine, a presvlake iz Pazarića, Žepča ili iz okoline Tuzle...
strucnjak_kofol

#50 Re: Nešto se pokrenulo: Rast domaće proizvodnje, druga mladost domaće industrije i susjedi koji se hvataju za glavu.

_BataZiv_0809 wrote:Strucnjak kupi katkad stagod od Belupa ili Plive
kud mi Plivu spomenu , nema nigdje kupit Plivadona , neznam sta se desava ....
Post Reply