Sad sa ovim dizelom, pazi ovo - pazi ono, jebo mu ja mater, načekam se dobro dok krenem.
Automobili i zima
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
junior3
#26 Re: Automobili i zima
Kretao sam i ja odma dok sam benzinca imao.
Sad sa ovim dizelom, pazi ovo - pazi ono, jebo mu ja mater, načekam se dobro dok krenem.
-
citroen xm
#28 Re: Automobili i zima
E kod mene je benzinac, više sam i zaboravio kada sam imao zadnjeg dizela.
A i ne vjerujem da ću ga ubrzo imati. Neka atmo benzinaca, ja zadovoljan. 
-
Yapi Yapo
#29 Re: Automobili i zima
ja kad upalim auto baš previše skače, kao da štuca bukvalno.. dadnem gas jači i onda prestane to štucanje, pojma nemam do čega je
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#30 Re: Automobili i zima
Kod mene se trese dok se ne ugrije, i to samo na prvom paljenju ujutro, meni je nosač motora.Yapi Yapo wrote:ja kad upalim auto baš previše skače, kao da štuca bukvalno.. dadnem gas jači i onda prestane to štucanje, pojma nemam do čega je
-
Mlad i Nevin
#31 Re: Automobili i zima
Ne znam kako imate duše krenuti odmah dok se motor trese k'o Palestina
...nećete potrošiti litar goriva ako odradi minutu u leru, dok se ulje fino razbaca. Ja sam i benzinca ostavljao zimi da odradi a pogotovo ovog dizela kog sad imam. Ne kažem da treba ostaviti da radi pola sata kao autobus, ali bezveze mi je kresnuti ga i odmah po gasu dok je skroz hladan.
- Qler
#32 Re: Automobili i zima
I ja sam tako kad sam dizela kupio ovog, i onda sam skontao jebaji ga, mora se ugrijati, ha stajao ha vozio.. a bolje je da vozimjunior3 wrote:Kretao sam i ja odma dok sam benzinca imao.
A sto se tice maglenja i leda, imam grijace prednje sajbe
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#33 Re: Automobili i zima
Koji auto je u pitanju??Leon16v wrote:Kod mene se trese dok se ne ugrije, i to samo na prvom paljenju ujutro, meni je nosač motora.Yapi Yapo wrote:ja kad upalim auto baš previše skače, kao da štuca bukvalno.. dadnem gas jači i onda prestane to štucanje, pojma nemam do čega je
-
kaw_liga
#34 Re: Automobili i zima
Pitanje sta nosite od zimskog pribora uz auto, da se kad treba odglavite od negdje ajde sklopiva lopata bi trebala biti pod obavezno,lanci sta jos
vidio sam neke kao trake koje se stave ispod gume pa auto lakse krene samo neznam naziv ni gdje to naci cesto sam po brdskim mjestima pa mi se cesto desi da zapnem :S
vidio sam neke kao trake koje se stave ispod gume pa auto lakse krene samo neznam naziv ni gdje to naci cesto sam po brdskim mjestima pa mi se cesto desi da zapnem :S
-
Leon16v
#35 Re: Automobili i zima
Clio 2, dCikonektovan wrote:Koji auto je u pitanju??Leon16v wrote:Kod mene se trese dok se ne ugrije, i to samo na prvom paljenju ujutro, meni je nosač motora.Yapi Yapo wrote:ja kad upalim auto baš previše skače, kao da štuca bukvalno.. dadnem gas jači i onda prestane to štucanje, pojma nemam do čega je
-
staradis
#36 Re: Automobili i zima
I kod mene je Clio 12. benzin. Odmah pali samo ga ja i inace saltam na nekih 2400 obrtaja.
Magli pravo ali samo na zadnjim staklima. Slaba je izolacija i jedino paljenje klime pomaze.

Magli pravo ali samo na zadnjim staklima. Slaba je izolacija i jedino paljenje klime pomaze.
-
NediM17
#37 Re: Automobili i zima
Na benzincu sacekam da se pogase lampice, na dizelu lampice i grijace, palim i vozim odmah.
- Better Man
#38 Re: Automobili i zima
Imam i ja radijator u garaži, ali ga rijetko koristim.insomnia78 wrote:Gonim odma'
Dobro, ne bas odmah ali dok zatvorim vrata od garaze
S posla sacekam malo, dok se smjestim, povadim gluposti iz dzepova, skinem jaknu, zapalim cigaru...
PS: imam radijator u garazi
-
condy
#39 Re: Automobili i zima
Ma vozit odma nista ne cekati najprije se zagrije u voznji. Zima je teska za auto ko nema garaze.
-
Leon16v
#40 Re: Automobili i zima
Ja ostavim 1-2 minute da odradi u leru i onda krecem, nemam garazu al parkiram pod neku kao terasu tako da je zasticen od padavina ako nista 
-
boshniak
#41 Re: Automobili i zima
Mozda je magla bila napoljuLeon16v wrote:Kako se borite protiv maglenja prozora ? Ja sam ove godine kupio prvo auto, al jutros krenem pa to magli nista ne vidim, pali hladno puhanje, pali toplo ma nista.
-
Leon16v
#42 Re: Automobili i zima
Ma jok, kišaboshniak wrote:Mozda je magla bila napoljuLeon16v wrote:Kako se borite protiv maglenja prozora ? Ja sam ove godine kupio prvo auto, al jutros krenem pa to magli nista ne vidim, pali hladno puhanje, pali toplo ma nista.![]()
- Danguba
#43 Re: Automobili i zima
Zimi najvise volim kada ima mraza ili snijega na autu. Oslobodim vrata da mogu uci, startujem isto i onda lagano ukljucim grijace sajbe, retrovizora i pojacam ventilaciju. Izadjem i cistim prozore i sajbe. Auto se taman malo zagrijalo i moze se voziti. Ako se ne pojaca ventilacija, cim udjes zamagle prozori unutra. To je normalna pojava i rjesava se ventilacijom.
Samo amateri brisu stakla krpom.
Samo amateri brisu stakla krpom.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#44 Re: Automobili i zima
Auto koje je u garazi, pokazuje ujutro vanjsku temperaturu oko 12℃
Ovo sto je vani, tek sam nabavio, i primijetio sam da se cudno pali
Upalim auto sasvim normalno, radi na otprilike 1000 u/min
Stabilan ler, sve ok
Blinka lampica tekucine motora
Za 2 minute se ugrije na 90℃, i onda lampica ne blinka vise
I stvarno, grijanje unutra radi normalno, bez klime
Vjerovatno se onda otvori termostat i vrati ga na 70
Ovo sto je vani, tek sam nabavio, i primijetio sam da se cudno pali
Stabilan ler, sve ok
-
preludezalude
#45 Re: Automobili i zima
Za dvije minute na 90 stepeni???? To mi nesto prebrzo se grije. A i to da se ugrije na 90 pa termostat otvori pa ohladi na 70 nikako nije u dure. Kod tebe stalno ugrijan-podhladjen motor.mk ultra wrote:Auto koje je u garazi, pokazuje ujutro vanjsku temperaturu oko 12℃![]()
Ovo sto je vani, tek sam nabavio, i primijetio sam da se cudno pali![]()
Stabilan ler, sve ok
- mk ultra
#46 Re: Automobili i zima
Mora to subotu da saceka, dok ne dobijem dijagnostikupreludezalude wrote: Za dvije minute na 90 stepeni???? To mi nesto prebrzo se grije. A i to da se ugrije na 90 pa termostat otvori pa ohladi na 70 nikako nije u dure. Kod tebe stalno ugrijan-podhladjen motor.
To stari voza, ne zali se evo 7 dana
Tako je samo na pocetku kad je prenocio i kad ga palim prvi put, poslije se normalno ugrije na 90 i stoji tako
- mk ultra
#47 Re: Automobili i zima
preludezalude wrote: Za dvije minute na 90 stepeni???? To mi nesto prebrzo se grije. A i to da se ugrije na 90 pa termostat otvori pa ohladi na 70 nikako nije u dure. Kod tebe stalno ugrijan-podhladjen motor.

Jeee
-
citroen xm
#48 Re: Automobili i zima
Uh majoneze... 
Jeste li ga predali majstoru da mu odradi zahvat?
- mk ultra
#49 Re: Automobili i zima
Iduce sedmice najvjerovatnije, nije neka hica imam drugo autocitroen xm wrote:Uh majoneze...
Gledam da odradim sve ostalo usput kad vec glavu skidam
-
channel10
#50 Re: Automobili i zima
Pa sta je ovo
? Otkud ova pjena i gdje se nalazi?