Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Rasprave o vjerskim temama.
Ramzess Veliki

#26 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by Ramzess Veliki »

šarf wrote:Kada razmisliš o sebi,kada analiziraš sebe,svoj način izražavanja,svoj odnos prema drugima,način ophođenja,kada
analiziraš svoje stavove,način odijevanja,ponašanje,ono o čemu govoriš,način kako govoriš o drugima i sa drugima,
da li bi to privuklo druge pa da požele biti takav kakav/kakva si ti?
Da li bi tvoja osobnost,takva kakva je sada privukla druge da požele biti vjernici tvoje vjere?
Apsolutno. :thumbup:
Mnoge sam preveo na svoje ... vide me, porazgovaraju samnom, i shvate mudre istine.
Zadnju paru daju za ono što im treba da bi me slijedili, neki puste bradu mada to ne zahtijevam.
Poslije nekog vremena potpuno se posvete i promijene sve u životu.
Nakon par godina postanu pravi sljedbenici i na prvi pogled vidiš da su postali kao i mi koji smo to prihvatili i živimo tim životom, postanu ...

Image
zeina

#27 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by zeina »

Ponasanje bilo koje osobe ne mora biti nuzno odraz vjere kojoj pripada...i najcesce nije, ali sa druge strane ljudi najcesce povezuju ponasanje odredjene osobe ili grupe s vjerom kojoj pripada i na osnovu toga formiraju negativnu ili pozitivnu sliku i toj vjeri.
Ono sto je cinjenica dnas je da se ljudi busaju u prsa kako su veliki muslimani, krscani, jevreji...a ponasanje im je sve suprotno od onog sto je u duhu vjere, pa kako onda da privuku bilo koga u vjeru...ima i onih drugih, pozitivnih primjera...ali su mnogo rjedji na zalost
walter kurtz

#28 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by walter kurtz »

zeina wrote:Ponasanje bilo koje osobe ne mora biti nuzno odraz vjere kojoj pripada...i najcesce nije, ali sa druge strane ljudi najcesce povezuju ponasanje odredjene osobe ili grupe s vjerom kojoj pripada i na osnovu toga formiraju negativnu ili pozitivnu sliku i toj vjeri.
Ono sto je cinjenica dnas je da se ljudi busaju u prsa kako su veliki muslimani, krscani, jevreji...a ponasanje im je sve suprotno od onog sto je u duhu vjere, pa kako onda da privuku bilo koga u vjeru...ima i onih drugih, pozitivnih primjera...ali su mnogo rjedji na zalost
Zato predjes na moju stranu :evil: i nista ljudsko ti nije strano
zijancer

#29 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by zijancer »

Black swan wrote:samo zaljubljene žene i labilne osobe :D
zanimljivo
izuzetno zanimljivo
m_l

#30 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by m_l »

Capajebo wrote:
ExNihilo wrote:Realno, najviše tema na ovom podforumu otvore ćafiri. :D
Nakon Virtualnog Dzemata, sve je 0 :D
'vako je mnogo transparentnije, od laznog laskanja nema fajde.
Capajebo

#31 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by Capajebo »

m_l wrote:
Capajebo wrote: Nakon Virtualnog Dzemata, sve je 0 :D
Neki arzuhalovi postovi su se trebali naci najmanje u preporodu, a mogla se sigurno i kakva knjiga sabranih djela skupiti. :roll:
m_l

#32 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by m_l »

Capajebo wrote:
m_l wrote:
Capajebo wrote: Nakon Virtualnog Dzemata, sve je 0 :D
Neki arzuhalovi postovi su se trebali naci najmanje u preporodu, a mogla se sigurno i kakva knjiga sabranih djela skupiti. :roll:
A on jedini forumas :-) , poenta je na osobama sto im dobro ide laskanje, a na drugim temama pisu da ti se krv zaledi. :wink:

Necemo dalje, svakako je off.
Capajebo

#33 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by Capajebo »

To se slazem, sto se toga tice jesi upravu :D
@naso hal'li nam ovaj off :mrgreen:
travar

#34 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by travar »

Ne. Nažalost.
fatamorgana

#35 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by fatamorgana »

pedeset wrote:Ubijate sa ovim, jeste li plaćeni da otvarate po deset tema dnevno? Svaka se tiče vjere? I svaki put hinjski! Ohanite malo!!!
Nisu plaćeni, volontiraju! :lol:
Smrcak15

#36 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by Smrcak15 »

šarf wrote:Kada razmisliš o sebi,kada analiziraš sebe,svoj način izražavanja,svoj odnos prema drugima,način ophođenja,kada
analiziraš svoje stavove,način odijevanja,ponašanje,ono o čemu govoriš,način kako govoriš o drugima i sa drugima,
Da li bi tvoja osobnost,takva kakva je sada privukla druge da požele biti vjernici tvoje vjere?
super pitanje

da nebi hvalospjeve tresao ovdje na svoj racuna bolje da pricamo o nasem uzoru u ponasanju, o poslaniku Muhammedu

evo primjer kako se osvajaju srca ljudi

Ebu Hurejre koji kaze:”Ustao je neki beduin i urinirao (vrsio malu nuzdu) u dzamiji. Ljudi su skocili k njemu da ga uhvate,ali Muhammed a.s. rece im:”Pustite ga da dovrsi,a onda na to mjesto pospite posudu vode.Poslani ste da olaksavate,a ne da otezavate.”(Biljeze ga autori El-Kutubus-sitte,osim Muslima.)

Enes, r.a, prenosi da je jednom prilikom išao sa Poslanikom, s.a.v.s, a na njemu se nalazio nedžranski ogrtac sa veoma grubim rubovima, pa ga je stigao neki beduin i tako jako povukao za ogrtac da sam vidio tragove njegovih rubova na vratu Poslanika, s.a.v.s, a zatim je rekao: “O Muhammede, naredi da mi daju od Allahovog imetka koji ti posjeduješ!” Poslanik, s.a.v.s, se okrenuo, nasmiješio i naredio da mu daju odredenu svotu.

kako bi mi reagovali u ovakvim situacijama?

Skromnost Poslanika muhammeda

Jednoga dana je kod Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, ušao Omer ibn El-Hattab, radijallahu anhu, pa ga je našao na običnoj hasuri, a pod glavom je imao jastuk od grube tkanine, napunjen palminim lišćem. Na tijelu su mu bili tragovi hasure, pa se Omer, radijallahu anhu, rasplakao. Upita ga Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem „Što plačeš, Omere?“ Reče: „Allahov Poslaniče, Kisra i Kajsar su u onome u čemu su, a ti si Allahov Poslanik?“ Reče: ُ''Zar nisi zadovoljan da njima pripadne dunjaluk, a nama Ahiret?“ (Buharija)
(Buharija)

Darezljivost

Poslanik, s.a.v.s, je bio najdarežljiviji covjek, a najviše je udjeljivao u mubarek mjesecu Ramazanu. Jedan covjek mu je zatražio kompletno stado ovaca koje je ispunilo cijelu dolino, pa mu je dao. Taj covjek je došao svome narodu i rekao im: “Zaista Muhammed dijeli, uopce se ne bojeci siromaštva.” Ovakav odnos prema imetku ukazuje na cinjenicu da je Poslanik, s.a.v.s, bio daleko iznad toga da ga opsjedne dunjaluk.

ima masa ovakvih i slicnih primjera iz zivota Poslanika, ovakve stvari osvajaju ljudska srca

Milostivost poslanika prema nevjernicima

Džabira b. Abdullaha, Allah bio zadovoljan njime se prenosi: “Bili smo sa Vjerovjesnikom, sallallahu alejhi ve sellem, u pohodu Zatur-Rika’ i pošto smo stigli do jednog drveta koje je širilo dobar hlad, prepustili smo ga Vjerovjesniku, sallallahu alejhi ve sellem. Potom je došao jedan od mušrika, a Poslanikova sablja bila je obješena o drvo. Mušrik ju je izvadio iz korica i rekao: ‘Da li me se bojiš?’ ‘Ne’, reče Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem. ‘Pa, ko će te zaštititi od mene?’, upita on. ‘Allah’, odgovori Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem... ( Buharija) A u drugom rivajetu stoji: “Pa mu je ispala sablja iz ruke, a Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, uzeo ju je i rekao mu: ‘Ko će te od mene spasiti?’ Mušrik reče: ‘Budi kao najbolji zarobljivač’” (tj. postupi sa mnom lijepo). ‘Da li svjedočiš da nema drugog boga osim Allaha?’, upita ga Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem. ‘Ne, ali ti dajem zavjet da se neću boriti protiv tebe i da neću biti sa narodom koji se bori protiv tebe.' Na što ga je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, pustio. Otišao je svome narodu i rekao: 'Dolazim vam od najboljeg čovjeka.'” ( Ahmed, hadis je vjerodostojan. Ovaj čovjek se zvao Gavres b. El-Haris i Vakidi kaže da je primio islam i da je njegovim posredstvom veliki broj ljudi primio islam.)

Na dan oslobođenja Mekke pokazalo se svima ko je i kakav je poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem. ''Svi stanovnici Mekke dobili su opći oprost, unatoč nasilju koje su učinili prema Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, i njegovoj da‘vi, i uprkos tome što je muslimanska vojska bila u stanju potpuno ih istrijebiti. Opći oprost im je objavljen dok su, okupljeni oko Kabe, čekali šta će presuditi Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem. On je upitao: ''Šta mislite šta ću danas uraditi s vama?'' Rekoše: ''Učinit ćeš dobro, ti si plemeniti brat, sin plemenitog brata!'' Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, reče im: ''Ja vas danas neću koriti. Neka vam Allah oprosti!''(Sallabi, Sira)Ovako jednostavno im je oprostio. Kod Ibn Hišama stoji dodatak da im je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ''Idite, vi ste slobodni!'' Nije bilo ukora, vrijeđanja, niti iživljavanja koje se obično dešava kada jaki pobijede slabe. Iako je bilo za očekivati da se sa onima koji su bili nasilnici, ubijali nedužne muslimane i proganjali postupi oštro, kao vid odmazde, Poslanik je iskazao veliku samilost i blagost. Na to ukazuje slučaj kada je čuo Sa‘da b. Ubadu, radijallahu anhu, kako prijeti Ebu Sufjanu riječima: ''O Ebu Sufjane, danas će biti pokolj, danas se nećemo obazirati na svetost Kabe!'' (Buharija), odmah mu je oduzeo zastavu i povjerio je njegovom sinu Kajsu b. Sa‘du rekavši: ''Slagao je ( tj. pogriješio je) Sa‘d! Danas je dan u kojem će Allah počastiti Kabu! Danas je dan kada će se Kaba ukrasiti novim ogrtačem!'' (Buharija)U drugom rivajetu prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ''Danas je dan milosti! Danas je dan u kojem će Allah počastiti Kurejšije! (Ibn Hadžer, Fethul-bari)

Poslanikov odnos prema nevjernicima Taifa

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nije ovo uradio samo sa Mekkelijama, već je to i uradio sa stanovnicima Taifa, Benu Sekifom, plemenom koje je živjelo u drugom najvećem gradu na Arapskom poluostrvu.

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, otišao im je desete godine po poslanstvu da ih pozove u islam. Zaputio se ka Taifu s velikom željom i nadom da će se njegovi stanovnici odazvati njegovom pozivu. Kada je stigao, planirao se sastati sa trojicom vrlo uglednih i poštovanih ljudi iz plemena Sekif, a radilo se o trojici rođene braće (Abdu-Jalejl b. 'Amr b. Umejr, Mes‘ud b. Amr b. Umejr i Habib b. Amr b. Umjer). Nakon pozivanja, evo šta su odgovorili: Prvi je rekao: ''Pocijepao ja Kabin ogrtač ako te je Allah poslao!'', drugi reče: ''Zar Allah baš nikoga drugog do tebe nije mogao da pošalje?'', a treći: Tako mi Allaha, nikada neću sa tobom progovoriti. Ako si ti uistinu Poslanik, pa ti si onda toliko opasan da ti ne smijem ni odgovoriti; a ako lažeš na Allaha, onda mi ni ne priliči da ti bilo šta odgovorim!!'' (Ibn Hišam) Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, ustade i tužan ih napusti, ali i pored toga ostao je u gradu deset dana pozivajući narod u islam i nije ostavio nikog a da ga nije pozvao. Desetog dana su mu prijeteći rekli: ''Izlazi iz našeg grada!'' i na njega i na Zejda b. Harisa nahuškali maloumnike, ludake i robove koji ga počeše vrijeđati, psovati, galamiti i vikati, gađati ga kamenjem, pa okrvaviše njegove, sallallahu alejhi ve sellem, pete, a Zejdu, radijallahu anhu, okrvaviše glavu.

Nakon toga se vratio u Mekku. Sljedeći hadis opisuje šta se zbilo nakon Taifa i prije ulaska u Mekku. Aiša, radijallahu anha, pitala je Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem: ''Da li si doživio teži trenutak od onog na dan Bitke na Uhudu?'' ''Svašta sam doživio od tvoga naroda – reče on – ali najteže što sam doživio bilo je ono na Dan Akabe, kad sam se obratio Ibn Abdu Jalilu b. Abdu-Kulalu, pa nije prihvatio ono što sam htio. Otišao sam veoma potišten i nisam se osvijestio sve dok nisam došao u Karni Se‘alib. Tada sam podigao glavu i ugledao kako mi oblak pravi hlad. Pogledao sam (ga bolje), a ono u njemu Džibril. Poziva me i reče: 'Allah je čuo ono što ti je rekao tvoj narod i kako su te odbili. On ti je poslao meleka (koji je zadužen za brda) da mu narediš što god hoćeš u vezi s njima.' Potom me pozva melek brda, nazva mi selam, a zatim reče: 'Muhammede, to je (tako), pa šta želiš?' zatim reče: 'Ako hoćeš, ja ću nad njima poklopiti dva brijega.' 'Ne', rekao je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, 'ja se nadam da će Allah dati da od njih postanu oni koji će samo Allahu ibadet činiti i neće Mu pripisivati sudruga.'”
(Buharija)
Last edited by Smrcak15 on 17/12/2015 10:17, edited 1 time in total.
zagortenej

#37 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by zagortenej »

evo još jedan primjer:
Prenose Buharija i Muslim od Enesa ibn Malika /94/, da je jedna grupa iz plemena Akl, njih osam, došla do Allahovog Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem, i dali mu prisegu na prihvatanje islama. Međutim, klima u Medini nije im odgovarala, pa su poobolijevali i oslabili. Potužili su se Allahovom na to Poslaniku, sallAllahu alejhi we sellem, pa im je on predložio: "Kada biste otišli sa našim pastirima među deve, pa pili njihovu mokraću i mlijeko?" Odgovorili su: "Svakako", a zatim su otišli i pili njihovu mokraću i mlijeko i tako ozdravili. Međutim, ubili su pastira i pokupili deve. To je došlo do Allahovog Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem On je poslao potjeru za njima , pa su sustignuti i dovedeni. Naredio je da im se odsijeku ruke i noge i usijanim ekserom probodu oči, a zatim da se bace na sunce dok ne umru. Ovo je Muslimov tekst hadisa, a u drugom tekstu njih dvojice se kaže: iz plemena Akl ili Urejne. U jednom tekstu ovog hadisa kaže se: /95/ "pa su bačeni na žegu i počeli su tražiti vodu, ali im nije data". Od Katade se prenosi da je rekao: "Bili su iz plemena Akl i plemena Urejna. Muslim ga prenosi preko Selmana Et-Tejmijja, od Enesa da je rekao: /96/ "Allahov Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, naredio je da im se iskopaju oči samo zato što su oni iskopali oči pastirima.[248] Vidio sam jednog od njih kakao grize zemlju ustima, sve dok nisu pomrli i tada je objavljen ajet:

"Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju...do kraja." Također ga prenose Ebu-Davud, Nesaija i Tirmizija, koji ga ocjenjuje kao hasen sahih. U predanju od Ibn Ebi- Hatima Enes kaže: /97/ "...pa su se odmetnuli od islama, ubili pastira, otjerali deve, vršili prepade na putu i silovanja."
Smrcak15

#38 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by Smrcak15 »

zagortenej wrote:evo još jedan primjer:
Prenose Buharija i Muslim od Enesa ibn Malika /94/, da je jedna grupa iz plemena Akl, njih osam, došla do Allahovog Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem, i dali mu prisegu na prihvatanje islama. Međutim, klima u Medini nije im odgovarala, pa su poobolijevali i oslabili. Potužili su se Allahovom na to Poslaniku, sallAllahu alejhi we sellem, pa im je on predložio: "Kada biste otišli sa našim pastirima među deve, pa pili njihovu mokraću i mlijeko?" Odgovorili su: "Svakako", a zatim su otišli i pili njihovu mokraću i mlijeko i tako ozdravili. Međutim, ubili su pastira i pokupili deve. To je došlo do Allahovog Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem On je poslao potjeru za njima , pa su sustignuti i dovedeni. Naredio je da im se odsijeku ruke i noge i usijanim ekserom probodu oči, a zatim da se bace na sunce dok ne umru. Ovo je Muslimov tekst hadisa, a u drugom tekstu njih dvojice se kaže: iz plemena Akl ili Urejne. U jednom tekstu ovog hadisa kaže se: /95/ "pa su bačeni na žegu i počeli su tražiti vodu, ali im nije data". Od Katade se prenosi da je rekao: "Bili su iz plemena Akl i plemena Urejna. Muslim ga prenosi preko Selmana Et-Tejmijja, od Enesa da je rekao: /96/ "Allahov Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, naredio je da im se iskopaju oči samo zato što su oni iskopali oči pastirima.[248] Vidio sam jednog od njih kakao grize zemlju ustima, sve dok nisu pomrli i tada je objavljen ajet:

"Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju...do kraja." Također ga prenose Ebu-Davud, Nesaija i Tirmizija, koji ga ocjenjuje kao hasen sahih. U predanju od Ibn Ebi- Hatima Enes kaže: /97/ "...pa su se odmetnuli od islama, ubili pastira, otjerali deve, vršili prepade na putu i silovanja."
prvo znas li da se i danas koristi u medicini tablete uradjene od zivotinjske mokrace??? a ko hoces da na neki nacis ismijavas poslanikovo znanje

http://www.galaksija.com/urinoterapija.htm
Premarin, ekstrakt estrogena iz urina, koristi se za liječenje čireva, opekotina, inficiranih rana itd.

Medicinski centar NYU Langone
A New Source of Medicines--Animal Urine
http://www.newswise.com/articles/a-new- ... imal-urine
Novi izvor medicine zivotinjska mokraca

vidis kako te lahko nauka pobije

a da se sad okrenemo na ovo drugo
Naredio je da im se odsijeku ruke i noge i usijanim ekserom probodu oči, a zatim da se bace na sunce dok ne umru
pa ovo je uradjeno zbog cetverestrukog grijeha

1. Pobili su pastire
2. Pokrali njihovu imovinu
3. Uzvratili nezahvalnoscu na dobrocinstvo koje im je ukazano
4. Iznevjerili svoju rijec, dati prisegu islamu i onda zadati udarac tako sto pobise i pokrase

itekako su zasluzili sto su zasluzili, ni jedne sekunde mi ih nije zao

praštanje je pozitivna osobina samo ukoliko vodi ka poboljšanju onoga kome se prašta. Medutim, ukoliko praštanje još više ohrabruje zlocinca u njegovom zlocinu, onda to nije pozitivna osobina.
KIseljak12

#39 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by KIseljak12 »

Smrcak15 wrote:
zagortenej wrote:evo još jedan primjer:

prvo znas li da se i danas koristi u medicini tablete uradjene od zivotinjske mokrace??? a ko hoces da na neki nacis ismijavas poslanikovo znanje

Premarin, ekstrakt estrogena iz urina, koristi se za liječenje čireva, opekotina, inficiranih rana itd.

Medicinski centar NYU Langone
A New Source of Medicines--Animal Urine
Novi izvor medicine zivotinjska mokraca

vidis kako te lahko nauka pobije

a da se sad okrenemo na ovo drugo
Naredio je da im se odsijeku ruke i noge i usijanim ekserom probodu oči, a zatim da se bace na sunce dok ne umru
pa ovo je uradjeno zbog cetverestrukog grijeha

1. Pobili su pastire
2. Pokrali njihovu imovinu
3. Uzvratili nezahvalnoscu na dobrocinstvo koje im je ukazano
4. Iznevjerili svoju rijec, dati prisegu islamu i onda zadati udarac tako sto pobise i pokrase

itekako su zasluzili sto su zasluzili, ni jedne sekunde mi ih nije zao

praštanje je pozitivna osobina samo ukoliko vodi ka poboljšanju onoga kome se prašta. Medutim, ukoliko praštanje još više ohrabruje zlocinca u njegovom zlocinu, onda to nije pozitivna osobina.
S tim da se Premarin koristi za ublazavanje menopauzalnih simptoma, te znacajno povecava rizik od raka endometrija, rizik od ugruska i sl.
Ima smisla ako su ovi sto su pili mokracu bili u menopauzu, valunzi ih pucali i tak to...
Smrcak15

#40 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by Smrcak15 »

KIseljak12 wrote: S tim da se Premarin koristi za ublazavanje menopauzalnih simptoma, te znacajno povecava rizik od raka endometrija, rizik od ugruska i sl.
Ima smisla ako su ovi sto su pili mokracu bili u menopauzu, valunzi ih pucali i tak to...
koristi se za liječenje čireva

Premarin, ekstrakt estrogena iz urina, koristi se za liječenje čireva, opekotina, inficiranih rana itd

Jeli to cirevi samo rastu na zenama ili ???
KIseljak12

#41 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by KIseljak12 »

Smrcak15 wrote:
KIseljak12 wrote: S tim da se Premarin koristi za ublazavanje menopauzalnih simptoma, te znacajno povecava rizik od raka endometrija, rizik od ugruska i sl.

Premarin, ekstrakt estrogena iz urina, koristi se za liječenje čireva, opekotina, inficiranih rana itd

Dobro, relevantniji je Galaksijin sajt o urinoterapiji od Svjetske Zdravstvene Organizacije. Oni svakako tuse vakcine koji od djece prave Illuminati zombije.
Smrcak15

#42 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by Smrcak15 »

KIseljak12 wrote:
Smrcak15 wrote:

Dobro, relevantniji je Galaksijin sajt o urinoterapiji od Svjetske Zdravstvene Organizacije. Oni svakako tuse vakcine koji od djece prave Illuminati zombije.
hajde evo zaboravit cemo taj sajt, a sta ovi kazu onda??

Novi izvor medicine- Zivotinjska mokraca

New York, NY -December 22, 1997-Scientists at NYU School of Medicine and the United States Department of Agriculture have, for the first time, coaxed animals to produce a human protein in their urine, a discovery that could lead to a new and vastly less expensive method to obtain rare therapeutic proteins for a range of human diseases.

samo posebi pomisao da u necistoj tekucini mokraci moze biti lijek, nesto ste je nezamislivo, ali evo nauka opet potvrdi ono sto muhammed tvrdi
KIseljak12

#43 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by KIseljak12 »

Smrcak15 wrote:
KIseljak12 wrote:
Smrcak15 wrote:

hajde evo zaboravit cemo taj sajt, a sta ovi kazu onda??

Novi izvor medicine- Zivotinjska mokraca

New York, NY -December 22, 1997-Scientists at NYU School of Medicine and the United States Department of Agriculture have, for the first time, coaxed animals to produce a human protein in their urine, a discovery that could lead to a new and vastly less expensive method to obtain rare therapeutic proteins for a range of human diseases.

samo posebi pomisao da u necistoj tekucini mokraci moze biti lijek, nesto ste je nezamislivo, ali evo nauka opet potvrdi ono sto muhammed tvrdi
Znam da u raznim kulturama unazad hiljada godina postoji lijecenje mokracom, pa i izmetom raznih zivotinja, pa opet ne mora znaciti da je djelotvorno. U ovom clanku se radi o genetski modificiranim zivotinjama, koje sumnjam da su postojale u Muhammedovo doba, osim ako ih nije Dzibril modificiro.
zagortenej

#44 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by zagortenej »

samo vi pijte mokraću, prijatno :mrgreen:
Smrcak15

#45 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by Smrcak15 »

KIseljak12 wrote:
Znam da u raznim kulturama unazad hiljada godina postoji lijecenje mokracom, pa i izmetom raznih zivotinja, pa opet ne mora znaciti da je djelotvorno. U ovom clanku se radi o genetski modificiranim zivotinjama, koje sumnjam da su postojale u Muhammedovo doba, osim ako ih nije Dzibril modificiro.
opet nevidis poentu

sama cinjenica da je premarin uradjen iz mokrace je dokaz da mokraca sadrzi neke ljekovite komponente za neke bolesti ili jednu bolest u ovom slucaju neku stomacnu bolest

druga stvar pa i ti genetski modificirane zivotinje koje produciraju nekakvu ljekovitu mokracu i to je dokaz da je MOGUCE da mokraca sadrzi neka ljekovita svojstva

treca stvar u IBn Sininoj (Avicenna) kanonu se govori o ljekovitim svojstvima kamiline mokrace, Taj Kakon se smatrao stoljecima kao medicinska biblija u bolnicama sirom svijeta

http://www.bismikaallahuma.org/archives ... e-hadiths/
Camel Urine in Arab Medicine

The medicinal properties of the Arabian camel were known to Arab physicians. In his magisterial Canon – “a medical bible for a longer time than any other work”4, Ibn Sina (Avicenna) mentions that chronic imbalance of the liver produces jaundice, dropsy (istisq?’), and swelling of the belly and that the health of the liver can be restored through a temporary diet of camel milk and male Arabian Naj?b camel urine, “the most beneficient type of urine, then human urine.”5 Avicennan textbooks by Ibn al-Azraq (d. 890) and al-Suwayd? (600-690) state, “The cure [for dropsy] is to drink the milk of the she-camel – together with its urine – fresh out of the udder6, and to use that every day and leave everything else, for it is extremely efficient and of proven results.”7

4.William Osler as cited by Monzur Ahmed in his article “Ibn S?n?, Doctor of Doctors”, Muslim Technologist, November 1990. [back]
5.In Mahm?d al-Nusaym?, al-Tibb al-Nabaw? wal-`Ilm al-Had?th (3:242) and Muhammad Niz?r al-Daqr, Raw?’i` al-Tibb al-Isl?m?: al-Qism al-`Il?j? (1:257). [back]
6.Jaw?d `Al? in al-Mufassal f? T?r?kh al-`Arab Qabl al-Isl?m asserts they used to boil the urine first cf. al-Nusaym?, al-Tibb al-Nabaw? wal-`Ilm al-Had?th (3:237). [back]
7.Ibn al-Azraq, Tas-h?l al-Man?fi` fil-Tibbi wal-Hikma [“The Facilitation of Benefits in Medicine and Wisdom”] (1206 Khayriyya Cairo ed. p. 60 =1315 Ham?diyya Cairo ed. p. 51=another old Cairo edition p. 66) cf. al-Sha`r?n?’s epitome of al-Suwayd? titled Mukhtasar al-Suwayd? fil-Tibb (1302 Halab? Cairo ed. p. 51).
Lopov-eliminator

#46 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by Lopov-eliminator »

Smrcak15 wrote:
super pitanje

da nebi hvalospjeve tresao ovdje na svoj racuna bolje da pricamo o nasem uzoru u ponasanju, o poslaniku Muhammedu

evo primjer kako se osvajaju srca ljudi

...
@Chagalju, nemoj ovdje skretanjem s teme hinjski tražiti prilike za misionarenje, pitanja su, kao što i naslov teme kaže, o SVOM ponašanju, ne o tuđem.
šarf

#47 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by šarf »

Hvala lopov-eliminator,pratiš bit pitanja.
Tema je malo zapostavljena pa sam odlučio da je podignem malo naprijed.
Cilj teme je preispitati samog sebe ne druge.
Ako na tebi ne mogu vidjeti djelovanje tvoje vjere,šta je to što treba da me privuče u tvoju vjeru?
Šta je to ,zbog čega ću ja reći ostavljam vjeru mojih predaka i odoh u onu vjeru jer ta vjera.....?! Šta da napišem na mjesto ovih tačkica?
Mašinac

#48 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by Mašinac »

Teško da se može odgovoriti na ovo pitanje.
Govorom i nekako ali ponašanjem teško da se može "privući" u vjeru pojedinca.
Ponašanje ljudi je u većini licemjerno, oholo , predstavljaju sebe "vani" onakvim kakvi nisu "unutra". :run:
aurora313

#49 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:samo posebi pomisao da u necistoj tekucini mokraci moze biti lijek, nesto ste je nezamislivo, ali evo nauka opet potvrdi ono sto muhammed tvrdi
Ljudi su u Arabiji bili okruženi kamilama pa su zato i našli sve što se može iz njih izvući. Eh sada, da je Muhamed rekao da je najbolja pišaka kanadskog losa, onda bi to bilo čudo kojem bih ja dao high-five. Inače to ne zaslužuje nikakvo veličanje jer je to uobičajena ljudska mudrost bazirana na iskustvu.
Smrcak15

#50 Re: Možeš li me,svojim ponašanjem,privući u svoju vjeru?

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote:samo posebi pomisao da u necistoj tekucini mokraci moze biti lijek, nesto ste je nezamislivo, ali evo nauka opet potvrdi ono sto muhammed tvrdi
Ljudi su u Arabiji bili okruženi kamilama pa su zato i našli sve što se može iz njih izvući. Eh sada, da je Muhamed rekao da je najbolja pišaka kanadskog losa, onda bi to bilo čudo kojem bih ja dao high-five. Inače to ne zaslužuje nikakvo veličanje jer je to uobičajena ljudska mudrost bazirana na iskustvu.
nebi vjeruj mi, i da kaze to opet ti nebi vjerovao ni Kur'anu ni Muhammedu.
Post Reply