Cestitke

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zeina

#26 Re: Cestitke

Post by zeina »

mali_balon wrote:
zeina wrote:
mali_balon wrote:

Znas sta, nabijem te strpljenu na neku stvar sa takvim stavom i odgovorom et.... pa se ti malo strpi .....

A ovima au viku zelim da ujutro poslje sranja ne imali vode i ne imali cime guzice oprat pa ih supak svrbio cijeli dan i izjeo im se i ne imali kreme protiv odjeda, takodje zelim da im isplece hemoroidi velicine ljesnika...
Takodje zelim da im ne bide vode kada ih budu gasulili i njih i one ko ih je doveo tu .... et
Za ovu prvu recenicu...mrs stoko

A sto se tice nastavka suplje price, lako je laprdati, hajde sta promijeni ako je moguce, citavo Sarajevo muke muci s vodom godinama i niko ne moze da rijesi problem, samo znate da kukati kad nema vode par sati, mogli bi za promjenu ponuditi neko rjesenje a ne samo kuku lele

Image
ono kad nemas argumenata
radiša

#27 Re: Cestitke

Post by radiša »

Niemand wrote: Imal ko prazan stan, kolko dodje mjesecno bez da se trosi ista? Prema zejni, 0.00 km. 8)
bude koja marka, nije dzaba.
mali_balon

#28 Re: Cestitke

Post by mali_balon »

zeina wrote: ono kad nemas argumenata
Kakvih agrumenata, o cemu ti pricas, paglu si hajd zdravo.....
zeina

#29 Re: Cestitke

Post by zeina »

mali_balon wrote:
ono kad ne znas ni sta su argumenti :lol:
ExNihilo

#30 Re: Cestitke

Post by ExNihilo »

Prilično sam siguran da je u Mezopotamiji bilo lakše doći do vode nego u Sarajevu 21. stoljeća.
tututuuuu

#31 Re: Cestitke

Post by tututuuuu »

zeina wrote:
E pa ti nemoj ostavljati zalihe pitke vode, cekaj da te VIK napoji pa ces se nacekati, a i nazivcirati, kad znas da su redukcije moguce ostavljanje pitke vode jeste normalno, ili odes kupis flasu vode a ne otvaras temu na klixu jer par sati nemas vode.
A ne smeta meni ni otvaranje teme ali mi smeta nacin na koji je formulisana, pise se samo kad tvojoj guzici nesto zafali, "kuku nemam ja". Problem nestasice vode u Sarajevu je aktuelan godinama, ali nikoga ne zanima dok ne osjeti na svojoj kozi, to je ono sto je problem u svemu ovome
Ja (nazalost) uvijek navecer natocim vodu s obzirom da zivim gdje zivim, al nemoj mi govoriti da je to normalno, ili da je covjek kriv sto to nije ucinio.

Kako ne osjeti? Osjetimo ga svi u Sarajevu manje vise. Ali se nista ne cini upravo zbog takvih kao ti i takvog nacina razmisljanja "moze gore", "sto nisi nasuo vodu" itd... A ViK ocito nema volju da na lijepe oci promjeni stanje. Zaposlnicima ViK je samo mjesto gdje mogu izmusti pare i bjezati kuci, uz sto je moguce manje rada. Ja im ne placam zato godinama. Mnogi nazalost placaju.
zeina

#32 Re: Cestitke

Post by zeina »

radiša wrote:
Niemand wrote: Imal ko prazan stan, kolko dodje mjesecno bez da se trosi ista? Prema zejni, 0.00 km. 8)
ali to nije potrosnja vec vjerovatno za posjedovanje prikljucka, odrzavanje i sl., dakle ne placas nesto sto ne trosis
radiša

#33 Re: Cestitke

Post by radiša »

zeina wrote:
radiša wrote:
ali to nije potrosnja vec vjerovatno za posjedovanje prikljucka, odrzavanje i sl., dakle ne placas nesto sto ne trosis
ha ja nesto se placa uglavnom nije dzabaka.
Niemand

#34 Re: Cestitke

Post by Niemand »

zeina wrote:
:roll:
ju si de pojnt :roll:
tututuuuu

#35 Re: Cestitke

Post by tututuuuu »

Ma oni su duzni isporucivati vodu, a hocu li je ja trositi ili ne to je moja stvar. A isto tako i kostaju ljude jer ne mozes navecer ukljuciti recimo bojler kad je jeftina (jer je l, nema vode), pa moras to onda raditi kad je skupa, osim ako ne lezis citav dan u kuci pa imas tamo oko 14h vremena.
zeina

#36 Re: Cestitke

Post by zeina »

tututuuuu wrote:
zeina wrote:
E pa ti nemoj ostavljati zalihe pitke vode, cekaj da te VIK napoji pa ces se nacekati, a i nazivcirati, kad znas da su redukcije moguce ostavljanje pitke vode jeste normalno, ili odes kupis flasu vode a ne otvaras temu na klixu jer par sati nemas vode.
A ne smeta meni ni otvaranje teme ali mi smeta nacin na koji je formulisana, pise se samo kad tvojoj guzici nesto zafali, "kuku nemam ja". Problem nestasice vode u Sarajevu je aktuelan godinama, ali nikoga ne zanima dok ne osjeti na svojoj kozi, to je ono sto je problem u svemu ovome
Ja (nazalost) uvijek navecer natocim vodu s obzirom da zivim gdje zivim, al nemoj mi govoriti da je to normalno, ili da je covjek kriv sto to nije ucinio.

Kako ne osjeti? Osjetimo ga svi u Sarajevu manje vise. Ali se nista ne cini upravo zbog takvih kao ti i takvog nacina razmisljanja "moze gore", "sto nisi nasuo vodu" itd... A ViK ocito nema volju da na lijepe oci promjeni stanje. Zaposlnicima ViK je samo mjesto gdje mogu izmusti pare i bjezati kuci, uz sto je moguce manje rada. Ja im ne placam zato godinama. Mnogi nazalost placaju.
Jeste sigurno zbog mene koja sam godinama kuburila s VIK-om i pokusavala naci rjesenje ne samo za sebe nego za citavo svoje naselje...i nasli smo ga i hvala Bogu sad vode rijetko kad nestane, a u mom naselju je bilo onih koji su bili bez vode i po 10-15 dana u sred ljeta, na protestima ispred opstine nas je bilo svega 10, oni koji su imali vodu u to vrijeme nisu osjetili potrebu da se obracunaju s VIK-om i opstinom, a sad se kuka kad vode nema nekoliko sati...e pa neka nek nema da vidite kako je, zalosno je da se mora cekati da se na svojoj kozi osjeti neka nevolja pa da se tek onda ujedinimo i nesto pokusamo uraditi za nas
mali_balon

#37 Re: Cestitke

Post by mali_balon »

zeina wrote:
mali_balon wrote:
Evo spustit cu se u kaljuzu on intelekta u kojoj obitavas u pokusaju da ti objasnim tj nacrtam, jednostavno,
PLacam vodu nemam je,kakav argument mi treba da ti dokazem da lupas ko pica po samaru, neko ti je vec napisao, odi u granap kupi vodu i ostavi je....vidim sa si navikla da koristis vodu iz raznih pomagala tipa kanister, flasa, loncic itd itd, dakle, ne vidim poentu dalje rasprave s tobom...
dječak sa šibicama

#38 Re: Cestitke

Post by dječak sa šibicama »

Ne mogu oni toliko zavrnuti pipu, koliko ja mogu neplacati njihove "usluge".
zeina

#39 Re: Cestitke

Post by zeina »

mali_balon wrote:
zeina wrote:
mali_balon wrote:
Evo spustit cu se u kaljuzu on intelekta u kojoj obitavas u pokusaju da ti objasnim tj nacrtam, jednostavno,
PLacam vodu nemam je,kakav argument mi treba da ti dokazem da lupas ko pica po samaru, neko ti je vec napisao, odi u granap kupi vodu i ostavi je....vidim sa si navikla da koristis vodu iz raznih pomagala tipa kanister, flasa, loncic itd itd, dakle, ne vidim poentu dalje rasprave s tobom...
I onda kaze ja glupa, a tvrdi da je vodu unarijed platio i sad eto neko mu je ne da :lol:
Niemand

#40 Re: Cestitke

Post by Niemand »

zeina wrote:
I onda kaze ja glupa, a tvrdi da je vodu unarijed platio i sad eto neko mu je ne da :lol:
Draga zejno...
dječak sa šibicama

#41 Re: Cestitke

U zgradama koje imaju zajednicki sat, kompletan racun zgrade se dijeli na broj stanovnika. I taj spisak stanara, po stanovima, predsjednik kucnog savjeta dostavi VIK-u.

Oni na osnovu toga salju racun. Bar je tako kod nas. Prazan stan u toj klasifikaciji ne postoji, odnosno stan sa 0 stanara. Moras platiti makar za jednog korisnika, ako niko ni ne boravi u stanu. Vlasnik stana placa za sebe licno, tacnije.

E sad, tu ima raznoraznih mahinacija, prijave stan sa 2 korisnika a unutra ih zivi i vodu koristi 6 recimo. Zna se kako to kod nas ide, svaki predsjednik KS je ujedno i mufljuz.
Niemand

#42 Re: Cestitke

Post by Niemand »

dječak sa šibicama wrote: Moras platiti makar za jednog korisnika, ako niko ni ne boravi u stanu.
:thumbup:

Izgleda da je to tesko shvatiti.

Fascinantno vala. Sam si sebi kriv ako ne natocis vodu. Sam trebas skontati rjesenje problema, a pri tom rjesavanje tog istog problema jal "odrzavanje" naravno uredno placati ljudima koji su za to zaduzeni i placeni u vodovodu.

Jos kad zeni navedes primjer da je isto da kupis vodu u supermarketu i platis, a dobijes praznu flasu, ona kaze nije isto!

Naime, platio si ambalazu, pa plastika je ovih dana skupa, pa pdv na tu praznu flasu, sve je to povezeno. A i, radnice u supermarketu su morale voditi racuna o toj flasi, iako je ona prazna, tj. "odrzavati" je.

A uz to, u njenom naselju, ona se izborila, za razliku od komsija koji su tada imali vodu pa im je bilo svejedno za to i nisu htjeli protestvovati il sta god vec. Eto kakvi su to ljudi.

Otprilike slicni njoj, jerbo sad ona ima vodu i ne shvata sta ovi kukaju po kliksu, 'ta hoce vise, nek se strpe.

Zivote. :o
radiša

#43 Re: Cestitke

Post by radiša »

Placa se i centralno pa opet te griju te ne griju.Cinjenica je da nas za nase pare prave magarcima a mi nista.
dječak sa šibicama

#44 Re: Cestitke

Ja ionako pijem kupovnu vodu, ne sto sam snob vec sto je cesmovaca u Sarajevu katastrofalne kvalitete, serpica u kojoj kuhas vodu za kafu bijela, emajl u kupatilu nakon sto se vodene kapljice osuse na "pasivnim podrucjima" vise nije gladak i pun je kamenca koji spada tek nakon tretmana Cifom ili Domestosom.
Kamenac se na zubima stvara u roku 15 dana, i onda ja to trebam konzumirati, i u svoje bubrege imputirati.

A ova prica kako VIK nije nista kriv i kako je covjek sam sebi kriv jer ne drzi 113 kanistera na balkonu, ne da je smijesna... oni nama prodaju vodu, koju crpe iz zemlje, a ni to u stanju nisu. Vecina vode im nestane u supljim cijevima, i onda nam i to zele naplatiti. Jer naravno, nikada nista nije ulozeno u distributivnu mrezu, ili je ulozeno minimalno, a niko me ne moze uvjeriti da nije bilo posljeratnih milionskih donacija u tu svrhu.

Lopovima sada na naplatu dolazi njihov nerad i aljkavost, a oni to opet zele naplatiti nama.

Kaze pumpe im crkle, pa sto nisu kupili nove? sve se bojim da im zapad nije dao novac za takvu namjenu. Nego su kupovali djipove direktorima i krali pare po VIK-u, kako se koja garnitura mijenjala.

Nema tri dana kako su slavodobitno rekli "nema vise redukcija vode" i prva jaca kisa, vec je "zamutila se voda".

Bjezi, bagra neradnicka, stranackoposlusna, nesposobna.
Post Reply