Stani bona,ovo mi je prvi putvjesticanametli wrote:Nemoj taj hljeb neeee
Mjesaj onaj s crnim brasnom 95 grama ostalo bijelo brasno....secer...germa sol i ako hoces ubacis sebi sjemenkica njamiiiiiiii
ha ya
Stani bona,ovo mi je prvi putvjesticanametli wrote:Nemoj taj hljeb neeee
Mjesaj onaj s crnim brasnom 95 grama ostalo bijelo brasno....secer...germa sol i ako hoces ubacis sebi sjemenkica njamiiiiiiii
Ako se navadim na ovo ima da vagam tacno tonu...vjesticanametli wrote:ma samo sam htjela da vam je fin 1x
hljeb

Ne pika se dok ne javis jesi li probaozateznistub wrote:Evo ga, pod naseg prvog ljubavnog iskustva! Nije nesto na oko, ali mirise fantasticno. Ne stigoh probat jer ujutro sem kafe nista ne mogu u usta...
[img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/or ... 031689.jpg[/ig]
Zena zove maloprije,DaffyDuck wrote:Ne pika se dok ne javis jesi li probaozateznistub wrote:Evo ga, pod naseg prvog ljubavnog iskustva! Nije nesto na oko, ali mirise fantasticno. Ne stigoh probat jer ujutro sem kafe nista ne mogu u usta...
[img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/or ... 031689.jpg[/ig]![]()
I ja se odavno motam oko tog pekaca i nikako da se odlucim na kupovinu.
onda prijatnozateznistub wrote:Evo maloprije jeo i mogu reci da je super...rahlo, kompakto...kora onakva kakva treba da bude, nije zilav kao ovi kupovni.
Jedino moram malo pojacati so ili smanjiti secer...
sve u svemu za sada odlicno!
proslijedi meni ja perem rado hahahah koristi zeno extra jedobar osjecaj wrote:Ja sam dobila taj pekac ali nikad ga nisam pokusala koristiti. Ponekad rucno zamijesim hljebcic onako da me zelja mine a ne znam zasto kontam da bi mi bilo mrsko prati taj pekac.
Slazem se s tobom. Jos kada bi ljudi bili u prilici da vide sta se nocu desava u tim pekarama...sigurno ne bi nikada kupovali taj hljeb.mayab wrote:Ja bih pekac preporucio svakome ko se grozi kruha iz (većine) nasih pekara koji je neka napuhana žilava vazdušasta masa, koje se moze pojesti u enormnim kolicinama, a da se ne zasiti![]()
Jer ovaj kruh-hljeb iz pekaca je sušta suprotnost tome![]()
Uz to, taj domaći hljeb ispadne i jeftiniji, ako zanemarimo nabavnu cijenu pekaca, i naravno, vremenom se sam pekač kroz to otplacuje...
Mi u kuci koristimo neki Elektroluxov, mislim vec 4 godine, to je tip sa onim jednim grijacem pri dnu oko posude za kruh.
Jedina primjedba na u njemu peceni kruh je sto pri dnu ipak bude vise nabijeno tijesto nego kako ide prema gore, ali sve u svemu moze proci, kvalitet kruha je neuporediv sa kupovnim, a kako rekoh i cijena je povoljnija
Trazih, ali ne nađoh...petunija wrote:Ima već ovakva tema
Jedan od razloga zasto sam se odlucio na kupovinu je i taj sto mi je dodijalo gledati djecu kako se pate dok odgrizu zalogaj kriske hljeba.mayab wrote:Ja bih pekac preporucio svakome ko se grozi kruha iz (većine) nasih pekara koji je neka napuhana žilava vazdušasta masa, koje se moze pojesti u enormnim kolicinama, a da se ne zasiti![]()
Uz to, taj domaći hljeb ispadne i jeftiniji, ako zanemarimo nabavnu cijenu pekaca, i naravno, vremenom se sam pekač kroz to otplacuje...
Mi u kuci koristimo neki Elektroluxov, mislim vec 4 godine, to je tip sa onim jednim grijacem pri dnu oko posude za kruh.
Jedina primjedba na u njemu peceni kruh je sto pri dnu ipak bude vise nabijeno tijesto nego kako ide prema gore, ali sve u svemu moze proci, kvalitet kruha je neuporediv sa kupovnim, a kako rekoh i cijena je povoljnija
Mi smo pregledali brat bratu desetak razlicitih i niti jedan nije imao grijač u poklopcu i smatram da je i visak u procesu.BlackCaviar wrote:Moulinex pekač već 7 godina koristimo. Patili se prije sa ručnim pravljenjem (pošto kupovni ne volimo) i onda se odlučili i to nabaviti i nikad se pokajali nismo. Hljeb bude savršen, mekana kora, ukusan a najukusniji kad se tek ispeče pa dok je vruć. Fakat nemamo zamjerku na njega. Nije prošao dan a da nije bio upaljen barem jednom, nekad i dva puta. Znači brat bratu, preko 2 i po hiljade hljebova je napravio. Zamijenjenili nedavno onu kanticu jer je na dnu počela puštati, malo bila napukla od silnog korištenja. I da, ovaj ima samo grijač sa strane, nema gore kod prozorčića i sve je uredu.
Čak se i ne sjećam da smo u početku imali problema oko hljeba, možda jedino prvi hljeb da je imao malo metalan okus jer je novo sve bilo.
nazalost kod nas je kruh jedan te isti uvijek , kao da imaju jedan rezepet i sve pekare ga koristemayab wrote:Ja bih pekac preporucio svakome ko se grozi kruha iz (većine) nasih pekara koji je neka napuhana žilava vazdušasta masa, koje se moze pojesti u enormnim kolicinama, a da se ne zasiti![]()
Ja u Sarajevu koristim Moulinex a na vikendici Elektrolux pekac...zateznistub wrote:Mi smo pregledali brat bratu desetak razlicitih i niti jedan nije imao grijač u poklopcu i smatram da je i visak u procesu.BlackCaviar wrote:Moulinex pekač već 7 godina koristimo. Patili se prije sa ručnim pravljenjem (pošto kupovni ne volimo) i onda se odlučili i to nabaviti i nikad se pokajali nismo. Hljeb bude savršen, mekana kora, ukusan a najukusniji kad se tek ispeče pa dok je vruć. Fakat nemamo zamjerku na njega. Nije prošao dan a da nije bio upaljen barem jednom, nekad i dva puta. Znači brat bratu, preko 2 i po hiljade hljebova je napravio. Zamijenjenili nedavno onu kanticu jer je na dnu počela puštati, malo bila napukla od silnog korištenja. I da, ovaj ima samo grijač sa strane, nema gore kod prozorčića i sve je uredu.
Čak se i ne sjećam da smo u početku imali problema oko hljeba, možda jedino prvi hljeb da je imao malo metalan okus jer je novo sve bilo.
E de mi napisi kakav je u potrosnji el.energije
Mislim da je na umjetnosti življenja, ali je ni ja juče ne nađoh.zateznistub wrote:Trazih, ali ne nađoh...petunija wrote:Ima već ovakva tema
Moram se zadati iza Bajrama da sklepam jedan iz onog recepta sto smo dobili uz uređaj. a knjiga je ko rimsko pravopetunija wrote:Mislim da je na umjetnosti življenja, ali je ni ja juče ne nađoh.zateznistub wrote:Trazih, ali ne nađoh...petunija wrote:Ima već ovakva tema
Doduše, vrlo se loše snalazim sa tražilicom, u glavnom, sjećam se da sam čak pisala i neke recepte na toj temi