Zašto poredite bosnu sa afrikom
-
Seyfo
#26 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
http://m.klix.ba/vijesti/bih/delegati-u ... /151029046 Siroki postade grad a bice ga i u prognozi 
Last edited by Seyfo on 13/11/2015 21:37, edited 1 time in total.
-
hajib
#27 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
— Razviće se barjak! — šaputali su ljudi a oči su im sevale
prkosno kao da će to biti njihov barjak.
U stvari, niko nije pravo znao kakav bi to barjak trebalo da bude
ni šta bi moglo da se desi kad se on pojavi, ali sama pomisao da
se osim zelenog turskog barjaka mogu razviti i druge boje i
slobodno lepršati pored njega izazivala je kod sveta neki radostan
blesak u očima i podizala nade koje samo raja može da ima i
poznaje. Od te cigle tri reči — Razviće se barjak! — mnogome je
siromahu bar za sekundu postalo svetlije u kući, prijatnije u
praznom stomaku i toplije u tankom odelu; od te tri proste i
neodreñene reči mnogome je rajetinu poigralo srce, zableštao vid
od nekih jarkih boja i zlatnih krstova, i pobednički zašumile u
ušima, kao vihor, sve zastave svih hrišćanskih careva i kraljeva.
Jer, čovek može i od jedne reči da živi, samo ako u njemu ima još
rešenosti da se bori i borbom održava u životu.
prkosno kao da će to biti njihov barjak.
U stvari, niko nije pravo znao kakav bi to barjak trebalo da bude
ni šta bi moglo da se desi kad se on pojavi, ali sama pomisao da
se osim zelenog turskog barjaka mogu razviti i druge boje i
slobodno lepršati pored njega izazivala je kod sveta neki radostan
blesak u očima i podizala nade koje samo raja može da ima i
poznaje. Od te cigle tri reči — Razviće se barjak! — mnogome je
siromahu bar za sekundu postalo svetlije u kući, prijatnije u
praznom stomaku i toplije u tankom odelu; od te tri proste i
neodreñene reči mnogome je rajetinu poigralo srce, zableštao vid
od nekih jarkih boja i zlatnih krstova, i pobednički zašumile u
ušima, kao vihor, sve zastave svih hrišćanskih careva i kraljeva.
Jer, čovek može i od jedne reči da živi, samo ako u njemu ima još
rešenosti da se bori i borbom održava u životu.
-
hajib
#28 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
— Molim vašu Ekselenciju da jaše mirno dalje i da se ne obzire na
sve ovo. Divlji narod, prosta svetina; mrze sve što je strano i tako
svakog dočekuju. Najbolje je ne obraćati pažnju. Tako čini i vezir.
To je njihov divljački način. Molim Ekselenciju da nastavi put.
sve ovo. Divlji narod, prosta svetina; mrze sve što je strano i tako
svakog dočekuju. Najbolje je ne obraćati pažnju. Tako čini i vezir.
To je njihov divljački način. Molim Ekselenciju da nastavi put.
-
hajib
#29 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Sve dok nisu zaokrenuli u glavnu ulicu išlo je dobro i konzul je
zaista mogao biti zadovoljan. Ali čim su došli do prvih turskih
kuća, nastade neko sumnjivo dozivanje, lupa avlijskih vrata i
mušebaka na prozorima. Već kod prve kapije jedna devojčica
otvori samo malo jedan kanat i izgovarajući nerazumljive reči
stade sitno da zapljuckuje na ulicu, kao da vrača. Tako su se
redom otvarale kapije i podizali mušepci i za trenutak pomaljala
lica, puna mržnje i fanatičnog zanosa. Zabuljene žene su pljuvale
i vračale, a dečaci izgovarali psovke, praćene opscenim pokretima
i nedvosmislenim pretnjama, pljeskajući se po stražnjici ili
pokazujući rukom kako se reže grkljan.
zaista mogao biti zadovoljan. Ali čim su došli do prvih turskih
kuća, nastade neko sumnjivo dozivanje, lupa avlijskih vrata i
mušebaka na prozorima. Već kod prve kapije jedna devojčica
otvori samo malo jedan kanat i izgovarajući nerazumljive reči
stade sitno da zapljuckuje na ulicu, kao da vrača. Tako su se
redom otvarale kapije i podizali mušepci i za trenutak pomaljala
lica, puna mržnje i fanatičnog zanosa. Zabuljene žene su pljuvale
i vračale, a dečaci izgovarali psovke, praćene opscenim pokretima
i nedvosmislenim pretnjama, pljeskajući se po stražnjici ili
pokazujući rukom kako se reže grkljan.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#30 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
U-zap wrote:...kada je Afrika kolijevka civilizacije a bosna kolijevka kriminala, gluposti i bureka u svemiru? Svako malo pročitam komentar kako se bosna poredi sa Afrikom iako su mnoge zemlje Afrike svjetlosnim godinama ispred Bosne, ljudi se kreću warp 5 brzinom.

-
hajib
#31 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
"I zaista, jednog dana će i u ove krajeve morati doći sloboda, ali davno je rečeno da slobodu nije dovoljno steći, već je mnogo važnije postai dostojan slobode. Bez savremenijeg vaspitanja i slobodoumnijih shvatanja, neće vam ništa pomoći što će te se osloboditi osmanlijske vlasti. U toku stoljeća vaš narod se u mnogome toliko izjednačio sa svojim tlačiteljima da mu neće mnogo vrijediti ako ga Turci jednog dana napuste a ostave mu, pored njegovih rajinskih mana, i svoje poroke: lijenost, netrpeljivost, duh nasilja i kult grube sile. To u stvari ne bi bilo oslobođenje jer ne biste znali drugo do da robujete ili da druge porobljavate."
- avetinja
#32 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Zato što nema vode po 5-6 sati u toku dana.
- dječak sa šibicama
#33 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Nedelja, 15 novembar anno domini 2015. glavni grad BiH nema vode.
Ta ce Afrika.
Ta ce Afrika.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#34 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Seyfo wrote:http://m.klix.ba/vijesti/bih/delegati-u ... /151029046 Siroki postade grad a bice ga i u prognozi
debilno je što se vremenska prognoza pominje na parlamentu, ali ŠB je vrijedan spomena
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#35 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Mislim da je poređenje sasvim adekvatno. Samo što u BIH uglavnom imamo drugačiju boju kože. Plemena, aposlutni suveren sa velikim ovlastima, anarhija, potplaćena administracija i policija, korupcija, mreža nepotizma, korupcije i nevladavine prava, bezakonje, pravo jačeg, nepoštivanje ljudkih prava itd... Neka mi netko kaže jel se lakše kao Bosanac zaposliti u Nasi ili Nato paktu ili BIH državnoj službi prema kompetenciji. Zato, poređenje sa Afrikom i sasvim primjereno.
- Gojeni H
#36 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Pa dobro eto ti si se izvukao. Otisao si u obecanu zemlju plavokosih djevojaka velikih grudi i muskaraca pedera (ako je vjerovati Fincima), boforsa i Ericsson-a, ...U-zap wrote:HAVANA wrote:Može li čovjek u životu imati dva zavičaja? Ne može. Samo grobno mjesto u tuđini.
Dom je tamo gdje je srce![]()
a to nije ovdje:
http://www.klix.ba/biznis/privreda/u-bo ... /151113113
"Mesnicu su svečanim presijecanjem vrpce otvorili načelnik Općine Novi Grad Sarajevo...."
Uzivaj covjece! Zaboli te i za Bosnom i za nama. Kao sto sam ti vec jednom rekao:
Gojeni H wrote:Ne, nego ostaju samo najjaci i najsposobniji ... i pijavice.U-zap wrote:Pa ostaju samo luzeri i nesposobni.prog321 wrote:U Zap doveo pajdaše koji vredjaju svakoga ko odluči ostati u BiH.
Koji mentalni slučaj moraš biti da nekome prisiljuješ svoje stavove o emigraciji ?
Ako hoćeš ići vani onda i razguli. Niko ne brani.
Zašto uvrede za one koji žele ostati ?
Bosnu nazivas zabokrecinom, ljude koji nece ili ne mogu vani nesposobnjakovicima i luzerima ... i onda dodjes na bosanski forum.![]()
Eto, da se podsjetis kako ti je dobro.To ti treba potvrda od drugih da bi bio siguran da si napravio pravu odluku?
Ovi ljudi su oni od kojih si pobjegao. Zasto se muciti?
Idi ba lijeci se, ovo je vec za kakvog dobrog specijaliste.
Gojeni H wrote:
Ma, biti mlad covjek i ne imati zelju vidjeti svijeta nije nikako u redu. Ne pokusavati dati najbolje iz sebe bilo u Bosni ili vani, isto tako nije u redu.
Postoje ljudi koji su zaista u teskoj finansijskoj situaciji i naravno da trebaju da idu tamo gdje mogu zaraditi za hljeba.
Ali ... ponizavati ljude koji su odlucili da svoju srecu potraze u Bosni, ili jednostavno ne zele da roditelje vide samo za Bozic ili svake 2-3 godine, a dolaziti na bosanski forum ... jarane, to je za malo jaceg "doktora sto ljudima gleda u glavu".
Mozda i grijesim ... mozda nisi bolestan, mozda si samo shupak.
- spreca
#37 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Mozda je oboje....a to je vec za kakvog konzilija specilaista
- avetinja
#38 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
http://radiosarajevo.ba/novost/207124/s ... e-cisterne
21. vijek, a mi živimo kao stoka. Noćne redukcije su česte, čak i preko dana pola grada nema vode.
21. vijek, a mi živimo kao stoka. Noćne redukcije su česte, čak i preko dana pola grada nema vode.
-
Korisnikk
#39 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Šta radi tvoj idol Zviz? Je li ti već napravio dijete ili se uopšte ne loži na tebe?RNG_25 wrote:Očiti trol je očit.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#40 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Pa Kato ti ko da nisi ni procitala uvodni post ovog trolaKatarinaKosaca wrote:Mislim da je poređenje sasvim adekvatno. Samo što u BIH uglavnom imamo drugačiju boju kože. Plemena, aposlutni suveren sa velikim ovlastima, anarhija, potplaćena administracija i policija, korupcija, mreža nepotizma, korupcije i nevladavine prava, bezakonje, pravo jačeg, nepoštivanje ljudkih prava itd... Neka mi netko kaže jel se lakše kao Bosanac zaposliti u Nasi ili Nato paktu ili BIH državnoj službi prema kompetenciji. Zato, poređenje sa Afrikom i sasvim primjereno.
-
prog321
#41 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Jučer sletio u New Jersey i dok sam čekao prtljag na aerodromu jedan drot počne priču. On je bio u Bosni pri UN odmah poslije rata. I samo superlative o njoj misli. Kao nema ljubaznijih ljudi i ljepše zemlje na svijetu. Kada ode u penziju on i supruga će se preseliti tamo.
Toliko o temi
Toliko o temi
-
RNG_25
#42 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Šta? Dragi Zviz radi šta mu je volja, ne znam. Ali skrenio si s teme svakako...Korisnikk wrote:Šta radi tvoj idol Zviz? Je li ti već napravio dijete ili se uopšte ne loži na tebe?RNG_25 wrote:Očiti trol je očit.
- AntiKrist
#43 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Volim svoju Bosnu i ratovao sam za nju,al ljude u Bosni sve manje i manje volim.....
- U-zap
#44 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Ja nisam vidio da ljudi iz africkih zemalja se ovako ponasaju:
http://www.klix.ba/sport/nogomet/za-vri ... /151116165
-
belfy
#45 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
a velis bio u Africi. blago majci. neces vjerovati ali Afrika ne ucestvuje u Europskom fudbalu. mozda malo geografije ne bi skodilo...a i dosta toga drugog, ali pocni od necega barem.U-zap wrote:Ja nisam vidio da ljudi iz africkih zemalja se ovako ponasaju:
- U-zap
#46 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Ako nisi primjetio, nigdje nisam napisao da se to specificno odnosi na Europski fudbal. Afrika nije drzava nego kontinent, pretpostavljam da si zelio da kazes da zemlje Afrike ne ucestvuju u Europskom prvenstvu u nogometu? Osim toga, Izrael ne pripada geografski Europi pa ucestvuje u Europskom fudbalu. Mozda malo geografije ne bi skodilo. Ali ja bih ti licno preporucio nesto strucnije od cega mozes i zaraditi nesto pa mozda se i tebi otvori neka prilika da posjetis neku drugu zemlju dalje od rodne grude.belfy wrote:a velis bio u Africi. blago majci. neces vjerovati ali Afrika ne ucestvuje u Europskom fudbalu. mozda malo geografije ne bi skodilo...a i dosta toga drugog, ali pocni od necega barem.U-zap wrote:Ja nisam vidio da ljudi iz africkih zemalja se ovako ponasaju:
Pozdrav!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#47 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
U jesi ti frajer 
-
belfy
#48 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
jah, ako napisem da Afrika ne ucestvuje u Europskom fudbalu, onda sam sigurno mislio da je drzava - logicno, sto bi rekao drug Combe. i kakve veze ima Izrael? ovdje si ti pokrenuo temu, pa bi bilo dobro da jos jednom procitas naslov ako si ga zaboravio. a ako zaista imas da mi preporucis nesto strucnije bio bih ti zahvalan. meni nikada nije mrsko siriti vidike. doduse i sa ovim u cemu sam strucan relativno dobro zaradjujem, ali svako unapredjenje je dobrodoslo. a sto se tice zemalja koje sam posjetio jedva da ih je dvocifren broj, ali valjda do kraja zivota doguram i do tog tvog statusa...U-zap wrote:Ako nisi primjetio, nigdje nisam napisao da se to specificno odnosi na Europski fudbal. Afrika nije drzava nego kontinent, pretpostavljam da si zelio da kazes da zemlje Afrike ne ucestvuju u Europskom prvenstvu u nogometu? Osim toga, Izrael ne pripada geografski Europi pa ucestvuje u Europskom fudbalu. Mozda malo geografije ne bi skodilo. Ali ja bih ti licno preporucio nesto strucnije od cega mozes i zaraditi nesto pa mozda se i tebi otvori neka prilika da posjetis neku drugu zemlju dalje od rodne grude.belfy wrote:a velis bio u Africi. blago majci. neces vjerovati ali Afrika ne ucestvuje u Europskom fudbalu. mozda malo geografije ne bi skodilo...a i dosta toga drugog, ali pocni od necega barem.U-zap wrote:Ja nisam vidio da ljudi iz africkih zemalja se ovako ponasaju:
Pozdrav!
nego, jesi li razgledao jos koji kontinent i dao ocjenu o navijacima, pa napravio poredjenje sa nasim?
- U-zap
#49 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Vidis, da nisi nista odgovorio mislio bih da si bio zbunjen dok si pisao, sad mislim da si glup.belfy wrote: jah, ako napisem da Afrika ne ucestvuje u Europskom fudbalu, onda sam sigurno mislio da je drzava - logicno, sto bi rekao drug Combe. i kakve veze ima Izrael? ovdje si ti pokrenuo temu, pa bi bilo dobro da jos jednom procitas naslov ako si ga zaboravio. a ako zaista imas da mi preporucis nesto strucnije bio bih ti zahvalan. meni nikada nije mrsko siriti vidike. doduse i sa ovim u cemu sam strucan relativno dobro zaradjujem, ali svako unapredjenje je dobrodoslo. a sto se tice zemalja koje sam posjetio jedva da ih je dvocifren broj, ali valjda do kraja zivota doguram i do tog tvog statusa...
nego, jesi li razgledao jos koji kontinent i dao ocjenu o navijacima, pa napravio poredjenje sa nasim?
Jesam._BataZiv_0809 wrote:U jesi ti frajer
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#50 Re: Zašto poredite bosnu sa afrikom
Bas sam nesto o tome razmisljao. Koji si ti kralj, kako samo dobro zivis, kako imas siroke vidike, vidio svijeta, pametan, obrazovan, zivi na zapadu i zeli da sunarodnjake u Bosni oplemeni i nauci. Cestitam care i samo naprijedU-zap wrote:
Jesam.