Citirat cu posebno ovu recenicu:
Plus tamo nije bilo BOsnjaka..tako da je Alija imao prioritet sacuvati Bosnjake od totalnog genocida...nesto sto nije mogao u Grudama
Koja sama za sebe govori da sam u pravu I koja govori kakva je u stvari bila politika neprijatelja bosne I hercegovine alije izetbegovica, a to je da je njega bolila neka stvar za teritoriju gdje nema bosnjaka (I odakle to da su bosnjaci samo muslimani – jos jedan udarac nozem u ledja bosni I hercegovini od strane alijinih “oslobodilaca”). Njega su grude zanimale tek onoliko koliko je bilo mogucnosti da tamo pravi dzamije I islamizira lokalno stanovnistvo I posalje im jednog idiota poput Muderisa da ih uputi u cari I dozivljaje srednjevjekovnog zivota. Dakle nikad ga nije zanimala BiH nego islamska drzava, a to vec nije drzava u kojoj vjerovao ti ili ne zele da zive Bosnjaci. Ima i takvih, ali su manjina. Alija je trebao biti svjestan svoje pogubne politike po bosanske muslimane, i trebao biti svjestan da mu stara dama evropa nece dozvoliti da pravi islamsku drzavu u njenom krscanskom srcu, a ta politika je trenutno getoizirala bosanske muslimane i pripremila ih za sljedecu fazu, a to je bioloski nestanak. Ta politika je od bosnjaka napravila fukare i nesposobne da opstanu, jer u danasnjem svijetu opstaju samo oni koji imaju para, a nekada bogati bosnjaci su gladni, a ne da imaju love. Dakle razmisli malo sta pises o Aliji. A to sto govoris za slobu i franju, moj prijatelju to su alijini drugovi i koalicioni partneri, a ne drugovi Zlatka Lagumdzije. Alija je s njima i u daytonu cerupao bosnu i zadao joj i nakon svega smrtni udarac, jer zaboga, kao sto emir hadzihafizbegovic rece: sad imamo teritorij gdje se mujo pita. E serem se ja na tog muju i emira, jer meni ne treba teritorij gdje se samo mujo pita, nego mi treba teritorij gdje se pita onaj koji je sposoban i zeli dobro svima i treba mi teritorij gdje se pita onaj koji ce nas uciniti ljudima i nase zivote dostojnim covjeka i ne zanima me njegovo ime i prezime, a taj teritorij gdje se samo mujo pita je toliko mali da je cudo jedno.
Isto tako tom aliji se nisu uklapali u njegove ciljeve 11 generala patriota koji su se ponudili doticnom i stavili se na raspolaganje u odbrani bosne. Zato su mu brigade vodili piljari, vodoinstalateri i sta sve ne, a korpuse zastavnici (Drekovic) i onda se mi kao cudimo sto smo se tesko branili i sto je toliko ljudi poginulo. Poginulo je jer je alija imao svoj cilj i nisu mu odgovarale patriote. On je u «svojoj» vojsci radije vidio mudzahedine koji kolju neduzne ljude, nego casne i postene generale i druge oficire. To je alija moj prijatelju. To je i onaj alija koji je etnicki ocistio Armiju BiH, koja je 92. godine imala 40% nemuslimana, bosanskih patriota, u svojim redovima, i pretvorio tu armiju u islamsku vojsku, cime je dao opravdanje njegovim drugovima tudjmanu i milosevicu, odnosno karadzicu i bobanu, sa kojima je vezao zastave, da kazu da je ovde bio gradjanski rat a ne agresija. 94. godine armija bihg je bila skoro etnicki cista, a polupismeni imami su imali visoke funkcije u brigadama, a placani su izgubljenim zivotima zbog nestrucnosti, dok su obrazovani oficiri bili obicni vojnici ili sjedili kuci, jer su bili nesposobni. Mogao bi ovako do u nedogled i danima pisati sta je to sve htio alija. Mogao bi ti svasta napisati, ali ti i sam sve znas, nego se pravis lud. Alija je bio predsjednik predsjednistva bosne i hercegovine i njegova duznost je bila odbrana bosne i hercegovine kao drzave i svih njenih gradjana, a ne samo bosnjaka kao naroda, ali u alijinim vizijama samo su bosnjaci-muslimani bosna. E kurac vam svima za to. Ima bosne i u drugim narodima u BiH i nikad se nece islamiziratz, kao sto necemo dozvoliti ni da se pokrsti. Bosna je bosanska i nicija vise. Nije ona ni alijina, ni tudjmanova, ni slobina prcija i babovina pa da rade sa njom sta hoce.
A reci da je covjek koji je jedva ostao ziv i zbog cetnicke granate imao 12 operacija, reci da je taj covjek cetnik, stvarno je u najmanju ruku idotski. Znas to je onaj covjek sto je dobio degenek na polaganju kamena temeljca za ferhadiju u banjaluci, znas to je naj covjek koji je bosnjake ucinio konstitutivnim u RS, iako se alija vidi slucaja protivio tome, jer ne trebaju po njegovoj logici bolje je da bosnjaci nisu konstituivni u RS, ako je cijena za to da srbi bubu konstitutivni u federaciji. Zlatko lagumdzija je isti onaj covjek koji je bosnu priblizio i NATO-u i EU i uclanio je u vijece evrope i u MMF i bosna je bila clan antiterorisicke koalicije, a odmah nakon dolaska alijinih jurisnika na vlast postala je zemlja obiljezena kao baza terorizma. Sta mislis zasto? Lagumdzija je i covjek koji je rekao visokom predstavniku Petrichu, a kasnije i Ashdown-u da odjebe i da je ovo nasa zemlja, a ne njegova kolonija i to mu je bila vjerovatno fatalna greska, jer nije ljubio ruku visokom predstavniku dok ovaj rasprodaje bosnu. Imao bi ti sta pisati o Lagumdziji danima i Lagumdzijinoj borbi za bosnjake, ali tebi smeta sto se lagumdzija nije borio samo za bosnjake, nego i za ostale gradjane. Tebi smeta sto nije lagumdzija rekao i radio protiv postenih i casnih rodoljuba srba, hrvata i ostalih i sve ih nazivao cetnicima i ustasama, nego je pravio bosansku vladu, a ne vladu iz tri djela sa bosnjackom, srpskom i hrvatskom komponentom, gdje se sve dijeli na tri. Tebi smeta sto Zlatko Lagumdzija nije dozvolio da mu jedan reis i njegovi polupismeni podanici popuju i govore sta da radi, a sve zbog interesa valstitog kapitala, jer zaboga vjerske zajednice su u BiH najveci kapitalisti, a ne neki borci za narod. Jer da se npr. IVZ bori za narod, ne bi hatma bila 100 KM, a reis na TV Hayat ne bi izjavio mrtav hladan na primjedbu jednog od gledalaca na tu cijenu hatme, eto onda cemo tebi dzaba. Pametan covjek razumije tu izjavu. Lagumdzija nije dao da mu se takvi kriminalci mjesaju u posao, Lagumdzija nije dao da se bosna dijeli po nacionalnom savu i od bosne je pravio drzavu i to tebe boli. Jer kako te i ne bi bolilo to sto ce se musliman pitati i u trebinju i u grudama i banjaluci. Znam da te to boli, jer tebi je draze da se srbin i hrvat ne pitaju u sarajevu i travniku, nego da se svi pitamo na cijelom teritoriju BiH. Pametnom je dosta i ovo sto sam napisao da vidi cija je poltika ispravna, moja ili tvoja. Mi se razlikujemo koncepcijski i u viziji Bosne, s tim sto je ova moja vizija i vizija koju slijedi dr. Zlatko Lagumdzijs put opstanka Bosne, a tvoja je put nestankla i bosne i bosnjake za koje se tako zalazaes.
A sada ces znam izvuci alzirsku grupu i zid placa u jeruzalemu. Posteno da ti kazem ne vidim sta je lose u tome sto je Lagumdzija bio na zidu placa. I ja bi to volio viditi, jer sto vise znas vise vrijedis ili je mozda suprotno? Po tebi je bolje da manje znamo, da bi nam efendije petak pred izbore mogle soliti pamet da glasamo za «nase».
Sto se tice alzirske grupe – prvo to nisu autohtoni drzavljani BiH, bar 4 od njih, i dobili su drzavljanstva ko zna kojim putevima. A sto se tice isporuke sam alija ti je rekao, a kasnije i tihic, da mu je izuzetno drago sto nije morao donijeti tu osluku, jer zna da ova drzava opstaje i postoji samo zahvaljujusi SAD-u i to je jedini istinski prijatelj bosanskih muslimana. Rascerupali bi nju britanci, francuzi, njemci i spanci za pet minuta po sporazumu cvetkovic-macek, da nije amerike. A alija nas je doveo u tu situaciju, a ne zlatko lagumdzija, a to je da postojimo samo zahvaljujuci americi. On je to svi znamo morao isporuciti tu sestrku za dobrobit naroda iz vise razloga. Jedan od njih sam naveo gore, a to je da postojimo samo zahvaljujuci americi, drugi je antiteroristicka koalicija. Danas nas svi jebu deset puta vise nego prije dvije godine, a ne znam jesi li to primjetio. ITD, ITD
Pozdrav i sagledaj stvari onakvima kakve jesu, a ne kakve bi ti9 volio da budu i znaj da bosna NIKAD nece biti islamska i bosna iz alijinih snova. Ne dao nam bog takve bosne. Bosna ce uvijek biti bosna svih njenih gradjana, a ova nacionalna podjela zemlje koju je napravio alija sa svojom bracom karadzicem i bobanom, sa kojima se grlio i vezao zastave, je samo incident.
Ta nije se zlatko s njima grlio jebo ga ja.