Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

daddy-kool

#26 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by daddy-kool »

Koliko sam ja upratio Sanders se približio H. Clinton u anketama, vrlo je popularan na Internetu (među mlađima). Šta nam vele ovi naši tamo u USA - od njih sam čuo 2007 za Obamu kojeg su favorizirali, a kome ja nisam davao nikave šanse?

Moj favorit je Hillary, kao i prije 8 godina.
bvcx

#27 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by bvcx »

Pa eto kad on dođe plaćaćete još više.
bvcx

#28 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by bvcx »

nocnaptica986 wrote: :D
znas li ti koliko 4 clana obitelj placa zdravstveno...pomoci cu ti...minimum 11 000 $....i sto je najgore to vecina njih smatra da je to super jefnito i dali bi guzice da placaju "samo" 11 000..vecina placa mnogo vise
^^
dale cooper

#29 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by dale cooper »

Mislim da bi se Lincoln, Eisenhower i Reagan okretali u grobu kada bi vidjeli ko su danas
kandidati Republikanske stranke. Jebote, kada jedan klaun tipa Trumpa ima šanse da
dobije nominaciju, jasno ti je u kolikom je kurcu ta stranka.
KUZNETSOV

#30 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by KUZNETSOV »

vidi se da je po faci preblag :lol: kruščev je dokaz da blagi ljudi ne umiju da vode supersile...
Ja_Ja

#31 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by Ja_Ja »

dale cooper wrote:Mislim da bi se Lincoln, Eisenhower i Reagan okretali u grobu kada bi vidjeli ko su danas
kandidati Republikanske stranke. Jebote, kada jedan klaun tipa Trumpa ima šanse da
Ma nema on nikakve sanse. On ce ih i kostati izbora. Napravio je Farmu od Republikanaca. Njihova jedina ali veoma mala sansa bi bila da se pojavi dodatni kandidat koji bi bio pri svom na svom. Ovo sada sto imaju nije ni za smijanja, i nece odbiti ni pera Klintonovoj. Ona je do sada jedina koja je usla u trku da dobije izbore. Republikanci se bore sami sa sobom i svojim glupostima, dva od ostala tri demokratska kandidata su jednostavno tanki ko lizalo, a Bernie ce mozda i ici do kraja ali sigurno ne dobija izbore. Registrovane demokrate ce na kraju odlucivati o tome koga ce izabrati neopredjeljeni i ko ima sanse da bude podrzan od bar jednog dijela Republikanaca. Senders to nije sigurno.
dale cooper

#32 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by dale cooper »

Ja_Ja wrote:
dale cooper wrote:Mislim da bi se Lincoln, Eisenhower i Reagan okretali u grobu kada bi vidjeli ko su danas
Ma nema on nikakve sanse. On ce ih i kostati izbora. Napravio je Farmu od Republikanaca. Njihova jedina ali veoma mala sansa bi bila da se pojavi dodatni kandidat koji bi bio pri svom na svom. Ovo sada sto imaju nije ni za smijanja, i nece odbiti ni pera Klintonovoj. Ona je do sada jedina koja je usla u trku da dobije izbore. Republikanci se bore sami sa sobom i svojim glupostima, dva od ostala tri demokratska kandidata su jednostavno tanki ko lizalo, a Bernie ce mozda i ici do kraja ali sigurno ne dobija izbore. Registrovane demokrate ce na kraju odlucivati o tome koga ce izabrati neopredjeljeni i ko ima sanse da bude podrzan od bar jednog dijela Republikanaca. Senders to nije sigurno.
Neka vrate Saru Pejlin. :oops: :mrgreen:
Ja_Ja

#33 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by Ja_Ja »

Po meni bi im John Boehner bio najbolji. Konacno bi uspjeli da se vrate konzervativnim vrijednostima bez ludjacke kosulje zvane Tea Party koja ih sada jase.
jefferson

#34 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by jefferson »

Ja_Ja wrote:
Ma samo 2-3 imaju neke sanse. ovi ostali znaju da nemaju, ali su tu a bi poslije dobili ugovore za knjige, ugovore na FOX-u i slicno.
Problem je kada jedna partija, u ovom slucaju Republikanci, upadnu u krizu identiteta, onda ni demokrati nece imati stvarno dobrog kandidata.
Izbor Hillary Clinton je: bolje i ona nego oni ludjaci. Sve dok se svodi an to, nema tu neke drasticne promjene.
Haris.ba

#35 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by Haris.ba »

Računajući da uglavnom (skoro uvijek) politička predviđanja na klixu ne uspiju, onda Berni ima mnogo šansi da postane predsjednik. Trump još mnogo više. :D

A ako ćemo pošteno - Berniju nisu problem ideje. Već samo kako će te ideje biti predstavljene u medijima. Tako je sa svima u politici u Americi. Ko u jednim "našim" najtiražijim dnevnim novinama. Kad dođe direktiva - spali, onda se spominju vreće zlata, a kad dođe direktiva pujpijkevišenevaži, imamo ovo:

jedanaestogodišnjica:
http://www.avaz.ba/clanak/141329/sutra- ... etbegovica

dvanaestogodišnjica:
http://www.avaz.ba/clanak/200819/velika ... etbegovica
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#36 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by _BataZiv_0809 »

Sve u svemu izgledno je da cemo ponovo gledati idiota na toj funkciji.

Haris.ba dobar post :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#37 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by _BataZiv_0809 »

KUZNETSOV wrote:
vidi se da je po faci preblag :lol: kruščev je dokaz da blagi ljudi ne umiju da vode supersile...
Šefe jesi ti Rus?

P.S. Kruščov je bio zaigrani seljačić, Gorbačov je blaga faca.
nocnaptica986

#38 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by nocnaptica986 »

kao sto sam vec napiso,amerikancima je pun k.rac i zele promjene....i brenie ima dobre sanse ako ga makar jedan medij podrzi

ali,ako dobije izbore.provest to u djelo ce biti sizifov posao jer maloumni republikanci drze senat i sigurno ce sve blokirati...
KUZNETSOV

#40 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by KUZNETSOV »

_BataZiv_0809 wrote:
KUZNETSOV wrote:
Šefe jesi ti Rus?

P.S. Kruščov je bio zaigrani seljačić, Gorbačov je blaga faca.
fala bato! ne znam ni ja kako zamjeni te dvije persone, sitni sati su krivi....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#41 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by _BataZiv_0809 »

KUZNETSOV wrote:
Nego jesi li Rus?
KUZNETSOV

#42 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by KUZNETSOV »

_BataZiv_0809 wrote:
KUZNETSOV wrote:
Nego jesi li Rus?
:lol: šššš tovarish
Jack Be Nimble

#43 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by Jack Be Nimble »

Image

Bernie

Dobar ciko, treba on sada da drzi svoje govore da bi za 15-20 godina bila normala da socijaldemokrata bude predsjednik. Ipak je rano za tako nesto. Mladi ce glasati za njega ali tesko da ce raja 40+ dati svoj glas.

Mozda ce uzeti pet-sest drzava.
Leons

#44 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by Leons »

Joj Boze mili kakve bombe ljudi ovdje bacaju. Cuj dasak nade za Ameriku, jbt kao da je Amerika neka propala rupetina a ne vladar svijeta pa da je ovaj klaun spasava. Pa siromasni stalez u SAD je bogatiji nego srednja klasa u nekim EU drzavama. A nije im to palo s neba niti im je ikada marksist na celu drzave bio pa vi saberite dva i dva.

Navijamo za Trumpa da pocisti sranja iza ovog majmuna Obame.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#45 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by JoseMujica »

ovo Prošnjaci sve znaju...kako je u Ameriki, Siriji, Iraku, Iranu, Rvackoj, Svrbiji, Turskoj, Makarskoj samo ne znaju kako im je ispred vrata.
sinuhe

#46 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by sinuhe »

Bernie je od onih finih americkih profesora u sametnom sakou sto gledaju evropske filmove.
Last edited by sinuhe on 19/10/2015 23:38, edited 1 time in total.
dale cooper

#47 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by dale cooper »

Leons wrote:Joj Boze mili kakve bombe ljudi ovdje bacaju. Cuj dasak nade za Ameriku, jbt kao da je Amerika neka propala rupetina a ne vladar svijeta pa da je ovaj klaun spasava. Pa siromasni stalez u SAD je bogatiji nego srednja klasa u nekim EU drzavama. A nije im to palo s neba niti im je ikada marksist na celu drzave bio pa vi saberite dva i dva.

Kažeš Bernie klaun, a navijaš za Trumpa? :lol:

Jebote, tačno je ova naša dijaspora retardirano konzervativna gdje god da se nalaze. Onaj Zviz u Danskoj, ti u Americi. :D
I još da vas čitamo i slušamo kako bi vi uredili BiH, a Ameriku bi ste bili u stanju sjebati. :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#48 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by JoseMujica »

sreča pa u otoj Ameriki Prošnjaci, Svrbi i Krvati zajedno ne čine ni 1% stanovništva

bote kako je to sretna zemlja
Leons

#49 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by Leons »

dale cooper wrote:
Leons wrote:Joj Boze mili kakve bombe ljudi ovdje bacaju. Cuj dasak nade za Ameriku, jbt kao da je Amerika neka propala rupetina a ne vladar svijeta pa da je ovaj klaun spasava. Pa siromasni stalez u SAD je bogatiji nego srednja klasa u nekim EU drzavama. A nije im to palo s neba niti im je ikada marksist na celu drzave bio pa vi saberite dva i dva.

Jebote, tačno je ova naša dijaspora retardirano konzervativna gdje god da se nalaze. Onaj Zviz u Danskoj, ti u Americi. :D
I još da vas čitamo i slušamo kako bi vi uredili BiH, a Ameriku bi ste bili u stanju sjebati. :lol:
Evo ga jos jedan koji se uzjebe cim neko ne misli kao on.
Ono sto Trump zagovara je od SAD napravilo to sto jeste, ta zemlja nikada nije imala ekonomske politike koje senilni dedica zagovara. Bernieve fantazije su ostvarene na Kubi i drugim socijalistickim rupetinama.
dale cooper

#50 Re: Bernie Sanders, socijaldemokrata, budući predsjednik USA?

Post by dale cooper »

Leons wrote:
dale cooper wrote:

Evo ga jos jedan koji se uzjebe cim neko ne misli kao on.
Ono sto Trump zagovara je od SAD napravilo to sto jeste, ta zemlja nikada nije imala ekonomske politike koje senilni dedica zagovara. Bernieve fantazije su ostvarene na Kubi i drugim socijalistickim rupetinama.
Da si se potrudio, kao što nisi, da pročitaš ono za što se Bernie zalaže znao bi da čovjek kada govori o sebi kao
demokratskom socijalisti govori u kontekstu primjene modela Nordijskih zemalja na neke goruće probleme
u Americi. Kao naprimjer univerzalna i jeftinija medicinska skrb ili besplatno školstvo i viša edukacija.
To nema žive veze sa komunizmom niti marksizmom niti jebenoj Kubi. Ali ko će tebi to objasniti kada se
pomamiš i na samu riječ socijal. Sama činjenica da ti je Trump favorit govori koliko nemaš veze ni
o politici ni o svojoj vlastitoj dobrobiti. Jesi li pročitao njegove stavove vezano za imigrante? Trump takve
kao ti voli kao lanjski snijeg i najradije bi vas sve poslao nazad odakle ste i došli.
Post Reply