Metropola
- Gojeni H
#26 Re: Metropola
Treba zvati Drvosjecu iz Dejcica.
- muha_sa
#27 Re: Metropola
ne treba na prvu pljuvat
nemaju svi grijanje nit para da se griju na plin jal na struju. civjek u dvorištu ima šupu, unjet ce--u cemu je problem
nemaju svi grijanje nit para da se griju na plin jal na struju. civjek u dvorištu ima šupu, unjet ce--u cemu je problem
-
Innovation
#28 Re: Metropola
muha_sa wrote:ne treba na prvu pljuvat![]()
![]()
- U-zap
#30 Re: Metropola
haha koji seljakluk
ali nista neocekivano
- muha_sa
#31 Re: Metropola
trebo ih je u cekeru donosit 
- Logovan
#32 Re: Metropola
Pošto je ovo tebi seljakluk, hajde nam reci kako bi ti uradio?U-zap wrote:haha koji seljaklukali nista neocekivano
- Danguba
#33 Re: Metropola

neprocjenljiv uzitak iliti merak
- muha_sa
#34 Re: Metropola
na forumu aristokrata do aristokrate pa se snebivaju što se neko na drva grije.
- U-zap
#35 Re: Metropola
Kako bih ja uradio da zivim tu i da se grijem na drva? Vjerovatno bi ih unio u prostor prilagodjen ovoj kolicini drva. To bi naravno znacilo da bi kamion koji ih je dostavio trebao da ostane tu duze. Naravno, to se placa dodatno sto je onaj koji je ovo ucinio i trebao da ucini a ne blokirati javni prostor. Medjutim rijec je o seljaku i primitivcu pa je i zbog tog razloga blokirana javna povrsina.Logovan wrote:Pošto je ovo tebi seljakluk, hajde nam reci kako bi ti uradio?U-zap wrote:haha koji seljaklukali nista neocekivano
- muha_sa
#36 Re: Metropola
blokiro javni prostorU-zap wrote:Kako bih ja uradio da zivim tu i da se grijem na drva? Vjerovatno bi ih unio u prostor prilagodjen ovoj kolicini drva. To bi naravno znacilo da bi kamion koji ih je dostavio trebao da ostane tu duze. Naravno, to se placa dodatno sto je onaj koji je ovo ucinio i trebao da ucini a ne blokirati javni prostor. Medjutim rijec je o seljaku i primitivcu pa je i zbog tog razloga blokirana javna povrsina.Logovan wrote:Pošto je ovo tebi seljakluk, hajde nam reci kako bi ti uradio?U-zap wrote:haha koji seljaklukali nista neocekivano
- O'zone
- Globalni moderator
#37 Re: Metropola
Ja primadona u PM.
Kamion dovukao drva, kamion istovario drva jer se ne smije zadržavati u pješačkoj zoni, ljudi unijeli drva u dvorište u prostorije namjenjene za to, šetališe ponovo slobodno, svima duša na mjestu jer smo ponovo metropola u rangu Pariza, Milana i Amsterdama...
Kamion dovukao drva, kamion istovario drva jer se ne smije zadržavati u pješačkoj zoni, ljudi unijeli drva u dvorište u prostorije namjenjene za to, šetališe ponovo slobodno, svima duša na mjestu jer smo ponovo metropola u rangu Pariza, Milana i Amsterdama...
- Logovan
#38 Re: Metropola
Čuj blokirao javni prostor. Ne lupaj.U-zap wrote: Kako bih ja uradio da zivim tu i da se grijem na drva? Vjerovatno bi ih unio u prostor prilagodjen ovoj kolicini drva. To bi naravno znacilo da bi kamion koji ih je dostavio trebao da ostane tu duze. Naravno, to se placa dodatno sto je onaj koji je ovo ucinio i trebao da ucini a ne blokirati javni prostor. Medjutim rijec je o seljaku i primitivcu pa je i zbog tog razloga blokirana javna povrsina.
Možda kamion nema pravo da se zadržava, nego odmah mora istovariti i otići.
- Danguba
#39 Re: Metropola
...ali ni do koljena Zagrebu.O'zone wrote:Ja primadona u PM.
- muha_sa
#40 Re: Metropola
nekad smo i mi ložili, dovuce nam kamion drva il ugalj i istrese direktno na tramvajske šine--nema gdje drugo
mi spremni docekamo i na brzinu oslobodimo šine i kasnije unosimo u avliju--tramvaj ako naleti stane par minuta i vozdra.
ovdje kamion istreso drva, covjek unjeo u dvorište i šupu---da ih je iscjepane tu gdje su istreseni poredo uz zid zgrade onda bi bio ne seljakluk vec papanluk najgore vrste
mi spremni docekamo i na brzinu oslobodimo šine i kasnije unosimo u avliju--tramvaj ako naleti stane par minuta i vozdra.
ovdje kamion istreso drva, covjek unjeo u dvorište i šupu---da ih je iscjepane tu gdje su istreseni poredo uz zid zgrade onda bi bio ne seljakluk vec papanluk najgore vrste
-
calculator
#41 Re: Metropola
Ova "pojava" nije pojava, već uobičajen način pripremanja domaćinstava za zimsko vrijeme. Ovdje je pojava jedino lokalna primitivina pokondirenost, nekad je bila poznata po nazivu "malograđanstvo".tututuuuu wrote:U strogom centru Sarajeva, u Štrosmajerovoj ulici, danas je istovarena i ostavljena veća količina drva.
Ovu neobičnu i za bilo koji glavni grad države netipičnu situaciju zabilježio je čitatelj portala Klix.ba.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /151010025
Šta više, grijanje i upotreba prirodnih goriva trebala bi biti zastupljenija od fosilnih goriva. Loše bi bilo da je umjesto 3 m3 bukovih drva u Štrosmajerojoj istreseno 3 t. uglja iz Kaknja ili Miljevine
- Haris.ba
#42 Re: Metropola
Ne smiješ staviti gaće da se suše u visini prozora, ali smiješ drva ispred zgrade
Nije čudno što se narod grije na drva. Nije samo stvar ekonomije. Svi znamo da smo propali. Već stvar je u performansu, umjetničkom doživljaju.
U gradu gledaš da što manje smetaš komšiju. Neće nikome spasti kruna sa glave što je komšija dovukao drva, ali sa malo osjećaja - to je moglo biti direktno iskipano sa dvojicom ljudi i civarama za pola sata. Nije nužno. Unijeće se drva, neće ih biti sutra, zaboraviće se i da su bila. Ali direktno iskipavanje na ploče koje su svakako lohotne, i koje nisu privatno vlasništvo, i gdje je promenada - ako se već može izbjeći, nije uredu.
Nije čudno što se narod grije na drva. Nije samo stvar ekonomije. Svi znamo da smo propali. Već stvar je u performansu, umjetničkom doživljaju.
U gradu gledaš da što manje smetaš komšiju. Neće nikome spasti kruna sa glave što je komšija dovukao drva, ali sa malo osjećaja - to je moglo biti direktno iskipano sa dvojicom ljudi i civarama za pola sata. Nije nužno. Unijeće se drva, neće ih biti sutra, zaboraviće se i da su bila. Ali direktno iskipavanje na ploče koje su svakako lohotne, i koje nisu privatno vlasništvo, i gdje je promenada - ako se već može izbjeći, nije uredu.
- tututuuuu
#43 Re: Metropola
Nije to malogradjanstina, grad se razlikuje od sela upravo po nekim stvarima. Pa sta kad bi sad svi drvo istovarali pred ulaz u centru grada? Kad bi svi radili sto god zele? Vi ovdje pricate da je to neko ko nema drugog izbora, pa se grije na drva. A kako vi to znate? I nisu to samo drva, ona po meni samo ilustriraju situaciju u "Metropoli"calculator wrote:Ova "pojava" nije pojava, već uobičajen način pripremanja domaćinstava za zimsko vrijeme. Ovdje je pojava jedino lokalna primitivina pokondirenost, nekad je bila poznata po nazivu "malograđanstvo".tututuuuu wrote:U strogom centru Sarajeva, u Štrosmajerovoj ulici, danas je istovarena i ostavljena veća količina drva.
Ovu neobičnu i za bilo koji glavni grad države netipičnu situaciju zabilježio je čitatelj portala Klix.ba.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /151010025
Šta više, grijanje i upotreba prirodnih goriva trebala bi biti zastupljenija od fosilnih goriva. Loše bi bilo da je umjesto 3 m3 bukovih drva u Štrosmajerojoj istreseno 3 t. uglja iz Kaknja ili Miljevine
Mogu se i ta drva unijeti bez da stoje balvani istreseni na sred glavne ulice, i to bez ikakvih problema.
- muha_sa
#45 Re: Metropola
seljakluka, krkanluka, papanluka, bahatosti i svakog drugog primitivizma u ovom gradu na "tone" ima i to niko ne spori.tututuuuu wrote:
Nije to malogradjanstina, grad se razlikuje od sela upravo po nekim stvarima. Pa sta kad bi sad svi drvo istovarali pred ulaz u centru grada? Kad bi svi radili sto god zele? Vi ovdje pricate da je to neko ko nema drugog izbora, pa se grije na drva. A kako vi to znate? I nisu to samo drva, ona po meni samo ilustriraju situaciju u "Metropoli"(kako sam par puta cuo. Tako i ljudi koji vrecu smece istresu u Miljacku jer je blize od kontejnera, to sam svojim ocima vidio, ili kako bacaju doslovno pola rucka kroz prozor.
Mogu se i ta drva unijeti bez da stoje balvani istreseni na sred glavne ulice, i to bez ikakvih problema.
ovo po mom mišljenju nit je papanluk nit seljakluk.
- tututuuuu
#46 Re: Metropola
Mene samo zanima sta ce s panjevima? Ovo mislim niti jedan kamin ne moze primiti. Znaci, mora ih cijepati. A drva nisu bas ni nesto posebno jeftina koliko ja znam, osobito za recimo penzice i nezaposlene, jer treba odmah iskesirati par stoja, sto za drva, sto za prijevoz, sto za cijepanje, slaganje. A neko ko je u mirovini tesko da je u stanju cijepati drva.muha_sa wrote:seljakluka, krkanluka, papanluka, bahatosti i svakog drugog primitivizma u ovom gradu na "tone" ima i to niko ne spori.tututuuuu wrote:
Nije to malogradjanstina, grad se razlikuje od sela upravo po nekim stvarima. Pa sta kad bi sad svi drvo istovarali pred ulaz u centru grada? Kad bi svi radili sto god zele? Vi ovdje pricate da je to neko ko nema drugog izbora, pa se grije na drva. A kako vi to znate? I nisu to samo drva, ona po meni samo ilustriraju situaciju u "Metropoli"(kako sam par puta cuo. Tako i ljudi koji vrecu smece istresu u Miljacku jer je blize od kontejnera, to sam svojim ocima vidio, ili kako bacaju doslovno pola rucka kroz prozor.
- muha_sa
#47 Re: Metropola
znam lokaciju gdje su istresena drvatututuuuu wrote:Mene samo zanima sta ce s panjevima? Ovo mislim niti jedan kamin ne moze primiti. Znaci, mora ih cijepati. A drva nisu bas ni nesto posebno jeftina koliko ja znam, osobito za recimo penzice i nezaposlene, jer treba odmah iskesirati par stoja, sto za drva, sto za prijevoz, sto za cijepanje, slaganje.muha_sa wrote:seljakluka, krkanluka, papanluka, bahatosti i svakog drugog primitivizma u ovom gradu na "tone" ima i to niko ne spori.tututuuuu wrote:
nadam se i vjerujem da je, pošto je drva unjeo, sve pomeo i ocistio.
ako nije onda je PAPAN najgore vrste
- O'zone
- Globalni moderator
#48 Re: Metropola
A dže si ti vidio da u Štrosi živi sirotinja????tututuuuu wrote:Mene samo zanima sta ce s panjevima? Ovo mislim niti jedan kamin ne moze primiti. Znaci, mora ih cijepati. A drva nisu bas ni nesto posebno jeftina koliko ja znam, osobito za recimo penzice i nezaposlene, jer treba odmah iskesirati par stoja, sto za drva, sto za prijevoz, sto za cijepanje, slaganje. A neko ko je u mirovini tesko da je u stanju cijepati drva.muha_sa wrote:seljakluka, krkanluka, papanluka, bahatosti i svakog drugog primitivizma u ovom gradu na "tone" ima i to niko ne spori.tututuuuu wrote:
- ho oponopono
#49 Re: Metropola
...cemu se persone ibrete aman...pa nisu pokloni pa da Djeda Mraz ulijece kroz odzak i redja pored jelke...nece se grijati ljudi na sunce jebote...
...ovi metropola ko fol gradjani- ko u onoj prici kad je lik bespravno izgradio kucu na strani negdje, nema kazne, vlasti poslale lika na psihijatriju, tako i ovi nasi Seher ljupci...aman nije UFO...kineski macak...
...ovi metropola ko fol gradjani- ko u onoj prici kad je lik bespravno izgradio kucu na strani negdje, nema kazne, vlasti poslale lika na psihijatriju, tako i ovi nasi Seher ljupci...aman nije UFO...kineski macak...
- muha_sa
#50 Re: Metropola
svi smo se rodili sa centralnim jal plinskim grijanjem u svakoj prostoriji pa nam sad cudo što se neko na drva grijeho oponopono wrote:...cemu se persone ibrete aman...pa nisu pokloni pa da Djeda Mraz ulijece kroz odzak i redja pored jelke...nece se grijati ljudi na sunce jebote...