Jeste li varali u braku?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ramzess Veliki
#26 Re: Jeste li varali u braku?
Varanje nije vrijedno truda.
Ako sve štima.
Ako ne štima dođe to samo od sebe, ali je to hvatanje davljenika za slamku, pogrešan način da nađeš nekoga ko će ti pružiti nešto pozitivno. Zatim se vratiš onome ko ti je prestao davati pažnju i misliš da je sada sve u redu jer imaš ljubavnika - ljubavnicu.
Nije. Živiš sa onim ko ti ne pruža šta želiš i nikada nećeš biti sretan. Trpiš ti, ta osoba, ona osoba, djeca ... svi oko tebe.
Ako imaš potrebu za trećom osobom tad je vrijeme da se otvore karte, otvoreno i bez laži porazgovara, pa zatim odlučiti - ostati ili se razići.
Živjeti u lažima nikada nije preporučljivo rješenje.
Ako sve štima.
Ako ne štima dođe to samo od sebe, ali je to hvatanje davljenika za slamku, pogrešan način da nađeš nekoga ko će ti pružiti nešto pozitivno. Zatim se vratiš onome ko ti je prestao davati pažnju i misliš da je sada sve u redu jer imaš ljubavnika - ljubavnicu.
Nije. Živiš sa onim ko ti ne pruža šta želiš i nikada nećeš biti sretan. Trpiš ti, ta osoba, ona osoba, djeca ... svi oko tebe.
Ako imaš potrebu za trećom osobom tad je vrijeme da se otvore karte, otvoreno i bez laži porazgovara, pa zatim odlučiti - ostati ili se razići.
Živjeti u lažima nikada nije preporučljivo rješenje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#27 Re: Jeste li varali u braku?
Da mladi imaju vece sanse da naprave frku - stoji.Fallen Angels wrote:Iskreno mi je drago sto u dobroj mjeri razumijes kako zivot funkcionira, al me nisi shvatio na onaj nacin kako sam htio opisati ono sto si izvadio iz konteksta. Svi se upale covjece, od 17 do 77 godina, jasno je to i drvetu. Ja sam htio objasnit kako su tome puno skloniji mladi koji nisu dovoljno iskusili zivot. Nisu dovoljno hodali po trnju nit su prozivili sve one kljucne momente kojim se i izgradjuje sama licnost. Nigdje nisam u krivu, samo sam rekao da su mladi najvise ''ranjivi'' kad je u pitanju zajednicki zivot. Mlad covjek se zaleti s vrha zgrade u zelji da poleti, a da li ce poletit? Neiskustvo ce uvijek nosit svoje posljedice. Ajd shvatit ces me vec nekakoTomahawk11 wrote:Ovo nije pravilo, nisi u pravu. Cesto se znaju stari kenjci i zene koje bi vec trebale biti prilicno ozbiljne upaliti ko kutnjak. Najlakse je mladosti pripisati prevaru. Ovi stari kad se upale su puno gori.
Samo sam konstatovao da nisu mladi ti koji najcesce ruse brakove prevarom. Nisam nista vadio iz konteksta, recenica je jasno napisana i to sam komentarisao. Jesi li ti ikad vidio zrelog covjeka koji je neizivljen? Na celu mu pise - opasnost. On je gori od mladica sa 20 godina, vjeruj.
Shvatio sam ja tebe sta hoces reci, samo mislim da ne gledamo isto na ovo pitanje ili smo imali razlicita zivotna iskustva.
- piupiu
#28 Re: Jeste li varali u braku?
HAVANA wrote:... A fino pjeva.
- Euridika
- Globalna šefica
#29 Re: Jeste li varali u braku?
Krenuh da napišem da se slažem 100% sa Havanom i Ramzessom, ali skontah - lako se meni slagati s navedenim kad nisam bila u ovakvoj situaciji... Ne znaš nikad kakve muke čovjeka/ženu natjeraju da okrenu život u tom smjeru... 
-
hanamontanaa
#30 Re: Jeste li varali u braku?
Kakve muke, prirodna potreba za promjenom. Monogamija je čovjeku nametnuta, kod ovih sto tvrde da nisu i nikad neće, nadvlada strah. Od samoće u osnoviEuridika wrote:Krenuh da napišem da se slažem 100% sa Havanom i Ramzessom, ali skontah - lako se meni slagati s navedenim kad nisam bila u ovakvoj situaciji... Ne znaš nikad kakve muke čovjeka/ženu natjeraju da okrenu život u tom smjeru...
-
nightvision
#31 Re: Jeste li varali u braku?
Ne tvrdim da nisi u pravu, ali isto tako tvoja tvrdnja ne mora nuzno biti tacna. Za sto uspjesnije odgajanje i prezivljavanje potomstva, potrebna su oba roditelja, pogotovo je tako bilo u proslosti kada su ljudi bili primitivniji a zivot suroviji. Zena ni pod razno nije mogla sama odgajati djecu i muskarac (iliti muzijak) koji je zelio osigurati potomstvo morao je biti uz majku svoje djece. Druga stvar je koliko su ljudi i u to vrijeme "sarali". U biti moje misljenje je da su ljudi "prisiljeni" na monogamiju zbog vremena koje je potrebno da se potomstvo "izvede na put", pogotovo ako ih ima dvoje-troje, a danas je to vrijeme i znatno duze ako djeca studiraju. I dok to sve prodje ljudi ostare, kasno je za promjenu i osudjeni su jedno na drugo.hanamontanaa wrote: Monogamija je čovjeku nametnuta, kod ovih sto tvrde da nisu i nikad neće, nadvlada strah. Od samoće u osnovi
Ponekad, u rijetkim slucajevima, pocetna zaljubljenost traje i u starosti, ali vecinom se sve svede na naviku i taj strah od usamljenosti. Rijetki hrabri ljudi se usude zivjeti samackim zivotom.
- Ramzess Veliki
#32 Re: Jeste li varali u braku?
Mudro zboriš.Euridika wrote:Krenuh da napišem da se slažem 100% sa Havanom i Ramzessom, ali skontah - lako se meni slagati s navedenim kad nisam bila u ovakvoj situaciji... Ne znaš nikad kakve muke čovjeka/ženu natjeraju da okrenu život u tom smjeru...
Ili da parafraziram mudre riječi jednog pijanca nesvršenog studenta filozofije kojeg sam upoznao za šankom i koji je poslije kao svi mistici nestao ...
- "Sv...e je ... HIK ... relativno ...
- HAVANA
#33 Re: Jeste li varali u braku?
Ih,imam ja potreba i svasta nesta sta bi ...al ne ide.Dobijes na jednom trenutku,a na duge staze gubis.Sad bi ja i otputovo negdje jedno mjesec,napusio se droga svakakvih,popio,pojeo,kupio gitaru od 10 milja dolara,znas kakav je gibson,ko dusa...al ne ide,ima prece od preceg,djeca,zena...Svako vrijeme nosi svoje,pa i ovo koje je sad.Ne mogu raditi sto sam radio sa dvadeset.Nije to vise ni mangupluk,ni uzitak...to je klosarluk.A i pica je precijenjena,dojadi i to.hanamontanaa wrote:Kakve muke, prirodna potreba za promjenom. Monogamija je čovjeku nametnuta, kod ovih sto tvrde da nisu i nikad neće, nadvlada strah. Od samoće u osnoviEuridika wrote:Krenuh da napišem da se slažem 100% sa Havanom i Ramzessom, ali skontah - lako se meni slagati s navedenim kad nisam bila u ovakvoj situaciji... Ne znaš nikad kakve muke čovjeka/ženu natjeraju da okrenu život u tom smjeru...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#34 Re: Jeste li varali u braku?
Dobro, treba biti posten, pa se odluciti: ili provod ili brak.
Ako ces brak, onda treba podvuci crtu, a ne poslije provoditi neke marifetluke.
Ako ti je provod bitniji, sto ces se zajebavati s brakom, boli glava tebe, boli nju.
Zivi od danas do sutra, pa kako bude pod stare dane.
Ako ces brak, onda treba podvuci crtu, a ne poslije provoditi neke marifetluke.
Ako ti je provod bitniji, sto ces se zajebavati s brakom, boli glava tebe, boli nju.
Zivi od danas do sutra, pa kako bude pod stare dane.
- Ramzess Veliki
#35 Re: Jeste li varali u braku?
Svako ko vara treba biti spreman i da bude ostavljen.
- Euridika
- Globalna šefica
#36 Re: Jeste li varali u braku?
Tako nekako ... nema pravila...Ramzess Veliki wrote:- "Sv...e je ... HIK ... relativno ......"
- Ramzess Veliki
#37 Re: Jeste li varali u braku?
Ma ima samo su ljudi uglavnom licemjerni.Euridika wrote:Tako nekako ... nema pravila...Ramzess Veliki wrote:- "Sv...e je ... HIK ... relativno ......"
- Euridika
- Globalna šefica
#38 Re: Jeste li varali u braku?
Nije valjda da ljudi kroje pravila po sebi...Ramzess Veliki wrote:Ma ima samo su ljudi uglavnom licemjerni.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#39 Re: Jeste li varali u braku?
Vidi ti ankete....sto su zene iskrene....ni jedna nije varala....nemamo forumasica sto vole sverati

- Ramzess Veliki
#40 Re: Jeste li varali u braku?
Ma neeeee ... ma gdje bi to oni tako ...Euridika wrote:Nije valjda da ljudi kroje pravila po sebi...Ramzess Veliki wrote:Ma ima samo su ljudi uglavnom licemjerni.?
-
Sunny-7
#41 Re: Jeste li varali u braku?
Ja bih ovo na listu "naj postova"!HAVANA wrote:Ja kod tebe nake bracne zajednice a tek u nastajanju.Dje si ba navalila, nisi ni pocela kako treba,te vjesala,te svekrva,te varanje...Vi bi trebali med da kusate,tek ste na pocetku,jos problema niste vidjeli kako treba.
Nisam i necu.Da dodje do toga da razjebem sve u zivotu i povrijedim osobu koju sam ja izabrao ,radi 10 minuta guranja u rupe koje mi i zena ima,nema ih u ove druge nista vise,necu.Em ko ce se jos s tim jebavat pored svega sto moram smisli i razmislit.Dje si bio,sta rec,kako,s kim,sto...pa ce me provalit,nema sanse da me ne provali,20 godina me gleda u svim mogucim situacijama,pa ide svadja,pa galama,vika,cika,pa djeca gledaju,pa sutra djeca isto tako...Ko je duze u braku i ko je zivio taj brak,nema sanse da ne provali prevaru.Svi znaju.Il ce brzo doznati.Pa jebo te mene vise nervira,pijemo kafu,dumam nesta...kaze hoces to nesto kupiti majke ti,opet kredit?Bekno nisam nista...Hocu reko,nego majke ti kako znas? Kaze vidim po pogledu,polozaju,grickas usnu...
Krenem iz dnevnog,na izlazu kaze hoces to svirati?
E eto kako to znas,mozda sam poso u halu kenjat,mozda se presvuc...
I da dodjem sa smajlijem na licu,zabio ga deset minuta a sretan ko da sam hipotekarni otplatio...odma bi me upitala
a ja bi reko,ne bi lago,nije zasluzila da je lazem nista.Jesam,umocio sam malkice,sta cu.I ode sve u 3pm sto sam skoro 20 godina stvarao.Porodica rasturena,djeca odose,sve ode...Ja s nakom sisatom guram sad u njenu rupu,nesretan,opet zivot ide,racuni stizu,ista kolotecina...al sad ti jos losije...Udade se cerka,pa sad gleda muza sumnjicavo misleci na oca i njegove postupke,pa muza nervira,pa ode on selameta trazit u drugoj rupi,pa ode ona paznje trazit kod drugog,pa ti unuk osta bez roditelja...pa ukrug...Dajte djeci smijeha,srece,porodicu,pozitivu...vide oni sve.
Mozda serem,mozda drobim ovako jer sam ja djete iz braka gdje je ocu dusa bilo metat dje stigne a mi gledali mater kako place, dok mu nije rekla mrs, iako se nisu nikad posvadjali kako treba,al vide djeca.Al sta ces,voli covjek picic neg ista na svijetu,i dan danas sa skoro 8 banki.
Ne zenite se prerano,prozivite,da vam sve dojadi.Bar ja to tako gledam,sve sam probao,sve sam vidio,i sto treba i sto ne treba...i na kraju odes na ono sto i treba da je na kraju ludovanja i provoda.Smiraj,porodica,djeca,sreca.Prava zena je spas za muskarca,mi smo ba budale totalne.I pravi muskarac je spas za zenu,one su lude skroz.Kad se poklope,normala,ide to.Zato ne kontam onog vrecu.A fino pjeva.
- ultima_palabra
#42 Re: Jeste li varali u braku?
Prekucao Havana forum, realno 
- dobar osjecaj
#43 Re: Jeste li varali u braku?
Ako izuzmem impulsivno dangubljenje na forumu, zivot je prekratak i za draze aktivnosti od zapetljavanja u lazi. Vjerujem da je to mnogima krajnji pojam izazova i uzbudjenja i da postoji mnogo ljudi koje ideja da rade nesto zabranjeno uzbudjuje vise i od samog varanja, seksa...bilo cega...ali iskreno, nema se vremena jos i za to.Tomahawk11 wrote:Vidi ti ankete....sto su zene iskrene....ni jedna nije varala....nemamo forumasica sto vole sverati![]()
![]()
![]()
U teoriji (a i praksi) prije braka istrazis ko si, sta si i sta trebas i kakvog bracnog druga zelis. Naravno nemas ti blage veze sta je brak. Udas se i odjednom se nadjes u bezbroj situacija za koje si svojoj mami odlucno i sa zgrazavanjem govorila "kako mozes", "ne bi ja nikad" i slicne revolucionarne fraze. Zapetljas se, umorna si, jedva stizes i sto moras a lista stvari koje zelis zivjeti a ne stizes se samo gomila.
Obzirom da si savladala sve fizioloske i tehnicke aspekte seksualnog zivota i da znas gdje sta i kako ide i da si u teoriji (a i praksi) odabrala seksualno kompatibilnog partnera, nema sanse da u totalnom manjku vremena za sebe i svoje snove ubacujes jos i obavezu dodatnog muskarca na kojeg valja potrositi vrijeme i energiju koje objektivno nemas. To je samo ukratko prikaz zasto se ne isplati baviti varanjem u braku
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#44 Re: Jeste li varali u braku?
Dobro, ali ti si opisala prilicno idealnu situaciju. Sta cemo sa onima koji nailaze na prepreke (i ne znaju/mogu da ih prevazidju), koji u po frke skontaju da im partner i nije bas seksualno najkompatibilniji i jos k tomu otkriju da im treba neko ''osvjezenje''?!dobar osjecaj wrote:Ako izuzmem impulsivno dangubljenje na forumu, zivot je prekratak i za draze aktivnosti od zapetljavanja u lazi. Vjerujem da je to mnogima krajnji pojam izazova i uzbudjenja i da postoji mnogo ljudi koje ideja da rade nesto zabranjeno uzbudjuje vise i od samog varanja, seksa...bilo cega...ali iskreno, nema se vremena jos i za to.Tomahawk11 wrote:Vidi ti ankete....sto su zene iskrene....ni jedna nije varala....nemamo forumasica sto vole sverati![]()
![]()
![]()
U teoriji (a i praksi) prije braka istrazis ko si, sta si i sta trebas i kakvog bracnog druga zelis. Naravno nemas ti blage veze sta je brak. Udas se i odjednom se nadjes u bezbroj situacija za koje si svojoj mami odlucno i sa zgrazavanjem govorila "kako mozes", "ne bi ja nikad" i slicne revolucionarne fraze. Zapetljas se, umorna si, jedva stizes i sto moras a lista stvari koje zelis zivjeti a ne stizes se samo gomila.
Obzirom da si savladala sve fizioloske i tehnicke aspekte seksualnog zivota i da znas gdje sta i kako ide i da si u teoriji (a i praksi) odabrala seksualno kompatibilnog partnera, nema sanse da u totalnom manjku vremena za sebe i svoje snove ubacujes jos i obavezu dodatnog muskarca na kojeg valja potrositi vrijeme i energiju koje objektivno nemas. To je samo ukratko prikaz zasto se ne isplati baviti varanjem u braku
A ima ih i koji su dostigli sve sto si navela, pa im opet nije problem da prevare.
Naravno, moja konstatacija se odnosila na anketu, istina, jos uvijek je mali uzorak
- Ramzess Veliki
#45 Re: Jeste li varali u braku?
E pa da ... otga se nismo dotakli. Seksualne kompaktibilnosti partnera.
To je po Kamasutri praaavo težak problem, pa Kamasutra preporučuje da se partneri isprobaju prije stupanja u brak.
Bilo bi to društveno korisno organizirati na nekom stadionu ...
To je po Kamasutri praaavo težak problem, pa Kamasutra preporučuje da se partneri isprobaju prije stupanja u brak.
Bilo bi to društveno korisno organizirati na nekom stadionu ...
- dobar osjecaj
#46 Re: Jeste li varali u braku?
Ma kakva idealna situacija. Brak i uopste zajednicki zivot koji iziskuje puno prilagodjavanja, ustupaka i energije koju moras trositi na bilo koga drugog osim sebe sam po sebi nema nikakvu notu idealnog u sebi. Uz sva ogranicenja koja predstavlja, vrhunac gluposti bi bio zivjeti s nekim ko te seksualno ne privlaci, ne uzbudjuje i nije sposoban da uziva s tobom i radi na povecanju zajednickog uzitka. A mozda i grijesim. Mozda je bilo bolje udati se za nekoga ko je totalni levat kojeg ne zanima ni njegovo a ne tvoje zadovoljstvo i onda uvijek imas super opravdanje da ti treba "osvjezenje".Tomahawk11 wrote:Dobro, ali ti si opisala prilicno idealnu situaciju. Sta cemo sa onima koji nailaze na prepreke (i ne znaju/mogu da ih prevazidju), koji u po frke skontaju da im partner i nije bas seksualno najkompatibilniji i jos k tomu otkriju da im treba neko ''osvjezenje''?!
A ima ih i koji su dostigli sve sto si navela, pa im opet nije problem da prevare.
Naravno, moja konstatacija se odnosila na anketu, istina, jos uvijek je mali uzorak
Sve u svemu, citava prica o seksu je inace prenapuhana. Ima sigurno ljudi s vanrednim potrebama i nekom natprirodnom energijom ali uglavnom je prosjek daleko ispod toga i ljudi uopste nemaju takve izvikane potrebe za seksom niti ga toliko upraznjavaju. Ta tvoja "osvjezenja" su vise dio ukupnog karaktera, nacina zivota i svega sto pojedinac dozviljava prihvatljivim.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#47 Re: Jeste li varali u braku?
Pod idealnim smatram uspjesan brak, a nikako u onom smislu idealnog, savrsenog. Naravno da je brak prilagodjavanje, odricanje, kompromis.dobar osjecaj wrote:Ma kakva idealna situacija. Brak i uopste zajednicki zivot koji iziskuje puno prilagodjavanja, ustupaka i energije koju moras trositi na bilo koga drugog osim sebe sam po sebi nema nikakvu notu idealnog u sebi. Uz sva ogranicenja koja predstavlja, vrhunac gluposti bi bio zivjeti s nekim ko te seksualno ne privlaci, ne uzbudjuje i nije sposoban da uziva s tobom i radi na povecanju zajednickog uzitka. A mozda i grijesim. Mozda je bilo bolje udati se za nekoga ko je totalni levat kojeg ne zanima ni njegovo a ne tvoje zadovoljstvo i onda uvijek imas super opravdanje da ti treba "osvjezenje".Tomahawk11 wrote:Dobro, ali ti si opisala prilicno idealnu situaciju. Sta cemo sa onima koji nailaze na prepreke (i ne znaju/mogu da ih prevazidju), koji u po frke skontaju da im partner i nije bas seksualno najkompatibilniji i jos k tomu otkriju da im treba neko ''osvjezenje''?!
Sve u svemu, citava prica o seksu je inace prenapuhana. Ima sigurno ljudi s vanrednim potrebama i nekom natprirodnom energijom ali uglavnom je prosjek daleko ispod toga i ljudi uopste nemaju takve izvikane potrebe za seksom niti ga toliko upraznjavaju. Ta tvoja "osvjezenja" su vise dio ukupnog karaktera, nacina zivota i svega sto pojedinac dozviljava prihvatljivim.
Bold....jednim dijelom da, ali moze doci i do smetnji u putu, pa se insan promijeni.
U principu, onaj ko hoce da vara, naci ce uvijek neki razlog zasto to radi.
- muha_sa
#48 Re: Jeste li varali u braku?
HAVANA wrote:Ja kod tebe nake bracne zajednice a tek u nastajanju.Dje si ba navalila, nisi ni pocela kako treba,te vjesala,te svekrva,te varanje...Vi bi trebali med da kusate,tek ste na pocetku,jos problema niste vidjeli kako treba.
Nisam i necu.Da dodje do toga da razjebem sve u zivotu i povrijedim osobu koju sam ja izabrao ,radi 10 minuta guranja u rupe koje mi i zena ima,nema ih u ove druge nista vise,necu.Em ko ce se jos s tim jebavat pored svega sto moram smisli i razmislit.Dje si bio,sta rec,kako,s kim,sto...pa ce me provalit,nema sanse da me ne provali,20 godina me gleda u svim mogucim situacijama,pa ide svadja,pa galama,vika,cika,pa djeca gledaju,pa sutra djeca isto tako...Ko je duze u braku i ko je zivio taj brak,nema sanse da ne provali prevaru.Svi znaju.Il ce brzo doznati.Pa jebo te mene vise nervira,pijemo kafu,dumam nesta...kaze hoces to nesto kupiti majke ti,opet kredit?Bekno nisam nista...Hocu reko,nego majke ti kako znas? Kaze vidim po pogledu,polozaju,grickas usnu...
Krenem iz dnevnog,na izlazu kaze hoces to svirati?
E eto kako to znas,mozda sam poso u halu kenjat,mozda se presvuc...
I da dodjem sa smajlijem na licu,zabio ga deset minuta a sretan ko da sam hipotekarni otplatio...odma bi me upitala
a ja bi reko,ne bi lago,nije zasluzila da je lazem nista.Jesam,umocio sam malkice,sta cu.I ode sve u 3pm sto sam skoro 20 godina stvarao.Porodica rasturena,djeca odose,sve ode...Ja s nakom sisatom guram sad u njenu rupu,nesretan,opet zivot ide,racuni stizu,ista kolotecina...al sad ti jos losije...Udade se cerka,pa sad gleda muza sumnjicavo misleci na oca i njegove postupke,pa muza nervira,pa ode on selameta trazit u drugoj rupi,pa ode ona paznje trazit kod drugog,pa ti unuk osta bez roditelja...pa ukrug...Dajte djeci smijeha,srece,porodicu,pozitivu...vide oni sve.
Mozda serem,mozda drobim ovako jer sam ja djete iz braka gdje je ocu dusa bilo metat dje stigne a mi gledali mater kako place, dok mu nije rekla mrs, iako se nisu nikad posvadjali kako treba,al vide djeca.Al sta ces,voli covjek picic neg ista na svijetu,i dan danas sa skoro 8 banki.
Ne zenite se prerano,prozivite,da vam sve dojadi.Bar ja to tako gledam,sve sam probao,sve sam vidio,i sto treba i sto ne treba...i na kraju odes na ono sto i treba da je na kraju ludovanja i provoda.Smiraj,porodica,djeca,sreca.Prava zena je spas za muskarca,mi smo ba budale totalne.I pravi muskarac je spas za zenu,one su lude skroz.Kad se poklope,normala,ide to.Zato ne kontam onog vrecu.A fino pjeva.
- bleee_sa
#49 Re: Jeste li varali u braku?
Koka je najprecjenjija stvar na svijetuHAVANA wrote:Ih,imam ja potreba i svasta nesta sta bi ...al ne ide.Dobijes na jednom trenutku,a na duge staze gubis.Sad bi ja i otputovo negdje jedno mjesec,napusio se droga svakakvih,popio,pojeo,kupio gitaru od 10 milja dolara,znas kakav je gibson,ko dusa...al ne ide,ima prece od preceg,djeca,zena...Svako vrijeme nosi svoje,pa i ovo koje je sad.Ne mogu raditi sto sam radio sa dvadeset.Nije to vise ni mangupluk,ni uzitak...to je klosarluk.A i pica je precijenjena,dojadi i to.hanamontanaa wrote:Kakve muke, prirodna potreba za promjenom. Monogamija je čovjeku nametnuta, kod ovih sto tvrde da nisu i nikad neće, nadvlada strah. Od samoće u osnoviEuridika wrote:Krenuh da napišem da se slažem 100% sa Havanom i Ramzessom, ali skontah - lako se meni slagati s navedenim kad nisam bila u ovakvoj situaciji... Ne znaš nikad kakve muke čovjeka/ženu natjeraju da okrenu život u tom smjeru...Ma u stvari sve je sto ramzes rece,kad nadjes pravu osobu,sve pada u vodu...I sto bi,i sto ne bi.Kad nije prava,bolje odma bjezi,dzaba ces se jebavat.
- muha_sa
#50 Re: Jeste li varali u braku?
vozdra bleso
sve sve al mene handri onih Havaninih 10 minuta
3 minute maksimala--s predigrom
sve sve al mene handri onih Havaninih 10 minuta
3 minute maksimala--s predigrom