Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
certified_fascist

#26 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by certified_fascist »

Aha, dakle, loše prikriveno izbjegavanje odgovora i scena iz nekog idiotskog filma je najbolji odgovor. Kontam.
sema911s

#27 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by sema911s »

Sofia bugarska(mozda ga je posao pokvario) nocni zivot sve neki mafijasi, ljudi strasno bljak gledaju samo kako da Te prevare

Beograd previse sponzorusa ,pjevaca I mrznje...

Moje Sarajevo samo da nema pakasa Koji GA unistavaju,

Gradacac(opet zbog posla) par ljudi se gledaju ko bogovi pa ljudi Ko ovce,

Foca, rogatica, cazin, sokolac.... Koja je svrha tih gradica
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#28 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Zviz »

certified_fascist wrote:Aha, dakle, loše prikriveno izbjegavanje odgovora i scena iz nekog idiotskog filma je najbolji odgovor. Kontam.
Sta ima Bratislava, centar velicine ko Ljubljane sto je, samo sto u Ljubljani vidim vise zivota. Uzmi u obzir da cak glavni aerodorm Bratislave je onaj u Becu, jer imam visestruko bolje termine letova itd. Zbog Beca koji je kako sam napisao jako blizu Bratislava dodje kao sljepo crijevo. I opet nije na mojoj listi mada je lagano mogla zavrsiti. Jesi ikad bio u Rigi, Vilinusu i Talinu? Za moj pojam Bratislava je tu negdje ali malo jaca od Zagreba. Sta konkretno imas u ZG? Sta grad kao grad pruza - prakticno nista. U bilo koje doba godine izgleda depresivno stanje. Isto i Kopenhagen - mozes otici u tri muzeja srijedom jer je dzaba. Nek odes na veceru i kupis ulaznicu u Tivoli vec si za dvoje potrosio mimimum 200€
breuer

#29 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by breuer »

Ne bih se složio to za Zg. Po mom mišljenju jedan od najzanimljivih, a ujedno i najurednijih gradova bivše Juge. Za razliku od manjih ili većih kasaba istočno od njega, to je mjesto gdje se Balkan i Zap. Evropa zaista prepliću.

Samo im je govor doboga loš.
nacho_

#30 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by nacho_ »

Zenica.
sinuhe

#31 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by sinuhe »

Otvorio temu radi Bratislave :D :thumbup: :bih:
karanana

#32 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by karanana »

bio u bratislavi, doduse samo na dan. ne vidim da je ista dosadnija od sarajeva, zagreba, ljubljane.....
nisam imao priliku ici u nocni zivot, sad ne znam ima li kurava kao sto kazu da ih je nekad bilo. sumnjam.

i neko kaze da je bratislava slijepo crijevo i da joj je mana to sto je 40 kilometara od beca. umjesto da se to gleda kao njena prednost. kakve veze ima sto umjesto aerodroma u bratislavi koristim aerodrom bec kad je on pola sata - 45 minuta od bratislave, blize nego mnogi gradski aerodromi od centra maticnog grada.
Leons

#33 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Leons »

Nmg da vjerujem da ljudi spominju Zg, ja bio jedan dan oci mi ispale... Nisam se nesta naputovao po svijetu , ali za Sarajevo gdje sam rodjen je Pariz.
Comandini

#34 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Comandini »

Bratislava
cyprus

#35 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by cyprus »

Sa moje tačke gledišta... nijedan grad ne može biti dosadan...
nema me tamo

#36 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by nema me tamo »

Ja u Bratislavi nevinost izgubio.
Mibej

#37 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Mibej »

Kalesijo, moje rodno mjesto, u tebi sam fasovao često!
Eborg

#38 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Eborg »

Bratislava, Zagreb i Ljubljana.

Ali me Berlin smorio kao malo koji grad i tu ga moram dodati iako se mnogi neće složiti. Očekivao blještavilo i ludilo, dobio Hrasno u istočnom dijelu a u zapadnom skoro ništa nije radilo nakon 17:00 h osim kafana po etničkim getoima.
Bluemore

#39 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Bluemore »

Najdosadniji grad je najinteresantniji.... provjereno!
nasa

#40 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by nasa »

cyprus wrote:Sa moje tačke gledišta... nijedan grad ne može biti dosadan...
Isto kontam.Hajde moze biti da odes nekim povodom pa ne nadjes to sto si trazio ili neka skroz mala mjesta ako boravis vise dana.....
cyprus

#41 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by cyprus »

nasa wrote:
Isto kontam.Hajde moze biti da odes nekim povodom pa ne nadjes to sto si trazio ili neka skroz mala mjesta ako boravis vise dana.....
Nakon određenog broja dana i New York bi postao dosadan... Bar meni :mrgreen: I to važi za svaki grad osim Sarajeva... Međutim, u kontekstu kraće posjete - niti jedan grad mi ne može biti nezanimljiv... Bio sam u kraćem boravku u mjestima tipa Kalesije, Kupresa, Jablanice, Sokoca, Bosanske Krupe i slično, i bilo mi je i više nego interesantno...
Capajebo

#42 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Capajebo »

Haj ostale i ne znam toliko, ali Jablanica... Cim izadjes iz autobusa/voza/auta puca te neka depresija :D
piupiu

#43 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by piupiu »

cyprus wrote:
nasa wrote:
Nakon određenog broja dana i New York bi postao dosadan... Bar meni :mrgreen: I to važi za svaki grad osim Sarajeva... Međutim, u kontekstu kraće posjete - niti jedan grad mi ne može biti nezanimljiv... Bio sam u kraćem boravku u mjestima tipa Kalesije, Kupresa, Jablanice, Sokoca, Bosanske Krupe i slično, i bilo mi je i više nego interesantno...
:thumbup:

Nema dosadnih gradova, samo ljudi koji ne znaju otkriti interesanto u običnim i malim stvarima, ljudi koji su (valjda) sami sebi dosadni.
walter kurtz

#44 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by walter kurtz »

@piupiu :thumbup:
Capajebo

#45 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Capajebo »

'fala piupiu, 'fala :roll:
piupiu

#46 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by piupiu »

Capajebo wrote:'fala piupiu, 'fala :roll:
:(

Pa, nisam mislila da su nekom drugom dosadni, nego da ne znaju da se zabave s kamenčićima, glistama i puževima običnog, malog grada ... :kiss:
Capajebo

#47 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Capajebo »

piupiu wrote:
Capajebo wrote:'fala piupiu, 'fala :roll:
:(

Pa, nisam mislila da su nekom drugom dosadni, nego da ne znaju da se zabave s kamenčićima, glistama i puževima običnog, malog grada ... :kiss:
Svi ostali gradovi u kojima sam bio su mi imali neku dusu. Ali Jablanica... podsjeca me na one stare americke gradove sa divljeg zapada gdje dodjes samo jer moras :D
Cesto budem dole, ali da mi nema rodbine samo bi Zdrava voda bila na mapi :oops: :mrgreen:
cyprus

#48 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by cyprus »

Capajebo wrote:Haj ostale i ne znam toliko, ali Jablanica... Cim izadjes iz autobusa/voza/auta puca te neka depresija :D
Čekajući rani autobus, prije par godina sam dole zoru sa lokalnim klošarima dočeko u kafani (Torpedo se zvaše, čini mi se)... Life time experience :-D
KUZNETSOV

#49 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by KUZNETSOV »

Berlin - sem istocnog dijela gdje moze da se vidi nešto :lol:

Venecija - Buržujska vukojebina niđe ničeg

Monaco - Isti klinac

Sofija - Prljavo, samim time dosadno, inace poganijeg naroda od bugara nema u evropi, slicni se mogu naci samo preko bosfora... moj prvi susret sa bugarima je bio isto onaj kada se Srbi i Rusi sretoše na Karpatima a ruski pop reče "O Bogorodice kakvi su ovo crni Slaveni." :lol:

Sarajevo - da ne bi austrougarske grad bi bio Sofija, samo dosta manja (urbano) vukojebina

LN 8-)
Last edited by KUZNETSOV on 26/10/2015 03:13, edited 1 time in total.
Šveđanin

#50 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Šveđanin »

Ubjedljivo najtuznija zemlja u kojoj sam ikad bio je Moldavija.
Bosna je, ukljucujuci i svoje kapitalne primjere sjebanosti - Kalinovik i Vares, jedan veliki Las Vegas u odnosu na Moldaviju.

Tamo sam bio pocetkom ovoga vijeka u pocetku je bilo zanimljivo, ja sa drustvom, mladi, razna zivotna zadovoljstva oko tebe, jer sam trosio kao nikada u zivotu i opet nisam uspio potrositi sav novac jer je jednostavno prejeftino, u pocetku ti je zanimljivo kako te zene svih godina spopadaju itd, onda malo izadjes iz koliko toliko sredjenog centra grada.. vidis, cujes, ma atmosfera, sve se osjeti na totalnu sjebanost.

Tamo je jos uvijek sve stalo u 1955 godini, imas osjecaj da si daleko iza svog vremena. Moguce da se nesto u medjuvremenu promjenilo, ali evo sad otvorih statistike vidim da je to i dalje ubjedljivo najsiromasnija evropska drzava, tako da...
Post Reply