Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Šveđanin

#26 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by Šveđanin »

U pitanju je stari trol nalog sa jos jednom temom. Pa samo pogledajte postove.

Najbolje je ne odgovarati na ovo.
fatamorgana

#27 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by fatamorgana »

Šveđanin wrote:U pitanju je stari trol nalog sa jos jednom temom. Pa samo pogledajte postove.

Najbolje je ne odgovarati na ovo.
Ma neka zabave! :wink:
sadie_forever

#28 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by sadie_forever »

Euridika wrote:
sadie_forever wrote:
HAVANA wrote:Za ovih 20 godina jos nikada nisam dosao ni blzu toj situaciji.Kako se uopste posvadjate,oko cega,sta se ko ima petljat u vas brak?
Ali ako je bilo trzavica,jesil podrzao suprugu?

A hemera radilo se o tome kako ja kao ne cistim dovoljno dobro
Mila, hajd' se ti izvini svekrvi, i reci joj da čišćenje kuće nije dovoljno dobar razlog da se unosi nesloga u porodicu i kuću. U životu će biti i prečih i ozbiljnijih stvari oko kojih se možda i vrijedi posvađati, ali ovo sigurno nije to. Sutra će ti ona biti od najveće pomoći kad dođu djeca... :thumbup:
Zasto da se ja njoj izvinjavam a prva pocela? zato sto je starija jel? to mi svi govore,i to im je jedini razlog..pa dajte
sadie_forever

#29 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by sadie_forever »

Sinoc smo pricali ja i muz i on meni kaze da se trebam izvinut "jer znas mamu ona je zivcana ali u biti nije zlobna" ...ehhh taj njegov argument me nervira,njegov stav je "Bitno je da imas mene i moju podrsku pusti nju kraju neka ti njena prica udje na jedno a izadje drugo uho"...e pa ne mogu tako uvijek
libra123

#31 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by libra123 »

sadie_forever wrote:Pocela je neka prepirka oko nekih sitnica,i posto je ona toliko zivcana ona je krenula sve zesce,i zavrsilo se time da mi je opsovala mater...e onda sam ja njoj rekla ma jebem i ja tebi mater i mrs odavde

i sad je ona napravila haos,kao ona je starija i smije sve a ja ne ,,,muz mi kaze trebala sam samo presutjeti i pustit njega da rijesi s njom

sta bi vi? :D
Postovala je i ne ulazila u rasprave."Postuj starije",ucili su te sigurno:)
Euridika
Globalna šefica

#32 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by Euridika »

sadie_forever wrote:
Euridika wrote:Mila, hajd' se ti izvini svekrvi, i reci joj da čišćenje kuće nije dovoljno dobar razlog da se unosi nesloga u porodicu i kuću. U životu će biti i prečih i ozbiljnijih stvari oko kojih se možda i vrijedi posvađati, ali ovo sigurno nije to. Sutra će ti ona biti od najveće pomoći kad dođu djeca... :thumbup:
Zasto da se ja njoj izvinjavam a prva pocela? zato sto je starija jel? to mi svi govore,i to im je jedini razlog..pa dajte
Za početak, jeste starija, i to joj daje za pravo da očekuje izvinjenje od tebe. Drugo, ona je majka tvog muža i za tebe bi morala imati značaj sličan značaju koji ima tvoja majka. Treće, ti si njoj u kuću došla i novi si član porodice, na tebi je da se prva počneš prilagođavati. Eh sad, ovo ne znači da tebe svekrva treba vrijeđati i psovati ti mater, ali to nije tvoje da ispravljaš. Najbolji način da joj pokažeš da je pogriješila jeste da joj fino kažeš da te je povrijedila s tim, da ti nju cijeniš i poštuješ kao majku tvog muža (poželjno bi bilo i da je voliš, ali nije pod moranje) i da bi voljela da te ona prihvati kao svoju kćer, da je pitaš kako bi se ona osjećala da tvoja majka opsuje tvom mužu mater i sl.

Dalje, moraš znati da svaka osoba na ovom svijetu ima svoj tabijat (ni pet prsta na ruci nisu isti). Čak i da živiš sama s mužem, morala bi se iznova prilagođavati novoj sredini (ono što si radila u roditeljskoj kući ti služi samo osnova kako ćeš graditi svoj novi svijet, ali da ćeš to bukvalno prenijeti i u svoj dom - zaboravi). Ja bih na tvom mjestu pitala svekrvu šta joj tačno smeta, pa bih vidjela je li žena u pravu, možda zaista možeš nešto i popraviti kod sebe, ne mora značiti da je žena pogriješila samo zato što te je ispravila u nečemu. Možda ona ima bolji ili brži metod za neke stvari, i to bi bilo dobro naučiti i iskopirati. Isto joj objasniš da neke stvari nećeš moći nikad promijeniti, jer vas dvije niste iste osobe... ali, to ne znači da ste ijedna loša, samo ste drugačije. Podsjeti je da je i ona sigurno nekad bila u situaciji da se nije slagala sa svojom svekrvom, ali da se to sve prebrodi u cilju dobrobiti porodice. Nađete se na sredini, malo popustiš ti (prva ti, jer si mlađa!), malo ona i to je to... :thumbup:
graue_maus

#33 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by graue_maus »

:D niste ni jedna u prau , to je tako nisko i ne ljudski da mi se gadi --bez obzira kakve sitnice su u pitanju .....a bogati sta radite kad su krupne i vazne stvari u pitanju , vadite nozeve i pistolje ....
Euridika
Globalna šefica

#34 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by Euridika »

al_akhisari wrote:
Euridika wrote:Odležala je... ha, ja... :lol: :lol:

Čuj, šta bih? Pa ne bih se uopće svađala sa svekrvom. Ako se i ne slažemo oko nečeg, povukla bih se dok svekrvu ne prođe huja. Kad se smiri, skuhala bih nam kafu i sjela s njom i porazgovarala uz kafu, fino i blago, kao s mamom. :thumbup:
Savjet: Probaj naći sa svekrvom zajednički jezik, bez muža. Imaćete bolji odnos, a čim muža rasteretiš od uloge tampon zone (pregovarača), imaćete i vas dvoje rahatniji brak. Ako baš ne ide, tad uključi muža.
...dobar savjet, ali ima jednu manu; da bi ovako postupio, insan mora biti vrlo stabilan, tolerantan, smiren i racionalan,..priznat ćeš, takvih je prilično mali broj; nažalost, najčešće prevladaju niske strasti 8-)
Vidi, ove nabrojane osobine se grade vremenom... nije za očekivati da ćeš ih imati odmah po rođenju. Ali, treba suzbijati svoj ego, uvijek polaziti od toga kako bi tebi bilo da si na suprotnom kraju... :zoka:
libra123

#35 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by libra123 »

Kazes:"Zasto da se ja njoj izvinjavam a prva pocela? zato sto je starija jel? to mi svi govore,i to im je jedini razlog..pa dajte".
To je jedan od razloga,drugi je taj da obje volite istu osobu,ona sina ti supruga,zbog njega bi trebale imati bolji odnos.Neznam dali imas djecu,ako imas,ona je nima nana ili baka,bitna osoba.Milion je razloga a ti nadji neki zbog kojeg ces pokusati biti bolja.
al_akhisari

#36 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by al_akhisari »

Euridika wrote:
al_akhisari wrote:
Euridika wrote:Odležala je... ha, ja... :lol: :lol:

Čuj, šta bih? Pa ne bih se uopće svađala sa svekrvom. Ako se i ne slažemo oko nečeg, povukla bih se dok svekrvu ne prođe huja. Kad se smiri, skuhala bih nam kafu i sjela s njom i porazgovarala uz kafu, fino i blago, kao s mamom. :thumbup:
Savjet: Probaj naći sa svekrvom zajednički jezik, bez muža. Imaćete bolji odnos, a čim muža rasteretiš od uloge tampon zone (pregovarača), imaćete i vas dvoje rahatniji brak. Ako baš ne ide, tad uključi muža.
...dobar savjet, ali ima jednu manu; da bi ovako postupio, insan mora biti vrlo stabilan, tolerantan, smiren i racionalan,..priznat ćeš, takvih je prilično mali broj; nažalost, najčešće prevladaju niske strasti 8-)
Vidi, ove nabrojane osobine se grade vremenom... nije za očekivati da ćeš ih imati odmah po rođenju. Ali, treba suzbijati svoj ego, uvijek polaziti od toga kako bi tebi bilo da si na suprotnom kraju... :zoka:
:) naravno da je potrebno vrijeme; ni rim nije napravljen preko noći :D pristup "stati u tuđe cipele" može pomoći insanu da se izgrađuje, ali to nažalost nije česta pojava, složit ćeš se; sadi (ne ulazeći u to da li je opisana situacija stvarna ili ne), je primjer...i svekrva naravno :D
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#37 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by enko 1964 »

Ako neko poznaje ovu idiličnu porodicu, trebao bi provjeriti ima li u kući kakvog oružja, vatrenog, hladnog svejedno. Provjeriti sadržaj bočica po kupatilu, kuhinji, podrumu, tavanu, preroviti ormare, prekopati bašču... Do osme epizode će se desiti ubojstvo. :D
Euridika
Globalna šefica

#38 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by Euridika »

al_akhisari wrote:
Euridika wrote:
al_akhisari wrote:...dobar savjet, ali ima jednu manu; da bi ovako postupio, insan mora biti vrlo stabilan, tolerantan, smiren i racionalan,..priznat ćeš, takvih je prilično mali broj; nažalost, najčešće prevladaju niske strasti 8-)
:) naravno da je potrebno vrijeme; ni rim nije napravljen preko noći :D pristup "stati u tuđe cipele" može pomoći insanu da se izgrađuje, ali to nažalost nije česta pojava, složit ćeš se; sadi (ne ulazeći u to da li je opisana situacija stvarna ili ne), je primjer...i svekrva naravno :D
Gadan vakat došao, insan postao hajvan... :sad:
al_akhisari

#39 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by al_akhisari »

Euridika wrote: Gadan vakat došao, insan postao hajvan... :sad:
...da :sad: a možda i ne postoji gadan/ ružan vakat, nego samo gadni/ ružni ljudi, koji ga takvim učine
Ljakan

#40 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by Ljakan »

sadie_forever wrote: Zasto da se ja njoj izvinjavam a prva pocela? zato sto je starija jel? to mi svi govore,i to im je jedini razlog..pa dajte
dok si pod tuđim krovom sve da si najpravlja zarad mira u kuci moras sutit ako neces svađe.odseli se ti sto prije odatle ili se rastavi jebo tu zajednicu.
Drinski

#41 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by Drinski »

muz je uvijek u pravu, i treba da sutis.
krater

#42 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by krater »

Drinski wrote:muz je uvijek u pravu, i treba da sutis.
:mrgreen:
Euridika
Globalna šefica

#43 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by Euridika »

al_akhisari wrote:
Euridika wrote: Gadan vakat došao, insan postao hajvan... :sad:
...da :sad: a možda i ne postoji gadan/ ružan vakat, nego samo gadni/ ružni ljudi, koji ga takvim učine
Na isto se svede... :|
edo_79

#44 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by edo_79 »

Bloo wrote:ja bih je prstom u oko kad drekne :D
ocito nemam svekrve
Eeee ... neš ni ti nikad imat svoju svekrivu kad tako razmišljaš agresivno :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Drinski

#45 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by Drinski »

krater wrote:
Drinski wrote:muz je uvijek u pravu, i treba da sutis.
:mrgreen:
ha ja, neka mu napravi maslenjak, popuši, napravi neko iznenađenje... a ne samo da kuka..
O'zone
Globalni moderator

#46 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by O'zone »

Trebala si joj praško zagurat gdje joj sunce ne sija a onda tog jadova od čojka utuć drškom od metle svima im mater spomentu bezbroj puta spakovat stvari i otić.
edo_79

#47 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by edo_79 »

Njanjavi wrote:Istjero bi vas obje iz kuche, pa kad se dupe smrzne u neka doba noci, da mi zagrljene nako ispod prozora cvokocete i pjevate kad si sretan ti udari dlan o dlan, kokoshke mrtve obje.
I kaze djes udarit zemsko, pa takve ko ti bona treba mlavit triput dnevno, churko jedna mrtva :-x
Zatvorit obe u sobu, i kad se dogovore, izgrle i izljube onda im otvorit. Jah da ne zaboravim ubacit im pribor za ličnu higijenu, davat hranu i vodu redovno i obavezno pratit sve na cam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
edo_79

#48 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by edo_79 »

Drinski wrote: ha ja, neka mu napravi maslenjak, popuši, napravi neko iznenađenje... a ne samo da kuka..
NIšta ne rješava porodične tenzije bolje od kvalitetnog pušenja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Drinski

#49 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by Drinski »

edo_79 wrote:
Drinski wrote: ha ja, neka mu napravi maslenjak, popuši, napravi neko iznenađenje... a ne samo da kuka..
NIšta ne rješava porodične tenzije bolje od kvalitetnog pušenja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pa da, odmah oPAne tenzija..
HAVANA

#50 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu

Post by HAVANA »

Sto jest,jest. :lol:
Post Reply