Nema SBB-a
-
VjecitiStudent
#26 Re: Nema SBB-a
A Lesi se vraća kući?
-
45cents
#28 Re: Nema SBB-a
Tito_i_Partija wrote:Naravno pretjerujem, al' mislim ni da Bake sam nije svjestan koliko je ovo dobro za njega.
Dok mi se cini da Fahro donekle razumije da ovo nije bas idealno, al' zelja za vlascu i politicka kratkovidnost su ipak jace od njega.
Ili da kažemo da su to osobe koje su dovoljno pametne da poduzimaju najbolje poteze - za sebe.
Zamisli koliko bi vrijedilo da Radončić ponovo bude ministar sigurnosti:
a) za njega samog
b) za Čovića (http://vijesti.ba/clanak/281981/trebali ... e-u-vlasti)
c) i za Bakira, u prvom i u krajnjem slučaju.
Sa aplikacijom za EU članstvo, dolazi i zahtjev iz Brisela da svako izbaci iz igre svog "Sanadera".
Nisu to budale. Oni znaju šta rade. Vuku po par poteza unaprijed....
- mirzadelibasic
#29 Re: Nema SBB-a
d) za Dodika, koji je izgubio sve zaštitne mehanizme gubitkom direktora SIPA-e45cents wrote:Tito_i_Partija wrote:Naravno pretjerujem, al' mislim ni da Bake sam nije svjestan koliko je ovo dobro za njega.
Dok mi se cini da Fahro donekle razumije da ovo nije bas idealno, al' zelja za vlascu i politicka kratkovidnost su ipak jace od njega.
Ili da kažemo da su to osobe koje su dovoljno pametne da poduzimaju najbolje poteze - za sebe.
Zamisli koliko bi vrijedilo da Radončić ponovo bude ministar sigurnosti:
a) za njega samog
b) za Čovića (http://vijesti.ba/clanak/281981/trebali ... e-u-vlasti)
c) i za Bakira, u prvom i u krajnjem slučaju.
Sa aplikacijom za EU članstvo, dolazi i zahtjev iz Brisela da svako izbaci iz igre svog "Sanadera".
Nisu to budale. Oni znaju šta rade. Vuku po par poteza unaprijed....
Uostalom, jedan od zahtjeva Radoncica i jeste ministarstvo sigurnosti. Ivanić kaže da Savez za promjene neće pristati na smjenu Mektica - pa kada se sve kockice slože, možda je razumljivo šurovanje na relaciji Dodik-Radoncic i sve to što si naveo.
- Danguba
#30 Re: Nema SBB-a
...a glavni organizator svega toga je Covic. On ima dogovor sa Dodikom da ce ga step baj step uvesti u ''izbacenu vlast''.mirzadelibasic wrote:
d) za Dodika, koji je izgubio sve zaštitne mehanizme gubitkom direktora SIPA-e
Uostalom, jedan od zahtjeva Radoncica i jeste ministarstvo sigurnosti. Ivanić kaže da Savez za promjene neće pristati na smjenu Mektica - pa kada se sve kockice slože, možda je razumljivo šurovanje na relaciji Dodik-Radoncic i sve to što si naveo.
Kada pogledamo, prvi korak je napravljen. Sada slijedi ucjena HDZ sa SBB-om(preglasavanje) u federalnoj vladi tako da ce SDA morati pristati i na zadnji korak a to je ulazak SNSD-a u drzavnu vlast.
-
pemanapemani
#31 Re: Nema SBB-a
DF je forsirao Savez za promjene.Danguba wrote:...a glavni organizator svega toga je Covic. On ima dogovor sa Dodikom da ce ga step baj step uvesti u ''izbacenu vlast''.mirzadelibasic wrote:
Kada pogledamo, prvi korak je napravljen. Sada slijedi ucjena HDZ sa SBB-om(preglasavanje) u federalnoj vladi tako da ce SDA morati pristati i na zadnji korak a to je ulazak SNSD-a u drzavnu vlast.
Sad ce polufasist Dodik kao popustiti oko referenduma, a za nagradu upada u VM BiH.
To je ta drzavotvorna politika SDA. Ono za vlast prelazi i preko pisanih i video bljuvotina o rodjenoj materi. Sad ce Dodik, Covic i Radoncic drzati 70% poluga vlasti.
Drzavotvorno i probosanski do balcaka.
- mirzadelibasic
#32 Re: Nema SBB-a
DF nije mogao opstati u ovoj igri, ne zato što ne žele, već zato što nemaju kapacitet za to. Njihovo favoriziranje Saveza za promjene je trenutno mizerija i totalno nebitno.pemanapemani wrote:DF je forsirao Savez za promjene.Danguba wrote:...a glavni organizator svega toga je Covic. On ima dogovor sa Dodikom da ce ga step baj step uvesti u ''izbacenu vlast''.mirzadelibasic wrote:
Sad ce polufasist Dodik kao popustiti oko referenduma, a za nagradu upada u VM BiH.
To je ta drzavotvorna politika SDA. Ono za vlast prelazi i preko pisanih i video bljuvotina o rodjenoj materi. Sad ce Dodik, Covic i Radoncic drzati 70% poluga vlasti.
Drzavotvorno i probosanski do balcaka.
Ovo sve će rezultirati ulazak Dodika u VM i to na velika vrata, a to nikako ne imponije Bošnjacima i Bosni, iz milion razloga.
Velika šteta za državu i narod će biti smjena Sarovica..
- O'zone
- Globalni moderator
#33 Re: Nema SBB-a
SDP - prop'o
DF - prop'o
SBB - prop'o
Ostaje nam SDA!
O oca ti jbm
DF - prop'o
SBB - prop'o
Ostaje nam SDA!
O oca ti jbm

- Better Man
#34 Re: Nema SBB-a
Dodik je izjavio da ga ulazak u VM ne intersuje.
- Danguba
#35 Re: Nema SBB-a
Better Man wrote:Dodik je izjavio da ga ulazak u VM ne intersuje.
njemu tesko slagati. znas li sta bi to njemu znacilo u ovoj situaciji?
- mirzadelibasic
#36 Re: Nema SBB-a
Zvanično potpisana koalicija. Sad čekati rezultate rada, ako ih uopće i bude.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#37 Re: Nema SBB-a
putokaz1 wrote:Da li ovo kraj za SBB ili novi početak
Šta misle glasači
a šta ne glasači
nije to nikad postojalo kao nekakva ideološka grupacija....SBB je DJL jednog lica koje preko grupe grebatora štiti svoj nakradeni kapital
Radončić: Ne očekujte nikakve spektakularne promjene
reče piket koji već dva izborna ciklusa kampanju bazira na promjenama iste kriminalne hobotnice s kojom je danas ušao u koaliciju
Tornjakovi glasači ako morete sami ga sebi poflautajte, ko i Smućkovi i ne javljajte se više ni amonimno
ps
inače za sve razoćarane utemeljitelj Tornjak će sutra besplatno otvoriti vrata svoje kule da se bače sa nje
- Banksy
#38 Re: Nema SBB-a
Precjenjuješ njegove glasače (koji su mi, inače, uvijek bili misterija) ...JoseMujica wrote:
inače za sve razoćarane utemeljitelj Tornjak će sutra besplatno otvoriti vrata svoje kule da se bače sa nje
Boldano, iznad, je loša poruka i za njegove glasače i za sve ostale. Ako se već ušlo u koaliciju s ''neprijateljem'', onda bi se taj potez morao pravdati nekom vizijom ili kapitalnim projektima koji se planiraju, nečim što bi bilo njegova ideja i što bi, sutra, u kampanji mogao iskoristiti kao svoje djelo i rezultat tog braka iz nužde. Ovako, ovaj naslov je katastrofalan ...
-
Ponosan
#39 Re: Nema SBB-a
podrzavam formiranje koalicije SDA-SBB,konacno nesto u interesu gradjana BIH..dosta je vise demagogije i bespotrebnog prepucavanja. EKONOMIJA: to je ono sto ljudima treba,posao,stabilnost,sigurnost! Vjerujem i nadam se da cemo vidjeti rezultate ovog po meni historijskog sporazuma vodecih lidera u FBIH! 
-
Vidal89
#40 Re: Nema SBB-a
Izadji malo iz stana kuce udahni zraka cistog mozda ti mozak proradiPonosan wrote:podrzavam formiranje koalicije SDA-SBB,konacno nesto u interesu gradjana BIH..dosta je vise demagogije i bespotrebnog prepucavanja. EKONOMIJA: to je ono sto ljudima treba,posao,stabilnost,sigurnost! Vjerujem i nadam se da cemo vidjeti rezultate ovog po meni historijskog sporazuma vodecih lidera u FBIH!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#41 Re: Nema SBB-a
Banksy wrote:Precjenjuješ njegove glasače (koji su mi, inače, uvijek bili misterija) ...JoseMujica wrote:
Boldano, iznad, je loša poruka i za njegove glasače i za sve ostale. Ako se već ušlo u koaliciju s ''neprijateljem'', onda bi se taj potez morao pravdati nekom vizijom ili kapitalnim projektima koji se planiraju, nečim što bi bilo njegova ideja i što bi, sutra, u kampanji mogao iskoristiti kao svoje djelo i rezultat tog braka iz nužde. Ovako, ovaj naslov je katastrofalan ...
štaš več je Tornjak lagano rezerviro mjesto na Kovačima i nišane kod Pozdera naručijo
svakako nikakve vizije niti misije nije ni imao osim da Don Neonku skrha sve živo i mrtvo za onaj mućki oteti plać na Marindvoru
ps
več su izgleda zvali Tornjakovi i intervenisali za naslov
sad ide ovako
Radončić: Ne očekujte nikakve spektakularne promjene, jer kriza je iznimno velika
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#42 Re: Nema SBB-a
Nema vise alternative. Bice da je nikad nije ni bilo. Svi su isti.
SDA sjeba DF i SBB za godinu...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#43 Re: Nema SBB-a
Ovo je uvijek i bilo. Odnosno, nije nikad bilo alternative, bio je samo privid iste._BataZiv_0809 wrote:Nema vise alternative. Bice da je nikad nije ni bilo. Svi su isti.
Sve je to ista ekipa, samo su obukli razlicite dresove.
Nasa politika je kanalizacija najgore vrste, a mi punoglavci koji plivaju tom kanalizacijom.
- Norm
#44 Re: Nema SBB-a
Da li stvarno mislite da je ovo rezultat njihovog dogovora a ne pritiska iz vana?
- Banksy
#45 Re: Nema SBB-a
Zaista ...JoseMujica wrote: ps
več su izgleda zvali Tornjakovi i intervenisali za naslov![]()
![]()
![]()
sad ide ovako
Radončić: Ne očekujte nikakve spektakularne promjene, jer kriza je iznimno velika
A nemaju šta zvati, ovo je njihovo ...
- kamen spoticanja
#46 Re: Nema SBB-a
Ja samo znam da ce sad sve da procvjeta u drzavi...rudnici i fabrike ce prebacivati planove za 450 posto,zaposlenih ce biti vise za 259 hiljada
penzioneri koji obilaze kontejnjere ce se pretvoriti u volonterske radnike koji besplatno ciste kante za smece
uci cemo u eu i nato do 1.decembra
dakle opste blagostanje
penzioneri koji obilaze kontejnjere ce se pretvoriti u volonterske radnike koji besplatno ciste kante za smece
dakle opste blagostanje
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#47 Re: Nema SBB-a
SDA sve moze u obraz stati.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#48 Re: Nema SBB-a
ruka ruku mije

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#49 Re: Nema SBB-a
stiže nam proljeće...

kod BBI-aja djele kantice, grablje, lopatice i po sto maraka ko hoče... zapošljavanje krenulo

kod BBI-aja djele kantice, grablje, lopatice i po sto maraka ko hoče... zapošljavanje krenulo
- Danguba
#50 Re: Nema SBB-a
Gdje to? U hAvazu?kamen spoticanja wrote:Ja samo znam da ce sad sve da procvjeta u drzavi...rudnici i fabrike ce prebacivati planove za 450 posto,zaposlenih ce biti vise za 259 hiljada
dakle opste blagostanje
Ako sta krene kako treba, mi smo zasluzni a ako bude jos gore, rek'o sam vam ja.Radončić: Ne očekujte nikakve spektakularne promjene, jer kriza je iznimno velika