I mi se budimo!

emi_eft

#26 Re: I mi se budimo!

Post by emi_eft »

fosna2014 wrote:Kad je sta novo, samo izvadi kec iz rukava a la "znam sve o tebi i sta jedes i sta pijes". Pali uvijek. Najbolje oblatiti odmah. Kao i kod Pedje. :thumbup:
Bas :zzzz: :zzzz: :zzzz:
emi_eft

#27 Re: I mi se budimo!

Post by emi_eft »

Samo da kazem - upoznata sam s radom sabora, i lokalnog i ovog lafo drzavnog (ali je Federalni, sto neko ovdje rece hrpa Bosnjaka dokazuje da su Bosanci , po obicaju ) , ideja je dobra, da oni koji se ne vide u tradicionalnom smislu konstitutivni ili ih da politicka ideja profesionalnog bosnjastva, srpstva i hrvatstva nervira imaju alternativu. Problem je samo sto iza ovog sabora stoje bas idioti i prodane duse, sto ne znaci da je ideja losa, samo da je sprovode pogresni ljudi. Da sam ja pokusavala da internet izumim, ne bi mi uspjelo, sto ne znaci da iznernet ne valja kao izum, vec da sam ja pogresan covjek za posao. Ako ima vas koji biste nesto radili, kroz pozitivu, bez price o proslosti, samo buducnost, jednakost, bez ukidanja iceka i otcjepljivanja icega, bez izlizanih fraza i patetike - pokrenite se, jer bilo bi steta pustiti dobru ideju da umre zbog kretena. Ovakvi idioti ne mogu voditi sabor :

https://solonovpolis.wordpress.com/2015 ... anbegovic/
ABH017

#28 Re: I mi se budimo!

Post by ABH017 »

Pa dobro jutro. Uranili, naspavali?
Sabah hajrullah.
animals

#29 Re: I mi se budimo!

Post by animals »

Nisam ni spavao..
ja radim nocnu.. :D
madner

#30 Re: I mi se budimo!

Post by madner »

Javili se odmah turbo Bosnjaci sa prijedlogom da prvo bacimo malo saha, okopamo koju bastu i tek onda razmislimo treba li nam ovo. Pateticno.
KB9

#31 Re: I mi se budimo!

Post by KB9 »

sabahajrula
GeeTnT

#32 Re: I mi se budimo!

Post by GeeTnT »

KB9 wrote:sabahajrula
..mer´aba..
It_is_a_Leclerc

#33 Re: I mi se budimo!

Post by It_is_a_Leclerc »

Cim dobiju prvu medjunarodnu donaciju za ove svoje turbo gluposti, Senad i Seherdaza ce opet da zaspe.
beniciodeltoro

#34 Re: I mi se budimo!

Post by beniciodeltoro »

emi_eft wrote:sto ne znaci da je ideja losa, samo da je sprovode pogresni ljudi.
Dok se god samo u jednoj trećini BiH bude sprovodila ta ideja ona će uvijek biti loša bez obzira ko stoji iza toga.
emi_eft

#35 Re: I mi se budimo!

Post by emi_eft »

beniciodeltoro wrote:
emi_eft wrote:sto ne znaci da je ideja losa, samo da je sprovode pogresni ljudi.
Dok se god samo u jednoj trećini BiH bude sprovodila ta ideja ona će uvijek biti loša bez obzira ko stoji iza toga.
Ne znaci da je ideja losa, samo zato sto su ljudi zaludjeni - ali se slazem, dok samo jedba strana gura , nista od toga - poenta sabora i jeste skupiti istomisljenike SIROM BiH - sto trenutno sabor ne radi vec se drzi Bihaca, Tuzle ; Zenice i Sarajeva. Potpuno si tu upravu. Razlog sto se ne drzi diljem BiH i jeste sto ga vode idioti koji masu ljiljanima i pricaju o gradjanskoj BiH a najmanje 50% stanivnistva nisu za tu opciju. Znaci odstranili su tu mogucnost kooperacije. Zato bih ja voljela da se ljudi sa pametnim idejama ukljuce u sabor i kazu stop - jer ovo samo veci razor stvara i Srbe jos vise udaljava od BiH , kao i Hrvate, a Bosnjaci ionako vec drze monopol. Svidja mi se kako razmisljas, voljela bih da se ukljucis
emi_eft

#36 Re: I mi se budimo!

Post by emi_eft »

It_is_a_Leclerc wrote:Cim dobiju prvu medjunarodnu donaciju za ove svoje turbo gluposti, Senad i Seherdaza ce opet da zaspe.
Pa sto se svi lijeni ne probude i preuzmu, demokratija je pobodu. Ako nas dodje 500 koji kazemo stop i predlozimo svoje ideje, sta ce dva idiota sami da urade -a jasta ce im neko dati donaciju
beniciodeltoro

#37 Re: I mi se budimo!

Post by beniciodeltoro »

emi_eft wrote:
beniciodeltoro wrote:
Ne znaci da je ideja losa, samo zato sto su ljudi zaludjeni - ali se slazem, dok samo jedba strana gura , nista od toga - poenta sabora i jeste skupiti istomisljenike SIROM BiH - sto trenutno sabor ne radi vec se drzi Bihaca, Tuzle ; Zenice i Sarajeva. Potpuno si tu upravu. Razlog sto se ne drzi diljem BiH i jeste sto ga vode idioti koji masu ljiljanima i pricaju o gradjanskoj BiH a najmanje 50% stanivnistva nisu za tu opciju. Znaci odstranili su tu mogucnost kooperacije. Zato bih ja voljela da se ljudi sa pametnim idejama ukljuce u sabor i kazu stop - jer ovo samo veci razor stvara i Srbe jos vise udaljava od BiH , kao i Hrvate, a Bosnjaci ionako vec drze monopol. Svidja mi se kako razmisljas, voljela bih da se ukljucis
Istomišljenike Srbe i Hrvate nije problem naći, ima ih po Sarajevu, Tuzli i Zenici, treba ih takve naći po Doboju, Banja Luci, zapadnom Mostaru.
Meni npr. nije nikakav znak da ima napretka ako se javlja Pedja Kojović iz Sarajeva, meni je napredak ako čujem da se jedan Haso Hasić javlja iz Banja Luke i da ima slobodu kritikovati taj grad kao što Pedja može i smije Sarajevo jer mi smo imali Pedje u Sarajevu i za vrijeme i odmah poslije rata tako da se nismo maknuli od tačke prije 20 godina.
A taj argument da par ljiljana udaljava Srbe i Hrvate pada u vodu od kada je ova :bih: zastava stupila na snagu jer je time samo dokazano da ljiljani nisu problem jer Srbi i Hrvati nisu prihvatili ni ovu zastavu i proći sa :bih: zastavom je isto za njih kao i da su ljiljani
emi_eft

#38 Re: I mi se budimo!

Post by emi_eft »

beniciodeltoro wrote:
Istomišljenike Srbe i Hrvate nije problem naći, ima ih po Sarajevu, Tuzli i Zenici, treba ih takve naći po Doboju, Banja Luci, zapadnom Mostaru.
Meni npr. nije nikakav znak da ima napretka ako se javlja Pedja Kojović iz Sarajeva, meni je napredak ako čujem da se jedan Haso Hasić javlja iz Banja Luke i da ima slobodu kritikovati taj grad kao što Pedja može i smije Sarajevo jer mi smo imali Pedje u Sarajevu i za vrijeme i odmah poslije rata tako da se nismo maknuli od tačke prije 20 godina.
A taj argument da par ljiljana udaljava Srbe i Hrvate pada u vodu od kada je ova :bih: zastava stupila na snagu jer je time samo dokazano da ljiljani nisu problem jer Srbi i Hrvati nisu prihvatili ni ovu zastavu i proći sa :bih: zastavom je isto za njih kao i da su ljiljani[/quote]

Upravo to i kazem, molim te procitaj moj komentar "poenta sabora i jeste skupiti istomisljenike SIROM BiH - sto trenutno sabor ne radi vec se drzi Bihaca, Tuzle ; Zenice i Sarajeva" . Nema potrebe ici u kontru po inerciji, procitaj sta pisem. Ne pricam o etnickoj zastupljenosti u Federaciji, vec upravo sto dok imaju smao dio Federacije i to pokrivaju, nista postici nece jer su ljudima u RS i Zapadnij Hercegovini ravni Bosnjacima, nista novo. Sto se tice ljiljana grijesis. Mnogi u Banja Luci su alergicni na ljiljane zbog rata, ali su dovoljno osvjesteni da znaju da ne mogu sami bez BiH i zele svojoj djeci bolju buducnost i zato hoce dijalog i kompromis. Pod bosanskom zastavom bi se takvi okupili, a oni koji mrze BiH ne bi ni dolazili na sabor, pa ne vidim poentu takve ni spominjati. Na kraju krajeva, svi simboli su totalni idiotluk, valjda treba da se ide u buducnost, traze rjesenja a ne prosipa patetika
Post Reply