Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
KatarinaKosaca wrote:Nije propala nikakva država za čovjeka, jer nešto što ne postoji ne može ni propasti. To je bio puki slogan jedne političke stranke 2x na općim izborima. Ni manje ni više. Onaj ko misli i da je postojala, i da je propala ima ozbiljan problem percepcije stvarnosti. Ipak, izgleda je marketinška kuća uhapšenog Nevena K,, dobro uradila posao, dok se somovi pecaju..
svaka cast
Sijecam se i one maestralne SDA-e "Deset najtezih godina s nama".
hizo ramidovic wrote:nemoguti jarugo lagundzija i damir bit glavni krivci kacu oni uvjek bili motori partie i najaci ljudi unjoj jerbi breznjiha ta partia davno propala moraces uprjet prstom unekog drugog jersu ova dvoica uvjek stjeli sve naj bolje zaovu drzavu i zaovaj narod
Njih dvojica su dobri za SDP-ove protivnike. Više su nas oni uništili nego laži i podvale Radončića, Izetbegovića i Dodika zajedno.
Zato se svi istinski socijaldemokrati moramo ograditi od njihovih nedjela, izviniti se svim građanima BIH i zamoliti ih da nam ponovo ukažu povjerenje. Ali prije svega mi između sebe moramo izabrati Jasmina Imamovića za predsjednika partije. Nikšić je Zlatkova produžena ruka.
Nije ti logika prijatelju nikako hocete Dzasmina a onda bi se nesto izvinjavao ...tu vrstu gradjana BiH, SDA je vec davno integrisala u svoje stalno biracko tijelo.
hizo ramidovic wrote:nemoguti jarugo lagundzija i damir bit glavni krivci kacu oni uvjek bili motori partie i najaci ljudi unjoj jerbi breznjiha ta partia davno propala moraces uprjet prstom unekog drugog jersu ova dvoica uvjek stjeli sve naj bolje zaovu drzavu i zaovaj narod
Njih dvojica su dobri za SDP-ove protivnike. Više su nas oni uništili nego laži i podvale Radončića, Izetbegovića i Dodika zajedno.
Zato se svi istinski socijaldemokrati moramo ograditi od njihovih nedjela, izviniti se svim građanima BIH i zamoliti ih da nam ponovo ukažu povjerenje. Ali prije svega mi između sebe moramo izabrati Jasmina Imamovića za predsjednika partije. Nikšić je Zlatkova produžena ruka.
Nije ti logika prijatelju nikako hocete Dzasmina a onda bi se nesto izvinjavao ...tu vrstu gradjana BiH, SDA je vec davno integrisala u svoje stalno biracko tijelo.
Logika je itekako dobra. Sve je bolje nego da nas Lagumdžija odvede u nešto novo. To novo je veće dno od dna dna. A Lagumdžija će nas voditi ako pobijedi Nikšić. Neću reći da je Jasmin cvjećka ali je milion puta bolje rješenje od Zlajinih reketaša. A kao što znamo Selim Bešlagić nije na listi, pa nam preostaje jedino Jasmin. ŽIVJELA SOCIJALDEMOKRATIJA.
Promoe wrote:Jasmin Imamovic nema sanse pored NERMINA NIKSICA. ZIVJELA SOCIJALDEMOKRATIJA
Ima, ima, itekako ima. Vidjet ćeš za par dana. I Nikšić je krenuo Zlajinim receptom da rješava stvari a vidjeli smo gdje nas je to dovelo. Zato kad Imamović pobijedi moramo odmah krenuti sa riječi na djela, izvinuti se prevarenim glasačima i početi da pravimo državu. Nikšiću treba ponuditi neku funkciju u partiji jer je bio između dvije vatre, a Lagumdžiju, Hadžića, Lipovaču i ostale koji su nas uništili zauvijek moramo protjerati iz partije. ŽIVJELA SOCIJALDEMOKRATIJA.
A, ne kontam o kakvoj oni reformi pričaju, pa u stranci i dalje sve ista lica koja su bila dok je se klepala lova u periodu 2010-2014, i ne kontam o kakvoj oni reformi pričaju. Ah, da, reformisat će stranku oni koji su isto mastili brkove u prethodnom mandatu, ajd' nemojte nas zajebavati.
Logika je itekako dobra. Sve je bolje nego da nas Lagumdžija odvede u nešto novo. To novo je veće dno od dna dna. A Lagumdžija će nas voditi ako pobijedi Nikšić. Neću reći da je Jasmin cvjećka ali je milion puta bolje rješenje od Zlajinih reketaša. A kao što znamo Selim Bešlagić nije na listi, pa nam preostaje jedino Jasmin. ŽIVJELA SOCIJALDEMOKRATIJA.[/quote]
E hocete se usrecit i vi i socijaldemokratija ili kako se vec nazivate
...eto glasaj za djasmina pa vidi dokle ces niko ti nebrani, sad ce izbori pa se uvjeri sam.
Za sada čini se kako idemo ka ozdravljenju. Zenica, Tuzla, veći dio Sarajeva svi su za Imamovića. U manjim mjestima je 55:45 u Jasminovu korist. Zapamtimo da je to pola posla. Druga polovina je da se izvinemo i odužimo građanima za ono gdje nas je doveo vrh patije. DRUGOVI: ZA PARTIJU!
zapartiju wrote:Za sada čini se kako idemo ka ozdravljenju. Zenica, Tuzla, veći dio Sarajeva svi su za Imamovića. U manjim mjestima je 55:45 u Jasminovu korist. Zapamtimo da je to pola posla. Druga polovina je da se izvinemo i odužimo građanima za ono gdje nas je doveo vrh patije. DRUGOVI: ZA PARTIJU!
Nakon 20 godina SDA vas pomela u Tuzli, a i dalje su sam sve isti ljudi u stranci, ne znam šta očekujete.
zapartiju wrote:Za sada čini se kako idemo ka ozdravljenju. Zenica, Tuzla, veći dio Sarajeva svi su za Imamovića. U manjim mjestima je 55:45 u Jasminovu korist. Zapamtimo da je to pola posla. Druga polovina je da se izvinemo i odužimo građanima za ono gdje nas je doveo vrh patije. DRUGOVI: ZA PARTIJU!
Nakon 20 godina SDA vas pomela u Tuzli, a i dalje su sam sve isti ljudi u stranci, ne znam šta očekujete.
O tome i ja govorim. Moramo se riješiti Lagumdžije i njegovih najbližih saradnika koji su nas doveli u ovu situaciju. Nije nas pobijedila SDA nego Zlatko, Damir, Hamdija, Nermin...
O tome i ja govorim. Moramo se riješiti Lagumdžije i njegovih najbližih saradnika koji su nas doveli u ovu situaciju. Nije nas pobijedila SDA nego Zlatko, Damir, Hamdija, Nermin...
..koji si ti trol, opstina i kanton gorili zbog gorenavedenih
NIje me plaho briga za njih, znala sam koji su lopovi i onda kad su bili na forusmki "spasitelji" i "jedina nada", tako da mi se živo hebe, koji će ih od ublehaša predvoditi. Ipak, kontam, koji kreten moraš biti da glasaš za bivšeg Premijera sa rezultatom nula, ništica rezultata. Što od njega očekuješ kao predsjednika. Ili si kompletan retard ili interesno povezan, treću altermativu ne vidim
..koji si ti trol, opstina i kanton gorili zbog gorenavedenih
Živ bio hajde ti nama pojasni zašto sam ja trol? Što se borim za partiju možda? Ili što se konkurencija boji zdravog SDP-a?
Bit će da je ovo drugo.
Ne mogu ja tebi pojasnit kad nzivis u iluzijama ili jos gore putem foruma smaras bez da ijednom potkrijepis svoj stav sto tako mislis, a ne vidim ja nigdje "Nama"..prvo ti objasni cime te je to Dzasmin zaduzio pa si toliko upro?
Ne boris se ti za partiju vec za svodnika. jadna konkurencija jos jadniji SDP.
Zasto je propala "drzava za covjeka" mozda je srodno pitanje sa pitanjem zasto je propao socijalizam
I to je jedno prirodno pitanje na koje se itorijskog geopolitickog moze i treba dati odgovor
Mislim i to je mene cudilo
Zasto je to sve propalo
STA JE TO PORED NEKIH EKONOMSKIH PARAMETARA sto tjera soc ili kom drustva u diktature
I odgovor ne znam
SOcijalizam dolazi sa revolucijom
Bar je dosad tako dolazio
Ima ambiciju zadatak da u potpunosti zamjeni religiju naciju
I mislim da tu dolazi do rascijepa
To sto dolazi sa revolucijom nije nista drugo nego element koji soc drustvima pomaze da se formiraju -- dakle potrebno je stvoriti legendu koja ce u potpunosti zamjeniti legendu o jednom narodu -- to mitsko maglovito saznanje o vlastitom nacionalnom identitetu
Medjutim postoji taj jedan tihi period kada se nacija---ups pardon soc drustvo razvija i pokusava dati odgovore na mnoge izazove
Taj period je takodjer bitan kao i taj pocetni revolucionarni dio
........
Evo i poteskoca na koje socijalizam dolazi
Naime zamislite da imate dvije susjedne drzave u jednoj vlada blagostanje i rjesenje svih problema ali to drustvo nije komiunisticko socijalisticko
Udrugom pak je soc drustvo u nastajanju i ima mnogo problema pokjusava da napreduje
Ali sta-- dolazi do problema koje ne moze rjesiti i tada ono se urusava
Moenx wrote:Zasto je propala "drzava za covjeka" mozda je srodno pitanje sa pitanjem zasto je propao socijalizam
I to je jedno prirodno pitanje na koje se itorijskog geopolitickog moze i treba dati odgovor
Mislim i to je mene cudilo
Zasto je to sve propalo
STA JE TO PORED NEKIH EKONOMSKIH PARAMETARA sto tjera soc ili kom drustva u diktature
I odgovor ne znam
SOcijalizam dolazi sa revolucijom
Bar je dosad tako dolazio
Ima ambiciju zadatak da u potpunosti zamjeni religiju naciju
I mislim da tu dolazi do rascijepa
To sto dolazi sa revolucijom nije nista drugo nego element koji soc drustvima pomaze da se formiraju -- dakle potrebno je stvoriti legendu koja ce u potpunosti zamjeniti legendu o jednom narodu -- to mitsko maglovito saznanje o vlastitom nacionalnom identitetu
Medjutim postoji taj jedan tihi period kada se nacija---ups pardon soc drustvo razvija i pokusava dati odgovore na mnoge izazove
Taj period je takodjer bitan kao i taj pocetni revolucionarni dio
........
Evo i poteskoca na koje socijalizam dolazi
Naime zamislite da imate dvije susjedne drzave u jednoj vlada blagostanje i rjesenje svih problema ali to drustvo nije komiunisticko socijalisticko
Udrugom pak je soc drustvo u nastajanju i ima mnogo problema pokjusava da napreduje
Ali sta-- dolazi do problema koje ne moze rjesiti i tada ono se urusava
..fabula je u uspostavljnju vladavine prava i pravicnosti, a ne mjenjanje tipova autokratija...toga imamo na izvoz.
KatarinaKosaca wrote:NIje me plaho briga za njih, znala sam koji su lopovi i onda kad su bili na forusmki "spasitelji" i "jedina nada", tako da mi se živo hebe, koji će ih od ublehaša predvoditi. Ipak, kontam, koji kreten moraš biti da glasaš za bivšeg Premijera sa rezultatom nula, ništica rezultata. Što od njega očekuješ kao predsjednika. Ili si kompletan retard ili interesno povezan, treću altermativu ne vidim
Upravo to. Imao je priliku kao premijer i nije je iskoristio. Bio Zlatkov poslušnik i sada kad je Zlatko formalno van partije on ga nastoji vratiti preko svojih leđa.