Zasto Bosanci i Hercegovci mrze Sarajevo?
-
bosanski mrki
djetinjstvo i ranu mladost sam proveo u radijusu od 200 metara od likovne i ovakav prizor je bilo nemoguce vidjeti. doduse, struktura stanovnistva je bila neuporedivo vise urbana, gradske vlasti poklanjale vise paznje izgledu grada...jos da je pokoja ovcica da pase travu zelenu, mnogi bi se osjecali k'o kod kuce! ovakvi i slicni prizori se nikako ne mogu pripisati sarajlijama, vec samo i iskljucivo "sarajlijama". 
-
babba
Zaboravih samo jedno, hahaha, nemogu od smjeha, samo da suze obrisem, hahahahaha, hihihihihihi ,
pa ovo je super , sjajno , nedotaknuto.
Nase nedamo - tudje hocemo !
Eto to je ta parola i sta smetlje i gurabije imaju sa tim.
Jednostavno OPUSTITE SE I LEBDITE, NEKA VAS VJETROVI MILJACKE NOSE, NOSE, NOOOOSSSEEEEEEEE, NOSSSSSSSSSEEEEEEEEEEEEEEEEEE, HAGHHAHAHAHAHAHHAHAHAH
DIVNO, APSTRAKTNO ...
Pa vi mladi ste stvarno glupi. Mjesto da vas raduje bezbriznost i neprikosnovenost ovih ljudi, vi ih grdite. Mjesto da to bude nesto apstraktno onako umjetnicki nadareno, da vas ponese duh bezbriznosti i avanture, da od tog smetlja napravite pozitivu, vi se tu prepucavate majku mu milu.
Pa dajte malo hipi kulture, WOODSTOCK i ostale gluposti sad da nevaljam.
Vama ba nista nevalja, jer nevaljate vi sami.
Hahahahahahahahahhahahahahahahahaha
pa ovo je super , sjajno , nedotaknuto.
Nase nedamo - tudje hocemo !
Eto to je ta parola i sta smetlje i gurabije imaju sa tim.
Jednostavno OPUSTITE SE I LEBDITE, NEKA VAS VJETROVI MILJACKE NOSE, NOSE, NOOOOSSSEEEEEEEE, NOSSSSSSSSSEEEEEEEEEEEEEEEEEE, HAGHHAHAHAHAHAHHAHAHAH
DIVNO, APSTRAKTNO ...
Pa vi mladi ste stvarno glupi. Mjesto da vas raduje bezbriznost i neprikosnovenost ovih ljudi, vi ih grdite. Mjesto da to bude nesto apstraktno onako umjetnicki nadareno, da vas ponese duh bezbriznosti i avanture, da od tog smetlja napravite pozitivu, vi se tu prepucavate majku mu milu.
Pa dajte malo hipi kulture, WOODSTOCK i ostale gluposti sad da nevaljam.
Vama ba nista nevalja, jer nevaljate vi sami.
Hahahahahahahahahhahahahahahahahaha
Last edited by babba on 29/04/2005 19:27, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#29 Re: Zasto Bosanci i Hercegovci mrze Sarajevo?
sunday_morning wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Medjutim u tvome pisanju se vidi mrznja prema svemu sto je iz SA, slicna onoj od koja je ubijala gradjane Sarajeva tri i pol godine.![]()
![]()
![]()
na ovo samo mogu da kazem FUJ i da povratim...
koji primitivizam i glupost!
Ona standardna prica... Ako nisi s njima, cetnik si...
Prave sarajlije vole prave tuzlake, i obrnuto, a oni sto se dokotrljase s brda sad se dokazuju, ko vole svoje nove carsije, pa se ne mogu ocima gledat...
-
gizmox
uostalom, bih zaista nema nicega ni priblizno slicnog gradu, osim sarajeva. nemojmo se zavaravati da su mostar, tuzla ili banjaluka gradovi. nisu, to su samo malo vece bosanske kasabe, pogotovo tuzla do koje iz sarajeva i nema cestitog puta. ni u hrvatskoj niko ne ocekuje da bjelovar ima jednaku zastupljenost u medijima kao zagreb.
- Alfons Kauders
Care moj zivio sam 2,5 godine tamo, vidio sam seljaka i primitivaca koliko u Tuzli nisam za cijeli zivot. Ali ti ljudi nisu sarajlije, i nisu Sarajevo, to su kako vi kazete - papci. Dakle ne radi se o kompleksima, mada i tog ima.gizmox wrote:bosanci i hercegovci mrze sarajevo jer su seljaci u odnosu na sarajlije, a sarajlije mrze beograd ne zbog rata ili sl. vec zato sto je sarajevo uvijek bilo selu u odnosu na bg.
ukratko, radi se o kompleksima.
Istina je da ljudi ne vole SA prije svega radi politike, ali tu politiku ne stvaraju sarajlije, vec ti isti papci, i ti isti papci stete Sarajevu koliko stete i Tuzli, i Zenici i ostalim gradovima...
- Alfons Kauders
babba wrote:Draga djeco nek vam je bog na pomoci, kad tako razmisljate.
Jednostavno ste glupi.
HEHEHEHE
Nek si nam ti pametan... Sta bi mi bez tebe...
-
i.think
LED wrote:Pa dobro eto, nisi “arogantan” ali se ponasas kako sam opisao u prvom postu. Da li je sad bitno kako cu te ja zvati kad si takav, kakav si, i dali sad ti ocekujes da te grlim zbog toga.i.think wrote:"
postoji arogancija sarajeva (naravno, jebi ga, glavni je i najveci grad- najveci priliv novca i kulture i sl,) bas kao i svaki veci grad u odnosu na manje, ali tu aroganciju namecu dijelom i drugi bh gradovi, sa stavom:
"sarajevo je arogantno"
pa mislim, stvarno, da ja tebi kazem da si arogantan, ti bi me zagrlio zauzvrat???
toliko
let the smart prevail
I da te pitam:
Koliko ti je ustvari stalo do toga da te ja postujem?
U svemu tome hocu da vas pitam gdje je za vas Bosna i Hercegovina. Pa izadjite malo iz “sarajevskih” okvira i vidjet cete da ima jos Bosne i Hercegovine izvan Sarajeva.
a kako se to ponasam?
mislim, ti pljujes po svemu sto je sarajevsko, a nimalo nisi konstruktivan.
uvijek me nervirao nekonstruktivizam kod nasihg ljudi.
naravno, tvoj post nije bio zato da sarajlije postanu manje arogantni (jer da nema sarajeva, mrzio bi neki drugi grad) vec da bi ti istresao svoju negativnu energiju.
samo mali osvrt na ono sto si kasnije pisao:
1. popis poginulih je bio iskljucivo popis ljudi koji su poginuli u sarajevu, jer je taj broj dana bio posvecen 10 od pocetka opsade sarajeva, dakle sve je receno (ako vec hoces, sarajevo je u historiji poznato kao: 1. grad na koji je padalo najvise granata po danu i 2. grad koji je njaduze bio pod opsadom. dakle zasluzuje da mu SARAJEVSKE novine posvete jedan broj)
2. zakonom je omoguceno da svaki grad, selo, zaseok ima univerzitet, prema tome, sarajevo nije nicim favorizirano.
napomena: pregledaj malo obrazovanje u vecini (ne svim) drzavama na svbijetu- veci grad- veci broj stanovnika- vise obrazovnih institucija- univerzitet. vrlo logicno.
3. cinjenica da na raznoraznim talentima nisu pobijedile sarajlije, zapravo je nesto sto ti nikako ne bi trebao koristiti kao svoj validan argument.
zasto?- pa zato jer to dokazuje da nije sve za sarajlije, odnosno zato sto je ociti dokaz da sarajevo nema tu aroganciju koju ti pokusavas da mu pripises, jer da ima- sarajevo bi namjestilo da pobjedjuju sarajlije (mada vjerujem da ti zaista vjerujes da je takvo sto moguce)
za kraj- citav ovaj thread vidim samo kao tvoj ksenofobicni kompleks.
sorry, i feel for you
- Alfons Kauders
Jah, dobro, hajd zdravo...babba wrote:Heh pa i niste samnom zato vam je sjeb, do grla.
A ja sam vam fino govorio nemojte, nemojte, al jebiga.
Nitko me nije slusao, jer tad, tad sam bio mlad...
-
i.think
napokon neko ko zaista razmislja.Alfons Kauders wrote:Care moj zivio sam 2,5 godine tamo, vidio sam seljaka i primitivaca koliko u Tuzli nisam za cijeli zivot. Ali ti ljudi nisu sarajlije, i nisu Sarajevo, to su kako vi kazete - papci. Dakle ne radi se o kompleksima, mada i tog ima.gizmox wrote:bosanci i hercegovci mrze sarajevo jer su seljaci u odnosu na sarajlije, a sarajlije mrze beograd ne zbog rata ili sl. vec zato sto je sarajevo uvijek bilo selu u odnosu na bg.
Istina je da ljudi ne vole SA prije svega radi politike, ali tu politiku ne stvaraju sarajlije, vec ti isti papci, i ti isti papci stete Sarajevu koliko stete i Tuzli, i Zenici i ostalim gradovima...
thank you
- Alfons Kauders
Procitaj koju knjigu sarajevskog pisca A.Hemona...babba wrote:Alfons , to mi zvuci vrlo poznato, kao ono iz nekog refrena, ali doobro navikao je dzole i na to, uostalom i nije prvi put braco ....
Al vidim da si najljepsi i najpametniji...
U svom selu, al i to je nesto !
- Alfons Kauders
Bilo je i bice, kao i svaki veci grad i regionalni centar...babba wrote:Sarajevo je uvjek bilo naseljenicki grad i to je bilo njegovo blago.
To je i sad, ali vi to nevidite od mracnih sila istocnog raja.
Bar se nasmjesi kad me vidis ili ostani djubre do kraja.
Problem je sto kad nema macka, misevi kolo vode, a u Sarajevu ga poveli 1990. i ne staju, ko na ciganskoj svadbi...
-
gizmox
Alfons Kauders wrote:Care moj zivio sam 2,5 godine tamo, vidio sam seljaka i primitivaca koliko u Tuzli nisam za cijeli zivot. Ali ti ljudi nisu sarajlije, i nisu Sarajevo, to su kako vi kazete - papci. Dakle ne radi se o kompleksima, mada i tog ima.gizmox wrote:bosanci i hercegovci mrze sarajevo jer su seljaci u odnosu na sarajlije, a sarajlije mrze beograd ne zbog rata ili sl. vec zato sto je sarajevo uvijek bilo selu u odnosu na bg.
nisu samo ljudi grad, ipak ima veze sirina ulica, broj kafana, broj restorana, ambasade, visina zgrada, broj pozorista, tramvaj, masa betona, putevi, aerodrom, prometnost autobuske stanice i zeljeznicki saobracaj, velicina stadiona, klizaliste, broj tv kuca. itd.... nemojmo se zavaravati da ove stvari ne prave razliku, da ne prave grad. jer gradjanin u necemu mora ziviti, i parizanin kada ode u sumu ipak samo je izletnik.
mjesta koja ne izgledaju kao grad ni u kojem smislu ne mogu biti grad pa makar u njemu svi bili gospoda sa bontonskim ponasanjem.
- Alfons Kauders
Samo ljudi su grad.gizmox wrote:Alfons Kauders wrote:Care moj zivio sam 2,5 godine tamo, vidio sam seljaka i primitivaca koliko u Tuzli nisam za cijeli zivot. Ali ti ljudi nisu sarajlije, i nisu Sarajevo, to su kako vi kazete - papci. Dakle ne radi se o kompleksima, mada i tog ima.gizmox wrote:bosanci i hercegovci mrze sarajevo jer su seljaci u odnosu na sarajlije, a sarajlije mrze beograd ne zbog rata ili sl. vec zato sto je sarajevo uvijek bilo selu u odnosu na bg.
nisu samo ljudi grad, ipak ima veze sirina ulica, broj kafana, broj restorana, ambasade, visina zgrada, broj pozorista, tramvaj, masa betona, putevi, aerodrom, prometnost autobuske stanice i zeljeznicki saobracaj, velicina stadiona, klizaliste, broj tv kuca. itd.... nemojmo se zavaravati da ove stvari ne prave razliku, da ne prave grad. jer gradjanin u necemu mora ziviti, i parizanin kada ode u sumu ipak samo je izletnik.
mjesta koja ne izgledaju kao grad ni u kojem smislu ne mogu biti grad pa makar u njemu svi bili gospoda sa bontonskim ponasanjem.
Dzaba ti milion ulica, kafana, zgrada, ako ce u njima sjedit hajvani.
-
Nenadv24
Donekle se slažem ali Banja Luka i Tuzla jesu gradovi a Mostar je veće selo iz 2 dijela.gizmox wrote:uostalom, bih zaista nema nicega ni priblizno slicnog gradu, osim sarajeva. nemojmo se zavaravati da su mostar, tuzla ili banjaluka gradovi. nisu, to su samo malo vece bosanske kasabe, pogotovo tuzla do koje iz sarajeva i nema cestitog puta. ni u hrvatskoj niko ne ocekuje da bjelovar ima jednaku zastupljenost u medijima kao zagreb.