Sarajevske općine i načelnici
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#26 Re: Sarajevske općine i načelnici
Malo je ukakio sa onim zgradama na Otoci,pogotovo mi ona prije Kumrovca nema smisla,obnova DZ se razvukla dugo,ali kazem od prvog dana je zasukao rukave i radi.
- bubi_mama
#27 Re: Sarajevske općine i načelnici
Da ima svojih fula naravno, ali eto svi mi prvo gledamo ono sto nas se dotice i nemam neke zamjerke. Iskreno kad je izabran mislila sam da ce nam opstina tek sad otici u helac. Ali drago mi je sto sam pogrijesila.mali_milojica wrote:Malo je ukakio sa onim zgradama na Otoci,pogotovo mi ona prije Kumrovca nema smisla,obnova DZ se razvukla dugo,ali kazem od prvog dana je zasukao rukave i radi.
- mali_milojica
#28 Re: Sarajevske općine i načelnici
Meni je drago da sam pogrijesio u njegovom slucaju. Mislio sam da slijedi potop kad je dosao. Bolje sto sam o njemu mislio lose,a iznenadio me pozitivno,nego da je bilo obratno. Nadam se da se nece uljuljkati i da ce raditi jos bolje.
-
artime
#30 Re: Sarajevske općine i načelnici
Klonirati Efendića u svakoj općini
Ja njegov kvalitet vidim zato sto je mlad, pun elana za poslom. Ove starkelje treba penzionisati. Hadzibajrić je odavno izgubio na snazi i odavno popusta, sto ne valja.
- supercali
#31 Re: Sarajevske općine i načelnici
Ipak mislim da je njegova prednost sto je mlad
Nisam imao nikakvo mišljenje o njemu al kad sam cuo iz stranku iz koje dolazi bojao sam s3 loseg gazdovanja al eto i mene je pozitivno iznenadio osim sto neko rece malo jebe ono oko kumroveca
Nisam imao nikakvo mišljenje o njemu al kad sam cuo iz stranku iz koje dolazi bojao sam s3 loseg gazdovanja al eto i mene je pozitivno iznenadio osim sto neko rece malo jebe ono oko kumroveca
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#32 Re: Sarajevske općine i načelnici
Sheftelija wrote: Kada vidim sta Efendić radi, stalno neke projekte,igrališta,parkove...u Starom Gradu se ne radi ništa.
Maharadza wrote:Nisam glasao za njega ali moram priznati da ovaj Efendić rastura u Novome Gradu!![]()
Aferim!
mali_milojica wrote:Za Efendica nisam glasao na proslim izborima,ali na sljedecim sigurno ima glas. Svaka mu cast na stvarima koje je uradio dole u kasarni,svaka mu cast na parku na Vojnickom,terenu na Vojnickom,na planovima da se uradi spomen obiljezje za sve poginule u ratu. Vjerovatno ima i nekih losih stvari koje je uradio,ali za sad je po meni vise pozitivnih
Ma On je najsajnji brilijant iz naše političke bašte koji je mrtav-hladan izjavio :bubi_mama wrote: U mom naselju godinama ima jedno mjesto gdje je sikara i smece. Prije nepuna dva mjeseca poceli radovi. Sikara i smece ocisceno, struja se sprovela i sad se gradi teren za fudbal, basket sta vec. Da ne pricam ponovo da nas je medju prvima oslobodio lutalica i svega sto su one donosile. Ove izbore glasam za Efendica.
"Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva" , a ne pada mu na pamet da uputi izvinjenje ili barem da ublaži ovu nebulozu bilo kakvom izjavom ili saopštenjem.
Elem jako mi je drago da ga "krasi dosljednost"...
- mali_milojica
#33 Re: Sarajevske općine i načelnici
Boli me briga sta prica (ne slazem se sa ovim sto je izjavio da ne mislis da ga podrzavam),vaznija su mi djela.
- Better Man
#34 Re: Sarajevske općine i načelnici
Najbolji ubjedljivo načelnik neke Općine u Sarajevu nakon rata je bio Ljubiša Marković, Načelnik Općine Centar.
-
homar
#35 Re: Sarajevske općine i načelnici
Da i ja dam svoj prilog.
- Jedini načelnik općine koji može dobiti vrlo dobru ocjenu je Načelnik Općine Novi grad, gosp.Efendić. On jedini čuje glas naroda, radi za običnog čovjeka. Ja nisam njegova politička opcija ali mislim da sam realan.
- Hadžibajrić i Bećirević, od nekada odličnih načelnika pali su na jedva dovoljan, jer ih je zapljusnulo političko sljepilo, pa umjesto da ugađaju građanima udovoljavaju svojim političkim šefovima.
- Za načelnika Koldžu (moj načelnik) i načelnika Memića, oni su svoje odsvirali, to su ljudi koji ne da ne rade za građane oni rade protiv građana. Čudi me da nema inicijative da se provedu vanredni izbori u ove dvije općine. Koldžo u ul. Paramlinska svake godine zasadi po nekoliko breza uz fanfare i kamere, a iste se odmah slijedeće godine osuše i tako 10 godina. Načelnika Memića zanimaju samo oni koji donesu kapital, može da gradi gdje hoće i kako hoće, koliko je njegovo neznam.
- Jedini načelnik općine koji može dobiti vrlo dobru ocjenu je Načelnik Općine Novi grad, gosp.Efendić. On jedini čuje glas naroda, radi za običnog čovjeka. Ja nisam njegova politička opcija ali mislim da sam realan.
- Hadžibajrić i Bećirević, od nekada odličnih načelnika pali su na jedva dovoljan, jer ih je zapljusnulo političko sljepilo, pa umjesto da ugađaju građanima udovoljavaju svojim političkim šefovima.
- Za načelnika Koldžu (moj načelnik) i načelnika Memića, oni su svoje odsvirali, to su ljudi koji ne da ne rade za građane oni rade protiv građana. Čudi me da nema inicijative da se provedu vanredni izbori u ove dvije općine. Koldžo u ul. Paramlinska svake godine zasadi po nekoliko breza uz fanfare i kamere, a iste se odmah slijedeće godine osuše i tako 10 godina. Načelnika Memića zanimaju samo oni koji donesu kapital, može da gradi gdje hoće i kako hoće, koliko je njegovo neznam.
- P308
#36 Re: Sarajevske općine i načelnici
Treba napraviti anketu u okviru teme
-
Innovation
#37 Re: Sarajevske općine i načelnici
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-novom- ... /150920058U Novom Gradu sutra se otvara najveći park u Sarajevu sa 577 stabala
- Ned071
#38 Re: Sarajevske općine i načelnici
Ko god nam asfaltira ulicu dobice glas na lok izborima. Ima nas 20 s glasackim oravom u N. Gradu... Kako sad stvari stoje nece niko
-
Innovation
#39 Re: Sarajevske općine i načelnici
Koju ulicu?Ned071 wrote:Ko god nam asfaltira ulicu dobice glas na lok izborima. Ima nas 20 s glasackim oravom u N. Gradu... Kako sad stvari stoje nece niko
- Ned071
#40 Re: Sarajevske općine i načelnici
Cikma blizu petrol pumpe u brijescu... Fakat smo se dogovorili. Posto nas ignorisu godinama. Ako asfaltiraju ima efendic bjanko 20 glasova. Ako ne, ne izlazimo... Posteno...
- Thorgerson
#41 Re: Sarajevske općine i načelnici
Hajmo konkretno sta je to Efendic uradio? Da, mi ovdje sada gledamo najmanje lose rjesenje. Je li vi shvatate da je Efendic dosao na mjesto nacelnika 2012. godine? Sada je 2015. Ponavljam 2012.
Sta mislite zasto su se sada zaholcali projekti? I sasvim slucajno ce dosta njih biti otvoreno tik pred izbore.
Cista predizborna kampanja. Nista vise. Ono sto priznam, jeste da momak to pametnije sada malo radi. Dakle, ne toliko ofirno tik pred izbore. Nego je tempirao taman ovu 2015 da zavrsi fino i onda jos ima pola 2016 za zavrsni udarac.
Koliko je ovakvih bog sami zna.

Maloprije u opstini kod saltera, momak neki vrti se okolo i kao 'pomaze' ovima sto cekaju...i gledam ima iskaznicu... Ej, znaci zaposlili momka eto, onako da se vrti tu - jebo to sto 6m dalje imas info pult sa 3-4 one salteruse...neka, treba jedan Referent za red za šalter...vjerovatno mu je to opis radnog mjesta. I on ima sigurno minimalno 600-700 KM plate, plus topli tamo vamo on izadje opstinu znaci ne ispod 1000 KM. To je 12.000 KM godisnje, za mandat 4g to je 50.000 KM. A takvih je na desetine tamo...
Slazem se, radi nesto. U odnosu na druge nacelnike je zlatan. To je tacno. U ovoj nenormalnoj drzavi je tako. Ali ne vidim prostor za dizanje u nebesa.
Kada dodje nacelnik, ukine sebi desetine pomocnika - jer mu ne trebaju. Ukine ove tupave pozicije koje sam gore naveo. Modernizuje one saltere dole (u doba interneta ja posrani papir cekam sat vremena da mi pecat stavi?!!?) - a on to moze.
U cemu je problem da se napravi portal, registruju korisnici napravi baza gradjana sa opstine ko hoce da ima pristup prijavi se sa podacima s licne. Koji ce mi qrac licna sa bar kodovima i cudesima?!?! Pa da ja sa tri klika mogu ovjeriti dokument i da mi on dodje postom. Je li to neka nauka? Je li se to ne moze uraditi?
Do tada, bilo koji nacelnik mi ovim nekim 'projektima' samo maze oci...
Sta mislite zasto su se sada zaholcali projekti? I sasvim slucajno ce dosta njih biti otvoreno tik pred izbore.
Cista predizborna kampanja. Nista vise. Ono sto priznam, jeste da momak to pametnije sada malo radi. Dakle, ne toliko ofirno tik pred izbore. Nego je tempirao taman ovu 2015 da zavrsi fino i onda jos ima pola 2016 za zavrsni udarac.

Maloprije u opstini kod saltera, momak neki vrti se okolo i kao 'pomaze' ovima sto cekaju...i gledam ima iskaznicu... Ej, znaci zaposlili momka eto, onako da se vrti tu - jebo to sto 6m dalje imas info pult sa 3-4 one salteruse...neka, treba jedan Referent za red za šalter...vjerovatno mu je to opis radnog mjesta. I on ima sigurno minimalno 600-700 KM plate, plus topli tamo vamo on izadje opstinu znaci ne ispod 1000 KM. To je 12.000 KM godisnje, za mandat 4g to je 50.000 KM. A takvih je na desetine tamo...
Slazem se, radi nesto. U odnosu na druge nacelnike je zlatan. To je tacno. U ovoj nenormalnoj drzavi je tako. Ali ne vidim prostor za dizanje u nebesa.
Kada dodje nacelnik, ukine sebi desetine pomocnika - jer mu ne trebaju. Ukine ove tupave pozicije koje sam gore naveo. Modernizuje one saltere dole (u doba interneta ja posrani papir cekam sat vremena da mi pecat stavi?!!?) - a on to moze.
U cemu je problem da se napravi portal, registruju korisnici napravi baza gradjana sa opstine ko hoce da ima pristup prijavi se sa podacima s licne. Koji ce mi qrac licna sa bar kodovima i cudesima?!?! Pa da ja sa tri klika mogu ovjeriti dokument i da mi on dodje postom. Je li to neka nauka? Je li se to ne moze uraditi?
-
mario001
#42 Re: Sarajevske općine i načelnici
Thorgerson wrote:Hajmo konkretno sta je to Efendic uradio? Da, mi ovdje sada gledamo najmanje lose rjesenje. Je li vi shvatate da je Efendic dosao na mjesto nacelnika 2012. godine? Sada je 2015. Ponavljam 2012.
Za pocetak:
-Najveci park u gradu, atletska staza u centru, veliki fudbalski teren, free wifi, centar za borilacke sportove..
-Utopljavanje zgrada na Alipasinom
-Pocetak gradnje A transverzale
-Dva kruzna toka na Otoci i Buca Potoku
-Prvi je zavrsio biciklisticku stazu
-Pocetak obnove Kumrovca
-7-8 sportskih igralista na podrucju opcine
-Svake godine barem 25 ulica dobije novi asfalt
-Otkocio gradnju ulaza u grad ( kruzni tok u Brijescu)..
-Povecao budget za 7 miliona u tri godine
-Rajlovacka cesta...
-itd itd...
Najvise radi, ne moze mu se to osporiti..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#43 Re: Sarajevske općine i načelnici
Zbog?Better Man wrote:Najbolji ubjedljivo načelnik neke Općine u Sarajevu nakon rata je bio Ljubiša Marković, Načelnik Općine Centar.
- Banksy
#44 Re: Sarajevske općine i načelnici
Izgleda da se Efendić zaista potrudio ...
-
bumerangss
#45 Re: Sarajevske općine i načelnici
Jos samo da u ovom mandatu makar zapocne izgradnju IX transferzale tj mosta preko pruge i kruznog toka u Boljakovom Potoku ja bih za njega glasao na iducim izborima iako na ovim nisam!Banksy wrote:Izgleda da se Efendić zaista potrudio ...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#46 Re: Sarajevske općine i načelnici
Znaci situacija je ili Efendic ili niko ?Ned071 wrote:Cikma blizu petrol pumpe u brijescu... Fakat smo se dogovorili. Posto nas ignorisu godinama. Ako asfaltiraju ima efendic bjanko 20 glasova. Ako ne, ne izlazimo... Posteno...
Ukoliko Efendic asfaltira ulicu dobice glasove.
Ukoliko je neasfaltira nece dobiti glasove ali ih nece dobiti ni protivkandidati ?
Protivkandidati realno nemaju mogucnost odluke o asfaltiranju ili ne ali glasove nece dobiti ?
Hvala.
-
mario001
#47 Re: Sarajevske općine i načelnici
Gradnja pocinje na proljece, u toku je otkup zemljebumerangss wrote:Jos samo da u ovom mandatu makar zapocne izgradnju IX transferzale tj mosta preko pruge i kruznog toka u Boljakovom Potoku ja bih za njega glasao na iducim izborima iako na ovim nisam!Banksy wrote:Izgleda da se Efendić zaista potrudio ...
- Ned071
#48 Re: Sarajevske općine i načelnici
Sta predlazes? Tri nacelnika i niko nista...
-
splinter
#49 Re: Sarajevske općine i načelnici
"U cemu je problem da se napravi portal, registruju korisnici napravi baza gradjana sa opstine ko hoce da ima pristup prijavi se sa podacima s licne. Koji ce mi qrac licna sa bar kodovima i cudesima?!?! Pa da ja sa tri klika mogu ovjeriti dokument i da mi on dodje postom. Je li to neka nauka? Je li se to ne moze uraditi? "
ne može još jer Zakon o elektronskom potpisu nikad nije zaživio,to je preduslov da bi zaživjela eUprava koju ti spominješ a za ostale stvari se slažem.
ne može još jer Zakon o elektronskom potpisu nikad nije zaživio,to je preduslov da bi zaživjela eUprava koju ti spominješ a za ostale stvari se slažem.
- Better Man
#50 Re: Sarajevske općine i načelnici
Uredio općinu po standardima kakvi su u Evropi i svijetu i riješio se polupismenih bez diplome koji su sjedili na mjestima koja im ne pripadaju, odnosno bili uhljebljeni uprkos žestokim napadima iz vlastite partije._BataZiv_0809 wrote:Zbog?Better Man wrote:Najbolji ubjedljivo načelnik neke Općine u Sarajevu nakon rata je bio Ljubiša Marković, Načelnik Općine Centar.