Ok..ti si lijepa i dobra u dusi.......ali nepravi gluposti........od ovoliko raje ovdje ta tvoja nasla momka bas u egiptu......ja da sam na tvom mjestu ja bih je poslao u lijepu njenu odkud je ispala...........ti neznas ocjeniti ljude a ta tvoja je moooooogo glupa i bezobrazna.......zasto ima takav odnos sa svojim cacom od koga ne zeli traziti pomoc.....ja mislim da je taj egipcanin i razlog svadje sa ocom..........shvatio bi da je doticna upoznala tog egipcana na fakultetu ili ovdje ili negdje drugdje i da ga vec odavno pozna i da je veza dugotrajna pa 'ajd......jel tebi treba glavobolja i problemi na ovom vaktu......mozda su oni oboje super ljudi,ali ti ih uopste neznaslijepa u dusi wrote:Imam jednu drugaricu koja se pokrila prije gotovo dvije godine. Iskreno, zapravo se nalazi negdje izmedju poznanice i drugarice. Godinu dana smo bile u istoj grupi na fakultetu, imale skupa vjezbe, medjutim nije da smo se nesto narocito druzile. Kako je krenula ova godina fakulteta, malo smo se kao zblizile, jer smo bacene u nepoznato okruzenje.
Ona je upoznala momka preko fba, on je iz Egipta. Dolazio je vec jednom, vidjeli su se i sve proslo ok. Medjutim, oni bi da se vjencaju i da zive ovdje.
Eh, da bi on dosao, valjda treba poslati poziv, a ambasadi dostaviti potvrdu da si zaposlen i potvrdu o visini primanja, kao i da ce imati gdje da zivi.
Ona je pauzirala godinu na fakultetu i radila kad je on dolazio prvi put, tako da je imala svoju potvrdu i primanja. Medjutim, kako smo redovni studenti, sada ne moze.
Ona me zamolila ako imam od nekog svog da joj nabavim te potvrde, mozda od muza, jer ona kao nema puno rodbine ovdje, a nece da mijesa svoju porodicu vec hoce da pokaze ocu da moze sve sama da zavrsi.
Iskreno, meni je ovo malo sumnjivo, a ne znam kako da je odbijem jer je bas ruzna situacija.
Dakle, ni ona ga ne zna bas najbolje jer su se samo jednom vidjeli...
Za slucaj da ja njima nabavim tu potvrdu, sta je najgore sto se moze desiti?
Gost iz Egipta-savjeti
- spreca
#26 Re: Gost iz Egipta-savjeti
-
lijepa u dusi
#27 Re: Gost iz Egipta-savjeti
Radi se o tome sto ja stvarno ne bih da ikome odmognem ako mu vec mogu pomoci, a da nije na moju stetu. Medjutim, ako ja zakonski odgovaram za nekoga koga ne poznajem, a ruku na srce ne poznaje ga ni ta moja prijateljica, ne pada mi na pamet.gospodja profiterka wrote::
Ovakvo nesto nas nazalost ne uce u gimnazijama, a ruku u vatru smijem stavit da vecina studenata Pravnog fakulteta, da ne spominjem ostale srodne, takodjer ne zna da si zakonski odgovoran za tu osobu.
Odgovor na pitanje zasto ne zeli mijesati porodicu-trebala je ona ici u Egipat i da tamo zive, medjutim njen otac to nije dozvoljavao sto je po meni jedina ispravna odluka. Onda su odlucili da je lakse da on dodje ovdje nego da ona kao zensko ostavi svoju porodicu i ide u nepoznato. Vec je jednom dolazio kako sam vec spomenula, ali tih mjesec dana koliko je bio zaista nije dovoljno da se neko upozna. Razgovori preko Skypea takodjer. Otac joj i nije bas zagrijan za tu ideju jer je sve puno komplikovanije nego sto bi bilo s nekim "nasim", ali se u principu slaze s tim brakom. Ona je htjela pokazati da sve moze zavrsiti bez toliko komplikacija i problema (valjda).
Hvala vam svima na odgovorima, moja dilema je zaista rijesena, nazalost morace ipak upetljati i porodicu. Mojoj porodici nikad policija nije zakucala na vrata zbog nas, a kamoli zbog stranca da dozvolim tako nesto.
- Bloo
- Globalna šefica
#28 Re: Gost iz Egipta-savjeti
lijepa u dusi wrote:![]()
Poenta te recenice je da vam dam do znanja da nije u pitanju klasicna veza i vodanje ko kod danasnje omladine, vec da zele da stupe u brak i da ovo ozbiljno shvataju.
Pobogu kakvih sve ljudi ima
toliko ozbiljno shvataju da njeni pojma nemaju (?), klasicne veze vode u brak. ne?;
sumljivo mi je sve to
- Bloo
- Globalna šefica
#29 Re: Gost iz Egipta-savjeti
lijepa, daj nam njegov face profil da ga istražimo 
možda je diler salmonelastim halvama
možda je diler salmonelastim halvama
-
lijepa u dusi
#30 Re: Gost iz Egipta-savjeti
Pisala sam u postu iznad, znaju njeni sve.Bloo wrote:lijepa u dusi wrote:![]()
Poenta te recenice je da vam dam do znanja da nije u pitanju klasicna veza i vodanje ko kod danasnje omladine, vec da zele da stupe u brak i da ovo ozbiljno shvataju.
Pobogu kakvih sve ljudi ima![]()
toliko ozbiljno shvataju da njeni pojma nemaju (?), klasicne veze vode u brak. ne?;
sumljivo mi je sve to
Cerupala sam ja, zakljucan mu je profil
- Bloo
- Globalna šefica
#31 Re: Gost iz Egipta-savjeti
pa kad znaju, nek ga zovu to jeste neka oni daju garantnolijepa u dusi wrote:
Pisala sam u postu iznad, znaju njeni sve.
nemoj bona da te moramo izvlacit iz gvantanama
-
lijepa u dusi
#32 Re: Gost iz Egipta-savjeti
Ne biste mene, nego muza mi...Bloo wrote:pa kad znaju, nek ga zovu to jeste neka oni daju garantnolijepa u dusi wrote:
Pisala sam u postu iznad, znaju njeni sve.
nemoj bona da te moramo izvlacit iz gvantanama
- spreca
#33 Re: Gost iz Egipta-savjeti
Ja mislim da o doticnoj vec postoji tema ovdje na forumulijepa u dusi wrote:Pisala sam u postu iznad, znaju njeni sve.Bloo wrote:lijepa u dusi wrote:![]()
Pobogu kakvih sve ljudi ima![]()
sumljivo mi je sve to
- Bloo
- Globalna šefica
#34 Re: Gost iz Egipta-savjeti
sirija vol 2spreca wrote: Ja mislim da o doticnoj vec postoji tema ovdje na forumu
-
lijepa u dusi
#35 Re: Gost iz Egipta-savjeti
Spreco, znam na koju mislis, nije to to, citala sam temu 
- gospodja profiterka
#36 Re: Gost iz Egipta-savjeti
Sve što ti o toj vezi znaš čula si iz njenih usta. Ništa od toga ne mora biti istina. Ako njeni nemaju ništa protiv njegovog dolaska radi braka, onda će mu oni srediti garancije. Ako ona to traži od tebe, bez obzira na njeno objašnjenje, tu nešto nije u redu. Čak i da ne želi "miješati porodicu", ima valjda i bliže prijateljice od tebe, rođake, rodice...lijepa u dusi wrote:Spreco, znam na koju mislis, nije to to, citala sam temu
Nešto tu ne štima, vjeruj mi. Distanciraj se malo.
- radiša
#37 Re: Gost iz Egipta-savjeti
kakve ona hoce potvrde od tebe da radi kod tvog muza i da je kod vas prijavljena tj.da zivi sa vama?
-
lijepa u dusi
#38 Re: Gost iz Egipta-savjeti
Zato sam i pokrenula temu. Hvala ti mnogogospodja profiterka wrote:Sve što ti o toj vezi znaš čula si iz njenih usta. Ništa od toga ne mora biti istina. Ako njeni nemaju ništa protiv njegovog dolaska radi braka, onda će mu oni srediti garancije. Ako ona to traži od tebe, bez obzira na njeno objašnjenje, tu nešto nije u redu. Čak i da ne želi "miješati porodicu", ima valjda i bliže prijateljice od tebe, rođake, rodice...lijepa u dusi wrote:Spreco, znam na koju mislis, nije to to, citala sam temu
Nešto tu ne štima, vjeruj mi. Distanciraj se malo.
Ne, vec neka garancija tj. potvrda da ce on imati gdje i od cega da zivi, dakle da bude kao da ga moj muz poziva sebi, pa da dam njegovu potvrdu o plati i ne znam kakva potvrda treba za stanovanje, valjda cipsradiša wrote:kakve ona hoce potvrde od tebe da radi kod tvog muza i da je kod vas prijavljena tj.da zivi sa vama?
- gospodja profiterka
#39 Re: Gost iz Egipta-savjeti
Pa iz toga ti je jasno da bi tvoj muž zakonski odgovarao za tog Egipćanina, a ne ona i ne njena porodica.
- radiša
#40 Re: Gost iz Egipta-savjeti
pa ja nema ona veze sa tim.vi ste duzni za sve i da ga lepo odrzavate 
mescini da se placa prijava za strance
mescini da se placa prijava za strance
- spreca
#41 Re: Gost iz Egipta-savjeti
valjdaBloo wrote:sirija vol 2spreca wrote: Ja mislim da o doticnoj vec postoji tema ovdje na forumu?
- spreca
#42 Re: Gost iz Egipta-savjeti
a da tamo je bila druga situVacija.....ona je trebalo da ide njemu u Egipat a jos nije bila ni punoljetna.....e jes je bilo zasvrbilolijepa u dusi wrote:Spreco, znam na koju mislis, nije to to, citala sam temu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#43 Re: Gost iz Egipta-savjeti
Da to nije ona zeina 
- gospodja profiterka
#44 Re: Gost iz Egipta-savjeti
E svašta ćeš čuti... Imaš li link na tu temu?spreca wrote:a da tamo je bila druga situVacija.....ona je trebalo da ide njemu u Egipat a jos nije bila ni punoljetna.....e jes je bilo zasvrbilolijepa u dusi wrote:Spreco, znam na koju mislis, nije to to, citala sam temu![]()
![]()
![]()
...neznam sta bi odeli
- spreca
#45 Re: Gost iz Egipta-savjeti
Mozda...nisam siguran...treba pronaci temu_BataZiv_0809 wrote:Da to nije ona zeina
- radiša
#46 Re: Gost iz Egipta-savjeti
znaci u prevedenom pokretacici teme dolazi decko iz egipta pa gleda đe da ga prijavi jer kod sebe nemere zbog godina i situacije u porodici 
- spreca
#47 Re: Gost iz Egipta-savjeti
probacu nacigospodja profiterka wrote:E svašta ćeš čuti... Imaš li link na tu temu?spreca wrote:a da tamo je bila druga situVacija.....ona je trebalo da ide njemu u Egipat a jos nije bila ni punoljetna.....e jes je bilo zasvrbilolijepa u dusi wrote:Spreco, znam na koju mislis, nije to to, citala sam temu![]()
![]()
![]()
...neznam sta bi odeli
- gospodja profiterka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#50 Re: Gost iz Egipta-savjeti
gospodja profiterka wrote:Nađoh! Bogami je zeina.
http://forum.klix.ba/udaja-za-stranca-u ... #p11206983