mogu i kvalitetni bookshelf zvučnici uz dobar subwoofer koji mora obavezno imati šiljke + gumice da se ne prenose vibracije komšijamaklixoris wrote:Imao sam priliku cuti ove Edifier zvucnike i stvarno me iznenadilo koliko dobro sviraju, a posebno jacina bass-a, ipak se radi o malom promjeru drivera.Hajlac wrote:Tema je stara ali jedina relevantna za preporuku:
Trenutno najbolji mali (2.0) a snazni zvucnici za kucnu/PC upotrebu su: Edifier
https://www.youtube.com/user/skubny/sea ... ry=Edifier+
Npr. modeli R1280t, R1280DB, R1700BT...
Fina opcija za nekoga ko voli ploce i gramofon, slusanje muzike bez previse buke, i ko zivi u zgradi.![]()
Ali ipak, ko zeli ozbiljan zvuk koji ce bas ispuniti prostor, onda to mora biti posebno pojacalo u kombinaciji sa dobrim podnostojecim zvucnicima, pozeljno i subwoofer. To je npr moj setup, ali ja zivim u kuci pa nemam problema sa komsijama...
Jaki zvucnici za kucnu upotrebu
Moderator: Benq
- VladaFBiH
#26 Re: Jaki zvucnici za kucnu upotrebu
- dulekrele
#27 Re: Jaki zvucnici za kucnu upotrebu
ja do sada nisam znao da zvucnici sami sviraju. to mora da su neki novi s obzirom da lik uopste ne spominje pojacalo. 
- CPT
#28 Re: Jaki zvucnici za kucnu upotrebu
valjda nisi cuo za aktivne zvucnikedulekrele wrote:ja do sada nisam znao da zvucnici sami sviraju. to mora da su neki novi s obzirom da lik uopste ne spominje pojacalo.
- klixoris
#29 Re: Jaki zvucnici za kucnu upotrebu
Ovi Edifier zvucnici koje komentarisemo su aktivni, tj. imaju integrisano pojacalodulekrele wrote:ja do sada nisam znao da zvucnici sami sviraju. to mora da su neki novi s obzirom da lik uopste ne spominje pojacalo.
EDIT: CPT je bio brzi
- dulekrele
#30 Re: Jaki zvucnici za kucnu upotrebu
jesam ali ja sam stara skola. nista bez lampasa.CPT wrote:valjda nisi cuo za aktivne zvucnikedulekrele wrote:ja do sada nisam znao da zvucnici sami sviraju. to mora da su neki novi s obzirom da lik uopste ne spominje pojacalo.
- CPT
#31 Re: Jaki zvucnici za kucnu upotrebu
to ni priblizno nije istina, osim toga takvo poredjenje bas i nema smisla
al dobro, za isti novac da poredimo snagu "zvucnika sa zasebnim" pojacalom i aktivnog?
al dobro, za isti novac da poredimo snagu "zvucnika sa zasebnim" pojacalom i aktivnog?
- Thorgerson
#32 Re: Jaki zvucnici za kucnu upotrebu
Sta je sa soundbarovima, valjal to sta?
- CPT
#33 Re: Jaki zvucnici za kucnu upotrebu
zavisi.... ispod 150KM i ne bas... prednost je sto obicno dobijes BT i da zauzimaju manje prostora od 2.0Thorgerson wrote:Sta je sa soundbarovima, valjal to sta?
- VladaFBiH
#34 Re: Jaki zvucnici za kucnu upotrebu
Ako hoćeš bolji zvuk od sadašnjeg na TV-u onda kupi neki jeftiniji (nemoj najjeftinije) a ako hoćeš dobar zvuk onda to nije opcija.Thorgerson wrote:Sta je sa soundbarovima, valjal to sta?
p.s. Ne zaboravi da većini ljudi malo solidniji soundbar je sve što trebaju u životu jer ne pate od dobrog zvuka - u svakom slučaju imaju dosta bolji zvuk nego što dobiju na TV-u
- burekodsira
#35 Re: Jaki zvucnici za kucnu upotrebu
to jeste i imam u svakom ćošku struju. Ali ne želim kablove preko dnevnog boravka po parketu, a ne mogu ni ivicama ispod lajsni jer imam vrata s obje strane prostorije i tu bi se vidjelo (jer nema pragova), a da dižem/kvarim parket ne mogu jer nije moj stan.VladaFBiH wrote:svaki moraš uključiti u struju tako da nisu baš bežićniburekodsira wrote:ima li ko iskustva s bežičnim zvučnicima za kućno kino?
volio bih nabaviti neke ali da ne platim baš golfa četvorku...
kako sam primjetio većinom su prednja dva i sub na žici a stražnja dva bežična, nema baš neki ponuđač da nudi sve bez kabla. imaju i adapteri koji se mogu za postojeće koristiti ali skupi su.
- burekodsira
#36 Re: Jaki zvucnici za kucnu upotrebu
hvala, baš ću pogledati, ali soundbar ne bih jer imam veliki tv i trebalo bi mi 5 soundbarovaCPT wrote:za isti novac ce svaki soundbar ili 2.0 sistem biti bolji, sa manje problema i laksom instalacijom... ne znam koliki ti je budzet ali za pocetak recimo Pioneer DM40, za "malo" vise recimo JBL LSR308burekodsira wrote:ima li ko iskustva s bežičnim zvučnicima za kućno kino?
kako sam primjetio većinom su prednja dva i sub na žici a stražnja dva bežična, nema baš neki ponuđač da nudi sve bez kabla. imaju i adapteri koji se mogu za postojeće koristiti ali skupi su.
- CPT
#37 Re: Jaki zvucnici za kucnu upotrebu
Nece to valjati, pogotovo sa skronim budzetom... sa pristojnim 2.0 neces promasiti. Onaj Pioneerov set je odlican za taj novac. Nisu bas nesto lijepi (subjektivno) ali nisam rekao da moraju biti bas tiburekodsira wrote:to jeste i imam u svakom ćošku struju. Ali ne želim kablove preko dnevnog boravka po parketu, a ne mogu ni ivicama ispod lajsni jer imam vrata s obje strane prostorije i tu bi se vidjelo (jer nema pragova), a da dižem/kvarim parket ne mogu jer nije moj stan.VladaFBiH wrote:svaki moraš uključiti u struju tako da nisu baš bežićniburekodsira wrote:ima li ko iskustva s bežičnim zvučnicima za kućno kino?