Profesor Dr Besim Spahic

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
LBVIEW

#26 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by LBVIEW »

sheilak wrote:ne bih glasala za spahica, niti za bilo koga ko paradira vec decenijama politickim (i kulturnim/lafo intelektualnim) sferama u bih. spahic moze pricati sto hoce (a dragi boze, koliko samo prica) i moze to biti i pametno i mudro, no ipak je samo pricanje i folirancija u biti nesposbnog teoreticara. nista sad licno protiv njega, ne poznajem ga, osim preko medija, no i to mi je dosta. klasicni pozer, u stilu filipovica, kako je to ultima spomenuo, koji svojim lakonskim (brzopricajucim) tiradama zeli dati naslutiti da bi se zemlja mogla spasiti (i drustvo), samo ako ga neko zaboga poslusa i odradi to. jer on je samo da ukaze na neprilike u nas. voli ulogu bosanske kasandre (znate one trojanske prorocice), mislim barem. al u malo (za njega) udobnijoj verziji- iz prof. stolice, iz raznih tv studija, restorana, uzivajuci u statusu celebritija. kao i svi oni uostalom.
:thumbup:
Dodao bih da,slicno Tunji,pricu prilagodava publici,pa tako,npr., u Banja Luci drvi o "legitimnoj" JNA i "ne bi to Mladic naredio" :oops: - kad se radi intelektualnom kameolonstvu i ljigavosti nema im premca.
sheilak

#27 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by sheilak »

e upravo.
dzevadk

#28 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by dzevadk »

On je jedan od ispranih mozgova prijasnjeg rezima...I danas on u podsvjesti misli da ce se vratiti jugoslavija a da ce on dobiti penziju i stan...
dezurni_ucenik

#29 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by dezurni_ucenik »

Jedino sto mu zamjeram sto cesto zna hvaliti SBB i Radoncica. Ostale pljuje njega hvali, tako da mu je to minus. Covjek u pravu 10000% za sve sto je rekao, zar nije istina da smo u kurcu, da smo na dnu, da nam pomoci nema...
Last December

#30 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by Last December »

Kao što rekoh, istina je sve što priča ali je jedan od mnogih koji samo postavljaju dijagnoze a nemaju rješenja za ništa.
Doom and gloom, propast, uništenje, armagedon. Do sad nam je svima jasno da smo najebali. Inače Besim me podsjeća jako na jdnog lika iz Prijedora što se mota bo UNIBL i prodaje polovne knjige. Priča 100 na sat isto ko Besim, očigledno obojica imaju ADHD. Slavko Gavranović Šaban

https://www.youtube.com/watch?v=bx_hSZzMK0k
Thorgerson

#31 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by Thorgerson »

Bas tako. A dijagnozu za nase drustvo i drzavu, pa ne moras biti profesor, da istu postavis.

Rjesenje je kompleksno. A to rjesenje sigurno ne moze dati dojucerasnja komunajara Spahic.

Ono ta prica kako je prije moglo sad ne moze, ne moze i kraj price get over it. Ta prica da smo mi svi isti, da se vjera ne moze vezati za naciju...ama bolan kome ces ti to pricati, ljudi evo odrastaju u takvom sistemu...halo? To je tako i gotovo. Moramo naci nova rjesenja, za novonastalu situaciju. A ne vracati se unazad i traziti ustave republike bih, ustave sfrj, kraljevina i bukvalno do kulin bana. :-)

I to je ono sto nas jebe.

Dakle znamo dijagnozu, znamo da smo bolesni. Ali eto govorimo kako smo bili zdravi, da je opet biti tako zdrav, a neces da se operises. Jbg, to ipak boli, nije lako...ali barem ce ti biti bolje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by Truba »

LBVIEW wrote:
Black swan wrote:ako se dobro sjećam on je uvijek govorio da je zapad kriv za srebrenicu
u kontekstu huškanja i razoružavanja

ima čudne priče u nekim segmentima valjda što je s distance promatrao događaje
i što je odgojen za komunizma

pa se nije prešaltao kao ostali na nacionalizam i vjeru :D
http://www.glassrpske.com/plus/teme/Bes ... 74165.html
ajd ako pređemo preko glasa srpske kojeg ne bi ni za toaleta koristio, vjerojatno su uzeli što su htjeli iz šire priče
može se reći da su nečinjenjem rat s vana projektirali, vjerovali smo UNu barem ja :D i moji, vjerovali smo i čekali iskrcavanje stranaca :D
mislili smo da smo bitni i da svijet neće dozvoliti neki veći sukob :D naivni mi
ALI vjerujem da je postojalo neko vijeće bitnih generala u EU i USA i ljudi koji su mogli sa dva tri poteza zaustaviti rat dok se još nije zaholcao

srpske zločine ništa ne može saprati pogotovo u zaštićenim enklavama

jbg jugoslavija je bila super država za mene koji sam rođen 81.
NPR
nedavno sam bio u hrvatskim krajevima trebinjske biskupije...5000 muškaraca u poraću je "nestalo" a nisu otišli bauštelat u njemačku...koliko je žena, majki, djece patilo na samom početku juge... koliko se djevojaka nije moglo udati "u svom selu" zbog nestanka tih ljudi...neki će reći to su bile ustaše nek su ih pobili... statistički nisu svi mogli biti ujke...
100 onde 1000 onde 5000 onde... to je velika masa mrzitelja juge koju mi iz većih gradova ne možemo shvaitit
na takvim temeljima dugoročno se nije mogla održati jugoslavija + srpski ekspanzionizam i maksimalistički zahtjevi + propast jednog sistema
loša komunistička rješenja

te dvije kombinacije su uništile jugu

da se vratimo na besima
shvatam što on priča i misli...slušao sam ga 3 godine na faxu
to se ne može prenijeti drugima :D na takav način
spoznao si sam istinu... niko ti je nije rekao... ok pusti da i drugi spoznaju sami...većina neće nikad ni uz tvoje intervencije
LBVIEW

#33 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by LBVIEW »

Black swan wrote:
LBVIEW wrote:
Black swan wrote:ako se dobro sjećam on je uvijek govorio da je zapad kriv za srebrenicu
u kontekstu huškanja i razoružavanja

ima čudne priče u nekim segmentima valjda što je s distance promatrao događaje
i što je odgojen za komunizma

pa se nije prešaltao kao ostali na nacionalizam i vjeru :D
http://www.glassrpske.com/plus/teme/Bes ... 74165.html
ajd ako pređemo preko glasa srpske kojeg ne bi ni za toaleta koristio, vjerojatno su uzeli što su htjeli iz šire priče
može se reći da su nečinjenjem rat s vana projektirali, vjerovali smo UNu barem ja :D i moji, vjerovali smo i čekali iskrcavanje stranaca :D
mislili smo da smo bitni i da svijet neće dozvoliti neki veći sukob :D naivni mi
ALI vjerujem da je postojalo neko vijeće bitnih generala u EU i USA i ljudi koji su mogli sa dva tri poteza zaustaviti rat dok se još nije zaholcao

srpske zločine ništa ne može saprati pogotovo u zaštićenim enklavama

jbg jugoslavija je bila super država za mene koji sam rođen 81.
NPR
nedavno sam bio u hrvatskim krajevima trebinjske biskupije...5000 muškaraca u poraću je "nestalo" a nisu otišli bauštelat u njemačku...koliko je žena, majki, djece patilo na samom početku juge... koliko se djevojaka nije moglo udati "u svom selu" zbog nestanka tih ljudi...neki će reći to su bile ustaše nek su ih pobili... statistički nisu svi mogli biti ujke...
100 onde 1000 onde 5000 onde... to je velika masa mrzitelja juge koju mi iz većih gradova ne možemo shvaitit
na takvim temeljima dugoročno se nije mogla održati jugoslavija + srpski ekspanzionizam i maksimalistički zahtjevi + propast jednog sistema
loša komunistička rješenja

te dvije kombinacije su uništile jugu

da se vratimo na besima
shvatam što on priča i misli...slušao sam ga 3 godine na faxu
to se ne može prenijeti drugima :D na takav način
spoznao si sam istinu... niko ti je nije rekao... ok pusti da i drugi spoznaju sami...većina neće nikad ni uz tvoje intervencije
Jah,sad su krivi oni iz Glasa sto profesor blebece. :-)
A blebece ono sto je prosjecnom srpskom uhu drago cuti:"stranci projektovali rusenje Jugoslavije,Maldic nije naredio" i tako to.Srpski velikodrzavni projekat nije ni postojao,neko im smestio,zavera...
malamirha

#34 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by malamirha »

Tesla10 wrote:Dobar je čovjek. Upoznao sam ga na jednom predavanju :) .
predobar,da je vise takvih. :)
Fudo387

#35 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by Fudo387 »

Rahmetli Hega je dobio dostojnog nasljednika. :D
piupiu

#36 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by piupiu »

LBVIEW wrote: Ima,kako da ne,ako se integritetom moze zvati prilagodavanje price koju "prodaje" kupcu :D
Pa, normalno je da kad se obraćaš publici s kojom nemaš puno dodirnih tačaka kreneš s nekom pričom koja tvoju publiku na neki način validira kao slušaoce, ljude, bilo šta. Inače priča nema nikakvu poentu, jer niko neće saslušati ni onih 10% tvoje priče koje bi inače čuli. To je čista psihologija komunikacije. :)
Fudo387

#37 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:
LBVIEW wrote: Ima,kako da ne,ako se integritetom moze zvati prilagodavanje price koju "prodaje" kupcu :D
Pa, normalno je da kad se obraćaš publici s kojom nemaš puno dodirnih tačaka kreneš s nekom pričom koja tvoju publiku na neki način validira kao slušaoce, ljude, bilo šta. Inače priča nema nikakvu poentu, jer niko neće saslušati ni onih 10% tvoje priče koje bi inače čuli. To je čista psihologija komunikacije. :)
Mah, to ti se kod nas zove laprdalo, kakva psihologija komunikacije i djavo.
Odes u prvu kafanu i sigurno ces potrefit bar dvojicu istih k'o sto je taj nas biser. :D
Tito_i_Partija

#38 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by Tito_i_Partija »

Ispocetka mi je bio interesantan, al' ona citava prica oko Srebrenice i Mladica ga je skroz diskreditirala u mojim ocima.
LSD

#39 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by LSD »

Budimo realni, Besim Spahić je ublehaš kojem se daje medijski prostor. Sinonim današnje ublehe.
dezurni_ucenik

#40 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by dezurni_ucenik »

Tito_i_Partija wrote:Ispocetka mi je bio interesantan, al' ona citava prica oko Srebrenice i Mladica ga je skroz diskreditirala u mojim ocima.
Sta je rekao za to? Nisam upratio.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#41 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by KatarinaKosaca »

Ne bih nikako uspoređivala Tunju filipovića bez obzira na sve njegove političke ambicije koje je oduvjek imao sa Spahićem. Ni po intelektu, ni elokvenciji, dvije klase potpuno
Spahić vrti 20 rečenica u svakom diskursu, puno priča, ne kaže ništa, a jedini zaključak koji se može izvući da smo svi isto krivi za skoru povjest i sve što nam se desilo. Zato je rado viđen gost na PTPC.
LSD

#42 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by LSD »

Zato, ne vjeruj rado viđenom gostu šumskog PTPC-a
Last edited by LSD on 04/11/2015 16:52, edited 1 time in total.
Danguba

#43 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by Danguba »

Opet o profesoru seronji. :run:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#44 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by KatarinaKosaca »

LSD wrote:Zato, ne vjeruj radom viđenom gostu šumskog PTPC-a
Nema mu se šta ni vjerovati ni nevjerovati. On samo tobože dijagnosticira bez tačke i zareza, bez prijedloga, ponude rješenja, ičega. A čak su i te navodne dijagnoze potpuno netačne površne i nerealne, gotovo dječije.
LSD

#45 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by LSD »

Njegov prezimenjak (ali ne i rođak) Mustafa Spahić je pricao skoro o tim medijskiom mongolima ili medijskom demijurgu.

Besim je medijski mongol, koji u medijima nastupa kao apsolutni autoritet, za tonom grimasa i povišenog tona, a nudi samo ublehu... svjesno iskrivljuje realnost, nudi gledaocima simulakrum, virtualnu i projektovanu stvarnost - a ne istinu....on je medijski mongol i neciji igrac, ali i to ce se otrkiti uskoro.
On nije independent, nije slobodni mislioc, kako glumi i predstavlja sebe...to je neciji plejer i trojanski konj podvaljen bosancima.
jao_situacije

#46 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by jao_situacije »

šupljator ublehaš
Zokipfc

#47 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by Zokipfc »

Licemjernost medija iz RS-a... Kad nadju Bosnjaka koji ima bilo kakvu poziciju i koji govori bilo sta pozitivno o Srbima, kace se na njega kao paraziti.

Nego, zanima me ovaj dio intervjua.
Muslimanima ne možeš objasniti i za to snimak postoji da je Alija Izetbegović rekao Srbi moraju dobiti svoj dio BiH. Rekao je kako će muslimani imati onaj centralni dio, jer su tu većinski narod. Ovom narodu treba svaki dan puštati snimak gdje su Izetbegović i Karadžić i Kljujić zagrljeni i srećni sa idejom samo da se sruši komunizam.
Moze li mi neko vise ispricati o ovome?

I ne, ne vjerujem da je Mladic isplanirao genocid u Srebrenici. Ne zato sto je dobrica (naprotiv, gadi mi se lik totalno), nego sto je ocigledno da su se svakakve sluzbe mjesale u to. A pogotovo Srbijanska DB sa Stanisicem na celu. Uostalom, planovi masovnih egzekucija i logora sa skoro uvijek pravili politicari i ljudi i inf. sluzbi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#48 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by _BataZiv_0809 »

zeina wrote:Mislim da je jedno obično laprdalo

u pravu je za ovo
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#49 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by _BataZiv_0809 »

Tesla10 wrote:Hajde malo bolje objasni sve to :) . Šta nije istina :) ? Ovo za džumu ili ono za parking? Pitam jer si me sad zainteresirala :) .
tipfeler :D
Last edited by _BataZiv_0809 on 04/11/2015 17:15, edited 1 time in total.
LSD

#50 Re: Profesor Dr Besim Spahic

Post by LSD »

_BataZiv_0809 wrote:
zeina wrote:Mislim da je jedno obično laprdalo

u pravu je za ovo
kako ce biti u pravu kad je džuma namaz samo jednom sedmicno ( i to konkretno, petkom popodne), a ne tri puta sedmicno :facepalm: ...to je elementarno znanje kojeg Besim ocito nema, ali zato voli da laprda

u samom startu se covjek sam po sebi posrao i diskvalifikovao
Post Reply