Konkurs FUP Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Logovan

#26 Re: Konkurs FUP Sarajevo

Post by Logovan »

KB9 wrote:kolko kosta radno mjesto, kakve su price?
Nema fiksnu cijenu. Ko ponudi najviše.... :oops:
Maharadza

#27 Re: Konkurs FUP Sarajevo

Post by Maharadza »

W0rM wrote:
Hemera wrote:
Prvo i osnovno to što se bilježi u 3 bilježnice ili grafitnom olovkom ili na formularu koji je određen pravilnikom o načinu i izboru ,je isključivo psihološki utisak na kandidata.
Stvar je vrlo jednostavna, ti možeš dobiti svojih zasluženih 20 bodova,ali onaj koji je primljen mimo tebe,a 100% nije imao ni približne bodove,imati će prostora da se nađe na spisku sa 25 bodova i tebe isključi iz procesa odabira,pa ti utvrđuj i dokazuj,kad hvala bogu ima papira na bacanje...

Dijelim mišljenje čovjeka iz komisije iz MUPTK kad je rekao ja da se pitam,prvo bi išao intervju pa sve ostalo...i to je jedan mali dio štimanja bodova,uključujući i ljekarsko.Ako budete previše dobri ne gine vam papir uvjerenja da ste "nesposobni".

Ono što je vrlo zanimljivo jeste da npr. u prošlom konkursu u FUP su roditelji dolazili i ostvarivali komunikaciju sa članovima komisije i falili kako im djeca mogu i ovo i ono što se tiče fizičkog testa,a na kraju se ispostavilo,kao što je i sam predsjednik rekao,da nisu u stanju ni 50% norme imati,i to javno je rekao u prisutnosti kandidata,roditelja na stadionu.
99% kandidata koji dođu na fizičko testiranje nisu u stanju da pravilno izvode sklekove,pa im komisija toleriše razne ispade i priznaje mnogo toga što ne bi trebala...

I još jedna bitna stvar,kako se zakoni uče i pripremaju kao materija za test općeg znanja,dobar broj kandidata ne ostvari ni eliminacioni prag,pa se uzmu žaliti kako je namješteno,a nisu ni sekunde otvorili da pročitaju i pripreme se. Dakle...

I na kraju svega,jako mi je žao što neko misli da u slučaju FUP-ovih mjesta je proces za izbor objektivan,zbog nekih sitnica,i smatra da može proći bez štele,bitno je da ova tema zbog pojedinaca koji misle da mogu proći na već rezervisana mjesta,ne zamre i da jave se poslije sa rezultatima koje su ostvarili pa da dadnu komentar...
Ako ne probas, neces nikad znati da li bi uspio.
Tako je i haver "probao" u vojsku upasti pa kad' je vidio da sam bio u pravu sa savjetom "Što se ideš patiti i trošiti bolani, ako nemaš štele zaboravi da imaš ikakvu šansu!" odmah se pokupio nakon par prvih testova! :mrgreen:
Hemera

#28 Re: Konkurs FUP Sarajevo

Post by Hemera »

Predlažem da forumaš na sebi isproba metod probanja,pa neka nam javi rezultate.Meni ne treba,ali jako dobro znam kako funkcioniše. :wink:
cenecimoveocino

#29 Re: Konkurs FUP Sarajevo

Post by cenecimoveocino »

zavrsili konkursi prije mjesec,skoro svi primljeni iz Sarajeva i okoline

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
zigson

#30 Re: Konkurs FUP Sarajevo

Post by zigson »

cenecimoveocino wrote:zavrsili konkursi prije mjesec,skoro svi primljeni iz Sarajeva i okoline

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Pa sta
Fitzgerald

#31 Re: Konkurs FUP Sarajevo

Post by Fitzgerald »

Ima li prijavljenih?
Abdel__111

#32 Re: Konkurs FUP Sarajevo

Post by Abdel__111 »

Ima ,ima naravno. 😁
Post Reply