sta reci drugo na vase "inteligentne" komentare, nego dabogda vam ukrali auto, pa cete onda manje kenjati po forumima, jel posteno ???
Pokusaj kradje Grand Scenic
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
taureg71
#26 Re: Pokusaj kradje Grand Scenic
[
sta reci drugo na vase "inteligentne" komentare, nego dabogda vam ukrali auto, pa cete onda manje kenjati po forumima, jel posteno ???

- greatful_and_dead
#27 Re: Pokusaj kradje Grand Scenic
Nije pošteno, pravo je glupo.taureg71 wrote:[![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sta reci drugo na vase "inteligentne" komentare, nego dabogda vam ukrali auto, pa cete onda manje kenjati po forumima, jel posteno ???![]()
![]()
- rumenige_brajtner
#28 Re: Pokusaj kradje Grand Scenic
pa šta hoćeš, da plačemo s tobom?taureg71 wrote:[![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sta reci drugo na vase "inteligentne" komentare, nego dabogda vam ukrali auto, pa cete onda manje kenjati po forumima, jel posteno ???![]()
![]()
btw, meni su ga ukrali (kod tebe ostalo na pokušaju), al nisam plakao po forumu o tome.
-
taureg71
#29 Re: Pokusaj kradje Grand Scenic
[
pa šta hoćeš, da plačemo s tobom?
btw, meni su ga ukrali (kod tebe ostalo na pokušaju), al nisam plakao po forumu o tome.[/quote]
ne vidim da placem ? gdje ti to vidis ne kuzim...
pa šta hoćeš, da plačemo s tobom?
btw, meni su ga ukrali (kod tebe ostalo na pokušaju), al nisam plakao po forumu o tome.[/quote]
ne vidim da placem ? gdje ti to vidis ne kuzim...
- semirsar
#30 Re: Pokusaj kradje Grand Scenic
Alarm je... koji, kako ga savladase?taureg71 wrote:Drugu pokusali sinoc ukrasti auto, alarm savladali, zeder takodje razvalili, ali...iz nekog razloga auto nisu odvezli? da li ih je u tom momentu neko presreo ili je mozda OBD izmjenjeni konektor ne znamo jos...zeder je 100% bio zakljucan, jer ima neku foru koja ga upozori kad ne zakljuca...e svasta...Banjaluka..
Zeder ugradjen kod ovlastenog?
Kako ga razvalise, je l' cupanjem, otkljucivanjem nekim hepekom, ili sto? Da li je poslije jopet bio u funkciji ili za otpada? Da li je vozilo bilo u voznom stanju poslije pokusaja ili su i volan iscupali il nesto drugo sjebali?
Ima i previse nejasnoca u ovoj prici.
A sto ga nisu na kraju odvezli, a jbg, ima onaj video na Yubitu dje divlji kerovi gOnjaju bivola dugo vremena i nedje pri kraju svi redom popadaju od umora, abivo ode visoko dignute glave ricuci... mere bit i ti lopovi smoreni od fucking zedera odustali na kraju, znaci zeder ipak odradio svoje
-
taureg71
#31 Re: Pokusaj kradje Grand Scenic
semirsar wrote:Alarm je... koji, kako ga savladase?taureg71 wrote:Drugu pokusali sinoc ukrasti auto, alarm savladali, zeder takodje razvalili, ali...iz nekog razloga auto nisu odvezli? da li ih je u tom momentu neko presreo ili je mozda OBD izmjenjeni konektor ne znamo jos...zeder je 100% bio zakljucan, jer ima neku foru koja ga upozori kad ne zakljuca...e svasta...Banjaluka..
Kako ga razvalise, je l' cupanjem, otkljucivanjem nekim hepekom, ili sto? Da li je poslije jopet bio u funkciji ili za otpada? Da li je vozilo bilo u voznom stanju poslije pokusaja ili su i volan iscupali il nesto drugo sjebali?
A sto ga nisu na kraju odvezli, a jbg, ima onaj video na Yubitu dje divlji kerovi gOnjaju bivola dugo vremena i nedje pri kraju svi redom popadaju od umora, abivo ode visoko dignute glave ricuci... mere bit i ti lopovi smoreni od fucking zedera odustali na kraju, znaci zeder ipak odradio svoje
ima 3. stvar koju nisu savladali OBD konektor, mozda je to...iscupali komplet letvu volana sa zederom, alarm odlican kazu cobra
- Nabucco
#32 Re: Pokusaj kradje Grand Scenic
Nema mi to logike.. To im je najprostije za savladati bilo, vjerovatno da ih je neko omeo u poslu...taureg71 wrote:semirsar wrote:Alarm je... koji, kako ga savladase?taureg71 wrote:Drugu pokusali sinoc ukrasti auto, alarm savladali, zeder takodje razvalili, ali...iz nekog razloga auto nisu odvezli? da li ih je u tom momentu neko presreo ili je mozda OBD izmjenjeni konektor ne znamo jos...zeder je 100% bio zakljucan, jer ima neku foru koja ga upozori kad ne zakljuca...e svasta...Banjaluka..
ima 3. stvar koju nisu savladali OBD konektor, mozda je to...iscupali komplet letvu volana sa zederom, alarm odlican kazu cobra
- semirsar
#33 Re: Pokusaj kradje Grand Scenic
Vjerovatno ih ovo crveno omelo, prije nego OBDNabucco wrote:Nema mi to logike.. To im je najprostije za savladati bilo, vjerovatno da ih je neko omeo u poslu...taureg71 wrote:semirsar wrote: Alarm je... koji, kako ga savladase?
-
colt
#34 Re: Pokusaj kradje Grand Scenic
Da je neko auto, pa bi čovjek razumio odakle tolika želja za ukrast i savladavati tolike prepreke, ali uložiti toliki napor za neko "bezvezno" vozilo
. . ..
Jeebote nije logika nekog mafijaša. . . .
Nego daj nam slike i vjerovat ćemo ti . ..
Jeebote nije logika nekog mafijaša. . . .
Nego daj nam slike i vjerovat ćemo ti . ..
- shlauf
#35 Re: Pokusaj kradje Grand Scenic
Osovina volana ima jedan šaraf gdje se spaja sa letvom volana plus 3 kojim je ćitav sklop pričvršćen za šasiju. Ali, možda ih je zajebala kocka pa je ostao zaključan volan. U svakom slučaju su imali namjeru da ga odšlepaju jer nije bilo druge mogućnosti. To je bar moje mišljenje.
-
simens1
#36 Re: Pokusaj kradje Grand Scenic
Ma ovih prica mom jaranu,od mog jarana dajdzi,amidzi,komsij;........... Je mali milion,ja ne vjerujem da su to sve razvalili i na kraju napustili...suplja prica 10000% ........puno ljudi uboja dosadu na forumu....
-
taureg71
#37 Re: Pokusaj kradje Grand Scenic
blago ti pameti kad to mislis...ljudima muka kako stetu sanirati a ti valjas gluposti...Zeder kod ovlastenog u RS, 400 km kostao, sve regulara, pecat i knjizica firme...alarm Cobra odlican sa senzorima, mozda je pistao, ne znamo to...simens1 wrote:Ma ovih prica mom jaranu,od mog jarana dajdzi,amidzi,komsij;........... Je mali milion,ja ne vjerujem da su to sve razvalili i na kraju napustili...suplja prica 10000% ........puno ljudi uboja dosadu na forumu....
-
simens1
#38 Re: Pokusaj kradje Grand Scenic
To sve da ima i da je skinuto i na kraju ga nosu pdvukli mo je bas nelogicno al eto.....ja na svakom skoro autu sam imao zeder i ostavljao i na dobrinji,lukavici,ilidzi auto i nikad nista....ipak kad vide da je autp zasticenp u vecin; slucajeva se okane tpg auta i traue drugo bez uastite....
-
taureg71
#39 Re: Pokusaj kradje Grand Scenic
simens1 wrote:To sve da ima i da je skinuto i na kraju ga nosu pdvukli mo je bas nelogicno al eto.....ja na svakom skoro autu sam imao zeder i ostavljao i na dobrinji,lukavici,ilidzi auto i nikad nista....ipak kad vide da je autp zasticenp u vecin; slucajeva se okane tpg auta i traue drugo bez uastite....
kako znas to ?? eto ja imam 2 slucaja Slovenaca kojima je BMW noviji ukraden dakle 2 komada sa zederom..??? posto je steta preko 50 000 eur ukljucio se Interpol ali slaba vajda
- Nabucco
#40 Re: Pokusaj kradje Grand Scenic
taureg71 wrote:simens1 wrote:To sve da ima i da je skinuto i na kraju ga nosu pdvukli mo je bas nelogicno al eto.....ja na svakom skoro autu sam imao zeder i ostavljao i na dobrinji,lukavici,ilidzi auto i nikad nista....ipak kad vide da je autp zasticenp u vecin; slucajeva se okane tpg auta i traue drugo bez uastite....
kako znas to ?? eto ja imam 2 slucaja Slovenaca kojima je BMW noviji ukraden dakle 2 komada sa zederom..??? posto je steta preko 50 000 eur ukljucio se Interpol ali slaba vajda
Ovo sto je simens1 reko se odnosi na ova "konfekcijska auta".... Tipa Golf, a4, a3, bmw 3.... Dok međutim ne vrijedi za auta kojih ima malo.. Recimo X6.. U sarajevu imas bubam 5 Komada... svih pet neka ima zeder, ako dobiju narudžbu, oni ce pokusati ukrasti jednog.... Dok ako dobije narudžbu za golfa V, na svakom drugom parkingu po jedan... U gradu sigurno ima neki koji nema niti alarm, niti zeder...