Gras Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

jao_situacije

#26 Re: Gras Sarajevo

Post by jao_situacije »

zeina wrote:
Henry Chinaski wrote:To što ne želiš platiti kartu, a žališ se da GRAS ne valja ili da država ništa ne radi da ti bude bolje može se pripisati tome što si još dijete.
Pravi problem je u tvojim roditeljima koji su kreteni i nisu te odgojili da znaš kako svijet funkcioniše.

Znači ovako:
Ti se pridržavaš pravila i svima nam bude bolje. Ako država ili GRAS ne valjaju, izađeš ili na proteste da rušiš postojeću vlast ili izađeš na izbore i izabereš potpuno drugu opciju.

Ako misliš da će vanzemaljci stvoriti blagostanje u kojem niko ne treba da plaća karte, a da je javni prevoz najbolji na svijetu onda nema pomoći i zbog idiota poput tebe, svi mi živimo u kanalizaciji civilizacije.
Nadam se da ćeš tamo gdje ideš na godinu dana imati priliku da naučiš prave vrijednosti i na koji način se gradi društvo gdje svima može biti lijepo.
Zašto vrijeđaš djevojku i njene roditelje, otkud ti znaš kakva je njena situacija i iz kojeg razloga nije kupila kartu, ne propada ova država zbog ljudi koji nemaju za kartu, problem je puno širi, a dobrim dijelom je kriv nedostatak empatije prema drugim ljudima kao što je kod tebe slučaj...strašno
onda se ne vozi gradskim prevozom ako nema para
samo u sarajevu svi misle da imaju ljudsko pravo da se vozaju džabe grasom
nemaš pare za kartu ima biciklo ima trotoar ima staza
Henry Chinaski

#27 Re: Gras Sarajevo

Post by Henry Chinaski »

radiša wrote:Nije to seljacka politika nego normalno razmisljanje.Hoces ti kupit ziv hljeb u pekari samo zato sto ona treba da opstane?Hoces li uzet kilu voca i povrca na pijaci koje se osusilo samo zato da bi onaj sto prodaje opstao?Glupost cista,da bi nesto platio to mora da valja,to sto gras ne ulaze silne pare koje dobije u svoja vozila te u sigurnost građana koji se voze je njihov problem.Ponasaju se ko da u tramvajima voze stoku a ne narod.
Ne plaćaš njima da opstanu nego plaćaš uslugu koju koristiš.
Vidim ja da ti ne kontaš ali se nadam da će cura skontati ako godinu provede u normalnom okruženju.
radiša

#28 Re: Gras Sarajevo

Post by radiša »

Henry Chinaski wrote:
radiša wrote:Nije to seljacka politika nego normalno razmisljanje.Hoces ti kupit ziv hljeb u pekari samo zato sto ona treba da opstane?Hoces li uzet kilu voca i povrca na pijaci koje se osusilo samo zato da bi onaj sto prodaje opstao?Glupost cista,da bi nesto platio to mora da valja,to sto gras ne ulaze silne pare koje dobije u svoja vozila te u sigurnost građana koji se voze je njihov problem.Ponasaju se ko da u tramvajima voze stoku a ne narod.
Vidim ja da ti ne kontaš ali se nadam da će cura skontati ako godinu provede u normalnom okruženju.
Pa maloprije rece da gras treba da zivi od njegove marke sta je to nego opstanak?Kontradiktoran si.
Usluga se koristi ako je potpuna a ne polovicna.Kad budu pruzali potpunu uslugu onom ko se vozi tad mogu ocekivat da ce svi placat karte.
Henry Chinaski

#29 Re: Gras Sarajevo

Post by Henry Chinaski »

radiša wrote:
Henry Chinaski wrote:
Pa maloprije rece da gras treba da zivi od njegove marke sta je to nego opstanak?Kontradiktoran si.
Usluga se koristi ako je potpuna a ne polovicna.Kad budu pruzali potpunu uslugu onom ko se vozi tad mogu ocekivat da ce svi placat karte.
Da ti nacrtam:

Voziš se = platiš
Ne sviđa ti se = ne voziš se
Ne platiš što si iskoristio = platiš kaznu
Gras državni, kradu pare = vlasti ne rade dobro, mijenjaj
Nemaš para = zarađuj
Imaš para = kupi auto, plati taxi itd
Ne ponašaš se ovako = ne seri protiv stanja u državi jer si jedan od glavnih krivaca za to.
radiša

#30 Re: Gras Sarajevo

Post by radiša »

Henry Chinaski wrote: Da ti nacrtam:

Voziš se = platiš
Nemaš para = zarađuj
Ne ponašaš se ovako = ne seri protiv stanja u državi jer si jedan od glavnih krivaca za to.
los ti je crtez,sa ovim nacrtanim se nikako ne slazem. :D
vozila moraju bit u ispravnom stanju da bi se u njima vozio a 90% njih to nije.znaci oni da bi vozili moraju imat ok tramvaje a nemaju.kad se mogu tako ponasat mogu i ja ovako pa da vidimo dokle cemo.
moj pikaso :D
Henry Chinaski

#31 Re: Gras Sarajevo

Post by Henry Chinaski »

radiša wrote:

Voziš se = platiš
Nemaš para = zarađuj
vozila moraju bit u ispravnom stanju da bi se u njima vozio a 90% njih to nije.znaci oni da bi vozili moraju imat ok tramvaje a nemaju.kad se mogu tako ponasat mogu i ja ovako pa da vidimo dokle cemo.
Ne kontam, voziš li se ili se ne voziš? Ili su dobra da se voziš ali nisu da platiš?
Last edited by Henry Chinaski on 18/11/2015 18:36, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32 Re: Gras Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

radiša wrote: Nije to seljacka politika nego normalno razmisljanje.Hoces ti kupit ziv hljeb u pekari samo zato sto ona treba da opstane?Hoces li uzet kilu voca i povrca na pijaci koje se osusilo samo zato da bi onaj sto prodaje opstao?Glupost cista,da bi nesto platio to mora da valja,to sto gras ne ulaze silne pare koje dobije u svoja vozila te u sigurnost građana koji se voze je njihov problem.Ponasaju se ko da u tramvajima voze stoku a ne narod.
Ne valja ti usporedba jer kifle i voce mozes kupiti na 100 mjesta u gradu.

Elem, dijagnoza je jasna-u ovoj drzavi svi kradu, svako prema svojim mogucnostima. Bimo milione na namjestenom tenderu, ugostitelji stotine hiljada na nekucanim racunima, obica fukara sicu neplacanjem obaveza.

I nema uopce poente se zaliti na ovaj sistem kad svima odgovara.

I eto to se vidi i na ovoj temi, srednjoskolka prica bez griznje savjesti o tome, vjernica mrtva hladna prizna isto i nikom nista, sutra opet svi fini i posteni :thumbup:

Sto bi reko Sojic mi bre zivimo u lopovsku drzavu
zeina

#33 Re: Gras Sarajevo

Post by zeina »

_BataZiv_0809 wrote:
zeina wrote:Napisali mi kaznu prije 4-5 godina, nikad nisam platila i nikad mi ništa nije došlo kući, znam još nekoliko osoba koje isto tako nikad nisu platile kaznu i nikad im nije došlo da moraju platiti, mislim da oni to niti predaju na sud nit išta, malo te isprepadaju ne bi li platila i to je to...mislim da njihovi oni papirići nisu validni i dovoljni da bi te sudski gonili...ima sud prećeg posla od toga :D
Sram te bilo :hm:
:oops: :oops:
radiša

#34 Re: Gras Sarajevo

Post by radiša »

_BataZiv_0809 wrote:
radiša wrote: Nije to seljacka politika nego normalno razmisljanje.Hoces ti kupit ziv hljeb u pekari samo zato sto ona treba da opstane?Hoces li uzet kilu voca i povrca na pijaci koje se osusilo samo zato da bi onaj sto prodaje opstao?Glupost cista,da bi nesto platio to mora da valja,to sto gras ne ulaze silne pare koje dobije u svoja vozila te u sigurnost građana koji se voze je njihov problem.Ponasaju se ko da u tramvajima voze stoku a ne narod.
Da ali ako ne mozes da valjaju o tome se radi.Ovde nemas sto kompanija pa da biras nego jedan,gras koji raspolaze neispravnim tramvajima a naplacuje uslugu ko da ti ga duvaju dok se vozis.
jao_situacije

#35 Re: Gras Sarajevo

Post by jao_situacije »

radiša wrote:

Voziš se = platiš
Nemaš para = zarađuj
ne može jarane to što radiš je krađa
ukrao si litru goriva npr.
nije to nikakav bunt, bunt bi bio da svi prestanu koristiti gras i da on propadne jer nema smisla da postoji
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#36 Re: Gras Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Znaci ne smeta ti se voziti neispravnim tramvajem ako ne platis kartu :D :D
jao_situacije

#37 Re: Gras Sarajevo

Post by jao_situacije »

radiša wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Da ali ako ne mozes da valjaju o tome se radi.Ovde nemas sto kompanija pa da biras nego jedan,gras koji raspolaze neispravnim tramvajima a naplacuje uslugu ko da ti ga duvaju dok se vozis.
pa vozi se komercijalom centrinom
sve radi klima puše imaš wifi
radiša

#38 Re: Gras Sarajevo

Post by radiša »

_BataZiv_0809 wrote:Znaci ne smeta ti se voziti neispravnim tramvajem ako ne platis kartu :D :D
ne jer tad na svoju odgovornost rizikujem zivot :D
radiša

#39 Re: Gras Sarajevo

Post by radiša »

jao_situacije wrote: pa vozi se komercijalom centrinom
jes vozi svake prestupne....
zeina

#40 Re: Gras Sarajevo

Post by zeina »

Henry Chinaski wrote:
Ti si već rekla svoje mišljenje izjavom da si trebala platiti kartu ili kaznu, a nisi nikad.
Ono što zabrinjava je da se cijela tema bavi time kako izbjeći plaćanje obaveza. Onaj ko to radi nije ništa bolji od parazita koji žive na račun države i troše nemilice pare koje treba da se upotrijebe za opšte dobro.
Oni kao ne valjaju, a mi smo kao dobri. Oni kao kradu, a mi se samo švercamo u tramvaju.
Ja treba da se vozim u ohrndanim tramvajima zato što većina ne plaća karte. Televizija je sranje jer niko ne plaća pretplatu. Kao, televizija ne valja pa neću da plaćam. Pita li se iko da televizija i ne valja jer nema para?

Ovdje i jesam više ljut na roditelje koji odgajaju djecu da varaju državu, a da traže sadaku od koga god mogu.

Zato, kad budeš izvršavala svoje građanske obaveze, traži nešto od države i onda dođi da pametuješ na forumu. Trpi korumpiranu vlast, usrano zdravstvo, bahatu i arogantnu javnu administraciju, vozače koji gaze na pješačkim prelazima, i sva sranja koja nosi društvo sa takvim pojedincima.
Fulio si poentu totalno, a čak i da nisi to ti ne daje za pravo da djevojku nazivaš idiotom, a njene roditelje kretenima.
A što se tiće varanja države, pa ta država je i dovela do toga da građani žive na rubu egzistencije i da nemaju ni za karte, izvarala je ljude milion puta pa nikom ništa, isti taj GRAS je jedna rupa bez dna u koju je uloženo mnogo novca ali i dalje propada zbog nesposobnih ali politički podobnih ljudi koji su na čelu te firme, plačamo najskuplji javni prevoz u Evropi a imamo usluge iz prahistorije. Zapeo si na poštivanju pravila 'novac za uslugu' a kad je u pitanju 'usluga za novac', tačnije kada osoba kupi mjesečni kupon od 54 KM, bar isto toliko daje na taksi jer se u GRAS-ov prevoz ne možeš nikad pouzdati i sasvim uobičajena je pojava da propuštaju autobuske linije, da je pretrpan tramvaj pa da ne možeše ući i sl. O sigurnosti u vozilima da i ne govorim, s bismilom pa šta te snađe.
Imajući sve to u vidu, napadati djevojku što nije kupila kartu i nazivati je kretenom i idiotom je krajnji bezobrazluk, da je mogla sigurno bi kupila ne bi se dovela u situaciju da je zapisuju u da plaća kazne...malo saosjećanja za ljude ne bi škodilo.
AmirBaa

#41 Re: Gras Sarajevo

Post by AmirBaa »

Henry Chinaski wrote:
Ali ja nisam zadovoljan uslugom koju placam a nemam alternativu ? Ima li koja druga firma da me trolom ili tramvajem preveze od tacke A do tacke B ? Slicno je i sa vodovodom. Nemas vode poslije 12 ali placas, a isto tako nemas alternativu. I pomalo sa uvredama, pomislit ce ljudi da si revizor u grasu ;-)
jao_situacije

#42 Re: Gras Sarajevo

Post by jao_situacije »

radiša wrote:
nije tačno
vijećnica-hrasnica kreće u puni sat
vijećnica-dobrinja svakih 30 minuta

http://www.centrotrans.com/uimages/VIJE ... BRINJA.pdf
http://www.centrotrans.com/uimages/Hras ... ecnica.pdf
Henry Chinaski

#43 Re: Gras Sarajevo

Post by Henry Chinaski »

zeina wrote: Fulio si poentu totalno, a čak i da nisi to ti ne daje za pravo da djevojku nazivaš idiotom, a njene roditelje kretenima.
A što se tiće varanja države, pa ta država je i dovela do toga da građani žive na rubu egzistencije i da nemaju ni za karte, izvarala je ljude milion puta pa nikom ništa, isti taj GRAS je jedna rupa bez dna u koju je uloženo mnogo novca ali i dalje propada zbog nesposobnih ali politički podobnih ljudi koji su na čelu te firme, plačamo najskuplji javni prevoz u Evropi a imamo usluge iz prahistorije. Zapeo si na poštivanju pravila 'novac za uslugu' a kad je u pitanju 'usluga za novac', tačnije kada osoba kupi mjesečni kupon od 54 KM, bar isto toliko daje na taksi jer se u GRAS-ov prevoz ne možeš nikad pouzdati i sasvim uobičajena je pojava da propuštaju autobuske linije, da je pretrpan tramvaj pa da ne možeše ući i sl. O sigurnosti u vozilima da i ne govorim, s bismilom pa šta te snađe.
Imajući sve to u vidu, napadati djevojku što nije kupila kartu i nazivati je kretenom i idiotom je krajnji bezobrazluk, da je mogla sigurno bi kupila ne bi se dovela u situaciju da je zapisuju u da plaća kazne...malo saosjećanja za ljude ne bi škodilo.
Prihvatam da smo mi stoka ali bar se trudim graditi generaciju pismenih i ne bih da ulazim u dalju polemiku.
Dalje, ne znam o čemu govoriš ali ja nisam naletio na jeftiniji prevoz u evropi. Imaš li neki primjer mada sam ih testirao puno.

Gore sam naveo kako se boriti protiv korumpirane vlasti i to sigurno nije tako što ćemo i samo biti kriminalci i korumpirani.
Po tebi, država nam nije ništa dala i mi treba da je krademo? I da se nadamo boljem?

Nema nam spasa ako vas je puno sa ovakvim stavom, moja zeino? A puno vas je...
jao_situacije

#44 Re: Gras Sarajevo

Post by jao_situacije »

zeina wrote:
Henry Chinaski wrote:
Ti si već rekla svoje mišljenje izjavom da si trebala platiti kartu ili kaznu, a nisi nikad.
Ono što zabrinjava je da se cijela tema bavi time kako izbjeći plaćanje obaveza. Onaj ko to radi nije ništa bolji od parazita koji žive na račun države i troše nemilice pare koje treba da se upotrijebe za opšte dobro.
Oni kao ne valjaju, a mi smo kao dobri. Oni kao kradu, a mi se samo švercamo u tramvaju.
Ja treba da se vozim u ohrndanim tramvajima zato što većina ne plaća karte. Televizija je sranje jer niko ne plaća pretplatu. Kao, televizija ne valja pa neću da plaćam. Pita li se iko da televizija i ne valja jer nema para?

Ovdje i jesam više ljut na roditelje koji odgajaju djecu da varaju državu, a da traže sadaku od koga god mogu.

Zato, kad budeš izvršavala svoje građanske obaveze, traži nešto od države i onda dođi da pametuješ na forumu. Trpi korumpiranu vlast, usrano zdravstvo, bahatu i arogantnu javnu administraciju, vozače koji gaze na pješačkim prelazima, i sva sranja koja nosi društvo sa takvim pojedincima.
Fulio si poentu totalno, a čak i da nisi to ti ne daje za pravo da djevojku nazivaš idiotom, a njene roditelje kretenima.
bruka gluposti u tvom postu
država nije dovela da građani žive na rubu egzistencije i mene država nije ni jednom prevarila
nije tačno da plaćamo najskuplji gradski prevoz u evropi
primjer londona, prvi broj je dnevna karta, predzadnji broj je mjesečna karta
pretvoreno u eure dnevna karta je oko 17€
Zone 1-2
£12.00
£12.00
£32.10
£123.30
£1284
Zone 1-3
£12.00
£12.00
£37.70
£144.80
£1508
Zone 1-4
£12.00
£12.00
£46.10
£177.10
£1844
Zone 1-5
£17.00
£12.00
£54.70
£210.10
£2188
Zone 1-6
£17.00
£12.00
£58.60
£225.10
£2344
u berlinu karta za jednu vožnju košta minimalno 1.7€, a za 3 stanice minimalno 1.2€, mjesečna karta košta minimalno 79.5€

jesi ti ikada bila u drugim gradovima kad je gužva u gradskom saobraćaju ili misliš da je to samo u sarajevu
znaš li da po evropi firme naplaćuju skuplje karte kad se ide i vraća s posla baš zbog tih gužvi
i opet ponavljam ako ti se ne sviđa nemoj se voziti grasom imaš centrotrans pa ti bujrum
ali treba platiti u centrotransu marku, a u grasu možeš šta hoćeš
radiša

#45 Re: Gras Sarajevo

Post by radiša »

jao_situacije wrote:
radiša wrote:
nije tačno
vijećnica-hrasnica kreće u puni sat
vijećnica-dobrinja svakih 30 minuta

http://www.centrotrans.com/uimages/VIJE ... BRINJA.pdf
http://www.centrotrans.com/uimages/Hras ... ecnica.pdf
pa sta tu nije tacno jarane necu da cekam ni 10 minuta ako ga placam cuj 30 minuta i puni sat :lol: :lol:
grohotom.
wolfie

#46 Re: Gras Sarajevo

Post by wolfie »

gimnazijalka002 wrote:
Bianconeri1988 wrote:Nije, meni se to desilo prije četiri godine, u međuvremenu se dosta toga promijenilo. :-D

Morat ćeš platiti, jer vjerovatno nećeš moći podizati dokumente u opštini. Nemoj izaći jedan petak, bolje plati kaznu. :-D
A ja u petak idem iz Bosne i nema me godinu dana, svakako nisam ni prijavljena ovdje, nece mi ni trebati nista iz opatine. Zao mi brate tih 26 maraka hahAhahha :(
Ne mozes proci pasosku kontrolu dok ne izmiris sve kazne u BiH.
P308

#47 Re: Gras Sarajevo

Post by P308 »

Pozitivna je vijest sto sljedece godine planiraju postaviti naplatne rampe na odredjena stajalista, upravo zbog ovakvih stvari.
kakavdanakneiskustvu

#48 Re: Gras Sarajevo

Post by kakavdanakneiskustvu »

wolfie wrote:
gimnazijalka002 wrote:
Bianconeri1988 wrote:Nije, meni se to desilo prije četiri godine, u međuvremenu se dosta toga promijenilo. :-D

Morat ćeš platiti, jer vjerovatno nećeš moći podizati dokumente u opštini. Nemoj izaći jedan petak, bolje plati kaznu. :-D
A ja u petak idem iz Bosne i nema me godinu dana, svakako nisam ni prijavljena ovdje, nece mi ni trebati nista iz opatine. Zao mi brate tih 26 maraka hahAhahha :(

tacno
zeina

#49 Re: Gras Sarajevo

Post by zeina »

wolfie wrote:
gimnazijalka002 wrote:

Nije tačno, ukoliko te nisu predali na sud i ukoliko nije započet sudski proces nema od toga ništa, čuj neće proći pasošku kontrolu jer nije platila kartu u tramvaju...daj ljudi uozbiljite se :lol: :lol: :lol:
wolfie

#50 Re: Gras Sarajevo

Post by wolfie »

Naravno da je tacno. Ako hoce, neka rizikuje bruku i sramotu na aerodromu, ha ja. :izet:
Post Reply