Drinski wrote:pretpostavljam, morao je nesto jace uzeti, ali prvo zasto da ja rizikujem i mislim sta jeste a sta nije uzeo i drugo, ja cisto sumnjam da je odmah otisao na iglu bez prethodne konzumacije trave..hali gali halid wrote:Taj što ciči, razbija, lupa, to sigurno ne radi nakon što je zapalio buksnu...
Legalizacija kanabisa u BiH
- KB9
#26 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
-
frngla
#27 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Odavno vecu kolicinu gluposti nisam procitao na jednom mjestu!
Ne duvam, ali sam za svaku vrstu legalizacije, što se mene tiče i teške droge bih legalizovao, te dodatno zaposlio ljude da rade i tako digao ovu napaćenu državu na noge. Sama legalizacija kanabisa bi digla ovu državu na noge, garantujem! Milion je prednosti, nova radna mjesta, manji budžetski izdaci na suzbijanje, nestanak sitnih dilera sa ulica, kao najvažnije POREZ itd.
Veći problem društva je legalni opijat alkohol (uživaoc sam alkohola da se razumijemo), ali o tom drugom prilikom.
Ne duvam, ali sam za svaku vrstu legalizacije, što se mene tiče i teške droge bih legalizovao, te dodatno zaposlio ljude da rade i tako digao ovu napaćenu državu na noge. Sama legalizacija kanabisa bi digla ovu državu na noge, garantujem! Milion je prednosti, nova radna mjesta, manji budžetski izdaci na suzbijanje, nestanak sitnih dilera sa ulica, kao najvažnije POREZ itd.
Veći problem društva je legalni opijat alkohol (uživaoc sam alkohola da se razumijemo), ali o tom drugom prilikom.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
meni skupina ispod prozora puši travu
svaki dan
šta znači njima legalizacija?
ništa
ali
znači da će neki štreber sutra probat to i propast u životu a legalizacija mu je pomogla
a ovi što izlaze iz lokalne biblioteke vani pod moj prozor da puše su ionako na putu odrona i rješenja većine svjetskih problema kroz travu : bolesti, ratova, gladi i kosmičke budućnosti čovječanstva
isto kao legalizacija prostitucije
da neki fini i mirni suprug u afektu svađe sa ženom ode kurvama
a svak ko želi i u tim vodama već ima nekoliko brojeva prijebuša
isto ko smrtna kazna za najveće zločine... ko je zločinac njemu ništa smrtna kazna ne znači... ko nije... njemu i ne treba
svaki dan
ništa
ali
znači da će neki štreber sutra probat to i propast u životu a legalizacija mu je pomogla
a ovi što izlaze iz lokalne biblioteke vani pod moj prozor da puše su ionako na putu odrona i rješenja većine svjetskih problema kroz travu : bolesti, ratova, gladi i kosmičke budućnosti čovječanstva
isto ko smrtna kazna za najveće zločine... ko je zločinac njemu ništa smrtna kazna ne znači... ko nije... njemu i ne treba
-
hali gali halid
#29 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Ono što tvrde da će pojedinac ako proba travu završiti na igli, to nije istina.
- studiorum_tuzlaensis
#30 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
zašto bi štreber propao ako proba travu? Iz istog razloga što propada kad proba cigarete i alkohol pretpostavljam? U čemu je razlika između cigara, alkohola i trave? Sve tri supstance utiču na CNS, sa naglaskom na alkohol.Black swan wrote:meni skupina ispod prozora puši travu
svaki dan
ništa
ali
Analogija je niđe veze, očigledno je da nisi ni pogledao video zbog kojeg je kanabis postao ilegalan, a taj je da ima najmanje veze sa samim efektima istog, već zbog novca.
Tipični primjeri ispranog mozga, kojima ako Bakir izetbegović ili Milorad Dodik kaže, trava je štetna, ali eto opijajte se do smrti, oni će povjerovati.
BTW, od posljedica predoziranja alkoholom u BiH u prosjeku godišnje umre 20tak ljudi samo onako što se smrznu u snijegu ili jednostavno se otruju rakijom, dok se to još nije desilo sa travom. Ako već imamo pravo da biramo čime ćemo se trovati (lijekovi, tablete, alkohol, cigare), u čemu je problem sa kanabisom?
-
hali gali halid
#31 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Kako sam počeo pušiti travu, prestao pušiti cigare, jako rijetko pijem, u odnosu na prije kada sam haman alkoholičar bio, spid, bobe, bijelo, koje sam konzumirao prije trave, ne konzumiram nikako više, plus što sam se ja kao osoba promijenio na bolje, te treniram, te zdrav život, te planina, te priroda, drugačiji pogled na život skroz, ostavio se svih loših navika... Ne kažem da mi je trava to uradila, ali mi je dosta pomogla pri tome...
- klaki
#32 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
za legalizaciju u medicinske svrhe
iako je sam ne koristim, za legalizaciju za privatnu upotrebu. naravno uz zabranu okupljanja vani i pusenja, i zabrana nosenja vece kolicine logicno
Onda i raja ne bi morala da pusi ove plastike ili sta im vec prodaju, a raja ne bi morala da buba leksilijume i ostala govna kad im bude tesko
iako je sam ne koristim, za legalizaciju za privatnu upotrebu. naravno uz zabranu okupljanja vani i pusenja, i zabrana nosenja vece kolicine logicno
Onda i raja ne bi morala da pusi ove plastike ili sta im vec prodaju, a raja ne bi morala da buba leksilijume i ostala govna kad im bude tesko
-
Drinski
#33 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Ja cu biti za legalizaciju, tek kada samoodbrana vatrenim oruzjem (i to onim dugocijevnim) bude bila dozvoljena i kod zastite doma i imovine, kao u USA. Onda moze svako pusiti sta hoce...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#35 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
@studiorum_tuzlaensis
ne mogu te ba čitati kad si bukvalan na prvu rečenicu...
dobro je ba to je super pušite travu sjedajte u auto pušite na poslu u kući pred roditeljima i bakom pred djecom
budite takvi i u obdaništu i na groblju i
možda i doktor prije operacije popuši jednu
ma radite što želite sve je dozvoljeno

dobro je ba to je super pušite travu sjedajte u auto pušite na poslu u kući pred roditeljima i bakom pred djecom
ma radite što želite sve je dozvoljeno
-
Drinski
#36 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
slazem se, tu treba biti akciza 300 %.frngla wrote: Veći problem društva je legalni opijat alkohol (uživaoc sam alkohola da se razumijemo), ali o tom drugom prilikom.
- studiorum_tuzlaensis
#37 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
znaci slazemo se da je najveći problem u alkoholu, al eto mojne vutru, jer to je droga, ne može ni pod akcizamaDrinski wrote:slazem se, tu treba biti akciza 300 %.frngla wrote: Veći problem društva je legalni opijat alkohol (uživaoc sam alkohola da se razumijemo), ali o tom drugom prilikom.
-
pemanapemani
#38 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Vala, ne znam šta bih rekao.Black swan wrote:@studiorum_tuzlaensis
ma radite što želite sve je dozvoljeno![]()
![]()
![]()
Ovako doktor na KUM-u strusi pola litre vlahova, pa na hitnu operaciju.
Može zvučati glupo i neistinito. Povremeno zapalim. Nema mi ništa ljepše nego zapaliti i uhvatiti se motike, krampe, lopate, ubodne pile itd.
Jebi ga, puno je generalizacije, ali je kanabis definitivno manje štetan od alkohola i antidepresiva, kako za pojedinca tako i za društvo.
-
Drinski
#39 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
To ne znaci da sada treba i drogu legalizirati, nego to znaci da treba ici u obratnom smjeru - smanjiti masovnu upotrebu alkohola. A droga jeste ipak opasnija, nije masovna ko alkohol, nego opasnija.studiorum_tuzlaensis wrote:znaci slazemo se da je najveći problem u alkoholu, al eto mojne vutru, jer to je droga, ne može ni pod akcizamaDrinski wrote:slazem se, tu treba biti akciza 300 %.frngla wrote: Veći problem društva je legalni opijat alkohol (uživaoc sam alkohola da se razumijemo), ali o tom drugom prilikom.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#40 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
nije. vidiš da piše da je alkohol opasniji od heroina.Drinski wrote:
To ne znaci da sada treba i drogu legalizirati, nego to znaci da treba ici u obratnom smjeru - smanjiti masovnu upotrebu alkohola. A droga jeste ipak opasnija, nije masovna ko alkohol, nego opasnija.
- Matzan
#41 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Kanabis je za razliku od raznih drugih supstanci (heroin, alkohol, ostale sintetičke droge), biljka koja raste u prirodu.
Treba živjeti u skladu sa prirodom.
Treba živjeti u skladu sa prirodom.
- studiorum_tuzlaensis
- ultima_palabra
#43 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Definitivno treba ići ka dekriminalizaciji stvari koje nisu opasne po život i zdravlje, pa ko voli nek izvoli. Ostat će više resursa u borbi protiv stvarnih zala.
Smanjuje produktivnost društva, ali to rade i alkohol, kladionice i serije sapunjare.
Smanjuje produktivnost društva, ali to rade i alkohol, kladionice i serije sapunjare.
- Chmoljo
#44 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
iako sam u biti za legalizaciju marihuane, porediti alkohol i heroin je glupo.
kada korištenje bilo kojeg opijat pređe u zloupotrebu i ovisnost isti je vrag, bio u pitanju alkohol, heroin, ili kockanje... dobiješ pojedinca kojem je potrebna pomoć i koji nanosi štetu svojoj okolini. tako da se sve nabrojano svede na isto.
međutim, ja još nisam čuo za takav alkohol koji tako brzo stvara fizičku ovisnost. niti za kežjual konzumente heroina. osim ako u to ne ubrajaš buhtle sa makom...
u krajnjoj liniji želim reći, glupo je heroin i ostale teške droge porediti sa alkoholom. a što se tiče legalizacije, naravno da sam za.
s tim što bi to povuklo višu cijenu, ali vjerovatno i bolji kvalitet kanabisa.
također sam i za legalizaciju prostitucije. da napokon i naše drage starlete odrade pripravnički...
kada korištenje bilo kojeg opijat pređe u zloupotrebu i ovisnost isti je vrag, bio u pitanju alkohol, heroin, ili kockanje... dobiješ pojedinca kojem je potrebna pomoć i koji nanosi štetu svojoj okolini. tako da se sve nabrojano svede na isto.
međutim, ja još nisam čuo za takav alkohol koji tako brzo stvara fizičku ovisnost. niti za kežjual konzumente heroina. osim ako u to ne ubrajaš buhtle sa makom...
u krajnjoj liniji želim reći, glupo je heroin i ostale teške droge porediti sa alkoholom. a što se tiče legalizacije, naravno da sam za.
s tim što bi to povuklo višu cijenu, ali vjerovatno i bolji kvalitet kanabisa.
također sam i za legalizaciju prostitucije. da napokon i naše drage starlete odrade pripravnički...
-
Pirija
#45 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
cijene su vec ko u Amsterdamu...
- Dr Kova
#46 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
... u potpunosti sam za legalizaciju... ionako manje više svi šilje... šiljiće i dalje, bilo legalno ili ne... legalizacija ima više prednosti, pogotovo porez i punjenje kase da se unaprijede mnogi aspekti života u našoj zemlji.. (pod uslovom da ne hapaju sve sebi kao i do sada...) a ta priča da će svi duvati ako se legalizuje je presmiješna... prvi ja ne bih...
- Matzan
#47 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Vidim da se počelo pričati o težim drogama, pa da naglasim da se moje razmatranje odnosi isključivo na kanabis.
kao prvo, meni nikako nisu jasne zabrane ovih više-manje bezopasnih supstanci.
Zna se da je npr. pušenje duhana štetno i za konzumenta i za okolinu, postoje zabrane pušenja na javnim mjestima,
zatvorenim prostorima gdje boravi više ljudi isl, ali se uprkos tome duhan proizvodi ako ne više onda u istoj količini
kao i prije ovih zabrana.
U najmanju ruku nelogično i licemjerno.
Sa alkoholom je slična stvar.
S druge strane, iako su duhan i alkohol legalni za upotrebu mislim da od 1/2 do 2/3 čovječanstva ne koristi iste.
Ne zato što nemaju pristup tim supstancama, već zbog toga što su odgojem i edukacijom shvatili da ih to ne zanima i
ne vide nikakav užitak u konzumiranju istih.
Ne mislim da bi se legalizacijom bitno povećao broj konzumenata.
Samo bi dilerima i kriminalcima razvalili uhodane i unosne poslove.
A zabrana ponajviše njima pogoduje.
kao prvo, meni nikako nisu jasne zabrane ovih više-manje bezopasnih supstanci.
Zna se da je npr. pušenje duhana štetno i za konzumenta i za okolinu, postoje zabrane pušenja na javnim mjestima,
zatvorenim prostorima gdje boravi više ljudi isl, ali se uprkos tome duhan proizvodi ako ne više onda u istoj količini
kao i prije ovih zabrana.
U najmanju ruku nelogično i licemjerno.
Sa alkoholom je slična stvar.
S druge strane, iako su duhan i alkohol legalni za upotrebu mislim da od 1/2 do 2/3 čovječanstva ne koristi iste.
Ne zato što nemaju pristup tim supstancama, već zbog toga što su odgojem i edukacijom shvatili da ih to ne zanima i
ne vide nikakav užitak u konzumiranju istih.
Ne mislim da bi se legalizacijom bitno povećao broj konzumenata.
Samo bi dilerima i kriminalcima razvalili uhodane i unosne poslove.
A zabrana ponajviše njima pogoduje.
- studiorum_tuzlaensis
#48 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Heroin, barem prema svjedočenjima onih rijetkih koji su uspjeli da se skinu sa istog prouzrokuje takav high da si bukvalno nakon prvog spuštanja ovisan o njemu. O štetnosti prema vlastitom tijelu (HIV, Hepatitis i sl) i društvu okolo (porodica, prijatelji, djeca) da ne govorim.
Lijepo si to rekao, meni nije cilj da konkretno poredim korisnika heroina i alkohola, jer svi znamo šta je heroin. Više mi je cilj da se pokaže koliko se malo pažnje posvećuje alkoholu koji je teška toksikomanija i u najmanjim količinama. Da se razumijemo, svi mi volimo sjest sa rajom, skupit se, popit, zamezit, valjda nam je takav mentalitet, ali svjesno to radimo i legalno je. Nema te količine alkohola koja je korisna za organizam, pa i oni mitovi o čaši vina dnevno. Čaša dvije vina neće biti štetna puno jer će jetra uspjeti da to preradi, ali opet BESPOTREBNO i bez koristi za nas.
Postavlja se pitanje onda zašto se tako raja isto ne može skupit i ispušit paket trave, zamezit, popit sok i tako to. Zašto to mora biti nelegalno, a hektolitre alkohola legalno. U čemu je razlika između napušenog čovjeka i pijanog tinejdžera koji povraća na sred Ferhadije ili lokalnog alkosa beskućnika koji isprosi 2 markice i uzme sebi dvolitru.
Lijepo si to rekao, meni nije cilj da konkretno poredim korisnika heroina i alkohola, jer svi znamo šta je heroin. Više mi je cilj da se pokaže koliko se malo pažnje posvećuje alkoholu koji je teška toksikomanija i u najmanjim količinama. Da se razumijemo, svi mi volimo sjest sa rajom, skupit se, popit, zamezit, valjda nam je takav mentalitet, ali svjesno to radimo i legalno je. Nema te količine alkohola koja je korisna za organizam, pa i oni mitovi o čaši vina dnevno. Čaša dvije vina neće biti štetna puno jer će jetra uspjeti da to preradi, ali opet BESPOTREBNO i bez koristi za nas.
Postavlja se pitanje onda zašto se tako raja isto ne može skupit i ispušit paket trave, zamezit, popit sok i tako to. Zašto to mora biti nelegalno, a hektolitre alkohola legalno. U čemu je razlika između napušenog čovjeka i pijanog tinejdžera koji povraća na sred Ferhadije ili lokalnog alkosa beskućnika koji isprosi 2 markice i uzme sebi dvolitru.
- Chmoljo
#49 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
ma ne bih ni ja. više sam u tom alkoholičarskom tripuBuckethead wrote:... u potpunosti sam za legalizaciju... ionako manje više svi šilje... šiljiće i dalje, bilo legalno ili ne... legalizacija ima više prednosti, pogotovo porez i punjenje kase da se unaprijede mnogi aspekti života u našoj zemlji.. (pod uslovom da ne hapaju sve sebi kao i do sada...) a ta priča da će svi duvati ako se legalizuje je presmiješna... prvi ja ne bih...
- Dr Kova
#50 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
ma to je to...Chmoljo wrote:
ma ne bih ni ja. više sam u tom alkoholičarskom tripupivski stomak, utakmica, žena u kuhinji