Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nikad necu zaboravit... Cekam raju ispred hotela. Dolazi bus. Al pazi sad. Bus je ustvari sleper. Na njemu labudica na koju su navarene stranice s rupama umjesto prozora. I desetak stolica Carevi...
Ja sam negdje čitao da su u te Amerikance stavljali motore i od Volge, koji su jači od Ladinih. Jebiga kad nemaš, praviš od onoga što imaš.
Možda off-tema ali na malo prije rata na banjalučkom buvljaku su Rusi, Poljaci, Rumuni i Bugari prodavali svašta. Roditelji od mog druga su nekad negdje kupili rusku veš-mašinu a on je kupio na tom buvljaku rusku električnu gitaru. Šega je bila da su prekidači i na veš-mašini i na gitari bili potpuno isti.
5 hiljada eura je sasvim dovoljno da bih vozio jedan od mojih omiljenih oldtajmera i to u odličnom stanju. Međutim kako neke druge stvari imaju prioritete, trenutno je ta opcija ostavljena u drugi plan.
530i wrote:Boga mi, razmislite još jednom o tih 5000 eura, možda izgleda kao puno, ali definitivno nije.
Ma ja to polako sklanjam u stranu, malo po malo ali kad rijesim neke druge stvari, mislim da cu vec imati i vise a cilj je sve blizi. Zdravlje je ipak najvaznije
basicm wrote:Kad smo kod toga, ima li ko da zna gdje bi se mogli naci oldimeri za prodaju vani, kolekcionarski primjerci vecih vrijednosti.
Kod nas nema neke specificne lokacije gdje bi se to moglo nabaviti, gdje su ratna dejstva bila izrazenija taj fond je uglavnom unisten, ono sto je bilo pola-pola je administrativno unisteno zbog povlastice na uvoz. Sve se uglavnom svelo na pronalaske po garazama i supama po unutrasnjosti i pasvinim krajevima dok se primjerci vece vrijednosti za be-ha kupce uvoze i sredjuju. Nazalost vecina pronalazaka u izvornom stanju za male pare ide van BiH gdje ce se restaurirati.
Da, ali nemoj misliti da im ništa ne fali. U najboljem slučaju pošten servis jer su stajali izvjesno vrijeme. Plus ulaganje tokom korištenja takvog auta...
Ovi su od istog gazde i u top su stanju zato sam ih i naveo, a svakako sam i mislio na lovu za nabavku solidnog komada. Neka popravka i redovno održavanje su posebne stavke. To je ona gimnastika koja dolazi sa oldtajmerom.
jedno je auto u dobrom stanju a sasvim druga stvar je auto koje je restaurirano. Isto tako, nije isto kao koje je vozeno po Evropskim zimama kao i ono sto je iz Californije koja vidi kisu dva puta godisnje.