fortaleza wrote:Ne postoje zakonske odredbe koje javni servisi poštuju, a kamoli ostali mediji tako da preostaje ili potpuno ugasiti prijemnik ili se uklopiti u sveukupnu masu. Osobno, kvaliteta života te količina vremena mi se udvostručila od kad sam prestao gledati tv, a to se posebno odnosti na informativni program (izuzev nekih bitnijih sportskih događaja). Jednostavno, preko interneta se riješiš svih reklama, propagande, te upitnih sadržaja i odmah biraš što ćeš gledati.
Zakonske odredbe postoje, druga je stvar što se ne poštuju. Javni emiteri moraju imati % obrazovnog, dječijeg, religijskog programa. Ne poštuju to, jer, navodno nemaju para. Ja sam rasla uz "Opstanak" , a imali smo svega dva kanala tad. Uz Branka Kockicu i top listu Dubravke Marković. Danas javni emiteri amo kukaju kako nemaju para niti pretplate, a ne čine ništa u smislu podstreka da im se zaista i plati. Baš na Happy tv, istoj koja emituje taj "gadljivi" rijaliti, cijelo je ljeto u prijepodnevnim satima bio odličan dokumentarni program o životinjskom svijetu. Mislim da naš problem nisu privatni mediji, nego baš javni koji ne ispunjavaju osnovne zakonske uvjete, a RAK im to gleda kroz prste, jer ne daj Bože otpustiti nekog, a namnožili su bespotrebno ljude na uštrb programa. Ali, odosmo off.