Metropola

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gojeni H

#26 Re: Metropola

Post by Gojeni H »

Treba zvati Drvosjecu iz Dejcica.
muha_sa

#27 Re: Metropola

Post by muha_sa »

ne treba na prvu pljuvat :-) :-)

nemaju svi grijanje nit para da se griju na plin jal na struju. civjek u dvorištu ima šupu, unjet ce--u cemu je problem :?
Innovation

#28 Re: Metropola

Post by Innovation »

muha_sa wrote:ne treba na prvu pljuvat :-) :-)

nemaju svi grijanje nit para da se griju na plin jal na struju. civjek u dvorištu ima šupu, unjet ce--u cemu je problem :?
:thumbup:
cLo

#29 Re: Metropola

Post by cLo »

tututuuuu wrote:Image
:D
To je taj šarm :)
:srce:
U-zap

#30 Re: Metropola

Post by U-zap »

haha koji seljakluk :lol: ali nista neocekivano
muha_sa

#31 Re: Metropola

Post by muha_sa »

trebo ih je u cekeru donosit :-)
Logovan

#32 Re: Metropola

Post by Logovan »

U-zap wrote:haha koji seljakluk :lol: ali nista neocekivano
Pošto je ovo tebi seljakluk, hajde nam reci kako bi ti uradio?
Danguba

#33 Re: Metropola

Post by Danguba »

Image

neprocjenljiv uzitak iliti merak 8-)
muha_sa

#34 Re: Metropola

Post by muha_sa »

na forumu aristokrata do aristokrate pa se snebivaju što se neko na drva grije.
U-zap

#35 Re: Metropola

Post by U-zap »

Logovan wrote:
Kako bih ja uradio da zivim tu i da se grijem na drva? Vjerovatno bi ih unio u prostor prilagodjen ovoj kolicini drva. To bi naravno znacilo da bi kamion koji ih je dostavio trebao da ostane tu duze. Naravno, to se placa dodatno sto je onaj koji je ovo ucinio i trebao da ucini a ne blokirati javni prostor. Medjutim rijec je o seljaku i primitivcu pa je i zbog tog razloga blokirana javna povrsina.
muha_sa

#36 Re: Metropola

Post by muha_sa »

U-zap wrote:
Logovan wrote:
Kako bih ja uradio da zivim tu i da se grijem na drva? Vjerovatno bi ih unio u prostor prilagodjen ovoj kolicini drva. To bi naravno znacilo da bi kamion koji ih je dostavio trebao da ostane tu duze. Naravno, to se placa dodatno sto je onaj koji je ovo ucinio i trebao da ucini a ne blokirati javni prostor. Medjutim rijec je o seljaku i primitivcu pa je i zbog tog razloga blokirana javna povrsina.
blokiro javni prostor :? :? :?
O'zone
Globalni moderator

#37 Re: Metropola

Post by O'zone »

Ja primadona u PM.

Kamion dovukao drva, kamion istovario drva jer se ne smije zadržavati u pješačkoj zoni, ljudi unijeli drva u dvorište u prostorije namjenjene za to, šetališe ponovo slobodno, svima duša na mjestu jer smo ponovo metropola u rangu Pariza, Milana i Amsterdama...
Logovan

#38 Re: Metropola

Post by Logovan »

U-zap wrote: Kako bih ja uradio da zivim tu i da se grijem na drva? Vjerovatno bi ih unio u prostor prilagodjen ovoj kolicini drva. To bi naravno znacilo da bi kamion koji ih je dostavio trebao da ostane tu duze. Naravno, to se placa dodatno sto je onaj koji je ovo ucinio i trebao da ucini a ne blokirati javni prostor. Medjutim rijec je o seljaku i primitivcu pa je i zbog tog razloga blokirana javna povrsina.
Čuj blokirao javni prostor. Ne lupaj. :-)

Možda kamion nema pravo da se zadržava, nego odmah mora istovariti i otići.
Danguba

#39 Re: Metropola

Post by Danguba »

O'zone wrote:Ja primadona u PM.

Kamion dovukao drva, kamion istovario drva jer se ne smije zadržavati u pješačkoj zoni, ljudi unijeli drva u dvorište u prostorije namjenjene za to, šetališe ponovo slobodno, svima duša na mjestu jer smo ponovo metropola u rangu Pariza, Milana i Amsterdama...
...ali ni do koljena Zagrebu. :lol:
muha_sa

#40 Re: Metropola

Post by muha_sa »

nekad smo i mi ložili, dovuce nam kamion drva il ugalj i istrese direktno na tramvajske šine--nema gdje drugo :-)

mi spremni docekamo i na brzinu oslobodimo šine i kasnije unosimo u avliju--tramvaj ako naleti stane par minuta i vozdra.

ovdje kamion istreso drva, covjek unjeo u dvorište i šupu---da ih je iscjepane tu gdje su istreseni poredo uz zid zgrade onda bi bio ne seljakluk vec papanluk najgore vrste
calculator

#41 Re: Metropola

Post by calculator »

tututuuuu wrote:
U strogom centru Sarajeva, u Štrosmajerovoj ulici, danas je istovarena i ostavljena veća količina drva.

Ovu neobičnu i za bilo koji glavni grad države netipičnu situaciju zabilježio je čitatelj portala Klix.ba.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /151010025
Ova "pojava" nije pojava, već uobičajen način pripremanja domaćinstava za zimsko vrijeme. Ovdje je pojava jedino lokalna primitivina pokondirenost, nekad je bila poznata po nazivu "malograđanstvo".

Šta više, grijanje i upotreba prirodnih goriva trebala bi biti zastupljenija od fosilnih goriva. Loše bi bilo da je umjesto 3 m3 bukovih drva u Štrosmajerojoj istreseno 3 t. uglja iz Kaknja ili Miljevine :-)
Haris.ba

#42 Re: Metropola

Post by Haris.ba »

Ne smiješ staviti gaće da se suše u visini prozora, ali smiješ drva ispred zgrade :D

Nije čudno što se narod grije na drva. Nije samo stvar ekonomije. Svi znamo da smo propali. Već stvar je u performansu, umjetničkom doživljaju. :D

U gradu gledaš da što manje smetaš komšiju. Neće nikome spasti kruna sa glave što je komšija dovukao drva, ali sa malo osjećaja - to je moglo biti direktno iskipano sa dvojicom ljudi i civarama za pola sata. Nije nužno. Unijeće se drva, neće ih biti sutra, zaboraviće se i da su bila. Ali direktno iskipavanje na ploče koje su svakako lohotne, i koje nisu privatno vlasništvo, i gdje je promenada - ako se već može izbjeći, nije uredu.
tututuuuu

#43 Re: Metropola

Post by tututuuuu »

calculator wrote:
tututuuuu wrote:
U strogom centru Sarajeva, u Štrosmajerovoj ulici, danas je istovarena i ostavljena veća količina drva.

Ovu neobičnu i za bilo koji glavni grad države netipičnu situaciju zabilježio je čitatelj portala Klix.ba.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /151010025
Ova "pojava" nije pojava, već uobičajen način pripremanja domaćinstava za zimsko vrijeme. Ovdje je pojava jedino lokalna primitivina pokondirenost, nekad je bila poznata po nazivu "malograđanstvo".

Šta više, grijanje i upotreba prirodnih goriva trebala bi biti zastupljenija od fosilnih goriva. Loše bi bilo da je umjesto 3 m3 bukovih drva u Štrosmajerojoj istreseno 3 t. uglja iz Kaknja ili Miljevine :-)
Nije to malogradjanstina, grad se razlikuje od sela upravo po nekim stvarima. Pa sta kad bi sad svi drvo istovarali pred ulaz u centru grada? Kad bi svi radili sto god zele? Vi ovdje pricate da je to neko ko nema drugog izbora, pa se grije na drva. A kako vi to znate? I nisu to samo drva, ona po meni samo ilustriraju situaciju u "Metropoli" :D (kako sam par puta cuo. Tako i ljudi koji vrecu smece istresu u Miljacku jer je blize od kontejnera, to sam svojim ocima vidio, ili kako bacaju doslovno pola rucka kroz prozor.

Mogu se i ta drva unijeti bez da stoje balvani istreseni na sred glavne ulice, i to bez ikakvih problema.
zeina

#44 Re: Metropola

Post by zeina »

:D

muha_sa

#45 Re: Metropola

Post by muha_sa »

tututuuuu wrote:
Nije to malogradjanstina, grad se razlikuje od sela upravo po nekim stvarima. Pa sta kad bi sad svi drvo istovarali pred ulaz u centru grada? Kad bi svi radili sto god zele? Vi ovdje pricate da je to neko ko nema drugog izbora, pa se grije na drva. A kako vi to znate? I nisu to samo drva, ona po meni samo ilustriraju situaciju u "Metropoli" :D (kako sam par puta cuo. Tako i ljudi koji vrecu smece istresu u Miljacku jer je blize od kontejnera, to sam svojim ocima vidio, ili kako bacaju doslovno pola rucka kroz prozor.

Mogu se i ta drva unijeti bez da stoje balvani istreseni na sred glavne ulice, i to bez ikakvih problema.
seljakluka, krkanluka, papanluka, bahatosti i svakog drugog primitivizma u ovom gradu na "tone" ima i to niko ne spori.

ovo po mom mišljenju nit je papanluk nit seljakluk.
tututuuuu

#46 Re: Metropola

Post by tututuuuu »

muha_sa wrote:
tututuuuu wrote:

seljakluka, krkanluka, papanluka, bahatosti i svakog drugog primitivizma u ovom gradu na "tone" ima i to niko ne spori.

Mene samo zanima sta ce s panjevima? Ovo mislim niti jedan kamin ne moze primiti. Znaci, mora ih cijepati. A drva nisu bas ni nesto posebno jeftina koliko ja znam, osobito za recimo penzice i nezaposlene, jer treba odmah iskesirati par stoja, sto za drva, sto za prijevoz, sto za cijepanje, slaganje. A neko ko je u mirovini tesko da je u stanju cijepati drva.
muha_sa

#47 Re: Metropola

Post by muha_sa »

tututuuuu wrote:
muha_sa wrote:
tututuuuu wrote:

Mene samo zanima sta ce s panjevima? Ovo mislim niti jedan kamin ne moze primiti. Znaci, mora ih cijepati. A drva nisu bas ni nesto posebno jeftina koliko ja znam, osobito za recimo penzice i nezaposlene, jer treba odmah iskesirati par stoja, sto za drva, sto za prijevoz, sto za cijepanje, slaganje.
znam lokaciju gdje su istresena drva :-D kroz ulaz koji je tik do ulice ima prolaz do dvorišta u kojem su šupe--valjda ce ih u dvorištu iscjepat i u šupu složit. tako bi bar trebalo da bude.
nadam se i vjerujem da je, pošto je drva unjeo, sve pomeo i ocistio.
ako nije onda je PAPAN najgore vrste
O'zone
Globalni moderator

#48 Re: Metropola

Post by O'zone »

tututuuuu wrote:
muha_sa wrote:
tututuuuu wrote:

Mene samo zanima sta ce s panjevima? Ovo mislim niti jedan kamin ne moze primiti. Znaci, mora ih cijepati. A drva nisu bas ni nesto posebno jeftina koliko ja znam, osobito za recimo penzice i nezaposlene, jer treba odmah iskesirati par stoja, sto za drva, sto za prijevoz, sto za cijepanje, slaganje. A neko ko je u mirovini tesko da je u stanju cijepati drva.
A dže si ti vidio da u Štrosi živi sirotinja????
ho oponopono

#49 Re: Metropola

Post by ho oponopono »

...cemu se persone ibrete aman...pa nisu pokloni pa da Djeda Mraz ulijece kroz odzak i redja pored jelke...nece se grijati ljudi na sunce jebote...

...ovi metropola ko fol gradjani- ko u onoj prici kad je lik bespravno izgradio kucu na strani negdje, nema kazne, vlasti poslale lika na psihijatriju, tako i ovi nasi Seher ljupci...aman nije UFO...kineski macak... :pusi2:
muha_sa

#50 Re: Metropola

Post by muha_sa »

ho oponopono wrote:...cemu se persone ibrete aman...pa nisu pokloni pa da Djeda Mraz ulijece kroz odzak i redja pored jelke...nece se grijati ljudi na sunce jebote...

...ovi metropola ko fol gradjani- ko u onoj prici kad je lik bespravno izgradio kucu na strani negdje, nema kazne, vlasti poslale lika na psihijatriju, tako i ovi nasi Seher ljupci...aman nije UFO...kineski macak... :pusi2:
svi smo se rodili sa centralnim jal plinskim grijanjem u svakoj prostoriji pa nam sad cudo što se neko na drva grije :D
Post Reply