Zašto su dijasporke umišljene?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Cartmane
#26 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Ja govorim s stanovista momka u dijaspori. Ima levata i medu momcima u dijaspori ali istina je zapravo da je velika vecina njih normalna raja, obrazovana, cesto ekonomski dobrostojeca. Bar ovdje gdje zivim. Znaci korijen te odbojnosti od strane tih djevojaka je u necem drugom.
Kompleksi nize vrijednosti, frustracije, samomrznja ili stokholmski sindrom... Pitanje je sad.
Kompleksi nize vrijednosti, frustracije, samomrznja ili stokholmski sindrom... Pitanje je sad.
-
artime
#27 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Ovdje vidim priliku da otvorim neki psiholoski centar za sve napacene muskarce diljem lijepe nase i van nje, u roamingu.
-
Fudo387
#28 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Pa sta se onda kojeg djavla zali?insomnia78 wrote:Frajer ba zivi vani, citajte malo
- insomnia78
#29 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Jest i to, al kako onda arapi, oni su jos gori po tom pitanjuŠveđanin wrote:Da ne bude za pocetak ovakvih rijeci:Cartmane wrote:I sta podrazumijevas pod siroke poglede i shvatanja?
To nije u redu.Cartmane wrote:afroazijatskih hibrida s kojima kopuliraju nase uvazene "gospodice".
Boljke nasih muskaraca: tesko privikavanje na zajednicke poslove i to ne po principu ja kosim travu ti spremas rucak vec svi rade sve, privikavanje na cinjenicu da i zena moze imati i treba imati svoje drustvo, svoje hobije, svoje pare, svoj odmor, pretjerana vezanost za majku i pretjerano slusanje porodice i i dopustanje da ti se oni uplicu u zivotu.Pozdrav. Ja i ti smo u istoj drzavi. Uzimajuci u obzir sve to sto si naveo, sta ja kao mlad, fakultetski obrazovan i ekonomski situiran momak mogu ocekivati od nasih djevojaka tu gdje smo? Da dalje trazim iglu u plasteniku ili da se okrenem drugim nacijama ili nadem si svedanku, asimiliram se?
Ne znam kakav si karakterno, to ne mozes saznati iz par recenica. Ne znam ni kakve stavove imas o zivotu, cime se bavis, u kakvom se drustvu kreces.. to bi ti najbolje trebao znati. Pa ima zena i sem Bosanki, ne moras biti ogranicen samo na njih.
- insomnia78
#30 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Pa nece ga kokeFudo387 wrote:Pa sta se onda kojeg djavla zali?insomnia78 wrote:Frajer ba zivi vani, citajte malo
- Asta
#31 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
A koliko imas godina, kako tako mlad momak u dijaspori nauci pisati nas jezik..??Cartmane wrote:Ja govorim s stanovista momka u dijaspori. Ima levata i medu momcima u dijaspori ali istina je zapravo da je velika vecina njih normalna raja, obrazovana, cesto ekonomski dobrostojeca. Bar ovdje gdje zivim. Znaci korijen te odbojnosti od strane tih djevojaka je u necem drugom.
-
Fudo387
#32 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
A to.insomnia78 wrote:Pa nece ga kokeFudo387 wrote:Pa sta se onda kojeg djavla zali?insomnia78 wrote:Frajer ba zivi vani, citajte malo
Kako nece?
Nema nece.
Mora. Samo treba biti uporan, ako mu je vec stalo.
-
Cartmane
#33 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Šveđanin wrote:Da ne bude za pocetak ovakvih rijeci:Cartmane wrote:I sta podrazumijevas pod siroke poglede i shvatanja?
To nije u redu.Cartmane wrote:afroazijatskih hibrida s kojima kopuliraju nase uvazene "gospodice".
Boljke nasih muskaraca: tesko privikavanje na zajednicke poslove i to ne po principu ja kosim travu ti spremas rucak vec svi rade sve, privikavanje na cinjenicu da i zena moze imati i treba imati svoje drustvo, svoje hobije, svoje pare, svoj odmor, pretjerana vezanost za majku i pretjerano slusanje porodice i i dopustanje da ti se oni uplicu u zivotu.Pozdrav. Ja i ti smo u istoj drzavi. Uzimajuci u obzir sve to sto si naveo, sta ja kao mlad, fakultetski obrazovan i ekonomski situiran momak mogu ocekivati od nasih djevojaka tu gdje smo? Da dalje trazim iglu u plasteniku ili da se okrenem drugim nacijama ili nadem si svedanku, asimiliram se?
Ne znam kakav si karakterno, to ne mozes saznati iz par recenica. Ne znam ni kakve stavove imas o zivotu, cime se bavis, u kakvom se drustvu kreces.. to bi ti najbolje trebao znati. Pa ima zena i sem Bosanki, ne moras biti ogranicen samo na njih.
Moguce je da sam pretjerao. Ali to je samo pokusaj docaranja mog ocaja cinjenicom da kopuliraju s svim nacijama pod Bozijem nebom osim s svojima - Bosnjacima. Prihvatam sve i jedan postulat sto si postavio o zajednickim poslovima. I opet me previse ne mirisu .Elem, grm lezi u nekom drugom zecu.
Sasvim sam normalan momak. Ni po cemu ekstreman, ni po vjeri ni po tulumarenju. Radim u bankarstvu. Drustvo mi se sastoji i od Svedana i od stranaca. Vladam jezikom kao domicilni. Postujem i cijenim zakone ove drzave i placam joj porez. Neizmjerno sam joj zahvalan sto me je primila. Ali ne zelim se odreci svog porijekla, jezika, kulture i vjere. Neki misle da ne mozes jedno i drugo. Ono sto mi je primarno u zivotu je naci djevojku slicnih pogleda na zivot kao ovaj gore sto sam opisao. Dakle, osnovati porodicu na zdravim temeljima, odgajati djecu u nasem duhu istovremeno postujuci drustvo u kojem zivimo i radimo. Nista vise, nista manje od toga.
-
Cartmane
#34 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Asta wrote:A koliko imas godina, kako tako mlad momak u dijaspori nauci pisati nas jezik..??Cartmane wrote:Ja govorim s stanovista momka u dijaspori. Ima levata i medu momcima u dijaspori ali istina je zapravo da je velika vecina njih normalna raja, obrazovana, cesto ekonomski dobrostojeca. Bar ovdje gdje zivim. Znaci korijen te odbojnosti od strane tih djevojaka je u necem drugom.
Meni je 23 godina. Odlicno vladanje vlastitim jezikom je zasluga mojih roditelja. Ne znam zasto bi to bilo iznenadujuce.
- Asta
#35 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Svaka cast. A cura ce biti, mlad si ti jos. Trazi u Danskoj u Norveskoj bice lijepih i pametnih cura, bas onakvu kakvu zasluzujes. Samo budi uporan.Cartmane wrote:Asta wrote:A koliko imas godina, kako tako mlad momak u dijaspori nauci pisati nas jezik..??Cartmane wrote:Ja govorim s stanovista momka u dijaspori. Ima levata i medu momcima u dijaspori ali istina je zapravo da je velika vecina njih normalna raja, obrazovana, cesto ekonomski dobrostojeca. Bar ovdje gdje zivim. Znaci korijen te odbojnosti od strane tih djevojaka je u necem drugom.
Meni je 23 godina. Odlicno vladanje vlastitim jezikom je zasluga mojih roditelja. Ne znam zasto bi to bilo iznenadujuce.
- SaraFina
#36 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Postoji vrsta ljudi s kojim se ne treba raumnozavati cak
I u slucaju prirodne katastrofe, ja bi licno i bez dvoumljenja dozvolila da ljudski rod izumre, ako bi bilo do moje odluke.
Bilo da sam u Sarajevu ili vani.
s tim lokacija nema veze.
I u slucaju prirodne katastrofe, ja bi licno i bez dvoumljenja dozvolila da ljudski rod izumre, ako bi bilo do moje odluke.
Bilo da sam u Sarajevu ili vani.
- piupiu
#37 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Fudo387 wrote: A to.
Kako nece?
Nema nece.
Mora. Samo treba biti uporan, ako mu je vec stalo.
Fudo, zaboli me stomak od smijeha ... zamišljam te na plaži u djiru ... praaaaavi Bosanac!
Što bi rek'o jedan 'vamo, nema neosvojivih tvrdjava, samo loših napadača ... nije 100%, al' nije ni za bacit'.
-
Cartmane
#38 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
insomnia78 wrote:Jest i to, al kako onda arapi, oni su jos gori po tom pitanjuŠveđanin wrote:Da ne bude za pocetak ovakvih rijeci:Cartmane wrote:I sta podrazumijevas pod siroke poglede i shvatanja?
Kakvi Arapi, mi smo u odnosu na njih i u uporedenju s njima muski feministi na kub.
-
Fudo387
#39 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Pa eto momak, po svemu navedenom ti si skroz ok lik. Radis, imas posao, imas para, tu su i zdravi pogledi na buducnost, zelis upoznati neku
finu zenu sa kojom bi sklopio brak, formirao porodicu...itd. Normala.
E sad, 'dje je zapelo?
Ostaje samo par stavki.
Mozda si ruzan. Sta, desava se.
To se moze popraviti tako sto ces provoditi sest sati u teretani dnevno.
Druga stavka,
Mozda nemas pricu? Kako im prilazis? Nemoj sad, k'o da je dzenaza, oboris glavu, i dok sta progovoris vakat kuci.
Jebem ga, malo namignes, osmijeh, opusteno...nekad i bahato, vole te one, jer su vecinom budalaste.
Ma ozenice tebe Fudo...
finu zenu sa kojom bi sklopio brak, formirao porodicu...itd. Normala.
E sad, 'dje je zapelo?
Ostaje samo par stavki.
Druga stavka,
Mozda nemas pricu? Kako im prilazis? Nemoj sad, k'o da je dzenaza, oboris glavu, i dok sta progovoris vakat kuci.
Jebem ga, malo namignes, osmijeh, opusteno...nekad i bahato, vole te one, jer su vecinom budalaste.
Ma ozenice tebe Fudo...
-
almir90
#40 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
I moja je greška isto, ja kont'o on domaći naš, a ono uvozni, ili ti ga izvozni.insomnia78 wrote:Pa nece ga kokeFudo387 wrote:Pa sta se onda kojeg djavla zali?insomnia78 wrote:Frajer ba zivi vani, citajte malo
- Asta
#41 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Ovaj fudo je legenda, pravo se ismijah.
- insomnia78
#42 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Decko, po ovome sto ti napisa mescini da ti trazis na pogresnom mjestu
Odnosno cure iz pogresnog "kruga"
Odnosno cure iz pogresnog "kruga"
-
Cartmane
#43 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Otisli smo predaleko od teme. A tema je (cesto patoloska) umisljenost velikog broja nasih djevojaka u dijaspori. Tema nije o meni, niti o mojim svijetonazorima ili fizickim atributima.
- Asta
#44 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Ama malo generalizujes Bogami. Nisu sve umisljene, ima znas kako lijepih cura u dijaspori a i u Bosni. Otidji dole u BiH i nadji neku.Cartmane wrote:Otisli smo malo predaleko od teme. A tema je (cesto patoloska) umisljenost velikog broja nasih djevojaka u dijaspori. Tema nije o meni, niti o mojim svijetonazorima ili fizickim atributima.
- SaraFina
#45 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Cartmane wrote:Otisli smo predaleko od teme. A tema je (cesto patoloska) umisljenost velikog broja nasih djevojaka u dijaspori. Tema nije o meni, niti o mojim svijetonazorima ili fizickim atributima.
Cuj nije? Pa ti bi nekom lijepio etikete o umisljenosti a ne bi dozvolio da se tebe secira i pronadje mozebitna greska u tvom :
Izgledu, ponasanju, pristupu i sl
Pa nije valjda?
-
Cartmane
#46 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Asta wrote:Ama malo generalizujes Bogami. Nisu sve umisljene, ima znas kako lijepih cura u dijaspori a i u Bosni. Otidji dole u BiH i nadji neku.Cartmane wrote:Otisli smo malo predaleko od teme. A tema je (cesto patoloska) umisljenost velikog broja nasih djevojaka u dijaspori. Tema nije o meni, niti o mojim svijetonazorima ili fizickim atributima.
Nisu sve, istina. Ali veliki broj jeste. To je cinjenica nepobitna. Znam da ima lijepih djevojaka i u dijaspori i u Bosni. To je takoder nepobitna cinjenica. No, ovdje je posrijedi jedan sasvim drugi aspekt njihove samobitnosti (nefizicki).
Sto se tice pronalaska djevojke dole, ne dolazi u obzir. Najslikovitije je uvazeni kolega forumas opisao razlog protiv. Ne zelim biti nekoj viza za buducnost.
- piupiu
#47 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Biti ružan uopšte nije neka stavka, šarmeri ne mogu biti ružni ... nemaš vremena primijetiti, ni konstatovati.Fudo387 wrote: Ostaje samo par stavki.
Druga stavka,
Jebem ga, malo namignes, osmijeh, opusteno...nekad i bahato, vole te one, jer su vecinom budalaste.![]()
Ma ozenice tebe Fudo...
- Asta
#48 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Ja sam u dijaspori i ovdje se stvarno omladina nasa uzima izmedju sebe bas puno. Rijetkost je da se zene i udaju sa domacinima.
-
Fudo387
#49 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Budimo ozbiljni.piupiu wrote:Biti ružan uopšte nije neka stavka, šarmeri ne mogu biti ružni
-
Cartmane
#50 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
SaraFina wrote:Cartmane wrote:Otisli smo predaleko od teme. A tema je (cesto patoloska) umisljenost velikog broja nasih djevojaka u dijaspori. Tema nije o meni, niti o mojim svijetonazorima ili fizickim atributima.
Cuj nije? Pa ti bi nekom lijepio etikete o umisljenosti a ne bi dozvolio da se tebe secira i pronadje mozebitna greska u tvom :
Izgledu, ponasanju, pristupu i sl
Pa nije valjda?
Nije. Kao sto naslov jasno insinuira, tema se bavi o umisljenosti nasih djevojaka u dijaspori. Da sam htio seciranje vlastite licnosti, otvorio bi temu o sebi. Ali ne zelim i samim time nisam otvorio temu o tome. Tema je o ovom svojevrsnom fenomenu koji je prisutan medu nasima u dijaspori. I to je samo jedan aspekt dijasporske zbilje.