Je suis Ibro!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26 Re: Je suis Ibro!
Ibro dirka nasH
- ultima_palabra
#27 Re: Je suis Ibro!
JoseMujica wrote:Vratiče se s hiđre na Drini Esso a.s. Poslanik i Prosvjetitelj, Jezićak na vagiNI i Zlatna ruka u Prošnjaka da nas izvede na pravi put
-
VjecitiStudent
#28 Re: Je suis Ibro!
Kazahstanske investicije, milijarde od Srbije zbog tužbe za genocid, piramida sa milionima posjetilaca, Shell i nafta, ... milijarde i grandiozni projekti pretječu jedni druge.
- JThomas
#29 Re: Je suis Ibro!
moraćemo po dva-tri posla da radimo koliko će biti radnih mjesta.
-
Fudo387
#30 Re: Je suis Ibro!
Ti k'o da si se na Marsu rodio pa ne kontas prepoznatljivu karakternu osobinu kod nas.Gojeni H wrote:Mora da je neka trnovska interna zajebancija jer ja fakat ne kontam cemu kreveljenje i podjebavanje?
Narugati se i bezveze kreveljiti isto hljeba najesti, a vazda posljednja budala.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#31 Re: Je suis Ibro!
dal je ovo mogoče
otimaju se za nas svecke sile, vojne i hekonomske
i svi se IbreTE
kako do sad nisu znali za vake potencijale u gradu dže u XXI stolječu javni saobračaj nema voznog reda, dže svaki dan nestaje vode, dže su đukele gospodari ulica, dže đeca ginu na igralištima pravljenim za njiha, dže je hava zagadženija no u Ćernobilju, dže internet pada sa svakom kišom
ko da gledam od ponedeljka će i pravna država
i svi se IbreTE
kako do sad nisu znali za vake potencijale u gradu dže u XXI stolječu javni saobračaj nema voznog reda, dže svaki dan nestaje vode, dže su đukele gospodari ulica, dže đeca ginu na igralištima pravljenim za njiha, dže je hava zagadženija no u Ćernobilju, dže internet pada sa svakom kišom
ko da gledam od ponedeljka će i pravna država
- JThomas
#32 Re: Je suis Ibro!
Naše investiranje u cijeli projekt neće biti ni 10 posto, a dali su nam 30 posto dobiti. Ja sam ostao iznenađen jer nisu to male pare, mi računamo da će Općina Trnovo inkasirati između 500 i 600 miliona KM za deset godina.
Mi smo osigurali, odnosno isplatili 520.000 KM, za kupovinu zemlje i uskoro ćemo uplatiti još 150.000 KM. Do kraja godine mi ćemo, nadam se, ispoštovati ono što smo se dogovorili a to je da Općina Trnovo kupi zemlju u vrijednosti od 1,2 miliona KM.
vidi marice kuća od čokolade...Ja sam s Ahmedom u nedjelju razgovarao Skypeom. Pričali smo sat vremena i već sada znam neke stvari koje nisam znao prije mjesec dana. Tu se na radi samo o toj kompaniji, već i o drugim kompanijama koje će oni osigurati i dovesti da grade na tom lokalitetu. Pa ja sam vidio svojim očima, još dok je bio u Sarajevu, kako mu šalju e-mailove u kojima ga mole da im ostavi lokaciju za izgradnju hotela.
- Ironmen
#33 Re: Je suis Ibro!
Veliki optimizam na temi izgradnje centra Evrope u Trnovu

-
VjecitiStudent
#35 Re: Je suis Ibro!
Kažu, prodao im i Vijećnicu, jel istina?JThomas wrote: ......Ja sam s Ahmedom u nedjelju razgovarao Skypeom. Pričali smo sat vremena i već sada znam neke stvari koje nisam znao prije mjesec dana. Tu se na radi samo o toj kompaniji, već i o drugim kompanijama koje će oni osigurati i dovesti da grade na tom lokalitetu. Pa ja sam vidio svojim očima, još dok je bio u Sarajevu, kako mu šalju e-mailove u kojima ga mole da im ostavi lokaciju za izgradnju hotela.
vidi marice kuća od čokolade...
- JThomas
#36 Re: Je suis Ibro!
po ovome će prije on kupiti, pa da proda njima...
-
VjecitiStudent
#37 Re: Je suis Ibro!
A gdje je SDP u svemu ovome, ta naša najnovija ljevica? Jel Nerko već kaparisao apartman ili dva?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Danguba
#39 Re: Je suis Ibro!
Kad Ibro pođe zemlju da brani
Kad Ibro pođe zemlju da brani,
ko li će tebe majko da hrani?
Nek te hrane mile seje,
ne pogledaj majko mene,
neću se vratit’, borbu napustit’
Vrati se Ibro, žito je zrelo..
Neka, neka, nek je zrelo,
neka žito bere selo,
Vrati se Ibro, djete ti plače..
Neka, neka, neka plače,
nek ga majka ljulja jače,
Vrati se Ibro, sestra te klete..
Neka, neka, neka klete,
oko mene kugle lete,
Vrati se Ibro, draga te voli..
Neka, neka, kad me voli,
nek se za me Bogu moli,
neću se vratit’, borbu napustit

Kad Ibro pođe zemlju da brani,
ko li će tebe majko da hrani?
Nek te hrane mile seje,
ne pogledaj majko mene,
Vrati se Ibro, žito je zrelo..
Neka, neka, nek je zrelo,
neka žito bere selo,
Vrati se Ibro, djete ti plače..
Neka, neka, neka plače,
nek ga majka ljulja jače,
Vrati se Ibro, sestra te klete..
Neka, neka, neka klete,
oko mene kugle lete,
Vrati se Ibro, draga te voli..
Neka, neka, kad me voli,
nek se za me Bogu moli,
neću se vratit’, borbu napustit

- JoseMujica
#40 Re: Je suis Ibro!
več vidim Ibrine slike na plakatima za naredne izbore s natpisom
Glasuj za IbrET
Od junice do Ozon kučice
ps
a od Ibra dirka našeg, kao pravog patrijote, oćekujem da nas, koji smo oslobadžali te terene 1994-te i 95-te nagradi sa po jenim dunumom
inaće ispada da su ljudi ginuli na onom Proskoku da danas naki bjelosvecki mufljuzi muda cvare po Bjelašnici
Glasuj za IbrET
Od junice do Ozon kučice
ps
a od Ibra dirka našeg, kao pravog patrijote, oćekujem da nas, koji smo oslobadžali te terene 1994-te i 95-te nagradi sa po jenim dunumom
inaće ispada da su ljudi ginuli na onom Proskoku da danas naki bjelosvecki mufljuzi muda cvare po Bjelašnici
-
The BEN10
#41 Re: Je suis Ibro!
kluz franjo wrote:Ovaj intervju može i u 10-ercu
U Tnovo Ibra BeriLova
Gleda Putin, gleda Merkelova!
"Brate Ibro," Angela ga zove,
"Daj i nama neke sokolove!"
"Smiluj nam se, vidiš da smo tropa,
u tebi je sada sva Evropa!"
"Dao bih ti, al' nema nafake,
sokola mi oduzeo Bake!"
-
The BEN10
#42 Re: Je suis Ibro!
JThomas wrote:Naše investiranje u cijeli projekt neće biti ni 10 posto, a dali su nam 30 posto dobiti. Ja sam ostao iznenađen jer nisu to male pare, mi računamo da će Općina Trnovo inkasirati između 500 i 600 miliona KM za deset godina.Mi smo osigurali, odnosno isplatili 520.000 KM, za kupovinu zemlje i uskoro ćemo uplatiti još 150.000 KM. Do kraja godine mi ćemo, nadam se, ispoštovati ono što smo se dogovorili a to je da Općina Trnovo kupi zemlju u vrijednosti od 1,2 miliona KM.vidi marice kuća od čokolade...Ja sam s Ahmedom u nedjelju razgovarao Skypeom. Pričali smo sat vremena i već sada znam neke stvari koje nisam znao prije mjesec dana. Tu se na radi samo o toj kompaniji, već i o drugim kompanijama koje će oni osigurati i dovesti da grade na tom lokalitetu. Pa ja sam vidio svojim očima, još dok je bio u Sarajevu, kako mu šalju e-mailove u kojima ga mole da im ostavi lokaciju za izgradnju hotela.
- Thorgerson
#43 Re: Je suis Ibro!
Dodže čovijek vedra ćela
i napravi ćaršiju od sela!
i napravi ćaršiju od sela!
- crno_sa_zlatnim
#44 Re: Je suis Ibro!
Prijedlog jednog ratnog komandanta sa Igamana je bio upravo takav, da se borcima podijeli zemlja na Igmanu i Bjelašnici. Naravno, pomeo ga je Gargamel, pa nije Armija oslobađala Sarajevo za sebe, nego za njiHa.JoseMujica wrote:več vidim Ibrine slike na plakatima za naredne izbore s natpisom
Glasuj za IbrET
Od junice do Ozon kučice
ps
- JoseMujica
#45 Re: Je suis Ibro!
mezare im..... do petog koljena
-
The BEN10
#46 Re: Je suis Ibro!
Zaboravio si na gospodina Turabija!mO k3 wrote:Gospa![]()
Mislim da je to najveci fake danasnjice i jos uz to stranci nasjedaju![]()
Bujrum , bujrum ...
-
kluz franjo
#47 Re: Je suis Ibro!
Dragi moj Hozo,JoseMujica wrote:kluz franjo wrote:Ovaj intervju može i u 10-ercu
U Tnovo Ibra BeriLova
sokola mi oduzeo Bake!"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tooooooo Franjo legendoooooo u damar si me barno ovijem desetercem
nakon današnjeg dana može i nastavak 10-erca.
"Šta se bijeli u gori zelenoj?
Jal' je snijeg, jal' su labudovi?
Nit' je snijeg, nit' su labudovi,
već prelijepi dvori Berilovi!"
S obzirom da sam već od prve informacije o ovom "projektu milenijuma" postao nadahnut prirodom, tako sam upratio stidljivo objavljenu vijest 31.12.2015. (interesantan datum) da je OV Trnovo na prijedlog Načelnika usvojilo Nacrt regulacionog plana "Prečko polje". Da ne duljim. Osnažen vizijom sam danas pohodio javnu raspravu po tom planu koja je održana na Bjelašnici. U raspravi vođenoj u jednoj pravoj socijaldemokratskoj atmosferi sam odustao od pitanja koja sam htio postaviti. A neka od pitanja koja sam želio postaviti su bila:
- Zašto i na osnovu čega se na 1.000 metara nadmorske visine u Prečkom polju planira graditi Šoping centar veličine 75.000m2 (otprilike duplo veći od BBI)?
- Za koga i na osnovu kojih studija se planira izgraditi bolnica veličine skoro 60.000m2 (nešto manja od Opće bolnice A. Nakaš)?
- Zbog koga se bez ikakvog prethodnog elaborata planira kaptaža izvorišta pitke vode u kapacitetu dovoljnom da obezbjedi uredno snabdjevanje 50.000 stanovnika KS (99l/sec)?
A pošto si kako i sam kažeš nekada "nadahnut prirodom i osnažen vizijom" pohodio te kote, sigurno ćeš znati gdje se nalaze vrela Tijesni klanac, Prštetak, Bara i Pandurica, izvor Zbišće u naselju Ledići, izvor Omenik i izvorište Velika vrela.
Svim ljubiteljima prirode, Kanjona Bijele rijeke i Prečkog polja, svim ljubiteljima arheoloških nalazišta i Gradine Prečani i svim zaljubljenicima u vrhove Treskavice preporučujem da iskoriste priliku i obiđu te lokalitete još jednom prije nego bageri krenu. A krenuće, jer ovi se ne šale.
Za kraj Vam prenosim zajedničku poruku Načelnika Općine i Direktora Zavoda za planiranje razvoja KS:
"Spavajte mirno, biće sve po zakonu!"
Zapahnuti prirodom! Ogađeni vizijom!
http://www.trnovo.ba/obavijest-za-javnu ... planovima/
- jao_situacije
#48 Re: Je suis Ibro!
kluz franjo wrote:Dragi moj Hozo,JoseMujica wrote:kluz franjo wrote:Ovaj intervju može i u 10-ercu
U Tnovo Ibra BeriLova
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
S obzirom da sam već od prve informacije o ovom "projektu milenijuma" postao nadahnut prirodom, tako sam upratio stidljivo objavljenu vijest 31.12.2015. (interesantan datum) da je OV Trnovo na prijedlog Načelnika usvojilo Nacrt regulacionog plana "Prečko polje". Da ne duljim. Osnažen vizijom sam danas pohodio javnu raspravu po tom planu koja je održana na Bjelašnici. U raspravi vođenoj u jednoj pravoj socijaldemokratskoj atmosferi sam odustao od pitanja koja sam htio postaviti. A neka od pitanja koja sam želio postaviti su bila:
- Zašto i na osnovu čega se na 1.000 metara nadmorske visine u Prečkom polju planira graditi Šoping centar veličine 75.000m2 (otprilike duplo veći od BBI)?
- Za koga i na osnovu kojih studija se planira izgraditi bolnica veličine skoro 60.000m2 (nešto manja od Opće bolnice A. Nakaš)?
- Zbog koga se bez ikakvog prethodnog elaborata planira kaptaža izvorišta pitke vode u kapacitetu dovoljnom da obezbjedi uredno snabdjevanje 50.000 stanovnika KS (99l/sec)?
A pošto si kako i sam kažeš nekada "nadahnut prirodom i osnažen vizijom" pohodio te kote, sigurno ćeš znati gdje se nalaze vrela Tijesni klanac, Prštetak, Bara i Pandurica, izvor Zbišće u naselju Ledići, izvor Omenik i izvorište Velika vrela.
Svim ljubiteljima prirode, Kanjona Bijele rijeke i Prečkog polja, svim ljubiteljima arheoloških nalazišta i Gradine Prečani i svim zaljubljenicima u vrhove Treskavice preporučujem da iskoriste priliku i obiđu te lokalitete još jednom prije nego bageri krenu. A krenuće, jer ovi se ne šale.
Za kraj Vam prenosim zajedničku poruku Načelnika Općine i Direktora Zavoda za planiranje razvoja KS:

- JoseMujica
#49 Re: Je suis Ibro!
otprilike pokupiće svu vodu što se sliva niz Treskavicu i Bjelašnicukluz franjo wrote:Dragi moj Hozo,JoseMujica wrote:kluz franjo wrote:Ovaj intervju može i u 10-ercu
U Tnovo Ibra BeriLova
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
od Divljeg zapada ima samo jedna gora varijanta a to je Divlji istok gdje je divljaštvo normala i sve po zakonu, a gladne oći jedina motivacija
PS
inače ni Treskavica više nije dovoljna da se pobjegne od ovih betonaša......do Velikog jezera su došli đipovima i komplet dio ispod jezera razrovali bagerima
- karanana
#50 Re: Je suis Ibro!
vjerovatno je voda glavni motiv ove prevare, ali ostaje da se vidi.