Prodaja telekoma, elektroprivreda i autocesta - tacno?

sumirprimus

#26 Re: Prodaja telekoma, elektroprivreda i autocesta - tacno?

Post by sumirprimus »

Novak20 wrote:
sumirprimus wrote:dabome sjebat i treba sjebat,sta mislite vi,...
za par stotina ljudi u ovoj bogomnapacenoj drzavi plate po 10+k,a ostatak drzave da cucla mooda?
ako ako...
Ima ti negdje lista ko koliko zarađuje u državnom sektoru: Povlašteni doktori, Bosnalijek, Osiguranje, BH gas, političari.......pa vidi gdje je EP ili Telecom. A ko je navik'o cooclat on će i dalje cooclat.
ti mene zajebavas?jel...
aj predajem se.. :kiss:
Thorgerson

#27 Re: Prodaja telekoma, elektroprivreda i autocesta - tacno?

Post by Thorgerson »

Ja nisam samo za prodaju Elektroprivrede. Ovo ostalo, ma nek rade sta hoce.

Mada sto se tice i elektroprivrede, imam osjecaj i to stranac da preuzme imali bi nizu cijenu i bolju uslugu.

Vidjeli smo kad je uletio telemach i poremetio tadasnje trziste koje je vladalo, gdje je bh telecom i ostali pajdasi, uzeo milione na kojekakva prekoracenja...ogranici ti download 9 gigabajta i slicne gluposti...

BH telecom nikad ne bi krenuo sa ovim paketima za mobitele da mu nisu eronet i mtel usli na trziste...
Thorgerson

#28 Re: Prodaja telekoma, elektroprivreda i autocesta - tacno?

Post by Thorgerson »

Norm wrote:
stari grad Visegrad wrote:Da li je tacno da se priprema prodaja telekoma, elektroprivreda i autocesta u Federaciji?

O prodaji istih trebaju odluciti svi gradjani. Jer se tice sviju.

Ne razumijem zasto prodavati krave mljekare?
Narod i jeste odlucio svojim glasovima, dao 'legalitet i legitimitet' (jest ova izjava postala popularna, zar nije?) i sta sad? Nekome nesto nije jasno? Nekome nesto nije pravo?
Upravo tako.

I kakva je to glupost da mi odlucujemo? :-) Evo, ako cu ja odlucivati, onda donosim odluku da me zaposle u elektroprirvredu pocevsi od 01.10.2015. Dostavicu CV i podatke privatnom porukom, samo me kontaktirajte.

Imali ste izbore, birali ste...dovidjenja. Zna se ko upravlja tim firmama, i tim ljudima su dati glasovi.
nocnaptica986

#29 Re: Prodaja telekoma, elektroprivreda i autocesta - tacno?

Post by nocnaptica986 »

bht treba sto prije prodati i to zbog jednostavnog razloga :
pad dobiti telekoma u svijetu opada zbog tehnologije (oni najveci jos opstaju kupujuci male i njihva trzista) pa samim time i vrijednost tih telekoma se smanjuje....taj trend je prisutan i na balkanu...vrijednost bht je bila mnogo veca prije 4-5 godina i da se tada prodala dobili bi sigurno vise para nego sad....naravno,u nasim glavama slika je drugacija.... kod nas vlada slika da nasi telekomi vrijede vise i od Shell-a i exxon-a zajedno..da cijeli svijet stoji u redu cekajuci sa milijardama i trilionima eura da kupe bht
ni telekom srbije nije nitko zelio kupit (iako imaju mnogo vece trziste) a kamoli bht...najbolje je uzet 500-600 miliona koliko bi bio maximum koji bi dobili i cao djaci...jer za 5 god daj boze da bude vrijedio i pola tog novca
Last edited by nocnaptica986 on 02/10/2015 14:00, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30 Re: Prodaja telekoma, elektroprivreda i autocesta - tacno?

Post by Truba »

svi građani ne mogu odlučivati o tome jer ne znaju ekonomiju niti ekonomska zbivanja
Novak20

#31 Re: Prodaja telekoma, elektroprivreda i autocesta - tacno?

Post by Novak20 »

Black swan wrote:svi građani ne mogu odlučivati o tome jer ne znaju ekonomiju niti ekonomska zbivanja
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ovi što kradu, uzimaju provizije, obezvrijede i prodaju ono što nisu stekli kao znaju ekonomiju i ekonomska zbivanja ???
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32 Re: Prodaja telekoma, elektroprivreda i autocesta - tacno?

Post by Truba »

to je drugo pitanje što su oni lopovi, a ko nije lopov u bosni?

narod koji nosa ne zna obrisati ne može odlučivati o takvo važnim pitanjima jer ne zna veoma jednostavno

nek angažiraju 13 eminentnih ekonomskih stručnjaka iz svijeta
nek na to skupaju pola od referenduma koji bi se trebao kao održati porad ovog pitanja
i nek atručnjaci daju odgovor
Novak20

#33 Re: Prodaja telekoma, elektroprivreda i autocesta - tacno?

Post by Novak20 »

Black swan wrote:to je drugo pitanje što su oni lopovi, a ko nije lopov u bosni?

narod koji nosa ne zna obrisati ne može odlučivati o takvo važnim pitanjima jer ne zna veoma jednostavno

nek angažiraju 13 eminentnih ekonomskih stručnjaka iz svijeta
nek na to skupaju pola od referenduma koji bi se trebao kao održati porad ovog pitanja
i nek atručnjaci daju odgovor
Šta da kažem...imali smo jedan referendum... Sumnjam da ćemo ga imati opet u narednih 100 godine. Međutim, referendum se generalno ne raspisuje zbog stručnosti glasača nego zbog potvrde volje većine o pitanjima (uglavnom ustavne ili zakonodavne prirode) čije će se posljedice odraziti na kompletnu zajednicu.

Oko prodaje... ne mora se izmišljati topla voda. Fukara prodaje i gaće sa sebe. Ne da bolje živi u budućnosti nego da preživi još jedan dan.
DrugaGimnazija

#34 Re: Prodaja telekoma, elektroprivreda i autocesta - tacno?

Post by DrugaGimnazija »

1. Telekom prodati
2. Sve pare od dobiti uloziti u autoceste (i zeljeznicu, ako se napravi dobar plan i pocne od pocetka, kao sto je ACFBiH)
3. Autoceste ne prodati, nego ubirati cestarinu
4. EP ne prodati jer nam privreda zavisi od jeftine energije
Novak20

#35 Re: Prodaja telekoma, elektroprivreda i autocesta - tacno?

Post by Novak20 »

"Pojeli" 400 miliona za godinu dana a prijete da će obustaviti isporuke uglja elektroprivredi. Ove treba privatizovati ili reorganizovati... kamen oko vrata čitavoj državi. Da ne bude zabune, nemam ništa protiv onih koji rade direktno u proizvodnji uglja što se, mislim, vidi iz mojih prethodnih postova.

http://www.avaz.ba/clanak/198142/ili-na ... o-na-ulice
Sociolog

#36 Re: Prodaja telekoma, elektroprivreda i autocesta - tacno?

Post by Sociolog »

do 2020, sigurno, najmanje za 20-25 % ce opasti vrijednost Bh Telecoma... dolaze nove tehnolgije...prvi ja, od januara 2015, sam samo tacno 5x napunio ultru za 2km...jer sto bih, kad ima what up.. :)
Post Reply