Pitanje ezana

Rasprave o vjerskim temama.
kritichar

#26 Re: Pitanje ezana

Post by kritichar »

znači neonke s munare ubiše u prozore
ABH017

#27 Re: Pitanje ezana

Post by ABH017 »

Pazi ti. Ponovit ću još jednom.
Već sam odgovorio na tvoje pitanje i post.
Kućni red je, kao odgovor, došao kao mak na konac. :D
Nisam imao namjeru da idem na to, niti da išta tebi odgovaram, jer si odgovor već dobio.
Moj odgovor je upućen na provokaciju, na koju nema smisla da odgovaram "dubokoumnim rečenicama". Niti želim. Ok?
Heartbeats

#28 Re: Pitanje ezana

Post by Heartbeats »

Sto bi kritičar rekao: Znači provokacija..A sto se nalazis pozvanim/prozvanim kad neko napise nesto? Ne razumijem tu potrbu..ali hajd' nema veze..
animals

#29 Re: Pitanje ezana

Post by animals »

[quote="ABH017"]

Ovo što @animals radi je pokušaj provokacije, pa je moj post bio upućen njemu. On ezan doživljava kao ugrožavanje ljudskih prava i još na jednoj temi smo se doticali istog. Valjda ne može da shvati da i vjernici imaju pravo na emitovanje tog ezana, te da to spada u ljudska prava.
Smatrati se višom rasom, višom inteligencijom, i druge i drugačije ograničavati, iznošenjem svog mišljenja na forumu, može svako ko ima internet i zna koristiti tastaturu.

Znas li ti da u Austriji gradjani tuze crkvu,zbog jacine zvona,
e to se desava u demokratiji..
nisam rekao da vjernici nemaju prava, ali ima ljudi kojim a se to ne slusa, kojima je to preglasno.
sta cemo sa njima..ja ne provociram ,nego pisem na forumu ,kao i ti..
iznosim svoje misljenje, to je demojkratsko pravo..i to moze svako ko ima internet i tastaturu..
ne zivimo u tamnom vilajetu , pa da ne smijemo..
Ezan ili zvona su imali svrhe, nekada kad se dozivalo na molitve..a ovo sto se danas radi je pretjerivanje..
posebno u gradovima...
ABH017

#30 Re: Pitanje ezana

Post by ABH017 »

animals wrote:
ABH017 wrote:
Ovo što @animals radi je pokušaj provokacije, pa je moj post bio upućen njemu. On ezan doživljava kao ugrožavanje ljudskih prava i još na jednoj temi smo se doticali istog. Valjda ne može da shvati da i vjernici imaju pravo na emitovanje tog ezana, te da to spada u ljudska prava.
Smatrati se višom rasom, višom inteligencijom, i druge i drugačije ograničavati, iznošenjem svog mišljenja na forumu, može svako ko ima internet i zna koristiti tastaturu.

Znas li ti da u Austriji gradjani tuze crkvu,zbog jacine zvona,
e to se desava u demokratiji..
nisam rekao da vjernici nemaju prava, ali ima ljudi kojim a se to ne slusa, kojima je to preglasno.
sta cemo sa njima..ja ne provociram ,nego pisem na forumu ,kao i ti..
iznosim svoje misljenje, to je demojkratsko pravo..i to moze svako ko ima internet i tastaturu..
ne zivimo u tamnom vilajetu , pa da ne smijemo..
Ezan ili zvona su imali svrhe, nekada kad se dozivalo na molitve..a ovo sto se danas radi je pretjerivanje..
posebno u gradovima...
Ma iskreno da ti kažem, slažem se ja s tvojim mišljenjem u potpunosti.
Na pamet mi ne pada da ti, i na kakav način, osporavam ikakvo pravo.
Jedino s čim se ne slažem je način na koji prišivaš etikete. Ništa drugo.
U potpunosti se slažem, da zvuke ezana i zvona treba svesti u neku granicu, a koliko vidim radi se i na ozakonjavanju.
Svako ima prava na sve, sve dok ta prava ne ugrožavaju ista prava drugome.
Post Reply