Ko ima pravo na ukop u haremu Alipasine dzamije?
-
bumerangss
#26 Re: Ko ima pravo na ukop u haremu Alipasine dzamije?
A meni je poznat po bratu mu doktoru
- braca
#27 Re: Ko ima pravo na ukop u haremu Alipasine dzamije?
trodupli, nesto sistem zeza.....
Last edited by braca on 11/11/2015 16:31, edited 1 time in total.
- braca
#28 Re: Ko ima pravo na ukop u haremu Alipasine dzamije?
trodupli, nesto sistem zeza.....molim deletirati
Last edited by braca on 11/11/2015 16:32, edited 2 times in total.
- braca
#29 Re: Ko ima pravo na ukop u haremu Alipasine dzamije?
trodupli, nesto sistem zeza.....molim deletirati
- dustaban
#30 Re: Ko ima pravo na ukop u haremu Alipasine dzamije?
Diktatura religije.
Prave bogomolje gdje upru prstom, kopaju se u ili kraj te bogomolje... jebo logiku, urbanizam, modernizam...
Mene lijepo sramota. Razmisljam sta misle stranci kad vide kako ljudi u po velegrada, peru noge na cesti, sahranjuju se u parkovima...
A sve ko biva, to je religija, ne diraj u to!

Prave bogomolje gdje upru prstom, kopaju se u ili kraj te bogomolje... jebo logiku, urbanizam, modernizam...
Mene lijepo sramota. Razmisljam sta misle stranci kad vide kako ljudi u po velegrada, peru noge na cesti, sahranjuju se u parkovima...
A sve ko biva, to je religija, ne diraj u to!
-
Proposition Joe
#31 Re: Ko ima pravo na ukop u haremu Alipasine dzamije?
Ne, oni se sahranjuju u mezarlucima koje su komunisti za vrijeme Tita pretvorili u parkove...Diktatura religije.
A sve ko biva, to je religija, ne diraj u to
-
dpjokala26
#32 Re: Ko ima pravo na ukop u haremu Alipasine dzamije?
ko ima para i politicke moci moze se ukopati gdje zazeli.takav vakat doso.
- dustaban
#33 Re: Ko ima pravo na ukop u haremu Alipasine dzamije?
Jesi li svjestan koliko si ovim skocio sam sebi u stomak?!Proposition Joe wrote:Ne, oni se sahranjuju u mezarlucima koje su komunisti za vrijeme Tita pretvorili u parkove...Diktatura religije.
A sve ko biva, to je religija, ne diraj u to
- k3ngur
#34 Re: Ko ima pravo na ukop u haremu Alipasine dzamije?
Sarajmen wrote:Vidiš, mene nije sramota šta misle stranci kada na jednom mjestu vide par stotina stanovnika grada u kojem su oni gosti ili prolaznici. Ako ih zanima ta pojava , uvijek mogu dobiti ispravno tumačenje da je riječ o vjerskom obredu, ukopu ili sahrani jednog od stanovnika tog grada kojeg oni cijene i na taj način mu odaju poštovanje.Tako to ovdje rade vijekovima njegovi stanovnici. Svjesni da su kao i onaj od kojeg se opraštaju, u konačnici prolaznici na ovom svijetu. Putnici ali ne i stranci. Stranci su stanovnici drugih država, nerijetko upravo onih država koje su godinama gledali kako se mrcvare i ubijaju stanovnici Sarajeva i ruše biseri arhitekture ... dok je Adnan Solaković branio te vrijednosti. A eto, sve prođe...
Eto, sve što je kao branilac svog rodnog grada ''oslobodio'' rahmetli Adnan Solaković, stade u dva kvadratna metra zemlje. Od mene mu halal bilo.