Tek kupljen TV- problem?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Nokian808

#26 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Nokian808 »

Sve je u stavu. Ja imam takav stav da su meni mjenjali u raznim radnjama potpuno ispravnu robu jer nisam istom bio ZADOVOLJAN. Ako imas STAV i RAČUN mjenjaju ili vraćaju pare u toku od 7 dana!
O'zone
Globalni moderator

#27 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by O'zone »

Zakon o zaštiti potrošača
Član 18.
(1) U slučaju nedostatka na proizvodu, trgovac je, na zahtjev i po izboru potrošača, dužan:

a)zamijeniti proizvod s nedostatkom drugim istovjetnim novim ispravnim proizvodom; ili

b)vratiti plaćeni iznos i nadoknaditi stvarne razumne troškove vraćanja proizvoda s nedostatkom; ili

c)ukloniti nedostatak na proizvodu o svom trošku.

(2) Ako je nedostatak vidljiv, potrošač treba zahtjev iz stava (1) ovog člana dostaviti trgovcu u pisanoj formi u roku od osam dana od dana
preuzimanja proizvoda.
(3) Ako potrošač naknadno otkrije skriveni nedostatak na proizvodu, zahtjev treba u pisanoj formi podnijeti u roku od dva mjeseca od dana kada je skriveni nedostatak otkriven, a najkasnije u roku od dvije godine od dana preuzimanja proizvoda. Ovaj rok ne odnosi se na proizvode s garancijom (garantnim listom).
(4) Ako potrošač nakon mjesec dana otkrije skriveni nedostatak na proizvodu, osim
vraćenog plaćenog iznosa iz stava (1) tačka b) ovog člana, potrošaču pripadaju i kamate
po stopama poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca, od dana
kupovine do dana isplate.
mayab

#28 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by mayab »

Jaran kupio novi kozni novcanik 40 KM, nemam pojma sada koja je radnja, nakon mjesec dana primjeti da se bas ofucao po ćoškovima, i otisao im se zaliti, oni mu prvo prodaju pricu da je to normala tako, na sta im on rekne, da ide u inspekciju da vidi sta oni vele na to, odmah je bio nazvan šef od strane prodavača i nakon 5 minuta je odbrao drugi model :D
Danguba

#29 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Danguba »

insomnia78 wrote:Ovdje gdje sam ja, mo's bilo koji uredjaj vratiti (nisam samo siguran dal 7 il10 dana poslije kupovine) i uzeti pare nazad
Jbg
...bez ikakvog objasnjenja zasto se vraca.

ovdje me cudi da ''vehabijski'' ne radi?
kazu da svi idu sa dovom tako da im servis ne treba. :lol:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#30 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by un1ted »

Ha mogu misliti sene kad je frajer izasao iz radnje, plativsi punu cujenu za izlozeni model. Vjerujem da su se radnici citav dan smijali, te prepricavali situaciju. Cuj za polovan tv platiti puni iznos :)
mufa1

#31 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by mufa1 »

Kome je sudjeno da bude je8an, njemu same gaće spadaju... :mrgreen: :mrgreen:
shalla

#32 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by shalla »

Ajd ne prisjedajte sad čovjeku na muku, jest ispao blećak al šta ste ga i vi sad našli jebavat :mrgreen: :sad:
agent_zero

#33 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by agent_zero »

channel10 wrote:Otidji brate u inspekciju i prijavi sve dok je svjeze. Imas racun, trebao bi imati neki papir da si vratio TV u Imtec i neka se tim bavi inspekcija. Idi odmah sutra i to prijavi. Nemoj cekati da prodje vikend.
+1

Problem je u stavu tih običnih radnika u poslovnici, trebao si vidjeti ima li na internetu broj od neke važnije face u toj firmi, pa nazvati i objasniti.

Poslušaj što ti se ovdje savjetuje, zovi inspekciju, traži im šefa, ali nemoj pusiti stvari niz vodu da bude po njihovom - pogrešnom toku stvari.
agent_zero

#34 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by agent_zero »

Maharadza wrote:Ipak nisam u pravu, pa se moram korigovati: može i kod nas normalno i kulturno:

https://www.next.ba/product.asp?product ... e=R-108268

Napomenuli da je primjerak bio u izlogu, tako da je cijena snižena u odnosu na nov uređaj. :thumbup:
Ja jednom otišao do te radnje, prošle godine nekad, prvo što me dočekalo je sam izgled tog objekta, isto kao neka pijačarska radnja mobitela, a druga stvar poruka na vratima da je otišao da jede i da se vraća za sat vremena (a vrijeme je bilo oko podneva tačno), a ja s maksuz s posla izašao. Toliko o profesionalnosti. Naravno, više mi nije palo napamet tamo da odem.
Altsa

#35 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Altsa »

tusk wrote:Evo ljudi odnio sam TV, i ne nisam dobio drugi. Kada sam objasnio problem, rekli su ide na servis odnosno reklamaciju da oni to provjere..
niko, ne samo oni ti nece zamijeniti za novi TV...odnijet ce ga u servis i tek ako nakon 40 dana ne uspiju da ga poprave onda ceti dati novi TV...to nije slucaj samo sa TV-om vec i sa bilo kojom drugom tehnickom stvari.
zomri

#36 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by zomri »

Tv iz izloga:

Nikad!
Nigdje!
Ni od koga!
Ni pod kakvim uslovima!
Ne kupuj!
Benq

#37 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Benq »

Altsa wrote:
tusk wrote:Evo ljudi odnio sam TV, i ne nisam dobio drugi. Kada sam objasnio problem, rekli su ide na servis odnosno reklamaciju da oni to provjere..
niko, ne samo oni ti nece zamijeniti za novi TV...odnijet ce ga u servis i tek ako nakon 40 dana ne uspiju da ga poprave onda ceti dati novi TV...to nije slucaj samo sa TV-om vec i sa bilo kojom drugom tehnickom stvari.
Ocito je u pitanju kupac (u ovom slucaju tusk) koji nije svadjalacki nastrojen tj previse je fine naravi pa ne zna povisiti ton ako je potrebno..

On, cim je dozvolio da ga preveslaju i da tv posalju na servis , automatski kupio polovan SERVISIRAN tv za cijenu novog, i ako to danas ne rijesi , vec sutra ce mu za sve biti kasno.
@tusk , druze , trebao si im odmah u lice reci da neces popravljan tv , nego da ti odmah daju novi ili da ti vrate pare , a umjesto toga ti si pristao da ga posalju na servis i da ti ga vrate nakon mjesec dana , tvoja sutnja na njihov prijedlog da se tv posalje u servis je za njih znak odobravanja..
Benq

#38 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Benq »

Slazem se , treba ih izbjegavat..
agent_zero

#39 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by agent_zero »

Benq wrote:Slazem se , treba ih izbjegavat..
A koga ne treba izbjegavati?

Mislite li da je drugačiji mentalitet u drugim prodavnicama tehničke robe i da bi drugačiji ishod bio pri ovakom istom, blagom, nastupu?
howdy

#40 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by howdy »

(1) U slučaju nedostatka na proizvodu, trgovac je, na zahtjev i
po izboru potrošača, duzan:
a) zamijeniti proizvod s nedostatkom drugim istovjetnim
novim ispravnim proizvodom; ili
b) vratiti plaćeni iznos i nadoknaditi stvarne razumne
troškove vraćanja proizvoda s nedostatkom; ili
c) ukloniti nedostatak na proizvodu o svom trosku.
(2) Ako je nedostatak vidljiv, potrosac treba zahtjev iz stava (1)
ovog člana dostaviti trgovcu u pisanoj formi u roku od osam
dana od dana preuzimanja proizvoda.

(3) Ako potrošač naknadno otkrije skriveni nedostatak na
proizvodu, zahtjev treba u pisanoj formi podnijeti u roku od
dva mjeseca od dana kada je skriveni nedostatak otkriven, a
najkasnije u roku od dvije godine od dana preuzimanja
proizvoda. Ovaj rok ne odnosi se na proizvode s garancijom
(garantnim listom).
(4) Ako potrošač nakon mjesec dana otkrije skriveni nedostatak
na proizvodu, osim vraćenog plaćenog iznosa iz stava (1)
tačka b) ovog člana, potrošaču pripadaju i kamate po
stopama poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na
tri mjeseca, od dana kupovine do dana isplate.

Zakon o zastiti potrosaca FBiH.
Benq

#41 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Benq »

agent_zero wrote:

Mislite li da je drugačiji mentalitet u drugim prodavnicama tehničke robe i da bi drugačiji ishod bio pri ovakom istom, blagom, nastupu?
Naravno da ne mislim da je drugacije negdje drugo , ali se o drugima jos nije pisalo , a nije ni malo lijepo kad ti neko dodje na forum i isprica kako su ga negdje zahebali za njegove pare.. Ja nemam loseg iskustva sto se tice nasih radnji tehnicke robe , ali sam imao par negativnih iskustava sa nekim pik radnjama gdje ljudi rade u svojim kucama i td.. pa sam znao naletit na neispravnu maticnu plocu , graficku kartu i sl , i vecinom nisam uspio nista rijesiti na fin nacin , nego je bilo potezanje price oko inspekcije pa se uz njihovih par psovki i gundjanja vrate pare ili zamijeni artikal za drugi nov.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#42 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Truba »

vako je meni bilo za mašinu za suđe končar
došlo
sve super taman da je ugradimo vidim na sred prednjeg dijela udubljene kao da je druga bijela tehnika udarila na nju
=
jedini primjerak iz radnje nije upakovan u karton i stiropor nego u najlon i oštetio se u transportu

budući da je prodavač rekao da ih ima dosta... a nema... samo jedna uzeli smo vox a on je doplatio cenera... malo mi sad krivo ali jbg da je rekao ima samo jedna iz izloga vjerojatno je ne bismo kupili nego bi čekali končar novu verziju
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#43 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Truba »

agent_zero wrote:

sve je to u PET DEKA
ovo je balkan ljudi i njihov novac se ne cijeni
niti se cijene radnici
niko se ne cijeni
bull21

#44 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by bull21 »

agent_zero wrote:

Sve je to isto sranje samo drugo pakovanje. Svi oni gledaju kako da ti uvale ali ima onih koji će biti barem 1% iskreni. Plus, recimo, se pokvario u zadnje vrijeme. Odavno su postali radnja koju vrijedi zaobilaziti u širokom krugu. Gore smo ja i prijatelj ostavili doslovno hiljade maraka... nikada više.
Imtec odavno zaobilazim jer su neozbiljni. Kada sam tražio da nešto kupim, doslovno su me slali od radnje do radnje govoreći "tu ima".
Next je dobar, pola jednog foruma je kod njega kupilo tv. Cijene su mu dobre, dostava je jeftina ali da ga dobiješ na telefon ili da ga vidiš moraš da se oteliš prvo. Uz to, internet kupovina kod nas? Nikada više.
Terabajt i Default su preskupi i presmješni da bih ih uopšte uzeo i u razmatranje.
Kupitehniku (general servis) je postao preskup. I još ti prodaju priču kako oni daju specijalnu garanciju (ne daju, svi daju istu gar. na indesit proizvode! nemojte me lagati u lice!) i naplate ti fino sve.
O izmišljenim popustima (10% za keš? right...) i "akcijama" u kojima se tuše popravljani i oštećeni proizvodi... da ne pričam.
Altsa

#45 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Altsa »

Iza Horizonta wrote:Ne znam za vas ali ja imam sve pohvale za TehnoShop Stanić i Genelec sve što sam kupio i danas radi bez ikakvih problema a radi se o 4 kompa, LG Tv 50 inča LG No Frost Frižider, Mobitel itd itd.
sve se moze pokvariti pa i u stanica. nije u tome stvar vec u pristupu nasih trgovaca kojima je glavni cilj da te zahebu ako ikako mogu.
Last edited by Altsa on 13/11/2015 11:27, edited 1 time in total.
Pirija

#46 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Pirija »

pa nije ih stanic sastavljao nego LG...
ako se pokvari LG ce ti dat novi a ne stanic...
stanic sutra da propadne ti i dalje imas prestavika LG-a za BiH i kod njega reklamiras proizvod....
Walther

#47 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Walther »

Pirija wrote:pa nije ih stanic sastavljao nego LG...
ako se pokvari LG ce ti dat novi a ne stanic...
stanic sutra da propadne ti i dalje imas prestavika LG-a za BiH i kod njega reklamiras proizvod....
to bas nije tako tj. zavisi od ugovora (kod ovlastenih uvoznika), a kod sivog uvoza (sto je u bih vecina) to ide na stetu uvoznika
DaffyDuck

#48 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by DaffyDuck »

tusk wrote:Sta je tu je, i ja sam kriv sto sam uopce prihavtio to,jer je bio jedini na stanju tv. Trebao sam cekati da stigne nov i to je to. Kasno je sad, ali isti tv ne uzimam. Sto se tice izloga, rekli su da ljudi cak i traze te iz izloga, jer su "provjereni" i rade, ali evo iskrsne neki problem... Neka osoba je cak i kupila zapakovan, nije dala da se otvori, a displey je bio puknut. Ne znam sta vise stvarno, sacekat cu za ovu reklamaciju, i sta ce rec pa cu vidit dalje.. samo znam da isti tv ne uzimam
Nadam se da si naucio nesto iz ovog iskustva. I nadam se da si isao ponovo u radnju i reagovao. :roll:
Basancheros

#49 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Basancheros »

Šta je ovdje povod za ovu temu?
Ovo je do sad sasvim normalna stvar da se ovo svima može desiti.
Kupio sam nov autu u autokući kod ovlaštenog zastupnika i za dvije sedmice crkao mi ventilator klime, dešava se i ljudi zamijenili stavili novi.
Što su ovi uzeli na servis vjerovatno mora da prođe preko servisa da se utvrdi kvar i reklamacija.
I ako ti ovi iz Imteca dadnu novi TV neće ti dati oni nego Panasonic.
Ova tema bi bila potrebna da su te ljudi zeznuli, a dali su te zeznuli to još ne znamo.
Ono šta će ti oni reći to nam reci, pa ako te zeznu onda je to tema za forum.
Paruka ovima koji govore nešto za Panasonic to je odličan brend u odnosu na Philips, LG i Samsung itd...
Za mene i dalje Panasonic i Sony su najjači brendovi za TV, jer poznajem njihov hardware koji ugrađuju i njihov kvaliet.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#50 Re: Tek kupljen TV- problem?

Post by Chmoljo »

Maharadza wrote:Ipak nisam u pravu, pa se moram korigovati: može i kod nas normalno i kulturno:

https://www.next.ba/product.asp?product ... e=R-108268

Napomenuli da je primjerak bio u izlogu, tako da je cijena snižena u odnosu na nov uređaj. :thumbup:
kod njega mu se ovo ne bi desilo. izuzetno korektan prodavač, i ako ljudi traže radnju gdje ih neće glava zaboljeti i gdje neće morati zazivati nekakve inspekcije da bi ostvario ono što ga svakako sljeduje, to je ta radnja.
Locked