Zašto su dijasporke umišljene?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Cartmane

#26 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Cartmane »

Ja govorim s stanovista momka u dijaspori. Ima levata i medu momcima u dijaspori ali istina je zapravo da je velika vecina njih normalna raja, obrazovana, cesto ekonomski dobrostojeca. Bar ovdje gdje zivim. Znaci korijen te odbojnosti od strane tih djevojaka je u necem drugom.

Kompleksi nize vrijednosti, frustracije, samomrznja ili stokholmski sindrom... Pitanje je sad.
artime

#27 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by artime »

Ovdje vidim priliku da otvorim neki psiholoski centar za sve napacene muskarce diljem lijepe nase i van nje, u roamingu.
Fudo387

#28 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:Frajer ba zivi vani, citajte malo
Pa sta se onda kojeg djavla zali? :lol:
insomnia78

#29 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by insomnia78 »

Šveđanin wrote:
Cartmane wrote:I sta podrazumijevas pod siroke poglede i shvatanja?
Da ne bude za pocetak ovakvih rijeci:
Cartmane wrote:afroazijatskih hibrida s kojima kopuliraju nase uvazene "gospodice".
To nije u redu.
Pozdrav. Ja i ti smo u istoj drzavi. Uzimajuci u obzir sve to sto si naveo, sta ja kao mlad, fakultetski obrazovan i ekonomski situiran momak mogu ocekivati od nasih djevojaka tu gdje smo? Da dalje trazim iglu u plasteniku ili da se okrenem drugim nacijama ili nadem si svedanku, asimiliram se?
Boljke nasih muskaraca: tesko privikavanje na zajednicke poslove i to ne po principu ja kosim travu ti spremas rucak vec svi rade sve, privikavanje na cinjenicu da i zena moze imati i treba imati svoje drustvo, svoje hobije, svoje pare, svoj odmor, pretjerana vezanost za majku i pretjerano slusanje porodice i i dopustanje da ti se oni uplicu u zivotu.
Ne znam kakav si karakterno, to ne mozes saznati iz par recenica. Ne znam ni kakve stavove imas o zivotu, cime se bavis, u kakvom se drustvu kreces.. to bi ti najbolje trebao znati. Pa ima zena i sem Bosanki, ne moras biti ogranicen samo na njih.
Jest i to, al kako onda arapi, oni su jos gori po tom pitanju
insomnia78

#30 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by insomnia78 »

Fudo387 wrote:
Pa nece ga koke
Asta

#31 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Asta »

Cartmane wrote:Ja govorim s stanovista momka u dijaspori. Ima levata i medu momcima u dijaspori ali istina je zapravo da je velika vecina njih normalna raja, obrazovana, cesto ekonomski dobrostojeca. Bar ovdje gdje zivim. Znaci korijen te odbojnosti od strane tih djevojaka je u necem drugom.

Kompleksi nize vrijednosti, frustracije, samomrznja ili stokholmski sindrom... Pitanje je sad.
A koliko imas godina, kako tako mlad momak u dijaspori nauci pisati nas jezik..??
Fudo387

#32 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:
Fudo387 wrote:
Pa nece ga koke
A to.
Kako nece?
Nema nece.
Mora. Samo treba biti uporan, ako mu je vec stalo.
Cartmane

#33 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Cartmane »

Šveđanin wrote:
Cartmane wrote:afroazijatskih hibrida s kojima kopuliraju nase uvazene "gospodice".
To nije u redu.
Pozdrav. Ja i ti smo u istoj drzavi. Uzimajuci u obzir sve to sto si naveo, sta ja kao mlad, fakultetski obrazovan i ekonomski situiran momak mogu ocekivati od nasih djevojaka tu gdje smo? Da dalje trazim iglu u plasteniku ili da se okrenem drugim nacijama ili nadem si svedanku, asimiliram se?
Boljke nasih muskaraca: tesko privikavanje na zajednicke poslove i to ne po principu ja kosim travu ti spremas rucak vec svi rade sve, privikavanje na cinjenicu da i zena moze imati i treba imati svoje drustvo, svoje hobije, svoje pare, svoj odmor, pretjerana vezanost za majku i pretjerano slusanje porodice i i dopustanje da ti se oni uplicu u zivotu.
Ne znam kakav si karakterno, to ne mozes saznati iz par recenica. Ne znam ni kakve stavove imas o zivotu, cime se bavis, u kakvom se drustvu kreces.. to bi ti najbolje trebao znati. Pa ima zena i sem Bosanki, ne moras biti ogranicen samo na njih.

Moguce je da sam pretjerao. Ali to je samo pokusaj docaranja mog ocaja cinjenicom da kopuliraju s svim nacijama pod Bozijem nebom osim s svojima - Bosnjacima. Prihvatam sve i jedan postulat sto si postavio o zajednickim poslovima. I opet me previse ne mirisu .Elem, grm lezi u nekom drugom zecu.

Sasvim sam normalan momak. Ni po cemu ekstreman, ni po vjeri ni po tulumarenju. Radim u bankarstvu. Drustvo mi se sastoji i od Svedana i od stranaca. Vladam jezikom kao domicilni. Postujem i cijenim zakone ove drzave i placam joj porez. Neizmjerno sam joj zahvalan sto me je primila. Ali ne zelim se odreci svog porijekla, jezika, kulture i vjere. Neki misle da ne mozes jedno i drugo. Ono sto mi je primarno u zivotu je naci djevojku slicnih pogleda na zivot kao ovaj gore sto sam opisao. Dakle, osnovati porodicu na zdravim temeljima, odgajati djecu u nasem duhu istovremeno postujuci drustvo u kojem zivimo i radimo. Nista vise, nista manje od toga.
Cartmane

#34 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Cartmane »

Asta wrote:
Cartmane wrote:Ja govorim s stanovista momka u dijaspori. Ima levata i medu momcima u dijaspori ali istina je zapravo da je velika vecina njih normalna raja, obrazovana, cesto ekonomski dobrostojeca. Bar ovdje gdje zivim. Znaci korijen te odbojnosti od strane tih djevojaka je u necem drugom.

A koliko imas godina, kako tako mlad momak u dijaspori nauci pisati nas jezik..??

Meni je 23 godina. Odlicno vladanje vlastitim jezikom je zasluga mojih roditelja. Ne znam zasto bi to bilo iznenadujuce.
Asta

#35 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Asta »

Cartmane wrote:
Asta wrote:

Meni je 23 godina. Odlicno vladanje vlastitim jezikom je zasluga mojih roditelja. Ne znam zasto bi to bilo iznenadujuce.
Svaka cast. A cura ce biti, mlad si ti jos. Trazi u Danskoj u Norveskoj bice lijepih i pametnih cura, bas onakvu kakvu zasluzujes. Samo budi uporan.
SaraFina

#36 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by SaraFina »

Postoji vrsta ljudi s kojim se ne treba raumnozavati cak

I u slucaju prirodne katastrofe, ja bi licno i bez dvoumljenja dozvolila da ljudski rod izumre, ako bi bilo do moje odluke.
Bilo da sam u Sarajevu ili vani. :D s tim lokacija nema veze.
piupiu

#37 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by piupiu »

Fudo387 wrote: A to.
Kako nece?
Nema nece.
Mora. Samo treba biti uporan, ako mu je vec stalo.
:lol: :lol: :lol:

Fudo, zaboli me stomak od smijeha ... zamišljam te na plaži u djiru ... praaaaavi Bosanac! :kiss:

Što bi rek'o jedan 'vamo, nema neosvojivih tvrdjava, samo loših napadača ... nije 100%, al' nije ni za bacit'. :D
Cartmane

#38 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Cartmane »

insomnia78 wrote:
Šveđanin wrote:
To nije u redu.
Jest i to, al kako onda arapi, oni su jos gori po tom pitanju

Kakvi Arapi, mi smo u odnosu na njih i u uporedenju s njima muski feministi na kub.
Fudo387

#39 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Fudo387 »

Pa eto momak, po svemu navedenom ti si skroz ok lik. Radis, imas posao, imas para, tu su i zdravi pogledi na buducnost, zelis upoznati neku
finu zenu sa kojom bi sklopio brak, formirao porodicu...itd. Normala.

E sad, 'dje je zapelo?

Ostaje samo par stavki.
Mozda si ruzan. Sta, desava se.
To se moze popraviti tako sto ces provoditi sest sati u teretani dnevno.

Druga stavka,

Mozda nemas pricu? Kako im prilazis? Nemoj sad, k'o da je dzenaza, oboris glavu, i dok sta progovoris vakat kuci.
Jebem ga, malo namignes, osmijeh, opusteno...nekad i bahato, vole te one, jer su vecinom budalaste. :D

Ma ozenice tebe Fudo...
almir90

#40 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by almir90 »

insomnia78 wrote:
Fudo387 wrote:
Pa nece ga koke
I moja je greška isto, ja kont'o on domaći naš, a ono uvozni, ili ti ga izvozni. :D
Asta

#41 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Asta »

Ovaj fudo je legenda, pravo se ismijah.
insomnia78

#42 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by insomnia78 »

Decko, po ovome sto ti napisa mescini da ti trazis na pogresnom mjestu
Odnosno cure iz pogresnog "kruga"
Cartmane

#43 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Cartmane »

Otisli smo predaleko od teme. A tema je (cesto patoloska) umisljenost velikog broja nasih djevojaka u dijaspori. Tema nije o meni, niti o mojim svijetonazorima ili fizickim atributima.
Asta

#44 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Asta »

Cartmane wrote:Otisli smo malo predaleko od teme. A tema je (cesto patoloska) umisljenost velikog broja nasih djevojaka u dijaspori. Tema nije o meni, niti o mojim svijetonazorima ili fizickim atributima.
Ama malo generalizujes Bogami. Nisu sve umisljene, ima znas kako lijepih cura u dijaspori a i u Bosni. Otidji dole u BiH i nadji neku.
SaraFina

#45 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by SaraFina »

Cartmane wrote:Otisli smo predaleko od teme. A tema je (cesto patoloska) umisljenost velikog broja nasih djevojaka u dijaspori. Tema nije o meni, niti o mojim svijetonazorima ili fizickim atributima.

Cuj nije? Pa ti bi nekom lijepio etikete o umisljenosti a ne bi dozvolio da se tebe secira i pronadje mozebitna greska u tvom :

Izgledu, ponasanju, pristupu i sl

Pa nije valjda?
Cartmane

#46 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Cartmane »

Asta wrote:
Cartmane wrote:Otisli smo malo predaleko od teme. A tema je (cesto patoloska) umisljenost velikog broja nasih djevojaka u dijaspori. Tema nije o meni, niti o mojim svijetonazorima ili fizickim atributima.
Ama malo generalizujes Bogami. Nisu sve umisljene, ima znas kako lijepih cura u dijaspori a i u Bosni. Otidji dole u BiH i nadji neku.

Nisu sve, istina. Ali veliki broj jeste. To je cinjenica nepobitna. Znam da ima lijepih djevojaka i u dijaspori i u Bosni. To je takoder nepobitna cinjenica. No, ovdje je posrijedi jedan sasvim drugi aspekt njihove samobitnosti (nefizicki).

Sto se tice pronalaska djevojke dole, ne dolazi u obzir. Najslikovitije je uvazeni kolega forumas opisao razlog protiv. Ne zelim biti nekoj viza za buducnost.
piupiu

#47 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by piupiu »

Fudo387 wrote: Ostaje samo par stavki.
Mozda si ruzan. Sta, desava se.
To se moze popraviti tako sto ces provoditi sest sati u teretani dnevno.

Druga stavka,

Mozda nemas pricu? Kako im prilazis? Nemoj sad, k'o da je dzenaza, oboris glavu, i dok sta progovoris vakat kuci.
Jebem ga, malo namignes, osmijeh, opusteno...nekad i bahato, vole te one, jer su vecinom budalaste. :D

Ma ozenice tebe Fudo...
Biti ružan uopšte nije neka stavka, šarmeri ne mogu biti ružni ... nemaš vremena primijetiti, ni konstatovati.
Asta

#48 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Asta »

Ja sam u dijaspori i ovdje se stvarno omladina nasa uzima izmedju sebe bas puno. Rijetkost je da se zene i udaju sa domacinima.
Fudo387

#49 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:Biti ružan uopšte nije neka stavka, šarmeri ne mogu biti ružni
Budimo ozbiljni.
Cartmane

#50 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Cartmane »

SaraFina wrote:
Cartmane wrote:Otisli smo predaleko od teme. A tema je (cesto patoloska) umisljenost velikog broja nasih djevojaka u dijaspori. Tema nije o meni, niti o mojim svijetonazorima ili fizickim atributima.

Cuj nije? Pa ti bi nekom lijepio etikete o umisljenosti a ne bi dozvolio da se tebe secira i pronadje mozebitna greska u tvom :

Izgledu, ponasanju, pristupu i sl

Pa nije valjda?

Nije. Kao sto naslov jasno insinuira, tema se bavi o umisljenosti nasih djevojaka u dijaspori. Da sam htio seciranje vlastite licnosti, otvorio bi temu o sebi. Ali ne zelim i samim time nisam otvorio temu o tome. Tema je o ovom svojevrsnom fenomenu koji je prisutan medu nasima u dijaspori. I to je samo jedan aspekt dijasporske zbilje.
Post Reply