Eurosong 2016
Moderator: _BataZiv_0809
- Prpa.ba
#26 Re: Eurosong 2016
Predstavnici po mjeri "drzave" koju predstavljaju.

- Matzan
#27 Re: Eurosong 2016
sabina1 wrote: Onda nek idu na neko privatno takmicenje , turkoviziju , dinoviziju , dalalviziju....njihova stvar.
Javni servis je javno dobro , ukoliko nema para - nema ih.
Pružiti svoje resurse jaranu i jaranici koji imaju para a nemaju publike samo zato da bi Dejanu Kukricu guzica vidjela puta a Din i Dalal otišli na Eurosong (oprostite moderacijo) nije ništa drugo nego igranje po pravilima igre sistema koji ovu zemlju sistematski vodi u golu propast a osnovne odluke tog sistema sam već navela u prethodnom postu.
Ako direktor te televizije ne može ili ne zna naći sredstva....neka da ostavku....ako je Din tako dobar menadžer neka postane direktor televizije....jbt. ....
Ovo je jadno da ne može jadnije....fuj
i puta
i pruta
i kruta
I njemu u Deenu.
- It_is_a_Leclerc
#28 Re: Eurosong 2016
Ne. Greška.sabina1 wrote:Onda nek idu na neko privatno takmicenje , turkoviziju , dinoviziju , dalalviziju....njihova stvar.It_is_a_Leclerc wrote:Vrlo je jasno rečeno da Dalal i Deen idu jer su osigurali financijsku konstrukciju za učestvovanje BiH, odnosno našli su sebi sponzore. Da nisu našli, ne bi nikako ni učestvovali.
Kad budu građani plaćali učestvovanje, neka nas se i pita. Ali da neko drugi plaća, a da mi biramo i odlučujemo - ne ide, brate mili.
Pružiti svoje resurse jaranu i jaranici koji imaju para a nemaju publike samo zato da bi Dejanu Kukricu guzica vidjela puta a Din i Dalal otišli na Eurosong (oprostite moderacijo) nije ništa drugo nego igranje po pravilima igre sistema koji ovu zemlju sistematski vodi u golu propast a osnovne odluke tog sistema sam već navela u prethodnom postu.
Ako direktor te televizije ne može ili ne zna naći sredstva....neka da ostavku....ako je Din tako dobar menadžer neka postane direktor televizije....jbt. ....
Jadno je da ne može jadnije kad BiH, Kosovo, Ukrajina, Gibraltar i San Marino budu jedine države koje ne učestvuju. To je jadno. Kad neko pokaže inicijativu i potrudi se da, kakav god da je, to nije jadno. Doduše, jeste jadno, dakako, da nam javni servis prosi po principu od kuće do kuće, da skupe pare da opet ne budemo hudnjaci sa jugoistoka Evrope, pa onda prihvate koga bilo, samo da učestvujemo.
Ja mislim da vi generalno slabo razumijete cijeli koncept, već ste anti-protivni po prirodi stvari, pa onako - negodujete, čisto da imate o čemu i o kome. Kakve publike ?! Koje publike ?! Za što će joj publika ?! Da joj lajka slike na facebooku ?! Otkud vi znate ima li predstavnik Norveške publiku i ? Je li Lena Meyer Landrut imala publiku ?! To niti je bitno, niti koga briga, osim dokonih Bošnji.
Kažem - kad budemo plaćali, tad ćemo i birati. Dok nam privatne firme i sponzori obavljaju ulogu građana i države, dotle će i oni birati i slati koga god hoće. To je dosta jednostavan koncept koji funkcionira svugdje u svijetu.
- uglavnomja
#29 Re: Eurosong 2016
predzadnji norvezanin je bio stolar, ono totalni amaterIt_is_a_Leclerc wrote: Otkud vi znate ima li predstavnik Norveške publiku i ?
zadnji put dvoje profesionalaca, pjevaju po londonima i slicno - 8. bili
- Point.
#31 Re: Eurosong 2016
Da me zena izmasira masicama.SpecialOffer wrote:Bolje privedi sta za te parePoint. wrote:Taman isli Serif Konjevic i Nazif Gljiva u duetu na Eurosong, moja dijasporska duznost je da glasam za BiH najmanje 20-30 puta. Sretno ovima.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#32 Re: Eurosong 2016
Nikakve greške nema.It_is_a_Leclerc wrote:
Jadno je da ne može jadnije kad BiH, Kosovo, Ukrajina, Gibraltar i San Marino budu jedine države koje ne učestvuju. To je jadno. Kad neko pokaže inicijativu i potrudi se da, kakav god da je, to nije jadno. Doduše, jeste jadno, dakako, da nam javni servis prosi po principu od kuće do kuće, da skupe pare da opet ne budemo hudnjaci sa jugoistoka Evrope, pa onda prihvate koga bilo, samo da učestvujemo.
Ja mislim da vi generalno slabo razumijete cijeli koncept, već ste anti-protivni po prirodi stvari, pa onako - negodujete, čisto da imate o čemu i o kome. Kakve publike ?! Koje publike ?! Za što će joj publika ?! Da joj lajka slike na facebooku ?! Otkud vi znate ima li predstavnik Norveške publiku i ? Je li Lena Meyer Landrut imala publiku ?! To niti je bitno, niti koga briga, osim dokonih Bošnji.
Kažem - kad budemo plaćali, tad ćemo i birati. Dok nam privatne firme i sponzori obavljaju ulogu građana i države, dotle će i oni birati i slati koga god hoće. To je dosta jednostavan koncept koji funkcionira svugdje u svijetu.
Pratim Evroviziju , odvojim par večeri godišnje da to takmičenje odgledam , zanimljiv mi je format , natjecanje , nastupi , pjesme.....sve.
Zdušno navijam da se u takmičenje uključi Kina , Amerika....Australiju već imamo.
Naši nastupi dosada su bili između osrednji do vrlo-dobri do vrhunski.
Nikada loši.
Ipak , sve je stvar ukusa.
Mnoge zemlje dosada su preskakale Eurosongove , ne samo Gibraltari , San Marina i sl....
Preduga pauza jeste bila....ako ništa jedina smo učesnica koja se uvijek iz polufinala kvalifikovala u finale.
BHT je mogla reći da će nas na Evroviziji predstavljati bilo ko....nevažno , ona je članica Evropske radiodifuzne unije i može poslati Dejana Kukrića i Maju Čengić u duetu ako želi. I to je to.
Sve ostalo je stvar ukusa i toga da li su gospoda koja imenuju predstavnika/cu pogodili ili nisu i da li imaju podršku javnosti ili ne.
Koliko se sjećam , prije par godina se Dubioza ponudila da o svom trošku ode na Eurosong....medijski je to ispratila nezavisna FACE TV....pljuštale su osude , podrška ali iz BHT-a ni mukajet - smatrali su to neozbiljnim.
Šta je tu neozbiljno , Dubioza , FACE , samofinasiranje.....nebitno...
A sada vrti se druga priča.
Ponovimo.
Din i Dalal imaju ukupno u karijerama prodatih ulaznica kapaciteta za jedan osrednji sarajevski kafić.
Isto toliko imaju prodatih CD-ova vlastite muzike.
Dakle kredibilitet kao muzičke zvijezde - nemaju.
Niti za Dina niti za Dalal ne možemo reći da loše pjevaju ili loše izgledaju - naprotiv.
Međutim u gradu Sarajevu trenutno ima još najmanje 20.000-30.000 žena i muškaraca koji izgledaju jednako dobro kao i oni a makar jedna desetina tog broja pjeva jednako dobro bilo amaterski , poluprofesionalno ili profesionalno.
A tek Bosna i Hercegovina.
Dakle nemaju kredibilitet ni kao muzičari. Ništa više ni manje od prosjeka.
Oni su imali samo dvoje - Dinove veze sa establišmentom i novac a Dalal mu je jaranica iz razreda.
Eto zato oni idu na Evroviziju.
A to nema veze za muzikom.
To nema veze sa izborom.
To nema veze sa Bosnom i Hercegovinom.
To je klasična protekcija.
I sada na BHT kažu nismo na Eurosongu , nemamo para.
Na sve strane vrve muzičke emisije , "talenata" više na vrh glave a BHT nije u stanju da ogranizuje omanju audiciju....
Nismo sposobni da nađemo pare i boli nas neka stvar što ne idemo na Eurosong ali nam ne pada na pamet da odstupimo sa pozicija.
Imamo ekspresno riješenje , pošaljimo Dina i Dalal (i Dejana Kukrića) ,imaju lovu a mi imamo pjesmu na Eurosongu - voila , naša misija je ispunjena.
Nije.
Na Evroviziju treba da ide najbolja pjesma i najbolji predstavnik godine , sezone...nebitno.
I ništa više.
Din i Dalal tamo ne predstavljaju samo svoje roditelje , porodicu , prijatelje....
Oni tamo predstavljaju ovu zemlju.
Ali ne zbog toga što su najbolji.
Već zbog toga što im se može.
E svaka čast.
Uspjeli su mi ogaditi navijanje za vlastitu zemlju zbog vlastitih interesa i aranžmana....i javni servis...i izabrani....
FUJ.
Last edited by sabina1 on 26/11/2015 17:07, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#33 Re: Eurosong 2016
Ovaj Deen ima stelu vecu nego Dino Konakovic 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#34 Re: Eurosong 2016
Daj boze da je put jedino sto ce vidjetisabina1 wrote:
Onda nek idu na neko privatno takmicenje , turkoviziju , dinoviziju , dalalviziju....njihova stvar.
Izvini, znam da nije dzentlmenski, ali morao sam :rukoljub:
- P308
#35 Re: Eurosong 2016
Ne računajući tzv. BIG 5 zemlje, Bosna i Hercegovina je jedna od pet zemalja koje nikada nisu ispale u polufinalnoj večeri Eurosonga od 2004. godine. - valjda i to znaci nesto. A svake godine se na ovom forumu pljuvala pjesma predstavnica kao i izvodjaci, ali bukvalno svake godine.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#36 Re: Eurosong 2016
Zaključak:
Eurosong nije takmičenje na kojem se 'mjeri' kvalitet pjesme nego kvalitet susjedstva i dijaspore koje glasa za tebe.
Eurosong nije takmičenje na kojem se 'mjeri' kvalitet pjesme nego kvalitet susjedstva i dijaspore koje glasa za tebe.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#37 Re: Eurosong 2016
Eurosong su s pravom poceli nazivati trashom.....Ipak iz iskustva regije koja je zatrpana silnim muzičkom natjecanjima prepunim svega i svačega , Eurosong dodje kao melem na ranu.Velkoski wrote:Zaključak:
Ovo za komsiluk si upravu....bivši SSSR je gotovo nemoguće pobijediti....stoga ne bi bilo loše imati regionalna natjecanja uz superfinale plus 4 stalne ucesnice i Italiju.
Dijaspora ne mora biti presudna.....naši lošiji plasmani su bili takvi zbog loše podrške dijaspore....dakle dijaspora može biti brojna ali mora biti motivirana...a motiv ipak daju pjesma i izvodjac/ica.....
Ovo nam je odlična reklama a BHT nema para.
Jedino što je gore od ovoga je da BHT I dalje nema para a da Din ide jer ima para.....
Jadno
-
brazzo19
#39 Re: Eurosong 2016
Gledal ko ? Sta kazete na pjesmu ? 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#40 Re: Eurosong 2016
Đala brat 
Dalal treba izbaciti i pobijedit ćemo

Dalal treba izbaciti i pobijedit ćemo
-
Juliuscezar
#41 Re: Eurosong 2016
Meni je dobro samo da deen ima malo bolji glas previse kmeci
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#42 Re: Eurosong 2016
Ustvari samo Đalu treba poslati, ovo dvoje nemaju blage 
- ExNihilo
#44 Re: Eurosong 2016
Jao, karine.
Pjesmica na nivou malog šlagera u izvedbi Voldemorta.
Pjesmica na nivou malog šlagera u izvedbi Voldemorta.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#45 Re: Eurosong 2016
Klix upload'o 144p klip
a e'o procesuir'o se nakon 20 minuta 
Last edited by Velkoski on 19/02/2016 22:03, edited 1 time in total.
- trcicu trceci
#46 Re: Eurosong 2016
Ja ne pratim taj eurosong, niti cu ove godine pratiti, preslusao sam pjesmu da vidim kakva je bas zbog te neke kritike.
Uopste nije losa na prvo slusanje. Vidim cak ima i dosta pozitivne kritike. Pjesma treba vise puta da se slusa kako bi se reklo da li je dobra. Mislim da ce ovo biti hit na Balkanu bez obzira na plasman.
Uopste nije losa na prvo slusanje. Vidim cak ima i dosta pozitivne kritike. Pjesma treba vise puta da se slusa kako bi se reklo da li je dobra. Mislim da ce ovo biti hit na Balkanu bez obzira na plasman.
- hodža
#47 Re: Eurosong 2016
Velkoski wrote:Ustvari samo Đalu treba poslati, ovo dvoje nemaju blage
Jel moglo ovo ikako malo sporije...ja razumio 3-4 rijeci
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#48 Re: Eurosong 2016
ka'e komentar na kixu
'shae ovo vehabija reper'
'shae ovo vehabija reper'
-