de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
libra123

#26 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by libra123 »

walter kurtz wrote:Ako je taktika slanje slika penisa nepoznatim zenama onda taktiziram :mrgreen:
:D
prog321

#27 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by prog321 »

Kmee.
ja dobra, pametna niko me nece; dok kucke pokupise sve
Mozda zato jer kucke izgledaju bolje ?
Inteligencija se nekad mjeri po velicina sisa :-D
yoda82

#28 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by yoda82 »

annoy wrote:NIkad nisam glumatala, uvijek sam više manje iskrena i nikad nisam imala problema sa pronalaskom kvalitetne veze :D
Može se, samo ovisi s kim se petljaš.
Možda se petljaš s pogrešnim osobama.

edit:
Naravno da biti iskren ne znači odmah staviti vlastito postojanje u drugi plan i izgubit ikakve naznake kičme
:thumbup:

Ma nigdje veze. prođe život u nekom taktiziranju. Jel fakat mislite da ćete biti sretnije/sretniji ako taktizirate? Mislim da je bolje igrati otvoreno, pa čak i da nekoliko puta popušiš foru prije nego naletiš na onog pravog/pravu, nego čitav život živjeti u partiji šaha. Jebo takav život.
Naravno ovdje govorim o ozbiljnim vezama, ne o nekim šemama i šemicama.
dobar osjecaj

#29 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by dobar osjecaj »

janisamodavde wrote:Da li postoji osoba koja misli da se previse glumata u svim relacijama medju ljudima i da je stava da se
samo sa iskrenim postavljanjem moze biti miran i opusten u vezi, i da je uspio u tome, sto je najvaznije
Jer evo ja sada dolazim sa stavom koji je tacan ama haman 99%, da se samo sa taktickim igricama i zatezanjem, prikrivanjem emocija
i sebicnoscu moze imati, opstati i ocuvati veza...a iskreno jebo to, ako moram misliti sta je pisac htio reci i citati izmedju redova
I da, vala znam puno zena, i vala sam svakoj citav zivot "povjerljiva" osoba i sta gledam i o cemu slusam kada su u pitanju zenske manipulacije
pa to je strasno
I zena sam, ali se ogradjujem citav zivot od zenske "logike"
Ali isto tako i pusim foru oduvijek jer sam otvorena i iskrena i na kraju nezanimljiva i predvidiva samim tim
Nisam mislila da cu to pomisliti i za koga ko je slican nekadasnjoj meni ali to sto ti smatras ispravnim pristupom zivotu i sto sam ja nekad smatrala jedinim ispravnim pristupom zivotu, uopste nije pametan pristup zivotu.

Sad sam uvjerenja da je to sto sam ja nazivala iskrenoscu, opustenim pristupom, manjkom glume, manjkom klasicne zenske manipulacije zapravo bila izrazita lijenost za taj dio zivota. Meni je bilo lijeno da se potrudim za vezu, za muskarca s kojim se vidjam. Najlakse je istresti u lice listu svojih nerealnih ocekivanja i ocekivati da ti neko podigne spomenik za to sto si ti aman iskrena i otvorena a imas malo ili nista stvarno da das.
Zivot i medjuljudski odnosi nisu ravna linija da bi ikada bilo iskljucivo dovoljno biti iskren i direktan pa da se sve slozi kako prizeljkujemo. U zivotu je potrebno znatno vise taktiziranja, ne igranja na prvu, cekanja da se stvari sloze, popustanja i pronalaska alternativnih rjesenja koja uopste ne moraju imati veze s prvobitnim namjerama. Lijepo je i pozeljno nauciti ne oslanjati se ni na koga previse, sagledati koliko je realno moguce i vlastita ogranicenja i slabosti i pokusati ne imati veca ocekivanja od drugih nego sto i sami mozemo ponuditi. Cesto nudimo znatno manje nego sto nam se cini, uglavnom jer smo svi prilicno egocentricna, samoziva bica. Svoje mane tesko i rijetko uocavamo a tudje uvecamo pod bezbroj lupa.
Iako jos uvijek imam prilicno jasna zivotna ubjedjenja i principe i iako jos uvijek ne bi ukrala, prevarila ni uradila ikome nesto sto ne bi pozelila sebi, srecna sam sto sam naucila usporiti, presutiti, preci preko sitnica, vidjeti sto ne vidim i posvetiti se bitnijim zivotnim stvarima iz kojih izvlacim puno vise mira i osjecaja ispunjenosti. Nekada sam sve te osobine dozivljavala negativno i pripisivala im apsolutno negativni prefiks manipulacije, taktiziranja, glumatanja - danas mi je zao sto me ranije nisu naucili koliko je laksi i jednostavniji zivot kad usvojis takve oblike ponasanja i manje tragican stav prema zivotu i vlastitoj ulozi u svemu.
Mozda to sve nije tvoja prica ili nisi u stanju uvidjeti ikakav smisao svega sto sam napisala ali za tvoje dobro se nadam da ces sto prije razmisliti o nekom alternativnom pristupu sebi i svom zivotu.
ho oponopono

#30 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by ho oponopono »

...ma nema od nje nista ako je presla 25+... :pisnula: i :pisnuo:
walter kurtz

#31 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by walter kurtz »

ubaci izbaci zalij....
JaneEyre

#32 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by JaneEyre »

Neki dan vidim da je neko na facebook-u lajkao status bivšeg mi boyfrenda, uslikanom u zagrljaju sa novom djevojkom, uz riječi: ''Igra macke i miša koja je trajala od 2003. godine je završena...'' :) Sto mi je pravo i iskreno drago, jer sam i ja kao postavljačica teme direktna i iskrena kad su u pitanju veze, te mi se fakat nije dalo igrati nikakvih mačaka i miševa :D Posebno mi je smiješno kad se bilo ko preko 20-te igra tih nekih igrica, zatezanja, itd, ali eto svakom svoje...

Helem prema nekom mom iskustvu ovo je nezgodno vrijeme za iskrene i poštene u bilo kojoj sfrei života, a ne samo ljubavnoj. Ali eto biti iskren, i svoj i držati se nekih principa ima svoju cijenu, te držim fige postavljačici teme da naleti na kakvog sličnoj njoj, mada ih je stvarno malo :( ali ih definitivno ima :)
S4mpion

#33 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by S4mpion »

Povjerenje se treba zaslužit i po malo je naivno dijelit ga okolo k'o da je džaba, svima otkrivat sebe do daske.

Ne moraš lagat, al vala ne moraš ni reć istinu, samo šuti i klimaj glavom.
Bloo
Globalna šefica

#34 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by Bloo »

prog321 wrote:Kmee.
ja dobra, pametna niko me nece; dok kucke pokupise sve
Mozda zato jer kucke izgledaju bolje ?
Inteligencija se nekad mjeri po velicina sisa :-D
:lol: :lol: :lol: :lol:
sreca pa se vasa tako ne mjeri :mrgreen:
prog321

#35 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by prog321 »

Naravno.
Muskarcu imaju druge adute. :-D

Sto se tice teme, citav zivot je taktiziranje. Ne vjerujem sebi zasto bi vjerovao nekoj tamo zeni. :-D
Bloo
Globalna šefica

#36 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by Bloo »

prog321 wrote:Naravno.
Muskarcu imaju druge adute. :-D

Sto se tice teme, citav zivot je taktiziranje. Ne vjerujem sebi zasto bi vjerovao nekoj tamo zeni. :-D
:chmoljava:
vjeruj samo mami..mama te voli (uglavnom)
Cartmane

#37 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by Cartmane »

Od žena sigurno nema nijedna koja ne taktizira. To im je u podloj i podmukloj prirodi.
ptičica

#38 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by ptičica »

Cartmane wrote:Od žena sigurno nema nijedna koja ne taktizira. To im je u podloj i podmukloj prirodi.
Znaci, i tvoja mama je takva?! Ili ona nije zena? :?
prog321

#39 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by prog321 »

Što svaka od vas spominje mame odjednom?
Mame nisu žene. One su tvornice djece. Pokažite više postovanja :-D
pashasolidni

#40 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by pashasolidni »

janisamodavde wrote:
ho oponopono wrote:...

... pasha nasao zicu ...
:zzzz: :D
p206

#41 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by p206 »

janisamodavde wrote:
p206 wrote:čiste ljubavi bez manipulacije i taktiziranja nema, ko pokuša da igra drugačije najebo je ko žuti

uglavnom sranje
Ma vala ili ce biti cista ili je ne trebam

Zabavis se necim drugim, budes prazan i tuzan, ali nema patnje i pritiska

Uvijek treba imati plan B, pa i C, kada je zivot u pitanju

Jedan je jedini i sustina je ne zivjeti ga polovicno

Vec sve smatrati iskustvom, izvlaciti pouku, i spoznavati dalje vrijednosti i sustine bivanja

Pa makar samo umrijeti ko covijek a ne tvorevina danasnjih egotripova
sve je to super, i ja bih volio da je tako, ali ljudi su jednostavno takvi, kad je super uvijek će se naći jedno od dvoje da sere i upropasti svu čistoću...

ovdje ne svrstavam neke tinejdžerske i ostale nezrele ljubavi gdje partneri nemaju pojma kakav je život ustvari
p206

#42 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by p206 »

roditeljska ljubav je najčišća od svih, mada i tu ima debila roditelja
dok s druge strane ljubav djece prema roditelju je preko 50% čisti interes još od malih nogu...a ova ljubav partenra je k...c od ovce za tu roditeljsku i često je bljutava

neki dan odem na fb profil od bivše, gledam kakve komentare ostavlja svom sadašnjem, 80% mojih uzrečica se mogu tu naći, bljutavo do bola
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#43 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by Velkoski »

p206 wrote:roditeljska ljubav je najčišća od svih, mada i tu ima debila roditelja
dok s druge strane ljubav djece prema roditelju je preko 50% čisti interes još od malih nogu...a ova ljubav partenra je k...c od ovce za tu roditeljsku i često je bljutava

neki dan odem na fb profil od bivše, gledam kakve komentare ostavlja svom sadašnjem, 80% mojih uzrečica se mogu tu naći, bljutavo do bola
kurva :mrgreen:
trcicu trceci

#44 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by trcicu trceci »

Joj kako ne mogu ovih sto su iskreni, a obicno to pokazuju kao licnu kartu, vidi ja sam iskren ja cu ti reci sta mislim jebe se meni kako se ti osjecas i taj fazon. To je tako primitivno da ne znam s cim bi ga poredio. Vecinom su tako kao bolno iskrene, neinteligentne osobe.

Taktiziranje mora postojati u vezi, posebno kod muskarca. Neces ko tele u vezi. To jej taktiziranje, danas cu je izvesti na veceru, ali ne svaki dan dosadno je. Taktika postoji ne da bi nekoga prevarila nego da bi vezu ucinila zanimljivijom.
Henry Chinaski

#45 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by Henry Chinaski »

Uvijek sam tražio tek na trećem spoju.
Volio bih da sam bio otvoreniji...
Bloo
Globalna šefica

#46 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by Bloo »

Henry Chinaski wrote:Uvijek sam tražio tek na trećem spoju.
Volio bih da sam bio otvoreniji...
<3
Bloo
Globalna šefica

#47 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by Bloo »

Velkoski wrote:
p206 wrote:roditeljska ljubav je najčišća od svih, mada i tu ima debila roditelja

kurva :mrgreen:
i to intelektualna kurva :D trazi tantijeme od copywritea
dobar osjecaj

#48 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by dobar osjecaj »

janisamodavde wrote:
Izvini. Procitacu te dok se docepam snijega i svjezeg zraka. Previse mi je ovdje sadrzaja da ti brzinski odgovorim bilo sta.
Euridika
Globalna šefica

#49 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by Euridika »

janisamodavde wrote:
dobar osjecaj wrote:...
...
Predugi su postovi, pa sam ih isjekla, nadam se da se ne ljutite...

Da bi se na ovakvu temu dali konkretniji stavovi, nužno bi bilo da definiramo šta znači taktiziranje (u kontekstu ove teme), pošto je sam pojam poprilično širok. Da li je taktika predstavljanje sebe u boljem svjetlu pred partnerom (prijateljem), ili isticanje samo svojih vrlina, ili laganje i obmanjivanje, ili istresanje istine u lice (ne mareći za posljedice takvog čina), ili je igranje igrica toplo-hladno... ili sve ovo nabrojano, pa i više?

Podrazumijeva se da će se u početku nekog odnosa među ljudima taktizirati (u širem smislu). To je period upoznavanja, ispitivanja terena. Kako se poznanstvo produbljuje i osobe (partneri) upoznaju, to odnos postaje sve iskreniji i sve manje ima potrebe da se neke stvari namjerno prikazuju drukčijim, odnosno da se neke istine skrivaju. Ovo podrazumijeva da su u vezu stupile dvije zrele, normalne i formirane ličnosti. Ako to nije ispunjeno, ova sva priča pada u vodu. Čak i u slučaju zrelih i formiranih ličnosti ostaje jedan dio intime koji je rezerviran samo za partnere ponaosob. I to je normalno, svi imamo neki kutak koji je samo naš. Dugotrajne, ozbiljne veze su zasnovane na fer i korektnim odnosima među partnerima. Za ostvarenje toga je potrebna komunikacija među partnerima, iskrenost. Ali, iskrenost koja ne prelazi u vrijeđanje! Forsirati istinu, a ne mariti da li će ta istina povrijediti partnera, je jednak zločin prema vezi kao i laganje. Znači, u svemu je potrebna umjerenost. A za umjerenost je potrebna umješnost, koja opet dolazi s životnim iskustvom. :thumbup:
trcicu trceci

#50 Re: de ba ima li iko ovdje da ne taktizira u vezama

Post by trcicu trceci »

Ne daj boze imati za djevojku ili zenu pokretacicu teme, to moze pricati dabogmilisacuva
Post Reply